RESIDENTIAL

The Ellinikon: προχωρά η διαδικασία για τον 3ο Πύργο στο Ελληνικό – Ποιές εταιρείες θα τον υλοποιήσουν

Published

on

O Πύργος Μικτής Χρήσης (Mixed Use Tower) στο Ελληνικό - Εικόνα: Aedas / Aeter Architects / Lamda Development

Προχωρά η διαδικασία για τον τρίτο Πύργο 150 μέτρων που θα γίνει στη μεγάλη επένδυση του Ελληνικού, στην πλευρά της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Πριν από μερικές ημέρες η Lamda Development και η Brook Lane Capital προχώρησαν στην σύσταση εταιρείας στο ΓΕΜΗ με την επωνυμία Ellinikon Park Tower AE. με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 40 εκατ. ευρώ.

Ουσιαστικά πρόκειται για την ολοκλήρωση της αρχικής συμφωνίαε των δύο πλευρών -είχε υπογραφεί τον Ιανουάριο του 2022- με την BLC να κατέχει το 70% του μετοχικού κεφαλαίου και το 30% να το κατέχει η Lamda Development μέσω της εταιρείας Ellinikon Hospitality Investments.

O Πύργος Μικτής Χρήσης θα αποτελέσει ένα μεγάλο project ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ (με τιμές 2022) και με την υλοποίηση του θα είναι ένα από τα πέντε υψηλότερα κτίρια στην Ελλάδα.

Στον Πύργο θα φιλοξενούνται στην πλειοψηφία τους διαμερίσματα προς πώληση ενώ θα λειτουργήσει και ένα ξενοδοχείο. Θα έχει επιφάνεια 49.000 τ.μ. Η κατασκευή του θα ξεκινήσει με τις πρόδρομες εργασίες και θα συνεχίσει με το κυρίως έργο.

Στον διαγωνισμό για τις πρόδρομες εργασίες έχουν κατέβει τρια σχήματα: AVAX – RIZZANI DE ECCHER, ΑΚΤΩΡ – ΜΑΝ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ACC.

Στον Πύργο Μικτής Χρήσης θα λειτουργήσει το 4ο ξενοδοχείο εντός της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό καθώς θα αναπτυχθεί ένα ξενοδοχείο στο καζίνο / IRC (του σχήματος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – HARD ROCK INTL) και δύο ξενοδοχεία από την ΤΕΜΕΣ στο παραλιακό μέτωπο του Αγίου Κοσμά.

Οι κατοικίες που θα διαθέτει ο Πύργος Μικτής Χρήσης θα ακολουθούν τη φιλοσοφία του Riviera Tower και θα ενσωματώνουν την σύγχρονη αρχιτεκτονική με την περιβαλλοντικά φιλική προσέγγιση.

Advertisement

TRENDING