ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Το 2022 έτοιμο το νέο υβριδικό city resort 5 αστέρων στη Γλυφάδα

Published

on

Η νέα μεγάλη τουριστική επένδυση με 5άστερο ξενοδοχείο στα Αστέρια της Γλυφάδας

Με διπλάσιο προϋπολογισμό από τον αρχικό, όχι όμως λόγω αστοχίας αλλά επέκτασης της επένδυσης, προχωράει το υβριδικό city resort της Grivalia στη Γλυφάδα, σε απόσταση αναπνοής από το mega project του Ελληνικού.

Πρόκειται για τη μεγάλη τουριστική επένδυση στα Αστέρια της Γλυφάδας, από την Grivalia Hospitality με την κατασκευή να προχωράει ήδη δυναμικά από την Mytilineos.

Μάλιστα όπως δήλωσε χθες από το Delphi Economic Forum, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Grivalia Hospitality, Γιώργος Χρυσικός, το έργο είναι ιδιαίτερα απαιτητικό αλλά θα γίνει προσπάθεια να έχει ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2022.

Νωρίτερα, φέτος το καλοκαίρι, θα ανοίξουν οι εγκαταστάσεις εστίασης και ψυχαγωγίας στο συγκρότημα των Αστεριών.

Τη διαχείριση του νέου υβριδικού city resort με το ξενοδοχείο 5 αστέρων 127 δωματίων θα έχει η διεθνής αλυσίδα resorts One&Only (βλέπε το πολυτελές συγκρότημα που ολοκληρώνει στην Κέα).

Επίσης, ο κος Χρυσικός σημείωσε ότι το budget της επένδυσης διπλασιάστηκε και αγγίζει τα 110 εκ. ευρώ πλέον.

Δείτε παρακάτω πώς θα διαμορφωθούν τα κτίρια και το 5άστερο ξενοδοχείο μαζί με τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις εστίασης και ψυχαγωγίας.

Πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγαλύτερη ανάλυση

Η νέα μεγάλη τουριστική επένδυση με 5άστερο ξενοδοχείο στα Αστέρια της Γλυφάδας

Το προφίλ της επένδυσης

Το έργο αφορά την επανάχρηση και εκσυγχρονισμό της ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων, δυναμικότητας 400 κλινών, στην έκταση της επένδυσης όπου βρίσκονταν τα ιστορικά Αστέρια Γλυφάδας.

Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη, προβλέπεται η δημιουργία 115 πολυτελών δωματίων, 14 τουριστικές κατοικίες, 12 σουίτες, εκθεσιακός χώρος και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, 2 εστιατόρια, αρχαιολογικοί περίπατοι, χώροι δραστηριοτήτων για παιδιά και εφήβους, κέντρο αναζωογόνησης.

Στην τουριστική επένδυση προβλέπεται επίσης η δημιουργία: δικτύου για χρήση μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων με σταθμούς φόρτισης, δικτύου πεζοδρόμων, δύο αρχαιολογικών περιπάτων καθώς και υπαίθριων καλλιτεχνικών εκθέσεων.

Τόσο στα καταλύματα, τα κτίσματα και τις βοηθητικές εγκαταστάσεις, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο χρησιμοποιούνται φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και επαναχρησιμοποιείται ό,τι μπορεί να αξιοποιηθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι το μεγάλο τουριστικό έργο έχει ήδη πάρει την έγκριση από το ΚΑΣ αλλά και την έγκριση υπαγωγής στον Αναπτυξιακό Νόμο, λαμβάνοντας σημαντικές ενισχύσεις με τη μορφή φοροαπαλλαγών.

Οι φάσεις της επένδυσης

Ουσιαστικά μέρος της επένδυσης έχει ξεκινήσει καθώς αυτή έχει δύο φάσεις.

Η 1η φάση που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη αφορά την ανακαίνιση και επαναλειτουργία των εστιατορίων, την ολοκλήρωση των έργων υποδομής καθώς και εργασίες ενίσχυσης των σκελετών των κτιρίων που βρίσκονται μέσα στην έκταση.

Η 2η φάση, το πράσινο φως για την οποία δόθηκε από το ΚΑΣ πρόσφατα, αφορά το κύριο μέρος της επένδυσης, δηλαδή την επανάχρηση και εκσυγχρονισμό της ξενοδοχειακής μονάδας που βρίσκεται εντός της έκτασης και τη δημιουργία ενός πολυτελούς 5άστερου ξενοδοχείου, δυναμικότητας 400 κλινών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ξενοδοχείο αυτό θα ενταχθεί κάτω από το brand μεγάλης διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας, η οποία θα έχει και τη διαχείρισή του.

Υπογραμμίζεται ότι κατά κύριο λόγο θα χρησιμοποιηθούν τα ήδη υφιστάμενα κτίρια που βρίσκονται στην έκταση. Η συνολική κάλυψη κτιρίων θα είναι μικρότερη από το 1% της έκτασης, λιγότερο από 28.000 τ.μ. εκ των οποίων τα 20.000 τ.μ. αφορούν ήδη υφιστάμενα κτίρια.

Η επένδυση δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας.

Το ιστορικό της επένδυσης

Το κτίριο ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Όμως έχει μισθωθεί από την εταιρεία Ναυσικά Α.Ε. έως το 2081.

Το 80% της Ναυσικά ανήκει πλέον στην Grivalia, μετά την απόκτηση αυτού του ποσοστού έναντι 17 εκ. ευρώ τo 2018. To υπόλοιπο 20% της εταιρείας ανήκει στην οικογένεια Παπαθεοχάρη.

Advertisement

TRENDING