ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Ξεκινά έως την άνοιξη του 2023 η μεγάλη επένδυση γραφείων στο ακίνητο της Kodak στο Μαρούσι

Published

on

To κτίριο που στεγαζόταν η Kodak στο Μαρούσι - Πηγή: ektasis-isologismoi.eu/

Ξεκινά έως την άνοιξη του 2023 η μεγάλη επένδυση γραφείων στο ακίνητο της Kodak στο Μαρούσι ενώ στα σκαριά και με τα ίδια “πράσινα” χαρακτηριστικά βρίσκεται και η Στρατηγική Επένδυση για το city resort στην οδό Πειραιώς.

Μιλώντας στο 7ο Φόρουμ των Δελφών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Noval Property, Παναγιώτης Καπετανάκος, αναφέρθηκε και στις δύο μεγάλες επενδύσεις που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η εταιρεία αλλά και στην κοινή παρουσία “πράσινων” βιοκλιματικών χαρακτηριστικών, που καθιστούν τις νέες αναπτύξεις βιώσιμες αλλά και πιο φιλικές για τους χρήστες τους και το περιβάλλον.

Όσον αφορά τη μεγάλη κτιριακή επένδυση στο πρώην ακίνητο της Kodak στο Μαρούσι, που θα “τρέξει” μαζί με την Brook Lane, ο κος Καπετανάκος δήλωσε ότι «στο πρώην ακίνητο Κodaκ προωθούμε την ανάπτυξη ενός πράσινου συγκροτήματος γραφείων, πλήρως φιλικό για το περιβάλλον και τον εργαζόμενο, που θα περιλαμβάνει ένα campus. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του επόμενου δωδεκαμήνου και είναι ένα έργο πολύ σημαντικό για εμάς και την Βrook Lane με την οποία προχωράμε αυτή την περίοδο τις μελέτες».

Στο οικόπεδο εμβαδού 16 στρεμμάτων περίπου, επί των οδών Χειμάρρας 10-12 και Λεωφόρου Αμαρουσίου – Χαλανδρίου στο Μαρούσι (πρώην ακίνητο Kodak), πρόκειται να αναπτυχθεί σύγχρονο συγκρότημα πράσινων κτηρίων γραφείων συνολικής δομημένης επιφάνειας περίπου 49.000 τ.μ. το οποίο θα υιοθετεί τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και του βιοκλιματικού σχεδιασμού ενώ αναμένεται να λάβει πιστοποίηση κατά LEED.

Για το εν λόγω έργο αναμένονται την περίοδο 2022-2025 κεφαλαιουχικές δαπάνες από την THE GRID Α.Ε. ύψους περίπου €48,7 εκατ. (€77,3 εκατ. περιλαμβανομένου και του τιμήματος αγοράς της γης, το οποίο αναμένεται να καταβληθεί μέχρι το τέλος του 2021), το 50% του οποίου, ήτοι €24,4 εκατ. (€38,7 εκατ. συμπεριλαμβανομένης της αναλογίας επί του τιμήματος αγοράς της γης), αντιστοιχεί στη Noval Property.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί μέσω της εταιρείας «THE GRID Α.Ε.» (μετοχική σύνθεση: 50% Noval Property, 50% Mavani Holdings Limited του ομίλου Brook Lane Capital)

Tο κτίριο αναμένεται να ολοκληρωθεί και παραδοθεί εντός του 2025.

Το ακίνητο στην Πειραιώς 252 – Πηγή: Google Maps

Η Στρατηγική Επένδυση στην Πειραιώς

Σχετικά με την ήδη χαρακτηρισμένη και εγκεκριμένη Στρατηγική Επένδυση για το city resort στην Πειραιώς, στην περιοχή του Ελαιώνα, ο κος Καπετανάκης δήλωσε ότι «θέλουμε να δημιουργήσουμε μία νέα γειτονιά. Το ακίνητο βρίσκεται δίπλα στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, εκεί όπου θέλουμε να δημιουργήσουμε μία μητροπολιτική γειτονιά τέχνης και πολιτισμού, με πράσινα χαρακτηριστικά και μικτές χρήσεις, για ξενοδοχείο, κατοικίες και γραφεία. Το συγκρότημα θα έχει ζωή όλο το 24ωρο και θεωρούμε ότι σε αυτή τη φάση που είναι η Αθήνα είναι σημαντικό να δημιουργούνται καινούριες γειτονιές».

Η ανάπλαση και η αναμόρφωση των χώρων αποσκοπεί στη δημιουργία γραφείωνκατοικιώνξενοδοχειακών μονάδωνπολιτιστικών χώρων αλλά και χώρων τεχνολογίας – έρευνας και αποθήκευσης 56.700 τ.μ.

Όπως είχε δηλώσει παλιότερα ο κος Καπετανάκος, στόχος για το βιομηχανικό συγκρότημα είναι «ένας σύνθετος τουριστικός, πολιτιστικός, συνεδριακός, εμπορικός και επιχειρηματικός πόλος με βιώσιμο χαρακτήρα, διατηρώντας την παράδοση και στοχεύοντας ευρύτερα και στη δημιουργία ενός πολιτιστικού πόλου μητροπολιτικής εμβέλειας, που θα αναζωογονήσει την ευαίσθητη αλλά και προνομιακή από πλευράς θέσης περιοχή του Ελαιώνα».

Η επένδυση αυτή είναι ωστόσο ένα μέρος μόνο από το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου το οποίο αγγίζει τα 316 εκατ. ευρώ και το οποίο θα χρηματοδοτηθεί κατά 30% από τα κεφάλαια του “πράσινου” ομολόγου που εξέδωσε και του οποίου η δημόσια προσφορά διήρκησε από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου.

Advertisement

TRENDING