Connect with us

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

UPS: Αύξηση λειτουργικών κερδών το δ’ τρίμηνο 2019

Newsroom

Published

on

H UPS ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 2,11 δολαρίων ανά μετοχή για το 2019, σημειώνοντας αύξηση 8,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα αποτελέσματα αυτά αναδεικνύουν την έντονη αύξηση του όγκου πωλήσεων στην αγορά των Η.Π.Α. και τη θετική επίδραση της επιτυχημένης λειτουργίας σε όλα τα τμήματα.

«Οι βελτιώσεις του δικτύου μας επέτρεψαν στη UPS να αντιμετωπίσει την αύξηση της ζήτησης για μεταφορές από αέρος, βελτιώνοντας παράλληλα την παραγωγικότητα και οδηγώντας σε θετική λειτουργική μόχλευση», δήλωσε ο David Abney, UPS Chairman & CEO. «Το 2020 θα συνεχίσουμε να προσαρμοζόμαστε στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον, να ενισχύουμε το δίκτυό μας και να δημιουργούμε νέες λύσεις για να υποστηρίξουμε στρατηγικές πρωτοβουλίες ανάπτυξης και να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να αναπτυχθούν και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί.»

Το τέταρτο τρίμηνο του 2019, η εταιρεία κατέβαλε μη ρευστές συνταξιοδοτικές δαπάνες ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά φόρων σε τιμές αγοράς, αλλά και δαπάνες επιχειρηματικού μετασχηματισμού ύψους 39 εκατομμυρίων δολαρίων μετά φόρων. Προχώρησε επίσης σε εγχώριες νομικές δαπάνες ύψους 91 εκατομμυρίων δολαρίων μετά φόρων, που σχετίζονταν κυρίως με την υπόθεση των τσιγάρων στη Νέα Υόρκη. Ο συνολικός αντίκτυπος στα κέρδη ανά μετοχή ήταν 2,23 δολάρια ανά απομειωμένη μετοχή. Σε τιμές αγοράς, οι δαπάνες για τις συντάξεις ύψους 1,42 δολαρίων ανά απομειωμένη μετοχή συμπεριλήφθηκαν στα αποτελέσματα της εταιρείας βάσει των Γενικά Αποδεκτών Λογιστικών Αρχών για το τέταρτο τρίμηνο κατά την περίοδο της προηγούμενης χρονιάς.

Συνολικά, για την εταιρεία το τέταρτο τρίμηνο του 2019:

  • Η μέσος ημερήσιος όγκος διανομών ξεπέρασε τα 26,6 εκατομμύρια πακέτα, αύξηση 7,5% που οφείλεται στη μεγάλη ζήτηση αεροπορικών υπηρεσιών στις Η.Π.Α.
  • Τα ενοποιημένα έσοδα αυξήθηκαν κατά 3,6% στα 20,6 δισεκατομμύρια δολάρια, λόγω της έντονης μέσης ημερήσιας αύξησης του όγκου πωλήσεων κατά τις γιορτές
  • Το λειτουργικό κέρδος αυξήθηκε κατά 6,4% και 13,7% σε προσαρμοσμένη βάση, με βελτίωση περιθωρίου σε όλα τα τμήματα.

Δραστηριότητα στις Η.Π.Α.

Ο εγχώριος τομέας της εταιρείας στις Η.Π.Α. επωφελήθηκε από αρκετές πρωτοβουλίες μετασχηματισμού, όπως η αύξηση χωρητικότητας που επιτεύχθηκε χάρη στην αυτοματοποίηση, αλλά και η προσθήκη νέων αεροσκαφών στον παγκόσμιο αεροπορικό στόλο, που επέτρεψαν στη UPS να διαχειριστεί την αύξηση του όγκου σε κάθε μήνα του τριμήνου. Ο συνολικός όγκος σε όλα τα προϊόντα αυξήθηκε σχεδόν κατά 9%. Η ανάπτυξη προήλθε από τη διαρθρωτική στροφή προς ταχύτερη παράδοση στον τομέα του λιανεμπορίου και του ηλεκτρονικού εμπορίου και από τις επιτυχίες έναντι του ανταγωνισμού. Η UPS παρουσίασε ανάπτυξη από έναν αριθμό μεγάλων πελατών αλλά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με την ανάπτυξη να οφείλεται στον μεγαλύτερο πελάτη της UPS, την Amazon.

«Επεξεργαστήκαμε έναν όγκο-ρεκόρ κατά τη διάρκεια του τριμήνου, καθώς οι πελάτες επωφελήθηκαν πλήρως από τις δυνατότητες του ολοκληρωμένου μας δικτύου και από το ευρύ φάσμα λύσεων που προσφέρουμε», δήλωσε ο κ. Abney. «Δεδομένων των τεράστιων ευκαιριών που έχουμε μπροστά μας, επιλέξαμε να υλοποιήσουμε τώρα πρωτοβουλίες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επιταχύνοντας το δίκτυό μας και διευρύνοντας τις δραστηριότητές μας κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου. Οι δράσεις αυτές θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά μας και θα δημιουργήσουν ανάπτυξη».

  • Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 833 εκατομμύρια δολάρια, αύξηση πάνω από 6,5%, με αύξηση σε όλα τα προϊόντα.
  • Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 7,5% – πάνω από 20% σε προσαρμοσμένη βάση.
  • Το λειτουργικό περιθώριο ανήλθε σε 8%. Tο προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο επεκτάθηκε κατά 110 μονάδες βάσης.
  • Το κόστος μονάδας μειώθηκε κατά 2,1%. Σε προσαρμοσμένη βάση μειώθηκε κατά 3,2%, συμβάλλοντας σε θετική λειτουργική μόχλευση για το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Διεθνής δραστηριότητα

Ο διεθνής τομέας απέδωσε υψηλότερα κέρδη και επέκτεινε το λειτουργικό περιθώριο, με καλή προσαρμογή στο δυναμικό μακροοικονομικό περιβάλλον. Η υλοποίηση των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων, η διαχείριση του κόστους και η στρατηγική εστίαση σε ευκαιρίες που συνδέονται με την αγορά αλλά και με το ηλεκτρονικό εμπόριο επέτρεψαν τη σταθερή απόδοση για το τρίμηνο.

Ο όγκος των εξαγωγών υποχώρησε ελαφρά, καθώς τα κέρδη από τις ενδοευρωπαϊκές, ενδοασιατικές και αμερικανικές εμπορικές εξαγωγές δεν αντιστάθμισαν πλήρως τις μειώσεις που προέκυψαν στις εξαγωγές προς και από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και μεταξύ Ασίας-ΗΠΑ.

  • Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν περισσότερο από 2% και κατά 3,6% σε προσαρμοσμένη βάση.
  • Το λειτουργικό περιθώριο κέρδους του κλάδου παρέμεινε ισχυρό, στο 21,2%. Το προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο επεκτάθηκε κατά 110 μονάδες βάσης.

Τομέας Supply Chain και Freight

Ο τομέας Supply Chain και Freight παρήγαγε σημαντική αύξηση κέρδους κατ’ αυτό το τρίμηνο. Ο τομέας επέκτεινε επίσης τα λειτουργικά περιθώρια, με γνώμονα τις πειθαρχημένες δράσεις διαχείρισης του κόστους και τη συνεχή εστίαση στην ανάπτυξη της πελατειακής βάσης.

Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν περισσότερο από 16% και 17% σε προσαρμοσμένη βάση.

  • Η Logistics, η Marken και η UPS Freight παρουσίασαν αύξηση των εσόδων.
  • Η Logistics και η Marken παρουσίασαν διψήφια αύξηση κερδών, που βοήθησαν να αντισταθμιστούν οι πιο ήπιες συνθήκες στη μεσιτεία διακίνησης εμπορευμάτων και φορτοεκφόρτωσης.
  • Η UPS Freight παρουσίασε αύξηση κατά 100% του LTL (Less-Than-Truckload) κατά 2,5%, λόγω της έμφασης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ενοποιημένα αποτελέσματα για το έτος 2019

Οι επενδύσεις για τον «μετασχηματισμό» της UPS παρήγαγαν υψηλότερα συνολικά έσοδα, αύξηση λειτουργικών κερδών και επέκταση περιθωρίων κέρδους σε όλα τα τμήματα.

Για το έτος 2019, το απομειωμένο κέρδος ανά μετοχή ανήλθε σε 5,11 δολάρια, ενώ το προσαρμοσμένο απομειωμένο EPS ανερχόταν σε 7,53 δολάρια, χωρίς τις επιπτώσεις των δαπανών συνταξιοδότησης, των τελών μετασχηματισμού και των νομικών εξόδων.

Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν στα 74 δισεκατομμύρια δολάρια, λόγω της έντονης αύξησης του όγκου στις ΗΠΑ
Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες ανήλθαν σε 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια και σε προσαρμοσμένη βάση σε 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια, με στόχο τη στήριξη των βελτιώσεων του δικτύου.

