ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Τη SIA επιλέγει η Iren για το λανσάρισμα νέων υπηρεσιών open banking

Published

on

H Iren, μία Ιταλική εταιρία παροχής πολλαπλών υπηρεσιών κοινής ωφελείας που δραστηριοποιείται στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου και άλλων υπηρεσιών, επέλεξε τη SIA, μια κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία υψηλής τεχνολογίας στον τομέα των υπηρεσιών πληρωμών και των υποδομών, που ελέγχεται από την CDP Equity, για το λανσάρισμα προηγμένων υπηρεσιών πληρωμών χάρη στις καινοτομίες που εισήγαγε η οδηγία PSD2, η οποία έχει ανοίξει την αγορά πληρωμών και σε εταιρείες.

Nέα υπηρεσία Payment Initiation Service (PIS) από την Iren

Η Iren προσφέρει τη νέα υπηρεσία Payment Initiation Service (PIS) μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Open Banking της SIA.

Η υπηρεσία επιτρέπει στους πελάτες της Iren να πληρώνουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου μέσω διαδικτύου με εύκολο, γρήγορο και ασφαλή τρόπο, απευθείας από τη διαδικτυακή πλατφόρμα ή την εφαρμογή «IrenYou» κάνοντας σύνδεση στη δική τους ιστοσελίδα internet banking.

Η πλατφόρμα Open Banking της SIA

Η πλατφόρμα Open Banking της SIA διαθέτει στην πραγματικότητα μια σειρά από λειτουργίες για τη δημιουργία και την ενσωμάτωση καινοτόμων υπηρεσιών και εφαρμογών, ελαχιστοποιώντας το κόστος ανάπτυξης, τις τεχνολογικές επενδύσεις, τον οργανωτικό αντίκτυπο, επιταχύνοντας ταυτόχρονα το χρόνο διάθεσης στην αγορά και διασφαλίζοντας τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς.

Η SIA υποστηρίζει επίσης εταιρείες στο σχεδιασμό και την εφαρμογή σε περιπτώσεις χρήσης που ταιριάζουν καλύτερα στις επιχειρηματικές τους στρατηγικές και στους στόχους τους.

Η SIA υποστήριξε την Iren καθ’ όλη τη διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού που επέτρεψε σε αυτήν την multi-utility εταιρεία να λάβει άδεια από την Τράπεζα της Ιταλίας προκειμένου να λειτουργήσει ως Ίδρυμα Πληρωμών και ως εκ τούτου να προταθεί ως ένας καινοτόμος οργανισμός ικανός να διαφοροποιήσει την προσφορά του στον τομέα που δραστηριοποιείται και να παρέχει στους πελάτες του προηγμένες υπηρεσίες βελτιώνοντας έτσι την εμπειρία του χρήστη.

Με αυτόν τον τρόπο, η Iren ανταποκρίθηκε στον εξαιρετικό δυναμισμό που χαρακτηρίζει τον τομέα των πληρωμών τα τελευταία χρόνια, με την αυξανόμενη χρήση ψηφιακών υπηρεσιών μέσω smartphone, tablet και «φορετών» συσκευών.

Η δήλωση του CEO της Iren Mercato, Nicola Cordone

«Οι ηλεκτρονικές πληρωμές θα είναι ένα εξαιρετικό μέσο για την επέκταση της Iren σε εθνικό επίπεδο με σκοπό να συνδυάσει την τεχνολογική εξέλιξη και τον προσανατολισμό προς τον πελάτη. Η νέα υπηρεσία IrenPay – που παρέχεται μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Open Banking της SIA – είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να προσφέρουμε στους πελάτες μας όλο και περισσότερες ψηφιακές και εξατομικευμένες υπηρεσίες», δήλωσε ο Gianluca Bufo, CEO της Iren Mercato.

«Η απόφαση μιας μεγάλης mutli-utility εταιρείας, όπως η Iren, να εμπιστευτεί την τεχνολογία και την τεχνογνωσία του προσωπικού μας, επιβεβαιώνει περαιτέρω την ικανότητα της SIA να συνοδεύσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό και των εταιρειών, μέσω της ανάπτυξης ιδιαίτερα καινοτόμων πρωτοβουλιών, και συνεπώς πάντα να προωθεί την αυξημένη χρήση ηλεκτρονικών πληρωμών. Το Open Banking είναι μια από τις κύριες στρατηγικές πρωτοβουλίες στις οποίες εστιάζουμε με επενδύσεις σε πλατφόρμες και με τη δημιουργία νέων υπηρεσιών και εφαρμογών για όλους τους παίκτες που συμμετέχουν στο νέο οικοσύστημα που ενεργοποιείται από την PSD2 “, σχολίασε ο Nicola Cordone, CEO της SIA.

Advertisement

TRENDING