RESIDENTIAL

[VIDEO] Ξεκίνησαν Bouygues – Intrakat τη θεμελίωση του Riviera Tower στο Ελληνικό – Πότε θα ολοκληρωθεί

Published

on

Πηγή: Lamda Development

Ξεκίνησαν Bouygues – Intrakat τη θεμελίωση του Riviera Tower στο Ελληνικό.

Έτσι, ο πρώτος “πράσινος” ουρανοξύστης κατοικιών στην Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην αρχή του κατασκευαστικού κύκλου.

Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει από την κοινοπραξία Bouygues – Intrakat. Το σύστημα θεμελίωσης γίνεται με μια πρωτοποριακή μέθοδο που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αποτελείται από 300 πασσάλους διαμέτρου 1 – 1,5 μ. σε βάθη που κυμαίνονται από 35-50 μ.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η κατασκευή διαφραγματικού τοίχου μήκους περιμέτρου 520 μ. και βάθους 15 μ., ώστε κατά τη διάρκεια των εργασιών να προστατεύεται η εκσκαφή των υπογείων από τον υδροφόρο ορίζοντα.

Η ολοκλήρωση του πρώτου τμήματος των εργασιών – η θεμελίωση στο τμήμα κάτοψης του πύργου – θα γίνει εντός του δεύτερου τριμήνου του 2023.

Δείτε την πρόοδο του έργου στο παρακάτω video της Lamda Development

Το κτίριο έχει ήδη λάβει προ-πιστοποίηση αξιολόγησης αειφόρου ανάπτυξης LEED Gold, στοιχείο που, πέραν της συμβολής στην προστασία του κλίματος, αναβαθμίζει περαιτέρω την εμπορική του αξία.

Η δημιουργία της νέας πόλης του Ελληνικού, ενός νέου παγκόσμιου μοντέλου αστικής ανάπλασης, έρχεται κάθε μέρα πιο κοντά, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, με αφορμή τα εγκαίνια ενός νέου τρόπο επικοινωνίας που περιλαμβάνει ένα διαδραστικό website καθώς και newsletters, με στόχο, όπως επισημαίνει “να μοιραζόμαστε μαζί, με απόλυτη διαφάνεια, την πρόοδο, τις προκλήσεις αλλά και τις επιτυχίες που μας δίνουν τη δύναμη να προχωράμε”.

“Για να φθάσουμε στο σήμερα και στο στάδιο κατασκευής των ανωτέρω έργων, δεκάδες διαγωνισμοί έχουν τρέξει, εκατοντάδες μελέτες έχουν ολοκληρωθεί, οικοδομικές άδειες έχουν εκδοθεί και νέες θέσεις εργασίας ανοίγουν καθημερινά.

Η προστασία του περιβάλλοντος, η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας, οι νέες τεχνολογίες και η προσβασιμότητα από όλους αποτελούν θεμελιώδεις προτεραιότητες”, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development.

Πώς χρηματοδοτείται η επένδυση στο Ελληνικό

Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων τo έργο του Ελληνικού είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα.

Η LAMDA Development έχει ήδη πλήρως εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση της πρώτης φάσης της ανάπτυξης (2022 – 2026), ώστε η εξέλιξη του έργου να προχωρά απρόσκοπτα ανεξαρτήτως των οικονομικών συνθηκών.

Πιο συγκεκριμένα, η LAMDA Development έχει ήδη αντλήσει 650 εκατ. ευρώ από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου τον Δεκέμβριο του 2019 και επιπλέον 550 εκατ. ευρώ από δύο ομόλογα (του Ιουλίου 2020 και του Ιουλίου 2022).

Επιπρόσθετα, έχουν ήδη συμφωνηθεί με ελληνικές τράπεζες οι βασικοί επιχειρηματικοί όροι του κοινοπρακτικού τραπεζικού δανεισμού (Eurobank, Τρ. Πειραιώς, Alpha Bank) ύψους 1,16 δισ. ευρώ τον Απρίλιο του 2021.

Επίσης, το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον αγοραστών και επενδυτών διασφαλίζει ήδη επιπλέον έσοδα για το έργο. Γεγονός που οδηγεί σε μείωση των δανειακών αναγκών του Ελληνικού.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Advertisement

TRENDING