ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Θετική εξέλιξη για το νέο ξενοδοχείο THE MODERNIST στην Αθήνα

Published

on

Μια ακόμη θετική εξέλιξη για το Αθηναϊκό “αδερφάκι” του Θεσσαλονικιώτικου THE MODERNIST, στο Κολωνάκι, προέκυψε πρόσφατα, καθώς η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων ενέκρινε την αλλαγή χρήσης του εν λόγω ακινήτου 1.630 τ.μ.

Ειδικότερα, προέβη σε αναθεώρηση της άδειας για αλλαγή χρήσης του υπογείου, ισογείου (εκτός τμήματος που παραμένει διαμέρισμα) και των 6 ορόφων του ακινήτου σε ξενοδοχείο καθώς και για εσωτερικές διαρρυθμίσεις και διαμόρφωση όψεων επί της οδού Ιωάννη Γενναδίου 4 στο Κολωνάκι.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ
Το κτίριο στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η ξενοδοχειακή επένδυση στο Κολωνάκι, στέγαζε επί χρόνια την Πρεσβεία του Καναδά στην πρωτεύουσα. Το 2015, το ακίνητο πουλήθηκε και πέρασε στα χέρια του Φερίτ Σαχένκ, του Τούρκου μεγιστάνα του Ομίλου Dogus, αντί ενός ποσού της τάξης των 4 εκατ. ευρώ.

Βαδίζοντας στα τέλη του 2018, η Dogus αποφάσισε να προχωρήσει στην εκ νέου πώληση του κτιρίου, με την ελληνική ΑΕΕΑΠ Briq Properties, να το εξαγοράζει έναντι 4,75 εκατ. ευρώ.

Η κίνηση αυτή της Briq Properties ήταν στρατηγική, καθώς αφορά ένα ακίνητο σε εξαιρετική τοποθεσία, που παρουσίαζε μεγάλες επενδυτικές προοπτικές και για το οποίο, η ζήτηση από μισθωτές και ανταγωνίστριες εταιρείες ήταν μεγάλη.

Η ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Όπως προείπαμε, το κατάλυμα στο Κολωνάκι θα φέρει την επωνυμία The Modernist. Το πρώτο ξενοδοχείο με το εν λόγω brand name άνοιξε την 1η Ιουλίου του 2018 στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Ερμού 32 της συμπρωτεύουσας. Η επένδυση εκεί έλαβε χώρα σε διατηρητέο κτίριο της δεκαετίας του 1920, το οποίο με την κατάλληλη αναμόρφωση μετατράπηκε σε 5άστερο boutique hotel.

Σύμφωνα με το πλάνο που έχει εκπονηθεί από τη φάση των μελετών, η ξενοδοχειακή μονάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη και να έχει παραδοθεί το φθινόπωρο του 2020, μετά δηλαδή το πέρας του καλοκαιριού.

Advertisement

TRENDING