REAL ESTATE

Τί λένε 5 ειδικοί της αγοράς για τις τάσεις σε τουρισμό και real estate

Published

on

Ενδιαφέρουσες απόψεις ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού Capital Link Forum, που διοργανώθηκε χθες.

Στο σχετικό πάνελ για τον τουρισμό, πήραν μέρος μεγάλες εταιρείες του κλάδου που δραστηριοποιούνται δυναμικά στην Ελλάδα: Hines, Brown Hotels, AVIS, HIP (Blackstone Group), Όμιλος Λάμψα. 

Οι εκπρόσωποί τους μίλησαν για τη νέα πραγματικότητα στον τουρισμό και τις επενδύσεις, στην μετά-covid εποχή και τις προοπτικές / τάσεις στην Ελλάδα.

Ο κος Leon Avigad, Founder & Co-owner της Brown Hotels, που επενδύει σημαντικά στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δήλωσε την αισιοδοξία της εταιρείας του για την αγορά στην Ελλάδα και τόνισε την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, τονίζοντας ότι νιώθουν ευπρόσδεκτοι για να επενδύσουν στην Ελλάδα. Επισήμανε τέλος ότι σε 20 ανέρχεται ο αριθμός νέων ξενοδοχείων της εταιρείας που θα ανοίξουν στην Ελλάδα τους επόμενους 18 μήνες.

Ο επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της Hines, κος Paul Gomopoulos, προέβλεψε ότι στον τουρισμό δε θα αλλάξει κάτι δραματικά, καθώς οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν και η αγορά θα προσαρμοστεί πλέον στην νέα πραγματικότητα.

Ο κος Alejandro Puertolas, Founding partner & CEO της HIP (Blackstone Group), τόνισε οτι η εμπειρία της εταιρείας του στην Ελλάδα μέχρι σήμερα είναι πολύ θετική και η Ελλάδα είναι μια μεγάλη ευκαιρία αλλά και πολύ φιλική πλέον για επενδύσεις.

Η κα Χλόη Λασκαρίδη,  senior director στον Όμιλο Λάμψα, επισήμανε ότι αυτό πλέον που μετράει είναι η συνολική τουριστική εμπειρία και πάνω σε αυτό θα δουλέψει και ο Όμιλος τα επόμενα χρόνια. Εκτίμησε ότι τα resorts θα πάνε καλύτερα από τα ξενοδοχεία πόλης αν και αργά ή γρήγορα η αγορά θα ξαναβρεί το ρυθμό της.

Τέλος, ο κος Ανδρέας Ταπρατζής, Δ.Σ. της AVIS Greece, υπογράμμισε οτι τα ταξίδια αναψυχής θα ανακάμψουν πιό γρήγορα από άλλα είδη ταξιδιού (π.χ. επαγγελματικά) και ότι απλά θα αλλάξει ο τρόπος που ταξιδεύει ο κόσμος. Τόνισε δε ότι το σημαντικότερο ρόλο πλέον θα έχουν η ιδιωτικότητα και ο λιγότερος συνωστισμός καθώς και η διασφάλιση της υγείας, κατά τη διάρκεια των ταξιδιών.

Advertisement

TRENDING