REAL ESTATE

Ξεκινά η διαδικασία για τη νέα ΑΜΚ της Premia Properties – Στόχος για άντληση 47,5 εκ. ευρώ

Published

on

To εμπορικό κέντρο Athens Heart της Premia Properties στην Πειραιώς - Πηγή: Athens Heart

Ξεκινούν από σήμερα 14 Ιουλίου οι εγγραφές επενδυτών για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Premia Properties μέσω αγοράς νέων μετοχών με μετρητά.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η διάρκεια της περιόδου εγγραφών θα είναι από τις 14 έως τις 23 Ιουλίου 2021.

Η νέα ΑΜΚ που ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος το καλοκαίρι αφορά τόσο την εισφορά ακινήτων (7 συγκεκριμένα) όσο και την εισφορά μετρητών μέσω της αγοράς νέων μετοχών της εταιρείας στη ρυθμιζόμενη αγορά του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Αν όλα κυλήσουν σύμφωνα με τα προγραμματισμένα (πλήρης διάθεση μετοχών), τότε το 31,89% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας θα περάσει σε μετόχους με ποσοστά κάτω του 5% έκαστος. Η διεύρυνση της μετοχικής βάσης της εταιρείας αποτελεί άλλωστε μια από τις στρατηγικές της επιλογές.

Αν αντληθεί όλο το ποσό που έχει υπολογιστεί (δηλαδή 47,515 εκ. ευρώ), σύμφωνα με τα πλάνα της εταιρείας, θα διατεθούν 3 εκ. ευρώ ως κεφάλαιο κίνητα και τα υπόλοιπα περίπου 44,5 εκ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την υλοποίηση νέων επενδύσεων σε ακίνητα (logistics, big boxes, ακίνητα κοινωνικού χαρακτήρα).

Μάλιστα, η εταιρεία σκοπεύει έως τον Ιούνιο του 2022 να μετατραπεί σε ΑΕΕΑΠ, με στόχο την μετεξέλιξή της σε μια αμιγώς επενδυτική εταιρεία real estate, απολαμβάνοντας τα προνόμια που δίνει ο νόμος στις ΑΕΕΑΠ.

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο Διεθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Κώστας Μαρκάζος, η εταιρεία θα βρεθεί σύντομα σε νέο επίπεδο που θα μπορεί να υλοποιήσει το επενδυτικό της πλάνο και να φτάσει γρήγορα στο στόχο χαρτοφυλακίου ακινήτων αξίας 300. ευρώ.

Σήμερα, το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας ανέρχεται σε 170 εκ. ευρώ από 114. εκ. ευρώ στην αρχή της χρονιάς, όπως σημείωσε ο κος Μαρκάζος, τονίζοντας ότι τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας έχουν εξυγιανθεί, έχουν κρατηθεί τα καλύτερα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας και ήδη το ενεργητικό της αγγίζει τα 170 εκ. ευρώ χωρίς σε αυτό να περιλαμβάνονται και τα νέα κεφάλαια από την επερχόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Advertisement

TRENDING