  • Οι ετήσιες προσαρμοσμένες διαθέσιμες ταμειακές ροές ξεπέρασαν τα 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια.
  • Τα μερίσματα που καταβλήθηκαν ανήλθαν σε 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση κατά 5,5% ανά μετοχή σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
  • Η εταιρεία αγόρασε εκ νέου περισσότερες από 9 εκατομμύρια μετοχές, καταβάλλοντας περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement QS Plan
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Ξενία Κοζάνης - Πηγή: ΕΤΑΔ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ώρα ago

Ξεκινά ο διαγωνισμός της ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση του Ξενία Κοζάνης

Electra Palace Rhodes - Πηγή: Electra Hotels & Resorts
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ώρες ago

Προχωρούν οι νέες επενδύσεις ανακαινίσεων στα ξενοδοχεία της Electra Hotels

Πάρος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI/PANORAMAPRESS/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ώρες ago

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στην Πάρο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Η Riviera Galleria στο The Ellinikon - Πηγή: Lamda Development
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ6 ώρες ago

Σε διαφορετικές κατασκευαστικές ταχύτητες τα δύο νέα premium malls στο The Ellinikon

Τα έργα σε εξέλιξη στον νέο Riviera Tower στο The Ellinikon - Πηγή: Bizness.gr
RESIDENTIAL6 ώρες ago

Σε φάση επανασχεδιασμού η οικιστική επένδυση της Ten Brinke στο The Ellinikon – Τι αλλάζει με την αποχώρηση της Centric

Τα Μεσόγεια από ψηλά - Design by Canva Pro
REAL ESTATE6 ώρες ago

Συνεχίζεται αλλά με ηπιότερο ρυθμό η αύξηση στις αξίες των οικοπέδων στην Αττική – Πού κινούνται οι τιμές σε 5 περιοχές

Σάμος, Πυθαγόρειο - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI / ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
REAL ESTATE6 ώρες ago

Ποιο νησί του Βορείου Αιγαίου σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο στις τιμές πώλησης κατοικιών το 2026

REAL ESTATE1 ημέρα ago

Συνεχίζει τις αποεπενδύσεις η Trastor – Ποιό ακίνητο σε γνωστό εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι πούλησε

Ζάκυνθος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Διονύσης Παπαντώνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

“Στα σκαριά” νέα 5άστερη ξενοδοχειακή επένδυση στην Ζάκυνθο

Ρόδος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Νέο deal για 5άστερο ξενοδοχείο MGallery στη Ρόδο – Πότε αναμένεται να ανοίξει

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 612 κλινών στην Ερμιονίδα – Σε ποιά περιοχή δρομολογείται το έργο

Saladi Project - Πηγή: Gnosis Investments
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Και επίσημα Στρατηγική Επένδυση το Saladi Project των 266 εκατ. ευρώ στην Αργολίδα

Apollo Hills - Πηγή: Hines - Henderson Park
RESIDENTIAL4 ημέρες ago

Προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση Apollo Hills της Hines στη Βούλα – Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί

Το Μέγαρο Σλήμαν, ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ, στην Πανεπιστημίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Πράσινο φως” για το μεγάλο έργο αξιοποίησης του Μεγάρου Σλήμαν – Μελλά στην Πανεπιστημίου – Τι σχεδιάζει η Mitsis Hotels

Το νέο mega εμπορικό ακίνητο της Μασούτης στις 3 Γέφυρες
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

Από το έργο στις Τρεις Γέφυρες ξεκινά το νέο μοντέλο ανάπτυξης της Μασούτης με μικτές οικιστικές και εμπορικές χρήσεις ακινήτων

Πηγή: Elxis – At Home in Greece
REAL ESTATE1 εβδομάδα ago

“Άλμα” 50% στην ζήτηση ακινήτων για εξοχική κατοικία στην Ελλάδα από ΗΠΑ και Καναδά το 2026

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 ημέρες ago

Σε εξέλιξη ο mega διαγωνισμός του Κτηματολογίου για την μίσθωση νέου κτιρίου γραφείων 8.000 τ.μ. στην Αθήνα

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 ημέρες ago

[VIDEO] Πώς προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση Green Haven στα Μελίσσια

Parilio - Πηγή: Empiria Group
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Επεκτείνεται και στη Νάξο με νέο 5άστερο ξενοδοχείο η Empiria Group

H ανανεωμένη Στοά Αρσακείου - Πηγή: Stoa Agora
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ1 εβδομάδα ago

Ανοίγει τον Ιούλιο η νέα Στοά Αρσακείου – Ολοκληρώνεται η μεγάλη επένδυση Stoa Agora

Pinēa Living II - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 ημέρες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο

Ilissos Suites - Pafilia / block722
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η οικιστική επένδυση Ilissos Suites στο Μοσχάτο – Ποιά εταιρεία επένδυσε στο έργο

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 μήνα ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι

Πηγή: Canva
LOGISTICS2 μήνες ago

[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL2 μήνες ago

20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει

Το οικισιτκό έργο της στην οδό Καραμανλή 5 στην Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Το logistics center BriQ στον Ασπρόπυργο - Πηγή: BriQ Properties
LOGISTICS2 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της επένδυσης logistics της BriQ στον Ασπρόπυργο

Η Riviera Galleria στο The Ellinikon - Πηγή: Lamda Development
Χωρίς κατηγορία3 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής της Riviera Galleria στο Ελληνικό

To logistics hub της INTERIKEA στον Ασπρόπυργο - Πηγή: Ten Brinke
LOGISTICS4 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890