Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι προτείνει το BEREC για τις διαδικτυακές υπηρεσίες διαμεσολάβησης

bizness.gr

Published

on

40η Σύνοδος του BEREC
φωτογραφία Αρχείου

Σε δύο παράλληλες δημόσιες διαβουλεύσεις προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από τις 2 Ιουνίου 2020 έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2020, στο πλαίσιο της δέσμης μέτρων σχετικά με τη νομοθετική πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες (Digital Services Act-DSA), καθώς και της λήψης μέτρων επιβολής για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας των αγορών (the New Competition Tool-NCT).

Σε απάντηση στις δημόσιες διαβουλεύσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Σώμα Ευρωπαίων Ρυθμιστών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (BEREC) συνιστά τη θέσπιση ειδικού εκ των προτέρων κανονιστικού πλαισίου για τις διαδικτυακές υπηρεσίες διαμεσολάβησης.

Τα οφέλη από τις διαδικτυακές πλατφόρμες

Το BEREC αναγνωρίζει τα οφέλη που αποφέρουν οι διαδικτυακές πλατφόρμες στη σύγχρονη οικονομία.

Δημιούργησαν και επέτρεψαν καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα, καθώς και ευκαιρίες για μικρές επιχειρήσεις και νεοσύστατες επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση και να επεκτείνονται σε νέες αγορές σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Διευκολύνουν την πρόσβαση τόσο των επιχειρήσεων όσο και των τελικών χρηστών σε αγαθά, υπηρεσίες και πληροφορίες, και παρέχουν ένα ευρύ φάσμα αποτελεσματικότητας μειώνοντας το κόστος συναλλαγών, αναζήτησης και διανομής.

Σύσταση για ένα νέο κανονιστικό πλαίσιο

Ωστόσο, το BEREC αναγνωρίζει ότι υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με την ισχύ ορισμένων μεγάλων διαδικτυακών πλατφορμών και τον έλεγχο που ασκούν επάνω σε μια γενική ποικιλία αγαθών, υπηρεσιών, δεδομένων και πληροφοριών, για αυτό και συνιστά να υιοθετηθεί ένα ειδικό εκ των προτέρων κανονιστικό πλαίσιο, προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες του ψηφιακού περιβάλλοντος.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι μια τέτοια εκ των προτέρων παρέμβαση δεν στοχεύει στη ρυθμιστική εποπτεία όλων των διαδικτυακών πλατφορμών, ούτε του Διαδικτύου στο σύνολό του, αλλά στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων ανησυχιών που δημιουργούνται από τις διαδικτυακές πλατφόρμες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο ανταγωνισμός και η καινοτομία ενθαρρύνονται, ότι προστατεύονται τα δικαιώματα των τελικών χρηστών και ότι το ψηφιακό περιβάλλον είναι ανοιχτό και ανταγωνιστικό, προς όφελος των ευρωπαίων πολιτών και επιχειρήσεων.

Το BEREC και τα μέλη του έχουν ιδιαίτερα σημαντική εμπειρία στην εφαρμογή εκ των προτέρων ρυθμιστικού πλαισίου στον τομέα των υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, για την αντιμετώπιση αθέμιτων πρακτικών, την τόνωση της καινοτομίας και την ενίσχυση του ανταγωνισμού, αποφέροντας εν τέλει μεγάλα πλεονεκτήματα για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.

Με βάση τα παραπάνω, το BEREC θεωρεί ότι η τεχνογνωσία του μπορεί να είναι πολύτιμη στον σχεδιασμό μιας τέτοιας μορφής παρέμβασης.

Επιπλέον, το πλαίσιο συνεργασίας του μπορεί να θεωρηθεί ως λειτουργικό μοντέλο αναφοράς, καθώς το BEREC και οι εθνικές ρυθμιστικές αρχές (ΕΡΑ) των κρατών μελών είναι σε θέση να αναλάβουν αποτελεσματικά ενεργούς ρόλους στον καθορισμό και την εφαρμογή αυτού του αποκλειστικού ρυθμιστικού πλαισίου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Κρ. Λαγκάρντ εκφράζει τη λύπη της για το ότι λίγες γυναίκες βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης

bizness.gr

Published

on

Κριστίν Λαγκάρντ
Φωτογραφία Αρχείου

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε σήμερα τη λύπη της, σε συνέντευξη της στο γαλλικό περιοδικό Challenges, για το γεγονός ότι λίγες γυναίκες βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, ακόμη και στους κόλπους του θεσμού του οποίου προΐσταται.

Υπερβολικά λίγες γυναίκες σε θέσεις ευθύνης

«Εξακολουθούν να υπάρχουν υπερβολικά λίγες γυναίκες σε θέσεις ευθύνης στον κόσμο, ιδιαίτερα στον οικονομικό και τον χρηματοπιστωτικό τομέα, περιλαμβανομένων των κεντρικών τραπεζών», δήλωσε η Λαγκάρντ, πρώτη γυναίκα επικεφαλής της ΕΚΤ, τα ηνία της οποίας ανέλαβε τον Νοέμβριο 2019.

«Από τα 25 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, η Ίζαμπελ Σνάμπελ και εγώ είμαστε οι δύο μοναδικές γυναίκες στην οικογενειακή φωτογραφία… Δεν είναι φυσιολογικό!», υπογράμμισε η γαλλίδα πρόεδρος του θεσμού.

