REAL ESTATE

Νέα ακίνητα 44 εκ. ευρώ για τη BriQ Properties το 2021 – Σε ποιούς κλάδους επενδύει

Published

on

Ιδιαίτερα φιλόδοξος είναι ο φετινός στόχος της BriQ Properties για την αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτει, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας, Άννα Αποστολίδου.

Μιλώντας στους αναλυτές κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2020, η κα Αποστολίδου ανέφερε ότι στόχος για το 2021, παρά τον αντίκτυπο της πανδημίας που συνεχίζεται, είναι η αξία των ακινήτων της εταιρείας να φτάσει τα 150 εκ. ευρώ από 106 εκ. ευρώ που ήταν τ0 2020.

Από αυτά, τ0 30% αφορούσε κτίρια γραφείων και μικτής χρήσης και 18% ξενοδοχεία, ενώ σχεδόν το μισό (46%) αφορούσε χώρους αποθήκευσης (logistics).

Ο τελευταίος είναι ένας κλάδος στον οποίον θα συνεχίσει να επενδύει σημαντικά η BriQ, καθώς η ζήτηση είναι αρκετά μεγαλύτερη από την προσφορά. Για το θέμα, η κα Αποστολίδου δήλωσε συγκεκριμένα:

«Πιστεύουμε πολύ στα logistics και επικεντρωθήκαμε σε αυτό τον τομέα όταν ξεκίνησε η πανδημία, έχοντας επιτύχει να ολοκληρώσουμε σημαντικές επενδύσεις κατά τη διάρκεια της περυσινής, δύσκολης χρονιάς» πρόσθεσε.

Συγκεκριμένα, για το νέο κέντρο logistics στον Ασπρόπυργο, έχουν ήδη δαπανηθεί 9 εκ. ευρώ ενώ μέχρι το τέλος του 2021 θα δαπανηθούν ακόμη 6,1 εκ. ευρώ, για να ολοκληρωθεί η επένδυση.

Παράλληλα, η BriQ θα συνεχίσει να επενδύει και σε κτίρια γραφείων ενώ και ο κλάδος των ξενοδοχείων, παρότι βρίσκεται λόγω πανδημίας σε μεγάλη πίεση, μπορεί να παρουσιάσει σημαντικές ευκαιρίες.

Tα οικονομικά αποτελέσματα του 2020

Σημαντικά αυξημένα εμφανίζονται τα έσοδα της BriQ Properties από ενοίκια το 2020, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της περυσινής χρήσης. Οι νέες επενδύσεις της εταιρείας απέδωσαν ενώ συνεχίζεται απρόσκοπτα το επενδυτικό πλάνο, με έμφαση στον τομέα των logistics.

Σύμφωνα με τις ενοποιημένες καταστάσεις για τη χρήση 2020, τα έσοδα από ενοίκια του Ομίλου ανήλθαν σε € 3.681 χιλ. έναντι € 2.928 χιλ. της περσινής χρήσης σημειώνοντας αύξηση 25,7%. H αύξηση αυτή οφείλεται στην ενσωμάτωση των εσόδων από νέες επενδύσεις σε ακίνητα.

Δείτε αναλυτικά τα οικονομικά αποτελέσματα 2020 της BriQ Properties

Advertisement

TRENDING