Connect with us

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

3rd InvestGR Forum 2020: οι άνθρωποι πίσω από 4 μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα μιλούν για αυτές

Newsroom

Published

on

Η πρώτη μέρα του Β’ Μέρους του 3rd InvestGR Forum 2020: Greece in the Pole Position, ολοκληρώθηκε με το πάνελ συζήτησης με θέμα: “Εμβληματικές επενδύσεις: Η ώρα της υλοποίησης”.

Στο πάνελ, με συντονιστή τον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Κουβαρά, συμμετείχαν οι Άδωνις Γεωργιάδης – Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων -, Victor Crespo – Διευθύνων Σύμβουλος Japan Tobacco International Hellas -, Χρήστος Μπαλάσκας – Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Ελλάδας, Eldorado Gold -, Αριστοτέλης Χαντάβας – Head of Europe, Enel Green Power & President, Solar Power Europe -, Κωνσταντίνος Δέδες – Εκπρόσωπος Mirum Hellas.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα που έχει φέρει η συνεργασία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με εταιρείες – επενδυτές στην επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης των επενδύσεών τους, «γιατί σεβόμαστε τον χρόνο και το χρήμα τους». Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε την εβδομάδα που διανύουμε ως «ιδιαίτερα σημαντική εβδομάδα για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, το Υπουργείο και τον ίδιο προσωπικώς», αναφερόμενος ειδικότερα σε σειρά σημαντικών ξένων επενδύσεων που ανακοινώθηκαν αυτές τις μέρες, οι οποίες στέλνουν ισχυρό μήνυμα ως προς την ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού, για να τονίσει: «Όλες αυτές οι εξελίξεις, σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση και με την ευχή να έχουμε σύντομα άρση των καταναγκασμών της υγειονομικής κρίσης, μας κάνουν να πιστεύουμε βασίμως ότι το 2021 θα είναι μια χρονιά ισχυρής ανάκαμψης».

Ο κ. Γεωργιάδης ολοκλήρωσε την παρέμβασή του, εκφράζοντας την ικανοποίησή του και τη σημασία που η ίδια η αγορά αναγνωρίζει τις προσπάθειες του Υπουργείου και της κυβέρνησης για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα, διαβεβαιώνοντας ότι «με το ίδιο πνεύμα και την αποφασιστικότητα θα συνεχίσουν, προσθέτοντας σύντομα νέες μεταρρυθμίσεις προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Japan Tobacco International Hellas, κ. Victor Crespo, αναφέρθηκε στην επένδυση της εταιρείας στην Ξάνθη, παρουσιάζοντας τα βασικά στοιχεία του επενδυτικού πλάνου έως σήμερα, καθώς και τα μελλοντικά σχέδια, αναφέροντας πιο συγκεκριμένα:

«Συνεχίζουμε την υλοποίηση του επενδυτικού μας σχεδίου ύψους άνω των 30 εκ. δολ., παρά τη δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και τις προοπτικές ανάπτυξής της. Το εργοστάσιο αναδεικνύεται σε μια από τις πιο σύγχρονες ευρωπαϊκών προδιαγραφών μονάδα παραγωγής προϊόντων καπνού».

Ο κ. Crespo συνέχισε με την παρουσίαση της γενικότερης συνεισφοράς της εταιρείας JTI στην κοινωνία της Ξάνθης, λέγοντας : «Δουλεύουμε μαζί με την τοπική κοινωνία κα θέλουμε να γίνει η επένδυσή μας κόμβος ανάπτυξης για την τοπική οικονομία».

Ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Ελλάδας, Eldorado Gold, κ. Χρήστος Μπαλάσκας, αναφέρθηκε αρχικά στον ρόλο της επένδυσης της Eldorado Gold στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας της Ελληνικός Χρυσός, στη ΒΑ Χαλκιδική, είναι τρανό παράδειγμα μιας στιβαρής παραγωγικής δύναμης και ενός σημαντικού οικονομικού πνεύμονα για τις τοπικές κοινωνίες της Κεντρικής Μακεδονίας. Σήμερα, βρισκόμαστε σε έναν σταθερό και εποικοδομητικό διάλογο με την Κυβέρνηση για την υλοποίηση μιας μακροπρόθεσμης επένδυσης, έχοντας υποβάλει ένα αναβαθμισμένο επενδυτικό σχέδιο που προβλέπει αυξημένα αντισταθμιστικά οφέλη, περισσότερα έσοδα για το ελληνικό κράτος, σημαντικά κονδύλια για εμβληματικά αναπτυξιακά έργα στην τοπική κοινωνία, ενισχυμένη απασχόληση και ακόμα ισχυρότερη δέσμευση για την προστασία του περιβάλλοντος».

Αναφερόμενος στα προβλήματα υλοποίησης επενδύσεων στην Ελλάδα και τα μαθήματα που απορρέουν από αυτά, ο κ. Μπαλάσκας περιέγραψε ως εξής τον οδικό χάρτη για να ξεκλειδώσουν οι επενδύσεις στην Ελλάδα: «Κάθε επένδυση που σέβεται τον εαυτό της, αλλά και την ίδια τη χώρα, πρέπει να χτίζεται σε στέρεες βάσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης, με αυστηρές δικλίδες που δεσμεύουν ταυτόχρονα και ισότιμα κράτος και επενδυτή, προκειμένου να επιτυγχάνεται το μέγιστο από κάθε επένδυση, να αποδίδεται η αξία και οι πόροι στις τοπικές κοινωνίες, να προστατεύεται αδιαπραγμάτευτα το περιβάλλον, να θωρακίζεται η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων, να διασφαλίζονται οι μέγιστες θέσεις εργασίας».

