Connect with us

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

3rd InvestGR Forum 2020: οι άνθρωποι πίσω από 4 μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα μιλούν για αυτές

Newsroom

Published

on

Η πρώτη μέρα του Β’ Μέρους του 3rd InvestGR Forum 2020: Greece in the Pole Position, ολοκληρώθηκε με το πάνελ συζήτησης με θέμα: “Εμβληματικές επενδύσεις: Η ώρα της υλοποίησης”.

Στο πάνελ, με συντονιστή τον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Κουβαρά, συμμετείχαν οι Άδωνις Γεωργιάδης – Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων -, Victor Crespo – Διευθύνων Σύμβουλος Japan Tobacco International Hellas -, Χρήστος Μπαλάσκας – Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Ελλάδας, Eldorado Gold -, Αριστοτέλης Χαντάβας – Head of Europe, Enel Green Power & President, Solar Power Europe -, Κωνσταντίνος Δέδες – Εκπρόσωπος Mirum Hellas.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα που έχει φέρει η συνεργασία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με εταιρείες – επενδυτές στην επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης των επενδύσεών τους, «γιατί σεβόμαστε τον χρόνο και το χρήμα τους». Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε την εβδομάδα που διανύουμε ως «ιδιαίτερα σημαντική εβδομάδα για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, το Υπουργείο και τον ίδιο προσωπικώς», αναφερόμενος ειδικότερα σε σειρά σημαντικών ξένων επενδύσεων που ανακοινώθηκαν αυτές τις μέρες, οι οποίες στέλνουν ισχυρό μήνυμα ως προς την ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού, για να τονίσει: «Όλες αυτές οι εξελίξεις, σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση και με την ευχή να έχουμε σύντομα άρση των καταναγκασμών της υγειονομικής κρίσης, μας κάνουν να πιστεύουμε βασίμως ότι το 2021 θα είναι μια χρονιά ισχυρής ανάκαμψης».

Ο κ. Γεωργιάδης ολοκλήρωσε την παρέμβασή του, εκφράζοντας την ικανοποίησή του και τη σημασία που η ίδια η αγορά αναγνωρίζει τις προσπάθειες του Υπουργείου και της κυβέρνησης για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα, διαβεβαιώνοντας ότι «με το ίδιο πνεύμα και την αποφασιστικότητα θα συνεχίσουν, προσθέτοντας σύντομα νέες μεταρρυθμίσεις προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Japan Tobacco International Hellas, κ. Victor Crespo, αναφέρθηκε στην επένδυση της εταιρείας στην Ξάνθη, παρουσιάζοντας τα βασικά στοιχεία του επενδυτικού πλάνου έως σήμερα, καθώς και τα μελλοντικά σχέδια, αναφέροντας πιο συγκεκριμένα:

«Συνεχίζουμε την υλοποίηση του επενδυτικού μας σχεδίου ύψους άνω των 30 εκ. δολ., παρά τη δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και τις προοπτικές ανάπτυξής της. Το εργοστάσιο αναδεικνύεται σε μια από τις πιο σύγχρονες ευρωπαϊκών προδιαγραφών μονάδα παραγωγής προϊόντων καπνού».

Ο κ. Crespo συνέχισε με την παρουσίαση της γενικότερης συνεισφοράς της εταιρείας JTI στην κοινωνία της Ξάνθης, λέγοντας : «Δουλεύουμε μαζί με την τοπική κοινωνία κα θέλουμε να γίνει η επένδυσή μας κόμβος ανάπτυξης για την τοπική οικονομία».

Ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Ελλάδας, Eldorado Gold, κ. Χρήστος Μπαλάσκας, αναφέρθηκε αρχικά στον ρόλο της επένδυσης της Eldorado Gold στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας της Ελληνικός Χρυσός, στη ΒΑ Χαλκιδική, είναι τρανό παράδειγμα μιας στιβαρής παραγωγικής δύναμης και ενός σημαντικού οικονομικού πνεύμονα για τις τοπικές κοινωνίες της Κεντρικής Μακεδονίας. Σήμερα, βρισκόμαστε σε έναν σταθερό και εποικοδομητικό διάλογο με την Κυβέρνηση για την υλοποίηση μιας μακροπρόθεσμης επένδυσης, έχοντας υποβάλει ένα αναβαθμισμένο επενδυτικό σχέδιο που προβλέπει αυξημένα αντισταθμιστικά οφέλη, περισσότερα έσοδα για το ελληνικό κράτος, σημαντικά κονδύλια για εμβληματικά αναπτυξιακά έργα στην τοπική κοινωνία, ενισχυμένη απασχόληση και ακόμα ισχυρότερη δέσμευση για την προστασία του περιβάλλοντος».

Αναφερόμενος στα προβλήματα υλοποίησης επενδύσεων στην Ελλάδα και τα μαθήματα που απορρέουν από αυτά, ο κ. Μπαλάσκας περιέγραψε ως εξής τον οδικό χάρτη για να ξεκλειδώσουν οι επενδύσεις στην Ελλάδα: «Κάθε επένδυση που σέβεται τον εαυτό της, αλλά και την ίδια τη χώρα, πρέπει να χτίζεται σε στέρεες βάσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης, με αυστηρές δικλίδες που δεσμεύουν ταυτόχρονα και ισότιμα κράτος και επενδυτή, προκειμένου να επιτυγχάνεται το μέγιστο από κάθε επένδυση, να αποδίδεται η αξία και οι πόροι στις τοπικές κοινωνίες, να προστατεύεται αδιαπραγμάτευτα το περιβάλλον, να θωρακίζεται η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων, να διασφαλίζονται οι μέγιστες θέσεις εργασίας».

Ο Επικεφαλής Ευρώπης για την Enel Green Power & Πρόεδρος της Solar Power Europe, κ. Αριστοτέλης Χαντάβας, περιέγραψε το συνολικότερο αποτύπωμα του Καφηρέα, που αποτελεί το μεγαλύτερο έργο το οποίο έχει υλοποιηθεί στην Ελλάδα στον τομέα της αιολικής ενέργειας.

Ολοκληρώνοντας δε την παρέμβασή του στο πάνελ, ο κ. Χαντάβας περιέγραψε τι θα πρέπει να γίνει ώστε να υλοποιηθούν και άλλες ανάλογες επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα. Αναφέρθηκε ειδικότερα στην ανάγκη ύπαρξης σταθερού επενδυτικού και νομοθετικού πλαισίου, προσαρμοσμένο στις εκάστοτε τεχνολογικές εξελίξεις, κάνοντας ειδική μνεία σε γεγονότα που υπήρξαν στο παρελθόν και δεν θα πρέπει να επαναληφθούν, όπως η μονομερής αναπροσαρμογή τιμών το 2014, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση επενδύσεων για αρκετά χρόνια.

Ο Εκπρόσωπος της Mirum Hellas, κ. Κωνσταντίνος Δέδες, εξήγησε, με τη σειρά του, τι οδήγησε τη MIRUM να επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στην Ελλάδα και, ειδικότερα, στην Κρήτη, λέγοντας: «Η Mirum είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους στη Ρωσία και ο Vitaly Borisov αναζητούσε έκταση στη Μεσόγειο, προκειμένου να δημιουργήσει παραθεριστικό συγκρότημα για τους πλούσιους Ρώσους που είναι ήδη πελάτες του. Κατέληξε στην Ελούντα, καθώς λογίστηκαν η συνεχώς ανοδική πορεία του τουρισμού στην Κρήτη, το brand name της Ελούντας, το φυσικό περιβάλλον και η θετική αντιμετώπιση των τοπικών αρχών και κατοίκων».

