REAL ESTATE

[VIDEO] “Δύναμη στο σύγχρονο retail” η Trade Estates λίγο πριν το Χρηματιστήριο

Published

on

To νέο retail park της Trade Estates στα Σπάτα - Πηγή: Trade Estates

“Δύναμη στο σύγχρονο retail” η Trade Estates λίγο πριν την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Με slogan «Δύναμη στο Σύγχρονο Retail», το νέο σποτ της εταιρείας στοχεύει να αναδείξει τη δυναμική της Trade Estates, «ταξιδεύοντας» το κοινό στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της (Εμπορικών Πάρκων και Logistics Centers) σε διάφορα σημεία της χώρας.

Όπως είχε τονίσει ο Όμιλος Φουρλή κατά τη δημοσίευση των οικονομικών του αποτελεσμάτων για το πρώτο μισό του 2023, προετοιμάζεται η δημόσια προσφορά (IPO) της Trade Estates ΑΕΕΑΠ.

Αυτή η στρατηγική απόφαση θα δημιουργήσει πρόσθετη αξία των εμπορικών δραστηριοτήτων, τροφοδοτώντας περαιτέρω την αναπτυξιακή τροχιά του Ομίλου.

Η έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου της Trade Estates από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2023.

Εν τω μεταξύ η εταιρεία συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου αξίας μέσω αγορών και ανάπτυξης επιπλέον εμπορικών πάρκων και logistics.

Ο CEO της Trade Estates, Δημήτρης Παπούλης – Πηγή: Trade Estates

Τα ορόσημα λίγο πριν το Χρηματιστήριο

Τον Οκτώβριο του 2023, η Trade Estates ΑΕΕΑΠ προχώρησε στην υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας με την REDS Α.Ε. (θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ), για την αγορά του 100% των μετοχών της «ΓΥΑΛΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ & ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ» (η «ΓΥΑΛΟΥ Μ.Α.Ε.») ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας του SMART PARK.

Το SMART PARK βρίσκεται στη θέση Γυαλού, εντός του Επιχειρηματικού Πάρκου “Πέτρα-Γυαλού-Άγιος Δημήτριος-Πύργος”, στο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος και εκτείνεται σε επιφάνεια περίπου 91.000 τ.μ. Διαθέτει μικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια 50.592 τ.μ., χώρους πρασίνου περίπου 30.000 τ.μ. καθώς και 1.500 θέσεις στάθμευσης. Οι εμπορικές του επιφάνειες είναι κατά 100% μισθωμένες σε μεγάλες εταιρείες λιανικής στην Ελλάδα.

Smart Park – Πηγή: Trade Estates

Η συγκεκριμένη επένδυση της Trade Estates εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής εξειδίκευσης της εταιρείας στον τομέα των Εμπορικών Πάρκων και Κέντρων Logistics νέας γενιάς ως αναπόσπαστο κομμάτι της προσέγγισης Omnichannel που εξελίσσεται στο παγκόσμιο εμπόριο.

Παράλληλα, ο Όμιλος Fourlis και το Latsco Family Office ανακοίνωσαν τη σύναψη συμφωνίας για τη συμμετοχή της Latsco Hellenic Holdings Sarl στο μετοχικό κεφάλαιο της Trade Estates ΑΕΕΑΠ.

Η Latsco Hellenic Holdings Sarl αποκτά το 4,2% του μετοχικού κεφαλαίου της Trade Estates ΑΕΕΑΠ, απο την εταιρεία TRADE LOGISTICS ABEE, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Fourlis έναντι ποσού €8.000.000.

Το υπόλοιπο μετοχικό κεφάλαιο της Trade Estates ΑΕΕΑΠ ανήκει κατά 83,9% στον Όμιλο Fourlis και κατά 11,9% στην Autohellas του Ομίλου Βασιλάκη.

TRENDING