Connect with us

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ξεκινάει η μεγάλη τουριστική επένδυση στο Costa Ofrynio με άρωμα… Μεγάλου Αλεξάνδρου

Newsroom

Published

on

Η νέα τουριστική επένδυση Alexandrou Chora Project στο Costa Ofrynio - Φωτό: Kourtidis Group
Η νέα τουριστική επένδυση Alexandrou Chora Project στο Costa Ofrynio - Φωτό: Kourtidis Group

Σε μια έκταση 175 στρεμμάτων, δίπλα στην παραλία Οφρυνίου Καβάλας, γνωστή και ως «Τούζλα», η πανδημία δεν έχει σταματήσει τη …μεταμόρφωση.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω lockdown, που αρχικά προκάλεσαν σημαντικές καθυστερήσεις και αλλαγές, το «νερό» μπήκε ξανά στο αυλάκι και συνεχίζονται οι πρώτες εργασίες για την υλοποίηση μιας τουριστικής επένδυσης προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί ώς το 2026-2028.

Στόχος της; Να επανατοποθετήσει την περιοχή στην παγκόσμια αγορά τουρισμού ως «Costa Ofrynio», μέσω της δημιουργίας του τουριστικού συγκροτήματος «Alexandrou Chora Project» από τον επιχειρηματικό όμιλο Kourtidis Group.

Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει δύο ξενοδοχεία, συνολικής δυναμικότητας 300 κλινών, ένα τουριστικό χωριό σε έκταση 85 στρεμμάτων και ένα μεγάλο ιστορικό πάρκο με θέμα τον Μέγα Αλέξανδρο. Οι νέες τουριστικές υποδομές, σε συνδυασμό με την εκστρατεία τουριστικής προβολής της περιοχής, που από 1ης Φεβρουαρίου ο όμιλος πραγματοποιεί στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, εκτιμάται ότι θα προσελκύσουν στο Οφρύνιο πολλές χιλιάδες τουρίστες.

Μάλιστα, το θεματικό πάρκο για τον Μέγα Αλέξανδρο, που θα δημιουργηθεί εντός του συγκροτήματος κι εκτιμάται ότι θα προσελκύει 100.000 επισκέπτες ετησίως (μαθητές, οικογένειες και τουρίστες), στόχος είναι να συνδέεται απόλυτα με τον κοντινό αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης κι ήδη ετοιμάζονται σχετικές προτάσεις προς τα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού.

Πάνω από 2000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή

Η επένδυση εκτιμάται ότι θα «ανοίξει» 400 θέσεις εργασίας, όταν το συγκρότημα αρχίσει να λειτουργεί. Παράλληλα, πάνω από 2000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι θα εργαστούν στην κατασκευαστική φάση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δημιουργηθεί αντικείμενο για δεκάδες επιχειρήσεις.

Πέρα από το αμιγώς επιχειρηματικό κομμάτι, το όραμα του προέδρου του Kourtidis Group, επιχειρηματία Νίκου Κουρτίδη είναι ο τόπος του, «η αγαπημένη Τούζλα» κι η ευρύτερη περιοχή με τα «κρυμμένα απίστευτα και ξεχωριστά μυστικά» όπως την περιγράφει, να γνωρίσει -χάρη και στην «Alexandrou Chora»- εντυπωσιακή ανάπτυξη, «με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και τη φυσιογνωμία της περιοχής».

«Επενδύουμε σε αυτόν τον τόπο όχι γιατί έτυχε, ούτε γιατί ήταν η μόνη επιλογή που είχαμε. Επενδύουμε γιατί τον αγαπάμε, τον πιστεύουμε και τον πονάμε. Λατρεύουμε τη φύση της περιοχής και πιστεύουμε ότι είναι μοναδική. Αυτά τα “πιστεύω” μας θα αποτυπωθούν και στην επένδυση», λέει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και προσθέτει ότι καμία παρέμβαση, από την αρχιτεκτονική και το ύψος των κτισμάτων μέχρι το τελευταίο φυτό, δεν θα είναι τυχαία.

