ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Ξεκίνησε η επένδυση των Γερμανών στο πρώτην κτίριο του ΔΟΛ στη Χρήστου Λαδά

Published

on

Το νέο κτίριο γραφείων της ehret + klein στο πρώην κτίριο του ΔΟΛ στη Χρήστου Λαδά 1-3 - Πηγή: ehret + klein

Ξεκίνησε η επένδυση των Γερμανών στο πρώτην κτίριο του ΔΟΛ στη Χρήστου Λαδά, το οποίο θα μετατραπεί σε σύγχρονο κτίριο γραφειακών χώρων.

To κτίριο περιήλθε στα χέρια της γερμανικής εταιρείας real estate Ehret + Klein, η οποία ίδρυσε το ελληνικό της παράρτημα, Ehret + Klein Development Greece Α.Ε., αν και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, θα διαχειριστεί το έργο αποκεντρωμένα από την έδρα της εταιρείας στο Στάρνμπεργκ της Γερμανίας.

Το έργο αποτελεί το πρώτο της γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα ενώ βρίσκονται ήδη στα σκαριά και νέα έργα, τα οποία θα ανακοινωθούν εν καιρώ.

Το ιστορικό κτίριο στην οδό Χρήστου Λαδά 1-3, κοντά στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ανήκε στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ) και κατασκευάστηκε το 1980. Από τ0 2017 παρέμενε κενό αναζητώντας νέο ιδιοκτήτη που θα το αξιοποιούσε.

Οι εργασίες στο κτίριο έχουν ήδη ξεκινήσει και ο ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου τοποθετείται στο 2023.

Το πρώην κτίριο του ΔΟΛ στη Χρήστου Λαδά 1-3 – Πηγή: ehret + klein

Το προφίλ της επένδυσης – Πώς θα μεταμορφωθεί το κτίριο

Το ακίνητο αποτελείται ουσιαστικά από δύο κτίρια 8 ορόφων τα οποία βρίσκονται στην οδό Χρήστου Λαδά 3, κοντά στην πλατεία Κλαυθμώνων και την περιοχή της Παλιάς Βουλής, σε απόσταση αναπνοής από το Σύνταγμα και την Ομόνοια.

Η συνολική δομημένη επιφάνεια ξεπερνά τα 4.000 τ.μ. ενώ μετά την ανακαίνιση θα έχει περίπου 3.500 τ.μ. εμκισθώσιμου χώρου.

Το ακίνητο θα μετατραπεί σε σύγχρονα κτίρια γραφείων μαζί με εμπορικούς χώρους και χώρους εστίασης.

Από αρχιτεκτονικής και λειτουργικής άποψης, θα εναρμονιστεί με την πολυσύχναστη εμπορική περιοχή. Θα ανταποκρίνεται στις επιχειρηματικές απαιτήσεις και θα πληροί τα υψηλότερα πρότυπα βιωσιμότητας.

Στα ατού των νέων γραφείων περιλαμβάνεται η ανεμπόδιστη θέα στην Ακρόπολη.

Το νέο κτίριο γραφείων της ehret + klein στο πρώην κτίριο του ΔΟΛ στη Χρήστου Λαδά 1-3 – Πηγή: ehret + klein

Τι λένε οι πρωταγωνιστές

“Μετά από περίπου δύο χρόνια προετοιμασίας, καταφέραμε να αποκτήσουμε το πρώτο μας έργο στην Ελλάδα! Η είσοδος στην ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων εκπληρώνει ένα μακρόχρονο όνειρο”, δηλώνει ο Michael Ehret, ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της ehret+klein.

Ο έτερος executive partner της ehret+klein, Stefan Klein, τονίζει ότι “Τα τελευταία χρόνια καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα αξιόπιστο δίκτυο τοπικών εταίρων που μας υποστηρίζουν στην υλοποίηση των έργων μας. Όπως και στα έργα μας σε όλη τη Γερμανία, έτσι και εδώ θα παραμείνουμε πιστοί στις ρίζες μας στο Στάρνμπεργκ και θα διαχειριστούμε το έργο αποκεντρωμένα από την έδρα της εταιρείας μας”.

Η Christine Eichinger, υπεύθυνη έργου της ehret+klein, σημειώνει ότι “Είναι δύσκολο να βρεθούν σύγχρονα συγκροτήματα γραφείων, ειδικά στην Αθήνα, καθώς συνήθως δεν πληρούν πλέον τα διεθνή πρότυπα για χώρους γραφείων, καθώς και τις σημερινές απαιτήσεις βιωσιμότητας. Από την άλλη πλευρά, η ζήτηση για σύγχρονους εμπορικούς χώρους, τους οποίους χρειάζονται οι διεθνώς δραστηριοποιούμενες εταιρείες για την επέκτασή τους στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αυξάνεται συνεχώς”.

TRENDING