LOGISTICS

Συνεχίζει τις επενδύσεις logistics η BriQ Properties – Πότε ολοκληρώνεται το νέο logistics park

Published

on

Οι εγκαταστάσεις logistics της Sarmed στη Μάνδρα - Πηγή: Sarmed

Τη στρατηγική της στόχευσης σε ακίνητα και υποδομές logistics επιβεβαιώνει η BriQ Properties, καθώς ολοκληρώνεται σε λίγο καιρό τμήμα της νέας επένδυσης στον Ασπρόπυργο ενώ βρίσκονται και άλλες αντίστοιχες στα σκαριά στη Δυτική Αττική.

Το νέο logistics park  στον Ασπρόπυργο

Έως το τέλος του 2021 θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο κτίριο στο νέο logistics park της εταιρείας στον Ασπρόπυργο.

Αυτό κατασκευάζεται σε έκταση 103 στρεμμάτων και θα έχει συνολική επιφάνεια 40.000 τ.μ.

Το πρώτο κτίριο, επιφάνειας 20.818 τ.μ., αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Δεκέμβρη και να παραδοθεί στον μισθωτή του το Φεβρουάριο του 2022.

Μισθωτής έχει ήδη επιλεγεί και αφορά εταιρεία του ομίλου που ανήκει η BriQ Properties (όμιλος Quest) και συγκεκριμένα η Infoquest Technologies. Η σχετική συμφωνία υπεγράφη στο τέλος του Σεπτέμβρη.

Εντός του 2021 αναμένεται να ξεκινήσει και η κατασκευή δεύτερου κτιρίου, επιφάνειας περίπου 10.000 τ.μ., υψηλών προδιαγραφών.

«Το συνολικό ύψος της επένδυσης στον Ασπρόπυργο αναμένεται να αγγίξει τα 25 εκατ. ευρώ, με την εκτιμώμενη απόδοση των κτιρίων να διαμορφώνεται πέριξ του 8%» είχε δηλώσει σε πρόσφατα τηλεδιάσκεψη των αναλυτών η Διευθύνουσα Σύμβουλος της BriQ, Άννα Αποστολίδου.

Από το σύνολο της επένδυσης έχει ήδη δαπανηθεί ποσό 6,7 εκ. για την αγορά της γης ενώ ακόμη 15 εκ. ευρώ έχουν διατεθεί για το κατασκευαστικό έργο.

Η εν λόγω επένδυση της BriQ Properties χρηματοδοτήθηκε από τα κεφάλαια που προήλθαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας που έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2019.

Οι άλλες επενδύσεις logistics στη Δυτική Αττική

Εκτός από το μεγάλο logistics park στον Ασπρόπυργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, η εταιρεία έχει ήδη μεγάλο χαρτοφυλάκιο ακινήτων logistics.

Kατά τη διάρκεια του Α’ εξαμήνου του 2021, η BriQ απέκτησε έκταση 18 περίπου στρεμμάτων, στη θέση “Ήμερος Τόπος” στον Ασπρόπυργο, ακριβώς δίπλα στην έκταση που κατασκευάζει το logistics park.

Υπενθυμίζουμε τη μεγάλη επενδυτική κίνηση του 2020 για την BriQ Properties που ήταν η (ουσιαστικά) εξαγορά της Sarmed Warehouses, αποκτώντας πλέον πρόσβαση σε εγκαταστάσεις logistics 59.000 τ.μ..

Η σημαντική στροφή του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Εταιρείας στον τομέα των logistics αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων στις 30.06.2021 ήταν κατανεμημένη σε 47% logistics, 30% γραφεία, 17% ξενοδοχεία και 6% λοιπές χρήσεις ενώ την 30.06.2020 ήταν 44% γραφεία, 27% ξενοδοχεία, 14% logistics και 15% λοιπές χρήσεις.

Νέος γύρος άντλησης ρευστότητας για τις επενδύσεις

Η συνολική αξία του χαρτοφυλακίου της εταιρείας υπολογίζεται σε 106 εκ. ευρώ περίπου.

Οι στόχοι της εταιρείας για το 2021 είναι φιλόδοξοι και παρά την επέλαση της πανδημίας δεν έχουν διαφοροποιηθεί.

Ο στόχος αύξησης κατά 50% σε 150 εκ. ευρώ παραμένει και για αυτό το λόγο θα απαιτηθεί νέος γύρος χρηματοδότησης κατά περίπου 40 εκ. ευρώ.

Ωστόσο δεν έχει ακόμη αποφασισθεί με ποιόν τρόπο θα γίνει αυτός.

Advertisement

TRENDING