Ο κ. Κουρτίδης εκφράζει τη βεβαιότητα ότι, χάρη στο πρότζεκτ, η ανάπτυξη της περιοχής συνολικά θα είναι εντυπωσιακή και θα γίνεται αισθητή με τη σταδιακή εξέλιξη των φάσεων του συνολικού έργου. «Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στην Ελλάδα που αντίστοιχα ή ανάλογα έργα ουσιαστικά μεταμόρφωσαν τις περιοχές όπου υλοποιήθηκαν», επισημαίνει.

Γνωστοποιεί ότι ήδη άρχισε «τεράστια τουριστική καμπάνια για την περιοχή, που σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί εξολοκλήρου από τον όμιλο». Ήδη από τον Ιανουάριο η καμπάνια «τρέχει» στα Βαλκάνια, ενώ από 1ης Φεβρουαρίου βρίσκεται σε εξέλιξη και στις βασικές αγορές- στόχους της Ευρώπης.

Οι επτά πρώτες αγορές- «στόχοι»

Η κεντρική και βόρεια Ευρώπη είναι, κατά τον κ. Κουρτίδη, η βασική αγορά του νέου μεγάλου project. «Οι χώρες Βέλγιο, Ελβετία, Ολλανδία, Γερμανία, Σουηδία, Νορβηγία και Δανία είναι οι επτά πρώτες στις οποίες θα επικεντρωθούμε επικοινωνιακά», εξηγεί.

Ωστόσο, εξίσου δελεαστική εκτιμάται πως είναι η περιοχή για τον εσωτερικό τουρισμό. «Απέχουμε μόνο 47 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη και μάλιστα αυτός είναι ένας χρόνος που -λόγω Εγνατίας Οδού- δεν επηρεάζεται με καθυστερήσεις από την κίνηση του καλοκαιριού. Σε συνδυασμό με τις τουριστικές υποδομές της επένδυσης, θα δημιουργηθεί ένας νέος σπουδαίος προορισμός και για τον εσωτερικό τουρισμό», εκτιμά.

Το χρονοδιάγραμμα του έργου

Την ώρα της συζήτησης με τον κ. Κουρτίδη, στο ηλιόλουστο εν μέσω Φεβρουαρίου Οφρύνιο, οι εργασίες για τη δημιουργία του συγκροτήματος -χωματουργικές και έργων υποδομής- βρίσκονται σε εξέλιξη. Παράλληλα, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες των οδικών κόμβων, «τρέχουν» και ολοκληρώνονται όλες οι διαδικασίες των σχετικών αδειοδοτήσεων κι έχουν μπει στην τελική φάση όλα τα τεχνικά/ αρχιτεκτονικά σχέδια.

Εντός του 2021 αναμένεται να αρχίσει η πρώτη φάση υλοποίησης του έργου, με το πρώτο ξενοδοχείο, το Alexandrou Chora Resort. Κατά τον κ. Κουρτίδη, αν η σχετική άδεια εκδοθεί -όπως αναμένεται- έως τον Μάιο, το πρώτο ξενοδοχείο θα λειτουργεί το 2022.

Οι εργασίες για το δεύτερο ξενοδοχείο Alexandrou Spa Hotel, το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες ευεξίας και spa, αλλά και για το τουριστικό χωριό Alexandrou Chora Village, αναμένεται να εκκινήσουν το 2022. «Για το σύνολο της επένδυσης βέβαια υπολογίζουμε ότι θα χρειαστούν πέντε με επτά χρόνια», διευκρινίζει.

Παράλληλα, η περιβαλλοντική μελέτη έχει κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες και αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα η έγκριση της πρώτης φάσης, ενώ σύντομα ο όμιλος θα ανακοινώσει δυο σημαντικές δράσεις σχετικές με το περιβάλλον για την άνοιξη.

