ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Syggrou Office Complex: oλοκληρώθηκε το πρώτο κτίριο γραφείων – Ποιά εταιρεία στεγάζεται πλέον εκεί

Published

on

Syggrou Office Complex Φωτό: Dimand Real Estate

Ολοκληρώθηκε το πρώτο από τα δύο σύγχρονα κτίρια γραφείων του Syggrou Office Complex στη Λ. Συγγρού και Λαγουμιτζή στο οποίο πλέον έχει εγκατασταθεί μεγάλη εταιρεία που έχει μισθώσει το ακίνητο.

Στο Syggrou Office Complex, ένα έργο της Dimand, το ένα κτίριο έχει ολοκληρωθεί ήδη και σε αυτό έχουν μεταστεγαστεί τα κεντρικά γραφεία της Generali Hellas.

To δεύτερο 8ώροφο κτίριο γραφείων στην πίσω γωνία του τετραγώνου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Syggrou Office Complex Φωτό: Dimand Real Estate

Το προφίλ της επένδυσης στο Syggrou Office Complex

Το 2020, η ασφαλιστική εταιρεία Generali είχε ανακοινώσει ότι ήρθε σε συμφωνία αγοράς του μισού κτιρίου για να στεγάσει τα γραφεία της όταν αυτό ολοκληρωθεί. Αυτή η αγορά αφορούσε 8.000 τ.μ. που αντιστοιχούν στο 50% περίπου της ανωδομής. Το τίμημα της συναλλαγής τότε εκτιμάται ότι προσέγγισε τα 25 εκ. ευρώ.

Το κτίριο αναπτύσσεται από την εταιρεία Panterra, την εταιρεία ειδικού σκοπού που έχει αναλάβει την υλοποίηση της επένδυσης. Η εταιρεία ελέγχεται κατά 51% από την Dimand Real Estate και κατά 49% από την Prodea Investments.

Πρόκειται για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου βιοκλιματικού συγκροτήματος γραφείων υψηλών προδιαγραφών, σύμφωνα με τους κανόνες πιστοποίησης αειφόρου ανάπτυξης του προγράμματος Leadership in Energy and Environmental Design (LEED), σε βαθμίδα Gold.

Όταν ολοκληρωθεί όλο το συγκρότημα, θα αποτελείται από 2 κτίρια 8 ορόφων το καθένα, συνολικής επιφάνειας 15.600 τ.μ.. Η κύρια είσοδος θα βρίσκεται επί της οδού Λαγουμιτζή ενώ ανάμεσα στα δύο κτίρια θα υπάρχει και κοινόχρηστος κήπος.

Δείτε πώς είχε σχεδιαστεί με τις φωτορεαλιστικές εικόνες των αρχιτεκτονικών γραφείων Divercity Architects και Bennetts Associates.

Πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγαλύτερη ανάλυση

Advertisement

TRENDING