ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Δραγασάκη με 70 τακτικά μέλη του ΣΕΒΕ

Published

on

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δραγασάκης, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση εργασίας με το Προεδρείο και 70 τακτικά μέλη του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Δραγασάκης ανέπτυξε την κυβερνητική πολιτική για τις εξαγωγές, παρουσίασε τα δεκατρία στοχευμένα σχετικά χρηματοδοτικά εργαλεία που βρίσκονται σε εξέλιξη και μίλησε για το θέμα των μακεδονικών εμπορικών σημάτων, τονίζοντας ότι υπάρχουν ισχυρές εγγυήσεις.

Από τη μεριά του ο ΣΕΒΕ σημείωσε: «Η πραγματικότητα είναι ότι με την ολοκλήρωση των Προγραμμάτων Προσαρμογής και την έξοδο από το καθεστώς επιτροπείας, η ανάκαμψη της οικονομίας εδραιώνεται και ενισχύεται, η πιστοληπτική θέση της χώρας αναβαθμίζεται, τα επιτόκια δανεισμού του ελληνικού κράτους έχουν μπει σε καθοδική τροχιά, οι μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις δανείζονται ήδη τρεις φορές φθηνότερα σε σχέση με το 2014 και βαθμιαία η μείωση επεκτείνεται. Οι εξελίξεις αυτές επέτρεψαν την έκδοση, με επιτυχία, δεκαετούς ομολόγου για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της κρίσης, με επιτόκιο μικρότερο εκείνου που υπήρχε πριν από την κρίση. 

Οι αποφάσεις του σημερινού Eurogroup αναμένεται να πιστοποιήσουν την περαιτέρω βελτίωση του μετα-μνημονιακού περιβάλλοντος με την έγκριση της εκταμίευσης του ποσού του 1 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας. Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι το ποσό αυτό δεν αποτελεί δάνειο αλλά επιστροφή κερδών που πραγματοποίησαν οι κεντρικές ευρωπαϊκές τράπεζες από τις αγορές ομολόγων».

Advertisement

TRENDING