Ανοιχτοί σε επενδυτικές συνεργασίες

Η επενδυτική πρόταση για τη δημιουργία του συγκροτήματος θα υλοποιηθεί με ίδια κεφάλαια, επιχορήγηση στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016 και δανεισμό από την Τράπεζα Πειραιώς. «Παράλληλα, το project έχει ήδη προσελκύσει κρούσεις από επενδυτές σημαντικών ή μικρότερων budget από Ελλάδα και Κύπρο και είμαστε ανοιχτοί για να πληροφορήσουμε όποιον ενδιαφέρεται», διευκρινίζει ο κ. Κουρτίδης.

Τρισδιάστατα και κινούμενα εκθέματα στο θεματικό πάρκο

Περισσότερους από 100.000 επισκέπτες ετησίως εκτιμάται ότι θα προσελκύει το θεματικό πάρκο για τον Μέγα Αλέξανδρο. Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γρηγόρης Αβανίδης, εκ μέρους της ομάδας των Dream Workers, που το σχεδιάζει, το πάρκο θα αναπτυχθεί σε έκταση 40 στρεμμάτων, ενώ ο στεγασμένος χώρος του θα είναι συνολικά 1.800 τετραγωνικά, χωρισμένος σε τρία αυτόνομα κτήρια.

Σημαντικό τμήμα της διαδρομής των επισκεπτών θα αναπτυχθεί στον εξωτερικό χώρο, όπου θα κυριαρχούν τρισδιάστατα και κινούμενα εκθέματα. Γενικά το πάρκο θα περιλαμβάνει πρωτότυπες ιδέες βασισμένες κυρίως στην τεχνολογία.

«Η “εμπειρία της επίσκεψης” είναι η φράση κλειδί, που περικλείει ολόκληρη την ουσία του σχεδιασμού για το πάρκο», σημειώνει και προσθέτει ότι για τη δημιουργία του πάρκου εργάζεται επιστημονική ομάδα, «που απαρτίζεται ίσως από τους πιο σπουδαίους Έλληνες καθηγητές και ιστορικούς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Σύβοτα - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ28 λεπτά ago

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στα Σύβοτα

Μύκονος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: Χρήστος Μπόνης / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ώρες ago

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο στη Μύκονο

Το νέο Cambas Park στην Παλλήνη - Φωτό: REDS
REAL ESTATE2 ώρες ago

Επενδύσεις 1,7 δισ. ευρώ υλοποιεί η Dimand – Στο επίκεντρο τα mega projects σε Μεσόγεια και Κρήτη

Το ιστορικό κτίριο γραφείων στην οδό Καραγιώργη Σερβίας 6-8 στο Σύνταγμα - Πηγή: Google Maps
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 ώρες ago

3 νέα ακίνητα γραφείων στο κέντρο της Αθήνας απέκτησε η Trastor – Πώς θα τα αξιοποιήσει

ZEUS Eleva Cassandra Lagoon - Πηγή: ZEUS International
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ώρες ago

Άνοιξε το νέο 5άστερο Zeus Eleva Kassandra Lagoon στη Χαλκιδική

Φωτό: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi
REAL ESTATE3 ώρες ago

Συνεχίζεται η άνοδος του οικιστικού real estate στα Ανατολικά Προάστια της Αθήνας – Πού κινούνται τα ενοίκια κατοικιών

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Νέο ξενοδοχείο “στα σκαριά” στη Χερσόνησο Ηρακλείου

Χανιά - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στα Χανιά – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Little Athens Project, Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
REAL ESTATE1 ημέρα ago

The Ellinikon: από το 2027 οι πρώτοι κάτοικοι καθώς παραδίδονται τα πρώτα οικιστικά έργα

Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος IDEAL Holdings - Φωτό: Bizness.gr
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ1 ημέρα ago