Τέλος, ολοκλήρωσε την παρέμβασή του, αναφερόμενος στο κατά πόσο η σημερινή κατάσταση της κρίσης έχει επίδραση στα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας : «Η οικονομική και υγειονομική κρίση αναπόφευκτα επηρέασε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Αναφορικά με την επενδυτική προσπάθεια της Mirum, η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και το διαφοροποιημένο προϊόν συνέβαλαν στην ανοδική πορεία και διατήρησαν την αυξητική τάση σε αφίξεις και διανυκτερεύσεις. Σε αυτό βοήθησε σημαντικά η πολιτική βούληση της σημερινής Κυβέρνησης και οι ενέργειες των Υπουργών, με τις οποίες κερδίζει τη μάχη με την γραφειοκρατία και τον χρόνο προς όφελος των επενδύσεων και της ανάπτυξης».

Οι εργασίες του Β’ Μέρους του 3rd InvestGR Forum 2020: Greece in the Pole Position ολοκληρώνονται αύριο.

Για την παρακολούθηση του 3rd InvestGR Forum 2020, μπορείτε να εγγραφείτε εδώ: http://investgr.eu/en/home-conference-en/

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Πάρος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI/PANORAMAPRESS/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

“Πράσινο φως” για 5 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν

Το νέο ξενοδοχείο της ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ στην οδό Ζεύξιδος στη Θεσσαλονίκη - Πηγή: ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ
REAL ESTATE3 ημέρες ago

Με θετικό πρόσημο έκλεισε το 2015 για την Μπλε Κέδρος – Ποιά έργα προχώρησαν και ποιές νέες επενδύσεις βρίσκονται “στα σκαριά” το 2026

Πηγή: Prodea Investments
REAL ESTATE4 ημέρες ago

Πώς έκλεισε το 2025 για την Prodea μετά την πώληση ακινήτων 1,4 δισ. ευρώ – Σε ποιούς 2 κλάδους θα εστιάσει το 2026

Πάρος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI/PANORAMAPRESS/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Πάρο – Σε ποιά περιοχή του νησιού θα γίνει

Πηγή: Milos Cove
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

“Πράσινο φως” για τo έργο επέκτασης του Cove Milos στη Μήλο – Τι περιλαμβάνει

Ξενοδοχείο Sandblu Santorini - Πηγή: LXR Hotels & Resorts
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

Άνοιξε στη Σαντορίνη το πρώτο ξενοδοχείο της LXR Hotels & Resorts στην Ελλάδα

Το νέο boutique ξενοδοχείο Casa Cook Samos στη Σάμο - Πηγή: Fosun
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

4 νέα ξενοδοχεία αποκτά από την Goldman Sachs η Domes Resorts – Τι προβλέπει το mega deal

Φωτό: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi
REAL ESTATE4 ημέρες ago

Νέο ακίνητο κατοικιών στην Αθήνα απέκτησε η Μπλε Κέδρος – Σε ποιά περιοχή βρίσκεται

Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ5 ημέρες ago

Άνοιξε ο “δρόμος” για τη νέα εμπορική επένδυση της Ten Brinke στο Ηράκλειο – Σε ποιά περιοχή – φιλέτο θα υλοποιηθεί

IKOS Kissamos - Πηγή: SANI/IKOS
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

Ανοίγει στο τέλος Απριλίου το νέο 5άστερο IKOS Kissamos στην Κρήτη – Τι θα περιλαμβάνει

Πηγή: Lamda Development
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ2 εβδομάδες ago

Ξεκινά εντός του 2026 η κατασκευή του νέου retail park της Trade Estates στο The Ellinikon – Πού θα γίνει και τι θα περιλαμβάνει

Πηγή: Canva
LOGISTICS2 εβδομάδες ago

Νέα επένδυση logistics 110,4 εκατ. ευρώ σχεδιάζει στη Δυτική Αττική η LIDL – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Πηγή: Canva
LOGISTICS2 εβδομάδες ago

Προς Στρατηγική Επένδυση το νέο mega logistics center της ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στον Ασπρόπυργο

ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ5 ημέρες ago

[ΦΩΤΟ] Προχωρά η επένδυση για το νέο κτίριο “πράσινων” γραφείων MOB2 στο Μαρούσι – Ποιά εταιρεία επενδύει

