REAL ESTATE

[VIDEO] Prodea: Ο ρόλος των ΑΕΕΑΠ στην ανάπτυξη της αγορά ακινήτων

Published

on

Κτίριο της Kaizen στο Μαρούσι Πηγή: PRODEA Investments

Για τα εμπόδια που χρειάζονται λύσεις σε σχέση με την ανάπτυξη των ΑΕΕΑΠ στην Ελλάδα μίλησε η κα Κάκια Τζέμου, General Counsel της Prodea Investments, στο περιθώριο του συνεδρίου για το Real Estate που διοργανώνουν το Capital.gr και το Forbes Greece.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα σημεία που σήμερα αποτελούν εμπόδιο, σε επίπεδο νομικό, στην υλοποίηση επενδύσεων που θέλει να υλοποιήσει μια ΑΕΕΑΠ, η κυρία Τζέμου δήλωσε:

“Αυτό που θα βοηθούσε την περαιτέρω ανάπτυξη των ΑΕΕΑΠ είναι η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου που διέπει την λειτουργία τους. Είναι ένας νόμος από το 1999, έχουν αλλάξει οι συνθήκες της αγοράς, επομένως πρέπει και αυτός να εκσυγχρονιστεί, ώστε να ανταποκρίνεται στα καινούργια δεδομένα.

Γενικότερα, χρειάζεται η βελτίωση όλων αυτών των πλαισίων που διέπουν τη λειτουργία των αγοραπωλησιών: τα Κτηματολόγια, τα Υποθηκοφυλακεία, οι διαδικασίες που απαιτούνται για την έκδοση πιστοποιητικών, ότι γίνεται -και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση-  για την ψηφιοποίηση, τον εκσυγχρονισμό και την απαλλαγή από την γραφειοκρατία.

Το σημαντικό που ειπώθηκε -στο συνέδριο- είναι ότι η Κυβέρνηση βλέπει με πολύ θετικό μάτι την προσπάθεια των ΑΕΕΑΠ να συμβάλλουν στην αναπτυξιακή τάση που υπάρχει, βοηθώντας τις τόσο στο θέμα της βελτίωσης του θεσμικού τους πλαισίου όσο και κατανοώντας τα θέματα που αφορούν στην φορολόγησή τους, ώστε να είναι περισσότερο ανταγωνιστικές σε σχέση με τα ξένα REICS”.

TRENDING