Ο Επικεφαλής Ευρώπης για την Enel Green Power & Πρόεδρος της Solar Power Europe, κ. Αριστοτέλης Χαντάβας, περιέγραψε το συνολικότερο αποτύπωμα του Καφηρέα, που αποτελεί το μεγαλύτερο έργο το οποίο έχει υλοποιηθεί στην Ελλάδα στον τομέα της αιολικής ενέργειας.

Ολοκληρώνοντας δε την παρέμβασή του στο πάνελ, ο κ. Χαντάβας περιέγραψε τι θα πρέπει να γίνει ώστε να υλοποιηθούν και άλλες ανάλογες επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα. Αναφέρθηκε ειδικότερα στην ανάγκη ύπαρξης σταθερού επενδυτικού και νομοθετικού πλαισίου, προσαρμοσμένο στις εκάστοτε τεχνολογικές εξελίξεις, κάνοντας ειδική μνεία σε γεγονότα που υπήρξαν στο παρελθόν και δεν θα πρέπει να επαναληφθούν, όπως η μονομερής αναπροσαρμογή τιμών το 2014, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση επενδύσεων για αρκετά χρόνια.

Ο Εκπρόσωπος της Mirum Hellas, κ. Κωνσταντίνος Δέδες, εξήγησε, με τη σειρά του, τι οδήγησε τη MIRUM να επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στην Ελλάδα και, ειδικότερα, στην Κρήτη, λέγοντας: «Η Mirum είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους στη Ρωσία και ο Vitaly Borisov αναζητούσε έκταση στη Μεσόγειο, προκειμένου να δημιουργήσει παραθεριστικό συγκρότημα για τους πλούσιους Ρώσους που είναι ήδη πελάτες του. Κατέληξε στην Ελούντα, καθώς λογίστηκαν η συνεχώς ανοδική πορεία του τουρισμού στην Κρήτη, το brand name της Ελούντας, το φυσικό περιβάλλον και η θετική αντιμετώπιση των τοπικών αρχών και κατοίκων».

Τέλος, ολοκλήρωσε την παρέμβασή του, αναφερόμενος στο κατά πόσο η σημερινή κατάσταση της κρίσης έχει επίδραση στα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας : «Η οικονομική και υγειονομική κρίση αναπόφευκτα επηρέασε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Αναφορικά με την επενδυτική προσπάθεια της Mirum, η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και το διαφοροποιημένο προϊόν συνέβαλαν στην ανοδική πορεία και διατήρησαν την αυξητική τάση σε αφίξεις και διανυκτερεύσεις. Σε αυτό βοήθησε σημαντικά η πολιτική βούληση της σημερινής Κυβέρνησης και οι ενέργειες των Υπουργών, με τις οποίες κερδίζει τη μάχη με την γραφειοκρατία και τον χρόνο προς όφελος των επενδύσεων και της ανάπτυξης».

Οι εργασίες του Β’ Μέρους του 3rd InvestGR Forum 2020: Greece in the Pole Position ολοκληρώνονται αύριο.

Για την παρακολούθηση του 3rd InvestGR Forum 2020, μπορείτε να εγγραφείτε εδώ: http://investgr.eu/en/home-conference-en/

Advertisement

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Advertisement Δέλτα Τεχνική
Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ώρες ago

“Εκτοξεύεται” το χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων της Hilton στην Ελλάδα – Ποιά γνωστά ξενοδοχεία εντάσσονται

Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro
REAL ESTATE3 ημέρες ago

Σε ποιά ακίνητα στρέφονται πλέον οι Έλληνες αγοραστές – Ποιό είναι το κριτήριο επιλογής

Design by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

“Στα σκαριά” έργο ανακαίνισης και επέκτασης ξενοδοχείου στην Αρκαδία

Πάρος - Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

“Πράσινο φως” σε επένδυση για νέο ξενοδοχείο στην Πάρο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Στο εργοτάξιο του έργου για τα νέα "πράσινα" γραφεία του ΤΕΕ στο Μαρούσι - Πηγή: ΤΕΕ
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ4 ημέρες ago

Σε εξέλιξη τα έργα για το νέο project γραφείων του ΤΕΕ στο Μαρούσι – Ο ρόλος των Dimand & ΤΕΡΝΑ

Olvos Porto Heli - Πηγή: SWOT Hospitality
ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες ago

Βραβεύθηκε στα Interior Awards 2024 το εντυπωσιακό Olvos Porto Heli

Άποψη της Θεσσαλονίκης - Πηγή: Canva
REAL ESTATE4 ημέρες ago

Ποιές περιοχές της Θεσσαλονίκης παραμένουν δημοφιλείς για αγορά και ενοικίαση κατοικίας – Οι περιοχές – έκπληξη με αυξανόμενη ζήτηση

Σαντορίνη - Φωτό: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

Εγκρίθηκε επένδυση για νέο ξενοδοχείο στη Σαντορίνη

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

Δρομολογείται νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στα Μετέωρα

Χαλκιδική - Πηγή: Unsplash
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο στη Χαλκιδική – Δείτε πού θα γίνει

Το ημιτελές ξενοδοχείο στην Αγία Μαρίνα
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Στα σκαριά η νέα 5άστερη επένδυση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα – