ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Νέες επενδύσεις real estate της EBRD στην Ελλάδα μαζί με την Dimand – Νέα κεφάλαια και για το Piraeus Tower

Published

on

Το Piraeus Tower στο λιμάνι του Πειραιά όταν ολοκληρωθεί - Φωτό: PILA Studio

Διευρύνει τη συμμετοχή της σε σημαντικές επενδύσεις real estate στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) μέσω της στρατηγικής της συνεργασίας με την Dimand, συνεισφέροντας κεφάλαια για εμβληματικά έργα όπως αυτό του Πύργου του Πειραιά (Piraeus Tower).

Συγκεκριμένα, έως το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται άνευ απροόπτου να εγκριθεί ένεση ρευστότητας επιπλέον 50 εκ. ευρώ που θα εισφερθούν στο joint venture Cante Holdings, που έχει μαζί με την Dimand Real Estate.

Με τα επιπλέον κεφάλαια το σύνολο των κεφαλαίων για τις κοινές επενδύσεις real estate θα ξεπεράσει τα 71 εκ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι ένα από τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν είναι και ο Πύργος του Πειραιά (Piraeus Tower), που θα μετατρέψει το έως πρόσφατα εγκαταλελειμένο πύργο σε σύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο γραφείων, εμπορικών χρήσεων και αναψυχής.

Στο συγκεκριμένο project, συμμετέχει κατά 30% η Prodea Investments και κατά 70% η Cante Holdings. H τελευταία αποτελεί το joint venture στο οποίο συμμετέχουν κατά 35% η EBRD και κατά 65% ο όμιλος Dimand.

Με τη σειρά της και η Prodea άντλησε μέσω του επιτυχημένου “πράσινου” ομολόγου επιπλέον 300 εκ. ευρώ, τα οποία θα χρηματοδοτήσουν αποκλειστικά επενδύσεις με “πράσινο” προφίλ (βιοκλιματικά κτίρια), ένα από τα οποία είναι και το Piraeus Tower.

Piraeus Tower: δείτε εντυπωσιακές φωτό μέσα από τον πύργο – Προχωρούν οι εργασίες

Advertisement

TRENDING