REAL ESTATE

Πλειοδότησε η REDS του ομίλου Ελλάκτωρ για το ακίνητο – φιλέτο του ΤΑΙΠΕΔ στις Γούρνες Ηρακλείου

Published

on

Η έκταση της πρώην Αμερικανικής Βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου - Φωτό: ΤΑΙΠΕΔ

Στη REDS του ομίλου Ελλάκτωρ κατέληξε τελικά το ακίνητο – φιλέτο του ΤΑΙΠΕΔ στην πρώην αμερικανική βάση στις Γούρνες Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, η REDS πλειοδότησε στην ηλεκτρονική δημοπρασία (e-auction) που έλαβε χώρα σήμερα, όπου μονομάχησε με την εταιρεία εξπέρ στις αστικές αναπλάσεις, τη Dimand.

Η δημοπρασία ξεκίνησε από τα 22,5 εκατ. ευρώ και το τελικό τίμημα αγγίζει τα 40,2 εκατ. ευρώ (Καθαρή Παρούσα Αξία).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να συγκληθεί σύντομα για την επικύρωση του αποτελέσματος του e-Auction.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΤΑΙΠΕΔ ακολουθεί αυτή τη διαδικασία, καθώς κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και με το διαγωνισμό για τη Μαρίνα Αλίμου.

Η υποβολή βελτιωμένων οικονομικών προσφορών μέσω του e-Auction ενισχύει την διαφάνεια της διαγωνιστικής διαδικασίας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον προσφορών προς όφελος του τελικού εσόδου για το Ελληνικό Δημόσιο.

To προφίλ της REDS

Η  REDS100% θυγατρική εταιρεία του ομίλου Ελλάκτωρ, είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ακινήτων στην Ελλάδα και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Διαθέτει σημαντικό αριθμό ακινήτων με μεγάλες επενδύσεις σε εξέλιξη, κυρίως σε εμπορικές χρήσεις (όπως το Smart Park στα Σπάτα), οικιστικές χρήσεις αλλά και τουριστικές υποδομές (όπως τη Μαρίνα Αλίμου), μεταξύ άλλων. Επίσης, έχει στα σκαριά και τη μεγάλη επένδυση στην Παλλήνη, με το όνομα Cambas Project, που αφορά την αξιοποίηση του ακινήτου της πρώην οινοποιίας Καμπά.

Για την τελευταία μάλιστα, υπάρχει πρόσφατα αλλαγή πλάνων, με πιθανότερο σενάριο την οικιστική επένδυση παρά τη δημιουργία γραφείων και την ύπαρξη δύο επενδυτών που ενδιαφέρονται για το πρότζεκτ, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο πρόεδρος της ΆΚΤΩΡ και μέτοχος στην REDS, Χρίστος Παναγιωτόπουλος.

Πώς ο διαγωνισμός έφθασε στους 2 τελικούς διεκδικητές – Ποιά 4 σχήματα είχαν υποβάλει αρχικά προσφορές

Advertisement

TRENDING