ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Τα αποτελέσματα του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού στη Στατιστική

Published

on

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), προωθώντας συστηματικά την ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην Ελλάδα διοργάνωσε, για συνεχή τρίτη φορά, τον «Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική», στο πλαίσιο του έργου ESS.VIP: Digital Communication, User Analytics and Innovative Products (DIGICOM), ενός από τα οκτώ έργα του Οράματος του Ευρωπαϊκού Στατιστικού Συστήματος (ESS Vision 2020).

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η δημιουργική ενασχόληση και διάκριση των μαθητών που ενδιαφέρονται για τη στατιστική επιστήμη, τον τρόπο παραγωγής και τη χρήση των επίσημων στατιστικών στην καθημερινότητά τους, αλλά και σε άλλους τομείς της κοινωνίας, όπως στην οικονομία, στη χάραξη πολιτικών και στη λήψη αποφάσεων.

Δικαίωμα συμμετοχής είχαν ομάδες αποτελούμενες από 1 έως 3 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (μαθητές Γυμνασίων και μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων). Οι εγγραφές ομάδων στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική σημείωσαν αύξηση κατά 23% σε σχέση με τον 2ο Διαγωνισμό και κατά 85% σε σχέση με τον 1ο Διαγωνισμό.
Πιο συγκεκριμένα, στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική συμμετείχαν 164 ομάδες Λυκείου και 272 ομάδες Γυμνασίου. Από αυτές, 33 ομάδες Λυκείου και 62 ομάδες Γυμνασίου προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση του Διαγωνισμού. Ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός στη Στατιστική διεξήχθη σε δύο φάσεις, από τις 7-16 Φεβρουαρίου 2020 και 18 Φεβρουαρίου – 8 Μαρτίου 2020, αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στον σύνδεσμο: https://www.statistics.gr/el/statistics-competition-2020

Οι πέντε πρώτες ομάδες που διακρίθηκαν από κάθε κατηγορία είναι οι ακόλουθες:

Λόγω των μέτρων που ισχύουν κατά της διασποράς του COVID-19, ο τρόπος και η ημερομηνία απονομής των βραβείων στις πέντε πρώτες ομάδες που διακρίθηκαν, από κάθε κατηγορία, θα ανακοινωθούν από την ΕΛΣΤΑΤ σε μεταγενέστερο χρόνο.

Σύμφωνα με τους Κανόνες του Διαγωνισμού, οι δύο πρώτες ομάδες, από κάθε κατηγορία, θα συμμετέχουν και στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική (European Statistics Competition-ESC), το χρονοδιάγραμμα του οποίου, λόγω των συνθηκών που επικρατούν από την πανδημία του COVID-19, έχει τροποποιηθεί. Στο πλαίσιο προσαρμογής στην παρούσα κατάσταση, το χρονοδιάγραμμα του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού στη Στατιστική θα καθορισθεί ξεχωριστά από κάθε διοργανωτή, σε εθνικό επίπεδο. Θα υπάρξει σύντομα επικοινωνία με τους συμμετέχοντες σε αυτή τη φάση του Διαγωνισμού για την σχετική ενημέρωσή τους.

*Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, μπορείτε να αναζητήσετε στο σύνδεσμο: https://www.statistics.gr/el/statistics-competition-2020.

Advertisement

TRENDING