ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Τα βήματα για την επένδυση της Hines στην Ακαδημία Πλάτωνος

Published

on

Με γοργά βήματα εξελίσσεται η προετοιμασία για την επένδυση της Hines στην Ακαδημία Πλάτωνος. Σε προηγούμενο σχετικό ρεπορτάζ το bizness.gr σας είχε ενημερώσει, ότι ο αμερικανικός κολοσσός είχε εξασφαλίσει την απαιτούμενη έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, για τη δημιουργία νέων εμπορικών χώρων στο ακίνητο της Ακαδημίας, επί των οδών Κηφισού, Ηρούς και Αντιγόνης.

 

Η επένδυση, ως γνωστόν, θα περιλαμβάνει διάφορες μεγάλες αλυσίδες και γνωστά brand Ομίλων, οι οποίοι θα επιδιώξουν να εξασφαλίσουν την παρουσία τους και μία θέση στο project. Ήδη, έχει γίνει γνωστό ότι θα ανεγερθεί εκεί το νέο εμπορικό κατάστημα της Leroy Merlin, τη στιγμή που το bizness.gr σας είχε ενημερώσει για πιθανό ενδιαφέρον και της Lidl Ελλάδας.

Το κατασκευαστικό κομμάτι είναι σημαντικό και από την Hines έγινε η επιλογή. Με την εταιρεία ΑΚΤΩΡ, συγκεκριμένα, να αναλαμβάνει την υλοποίηση του έργου. Όπως συνέβη δηλαδή και στην έτερη επένδυση της Hines στην Ελλάδα, για τη μετατροπή του Athens Ledra σε Grant Hyatt. 

Θυμίζουμε, ότι η Hines είχε εξαγοράσει την έκταση στην Ακαδημία Πλάτωνος έναντι περίπου 7 εκατ. ευρώ. Νωρίτερα, η Blackrock είχε συντάξει master plan για τη δημιουργία του Academy Gardens, σε μία επένδυση που είχε κοστολογηθεί στα 300 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, αυτή δεν πήρε πότε σάρκα και οστά κι έπειτα από πολλές μεταβολές «ναυάγησε», ανοίγοντας έτσι το δρόμο για το project της Hines. 

Τέλος, να σημειωθεί πως η αμερικανική εταιρεία real estate ετοιμάζεται και για μία ακόμη μεγάλη επένδυση. Ειδικότερα, αυτή που αφορά την μετατροπή του εμπορικού Athens Heart στον Ταύρο σε «Gazi Outlets».

 

Χρήστος Δημόπουλος-bizness.gr

Advertisement

TRENDING