ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινούν 2 μεγάλα ψηφιακά έργα από την Κοινωνία της Πληροφορίας

Published

on

Δύο έργα ψηφιακού μετασχηματισμού εξαιρετικής σημασίας, τα οποία βρίσκονται στα σκαριά και τις επόμενες εβδομάδες εισέρχονται σε τροχιά υλοποίησης, προανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε., Σταύρος Ασθενίδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 10ο Ετήσιο Συνέδριο «e-Government Forum».

Πρόκειται για το έργο του υπουργείου Υγείας που αφορά στη δημιουργία συστήματος τηλεϊατρικής στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και διασύνδεση με υφιστάμενα συστήματα, που έχει στόχο να καλύψει τις υγειονομικές ανάγκες ορεινών, δυσπρόσιτων και νησιωτικών οικισμών της χώρας που δεν διαθέτουν σήμερα υποδομές του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ), καθώς και σε 30 σωφρονιστικά καταστήματα και 20 δομές υποδοχής προσφύγων και μεταναστών.

Το δεύτερο έργο, του υπουργείου Δικαιοσύνης, αφορά στις «Υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα και παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης της πορείας των πινακίων και των εκθεμάτων των δικαστηρίων (Ηλεκτρονικό Πινάκιο)».

Στόχος είναι η υλοποίηση ενός δικτύου παροχής υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, καλύπτοντας τις ανάγκες των Πολιτικών, Ποινικών και Διοικητικών Δικαστηρίων (Πρωτοδικεία και Εφετεία), του ανακριτικού έργου (Πρωτοδικεία και Εισαγγελίες) και των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής, καθώς και την ανάπτυξη και θέση σε λειτουργία πληροφοριακού συστήματος, μέσω του οποίου θα γίνεται η δημοσίευση σε πραγματικό χρόνο της πορείας των πινακίων και των εκθεμάτων των δικαστηρίων της χώρας στο Διαδίκτυο, στους ενδιαφερομένους (δικηγόροι, πολίτες κ.λπ.).

Ο κ. Ασθενίδης, στην τοποθέτησή του στο 10ο «E Government Forum», ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ως εταιρία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ήδη διαχειριζόμαστε περισσότερα από 90 έργα ΤΠΕ, που καλύπτουν σχεδόν όλη τη λειτουργία του κράτους, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1,3 δισ. ευρώ, μέσα από σχεδόν 40 προγραμματικές συμφωνίες, με περίπου όλα τα υπουργεία, καθώς και ΝΠΔΔ, Ανεξάρτητες Αρχές και ΝΠΙΔ, ενώ από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα έχουν προκηρυχθεί νέες δράσεις ή και κύκλοι κρατικών ενισχύσεων, προϋπολογισμού περίπου 50 εκατ. ευρώ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement

TRENDING