Σε μήνυμά της στο Twitter, η Ίζαμπελ Σνάμπελ αντέδρασε σήμερα υπογραμμίζοντας πως «είναι δύσκολο να υπερτιμήσει κανείς τη σημασία ηγετών όπως η Κριστίν Λαγκάρντ, οι οποίοι εκφράζονται ανοικτά για τα θέματα αυτά, παρ’ όλα τα φρικτά μισογυνικά σχόλια που σίγουρα θα ακολουθήσουν».

Σύμφωνα με την Λαγκάρντ, «υπάρχει κάποια συνειδητοποίηση», όμως δεν πρόκειται παρά για «την αρχή της διαδικασίας».

Η ίδια εκτιμά πως η κρίση του κορονοϊού «κατέστησε πιο δύσκολη τη θέση των γυναικών».

«Οι γυναίκες αποτελούν σχεδόν το 70% των επαγγελμάτων υγείας· κινδυνεύουν περισσότερο σε υγειονομικό επίπεδο. Με τον εγκλεισμό, βρίσκονται σε όλα τα μέτωπα, υποχρεωμένες να εργάζονται φυλώντας παράλληλα τα παιδιά, για να μην μιλήσουμε για την ενδοοικογενειακή βία», υπογράμμισε εκτιμώντας πως, «όπως σε όλες τις οικονομικές κρίσεις, είναι περισσότερο εκτεθειμένες στον κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους ή να δουν τον μισθό τους να μειώνεται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ συνεχίζει και τον χειμώνα τα απευθείας δρομολόγια από/προς Χανιά

bizness.gr

Published

on

Cruise Ferry ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ της Minoan Lines

Οι Μινωικές Γραμμές ενημερώνουν το επιβατικό κοινό και τους συνεργάτες τους, ότι το H/S/F ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ συνεχίζει με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ δρομολόγια από/προς Χανιά και Πειραιά και το χειμώνα, με βραδινή αναχώρηση στις 21:30 από το λιμάνι της Σούδας και του Πειραιά.

Συγκεκριμένα το ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ δρομολόγιο από/προς Χανιά και Πειραιά με το ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ είναι το ακόλουθο:

Επίσης, το H/S/F ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ εκτελεί εναλλάξ με το H/S/F ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ καθημερινά δρομολόγια στη γραμμή των Χανίων, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να απευθύνονται στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στα Κεντρικά Πρακτορεία των Μινωικών Γραμμών, μέσω του Πανελλαδικού Αριθμού Κρατήσεων 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο), στα κεντρικά πρακτορεία ή στα λιμενικά γραφεία της εταιρείας (Πειραιάς: 210-4145744, 210-4080028, Αθήνα: 210 3376910, Σούδα: 6972-552661, 28210-81276, Χανιά: 28210-45911-12). Κρατήσεις On-Line στο www.minoan.gr και χρησιμοποιήστε τη νέα Υπηρεσία E-Ticket (https://www.minoan.gr/eticket ) εκτυπώνοντας το εισιτήριό σας για τις γραμμές εσωτερικού ή κατεβάζοντάς το στην οθόνη του κινητού σας.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι, πριν από το ταξίδι, σύμφωνα με τις οδηγίες των Ελληνικών Αρχών για τον περιορισμό εξάπλωσης του Covid-19, είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση της έντυπης δήλωσης (https://bit.ly/3kfWqiT ) και η παράδοσή της κατά την επιβίβαση στον υπεύθυνο Οικονομικό Αξιωματικό του πλοίου καθώς και η χρήση μάσκας σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του πλοίου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ικανοποίηση των Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας για τις εξαγγελίες του ΥΠΕΝ Κ. Χατζηδάκη

bizness.gr

Published

on

Κωστής Χατζηδάκης
Φωτογραφία Αρχείου

Χαιρετίζει η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ) τη δέσμευση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, για την άμεση εφαρμογή του Target Model στη νέα δομή της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

«Η δέσμευση αυτή αποτελεί αδιαμφισβήτητα, τη βάση για την ανάπτυξη ενός σταθερού και προβλέψιμου μοντέλου αγοράς και στην πράξη σημαίνει άμεση υλοποίηση μέτρων για την ανάπτυξη συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά και τον εξορθολογισμό του υψηλού κόστους ενέργειας που επιβαρύνει την ελληνική βιομηχανία», τονίζει η ΕΒΙΚΕΝ και προσθέτει:

«Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου για την πλήρη εναρμόνιση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο στον τομέα της ενέργειας θα πρέπει εντέλει να αποτελέσει εθνικό στόχο άμεσης προτεραιότητας διότι επηρεάζει καθοριστικά την υλοποίηση των παραγωγικών επενδύσεων καθώς και την πορεία των εξαγωγών και της βιομηχανικής παραγωγής της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, χαιρετίζουμε τις δηλώσεις του κ. Χατζηδάκη και τη δέσμευσή του σε μέτρα μείωσης του κόστους στη βιομηχανία. Παραμένουμε στη διάθεση της Πολιτείας για την ανάπτυξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου, που θα συμβάλλει ενεργά στην υλοποίηση του στόχου της μετάβασης σε μία πλήρως απελευθερωμένη και ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας».

Η ΕΒΙΚΕΝ ζητά εξάλλου τη σύσταση ομάδας εργασίας στο υπουργείο για τη διαμόρφωση προτάσεων «για την άρση των στρεβλώσεων που κατακλύζουν την υφιστάμενη δομή της αγοράς και τη μείωση του ενεργειακού κόστους το οποίο αποκλίνει σημαντικά σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading
Advertisement

Trending