ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ

[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή του νέου retail park στην πρώην ΑΒΕΞ στην Πάτρα

Published

on

To νέο retail park της Trade Estates στην Πάτρα - Πηγή: Trade Estates

Προχωρά η κατασκευή του νέου retail park στην πρώην ΑΒΕΞ στην Πάτρα, όπως δείχνει και το νέο video που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα.

Το ακίνητο – φιλέτο 21,5 στρεμμάτων, που στέγαζε την πρώην ΑΒΕΞ, στην περιοχή της Ακτής Δυμαίων απέναντι από το νέο λιμάνι της πόλης, αποκτήθηκε από την Ten Brinke στο τέλος του 2020.

Τα σχέδια της Ten Brinke για το εμπορικό πάρκο της Πάτρας έχουν ήδη οριστικοποιηθεί ενώ έχει ήδη κλείσει το πρώτο μεγάλο deal με τον όμιλο Φουρλή για το νέο IKEA.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος Φουρλή απέκτησε το 50% της Polykenco και σχεδιάζει να λειτουργήσει στο ακίνητο της Ακτής Δυμαίων ένα μεσαίου μεγέθους κατάστημα ΙΚΕΑ.

Το πρώην ακίνητο της ΑΒΕΞ στην Πάτρα, πριν την κατεδάφιση των κτιρίων και την έναρξη κατασκευής του retail park

Το νέο εμπορικό πάρκο θα αναπτυχθεί σε χώρους 20.000 τ.μ. εκ των οποίων η εκμισθώσιμη επιφάνεια θα είναι 13.900 τ.μ. Θα περιλαμβάνει ένα μεσαίου μεγέθους κατάστημα ΙΚΕΑ και ακόμη 4 καταστήματα.

Το ύψος της επένδυσης για το εμπορικό πάρκο στην Πάτρα υπολογίζεται σε περίπου 20 εκ. ευρώ.

Το προφίλ της επένδυσης

Το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία νέου συγκροτήματος εμπορικών καταστημάτων, το οποίο προτίθεται να αναπτύξει και να λειτουργήσει η εταιρεία POLIKENKO ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. με δ.τ. Polikenco S.A., στην εντός σχεδίου περιοχή οικισμού Ιτεών, Δήμου Πατρέων, Π.Ε. Αχαΐας, σε γήπεδο συνολικής έκτασης 20.977,84 m2 μετά τη ρυμοτόμηση.

Στο οικόπεδο μέχρι πρότινος υφίστατο εργοστάσιο συγκολλητής ξυλείας, της βιομηχανίας ΑΒΕΞ το οποίο κατεδαφίστηκε ήδη.

Το συνολικό εμβαδόν της δραστηριότητας διαμορφώνεται στα 21.186,96 m2 (το εμβαδόν δόμησης της δραστηριότητας διαμορφώνεται στα 9.151,99 m2, ενώ αντίστοιχα το εμβαδόν των υπόγειων χώρων συνολικά διαμορφώνεται στα 12.034,97 m2 συμπεριλαμβανομένων και των βοηθητικών χώρων).

Συνολικά θα διαμορφωθούν και 361 θέσεις στάθμευσης επιβατικών οχημάτων.

Το υπό εξέταση συγκρότημα χωρίζεται σε δύο ισόγεια κτίρια καταστημάτων με ενοποιημένα υπόγεια και ένα τρίτο μικρότερο όγκο ανάμεσά τους.

Τα δύο κτίρια τοποθετούνται παράλληλα σε απόσταση μεταξύ τους, δημιουργώντας μια υπαίθρια εμπορική στοά, όπου προβλέπονται οι είσοδοι των καταστημάτων.

To νέο retail park της Trade Estates στην Πάτρα – Πηγή: Trade Estates

Ο κύριος χώρος στάθμευσης προτείνεται στο δώμα των κτιρίων που ενοποιούνται με ζεύξεις- περάσματα πεζών και τροχοφόρων, δημιουργώντας μία ενδιαφέρουσα οροφή της στοάς, με μεγάλα ανοίγματα καλυμμένα με ημιδιάφανες ελαφρές κατασκευές και φωτοβολταϊκές διατάξεις.

Η σύνδεση του δώματος με το ισόγειο της στοάς πραγματοποιείται μέσω δύο ανελκυστήρων και δύο κυλιόμενων κλιμάκων. Προβλέπονται εξωτερικά μεταλλικά κλιμακοστάσια για την άμεση εκκένωση του δώματος και περιμετρικά φραγμένοι χώροι με Η/Μ εγκαταστάσεις.

Ο υπόλοιπος ακάλυπτος χώρος περιλαμβάνει ράμπα ανόδου – καθόδου προς τον κυρίως χώρο στάθμευσης του δώματος, δρόμους κυκλοφορίας, αποβάθρες φορτοεκφόρτωσης, φυτεμένες επιφάνειες, επιπλέον θέσεις στάθμευσης, 1 θέση παραλαβής ογκωδών αντικειμένων και θέσεις φορτηγών.

TRENDING