REAL ESTATE

Στο σφυρί βγήκε το μεγάλο εκθεσιακό κέντρο στη Μεταμόρφωση

Published

on

Το εκθεσιακό κέντρο ΕΚΕΠ στη Μεταμόρφωση

Μετά από περιπέτειες πολλών ετών και δικαστικών διαδικασιών, βγήκε τελικά σήμερα στο σφυρί το εκθεσιακό κέντρο ΕΚΕΠ στη Μεταμόρφωση, ένα από τα μεγαλύτερα και δημοφιλή εκθεσιακά κέντρα της Αττικής, που μεσουράνησε τις δεκαετίες του ’90 και ’00.

Ο πλειστηριασμός μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας είχε προγραμματιστεί από καιρό, ωστόσο λόγω της πανδημίας και της αναστολής πλειστηριασμών, δεν είχε λάβει χώρα.

Μάλιστα, υπήρξε και παρέμβαση του δικαστηρίου όσον αφορά το ελάχιστο τίμημά του. Για την ιστορία, η επισπεύδουσα CEPAL (που διαχειρίζεται τμήμα των δανείων της Alpha Bank) είχε ορίσει μετά από αυτοψία – εκτίμηση δικαστικού επιμελητή το ποσό των 6,6 εκ. ευρώ περίπου.

Ωστόσο, η Intrum, που διαχειρίζεται κόκκινα δάνεια της Τράπεζας Πειραιώς, άσκησε ανακοπή κατά τη διαδικασίας, ζητώντας την αύξηση του ελάχιστου τιμήματος, ώστε να ανταποκρίνεται στην πραγματική του αξία.

Τελικά, το δικαστήριο δικαίωσε την Intrum και με απόφασή του όρισε ως ελάχιστο ποσό τα 17,8 εκ. ευρώ, δηλαδή υπερδιπλάσιο της αρχικής τιμής.

Την 16η Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός και αναμένονται τα αποτελέσματά του με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

[UPDATE 16.06.2021 20:03] Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα των δημοπρασιών ο διαγωνισμός έληξε άγονος καθώς δεν υποβλήθηκαν προσφορές.

Το προφίλ του ΕΚΕΠ

Το ακίνητο βρίσκεται σε μια έκταση 12,5 στρεμμάτων, στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, που “βλέπει” και την Εθνική Οδό.

Το κτίριο κατασκευάστηκε το 1993 με αρχικό σκοπό να γίνει εμπορικό κέντρο. Ωστόσο, τελικά αποφασίστηκε να γίνει εκθεσιακό κέντρο, για τον οποίο λόγο και προστέθηκαν δύο ακόμη όροφοι στο αρχικό κτίριο, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σήμερα, η συνολική επιφάνεια των εκθεσιακών χώρων ανέρχεται σε 17.οοο τ.μ. περίπου.

Όσον αφορά το οικόπεδο, με βάση τους συντελεστές δόμησης, έχει σχεδόν εξαντλήσει τη δομήσιμη επιφάνειά του, επομένως ο νέος ιδιοκτήτης (αν υπάρξει) ουσιαστικά δε θα μπορεί να προσθέσει νέα δόμηση.

Το ισόγειο έχει συνολική επιφάνεια 4.950,48 τ.μ. και αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο, ένα χώρο αίθριου, κυλιόμενες σκάλες ανόδου-καθόδου, έξι κλιμακοστάσια ανόδου – καθόδου, τέσσερις ανελκυστήρες και τρείς ράμπες καθόδου προς το υπόγειο.

Ο εσωτερικός εξώστης μεταξύ ισογείου και πρώτου ορόφου έχει συνολική επιφάνεια 1.226,54 τ.μ και αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο, δύο δωμάτια με ένα εσωτερικό w.c το καθένα, οκτώ w.c., δύο ανελκυστήρες, και πέντε κλιμακοστάσια καθόδου προς τον ισόγειο όροφο.

Ο πρώτος όροφος έχει συνολική επιφάνεια 4.894,76 τ.μ. και αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο, αίθριο, δύο κυλιόμενες σκάλες ανόδου-καθόδου, έξι κλιμακοστάσια ανόδου-καθόδου, τέσσερις ανελκυστήρες, και δεκαεπτά w.c.

Ο δεύτερος όροφος έχει συνολική επιφάνεια 3.796,26 τ.μ. και αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο, μια κυλιόμενη σκάλα ανόδου-καθόδου, δυο κλιμακοστάσια ανόδου προς το δώμα και καθόδου και δυο κλιμακοστάσια καθόδου προς τον Α’ όροφο.

Το κτίριο έχει συνολικά 16 εισόδους προς το ισόγειο και τρείς ράμπες καθόδου προς το υπόγειο. Η κεντρική είσοδος του περιβάλλοντα χώρου βρίσκεται επί της οδού Δελφών ενώ υπάρχει και δεύτερη είσοδος από την οδό Οδυσσέως.

Advertisement

TRENDING