Νέες επενδύσεις για αναβάθμιση των υφιστάμενων εμπορικών ακινήτων δρομολογεί η Attica – Μετά το 2030 τυχόν νέα εμπορικά ακίνητα

Το νέο Paradise Resort Evia, a Member of Radisson Individuals - Πηγή: Radisson
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Άνοιξε το νέο παραθαλάσσιο resort της Radisson στην Εύβοια – Σε ποιά περιοχή βρίσκεται και γιατί η Radisson “ψηφίζει” Εύβοια

Αργολική Ριβιέρα - Πηγή: Canva Pro
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

Οι νέοι χάρτες της εξοχικής κατοικίας – Σε ποιές 3 περιοχές στρέφεται το ενδιαφέρον στην ηπειρωτική Ελλάδα

Το ακίνητο στη συμβολή των οδών Αιόλου και Σταδίου - Πηγή: Google Maps
REAL ESTATE1 εβδομάδα ago

Ανοίγει ο “δρόμος” για την ανάπλαση του ακινήτου του Notos στη Σταδίου – Τα σχέδια Dimand – Τράπεζας Πειραιώς

Το Μέγαρο ΤΑΝΠΥ στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά - Πηγή: Google Maps
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 εβδομάδα ago

Ποιό ακίνητο – φιλέτο του ΕΦΚΑ στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά θα αξιοποιηθεί – Στον “αέρα” ο διαγωνισμός για την μακροχρόνια εκμίσθωσή του

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στα Μέγαρα – Σε ποιό σημείο θα γίνει

Η επένδυση στην Β' Ακτή Βούλας - Πηγή: Athens Beach Club / PILA Studio
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Ολοκληρώνεται έως αρχές του 2027 η τουριστική επένδυση Athens Beach Club στη Βούλα

Κως - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

7 νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία 5 αστέρων σε όλη την Ελλάδα – Σε ποιές περιοχές θα γίνουν

Four Seasons Mykonos - Πηγή: Four Seasons
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Επεκτείνεται στην Ελλάδα η Four Seasons – Πότε ανοίγει το νέο ultra luxury ξενοδοχείο στο Καλό Λιβάδι και ποιό ακόμη έργο βρίσκεται “στα σκαριά”

Το ακίνητο στη συμβολή των οδών Σακελλαρίου και Τεώ - Πηγή: Europe Holdings
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 εβδομάδα ago

Δύο νέες επενδύσεις γραφείων στον Ταύρο δρομολογεί η Intracom – Ποιά κτίρια θα αξιοποιηθούν

Πρόσω ολοταχώς για την επέκταση του 5άστερου Domes Zeen στα Χανιά – Τι σημαίνει η κοινή επένδυση με την Brookfield
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Επεκτείνεται στην Κρήτη η Domes Resorts – “Στα σκαριά” δύο νέα 5άστερα ξενοδοχεία σε Χανιά και Ρέθυμνο

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι

Πηγή: Canva
LOGISTICS3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL4 εβδομάδες ago

[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL4 εβδομάδες ago

20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει

Το οικισιτκό έργο της στην οδό Καραμανλή 5 στην Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL4 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Το logistics center BriQ στον Ασπρόπυργο - Πηγή: BriQ Properties
LOGISTICS4 εβδομάδες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της επένδυσης logistics της BriQ στον Ασπρόπυργο

Η Riviera Galleria στο The Ellinikon - Πηγή: Lamda Development
Χωρίς κατηγορία2 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής της Riviera Galleria στο Ελληνικό

To logistics hub της INTERIKEA στον Ασπρόπυργο - Πηγή: Ten Brinke
LOGISTICS3 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο

Promenade Heights - Πηγή: 314 Architecture Studio / Lamda Development
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή της οικιστικής επένδυσης Promenade Heights στο The Ellinikon

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά όταν ολοκληρωθεί - Πηγή: Dimand Real Estate
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2026 από την Dimand το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890