Μάνη - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Ποιές 6 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις πήραν το “πράσινο φως” το 2026 στην Πελοπόννησο – Πού θα γίνουν

Φωτό: ΣΤΟΑ © Σπύρος Χαμάλης
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ2 εβδομάδες ago

Στην “τελική ευθεία” η μεταμόρφωση της ιστορικής Στοάς Αρσακείου – Πώς θα λειτουργήσει με 5 θεματικούς πυλώνες

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ6 ημέρες ago

Με μικρότερα format προχωρά η επέκταση της ΙΚΕΑ στην Ελλάδα – Πόσα νέα καταστήματα θα ανοίξουν και πότε θα ολοκληρωθεί το νέο ΙΚΕΑ στο The Ellinikon

JW Marriott Crete Resort & Spa - Πηγή: Marriott / SWOT Hospitality
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Με 9 νέα ξενοδοχεία επεκτείνεται δυναμικά στην Ελλάδα η Marriott – Σε ποιές περιοχές θα γίνουν και πότε ανοίγουν

Ο Πύργος Κατοικιών στη μεγάλη επένδυση της ΣΤΑΝΤΑ στο ακίνητο των πρώην Κεραμείων Αλλατίνη στη Θεσσαλονίκη - Πηγή: AVAX
REAL ESTATE1 εβδομάδα ago

“Πλώρη” για χαρτοφυλάκιο ακινήτων 350 εκατ. ευρώ για τον Όμιλο AVAX – Οι 5 στρατηγικές για περαιτέρω επέκταση στο real estate

Το νέο mega εμπορικό ακίνητο της Μασούτης στις 3 Γέφυρες
RESIDENTIAL1 εβδομάδα ago

Ολοκληρώθηκε το νέο mega εμπορικό ακίνητο της ΜΑΣΟΥΤΗΣ στις 3 Γέφυρες – Εντός του 2026 ολοκληρώνεται και η οικιστική επένδυση

To logistics hub της INTERIKEA στον Ασπρόπυργο - Πηγή: Ten Brinke
LOGISTICS3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο

Promenade Heights - Πηγή: 314 Architecture Studio / Lamda Development
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή της οικιστικής επένδυσης Promenade Heights στο The Ellinikon

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά όταν ολοκληρωθεί - Πηγή: Dimand Real Estate
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 μήνα ago

[VIDEO] Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2026 από την Dimand το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά

The Syndesis Hub - Πηγή: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 μήνα ago

[VIDEO] Λίγο πριν την ολοκλήρωση το μεγάλο έργο γραφείων Syndesis Hub στο Ελληνικό

To πρώην ξενοδοχείο Civitel Olympic στο Μαρούσι - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 μήνες ago

[VIDEO] Ανοίγει την 1η Μαρτίου το νέο The Fiction Athens στο Μαρούσι – Πώς μεταμορφώθηκε το γνωστό ξενοδοχείο Civitel

Η Riviera Galleria στο The Ellinikon - Πηγή: Lamda Development
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ2 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής του εμπορικού κέντρου Riviera Galleria στο Ελληνικό

To νέο data center στα Σπάτα - Πηγή: Ten Brinke
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ2 μήνες ago

[VIDEO] Πώς προχωρούν τα έργα για το νέο data center στα Σπάτα

To πρώην ξενοδοχείο Βέρμιον στη Νάουσα - Πηγή: Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 μήνες ago

Προς αξιοποίηση το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου “Βέρμιον” στη Νάουσα – Τι αφορά ο διαγωνισμός παραχώρησης 48 εκατ. ευρώ

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL2 μήνες ago

Δύο νέες οικιστικές επενδύσεις από την MIBS στον Πειραιά – Ποιό πρώην βιομηχανικό κτίριο με ιστορία θα μεταμορφωθεί σε κατοικίες

Το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στην οδό Λαζαράκη στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 μήνες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890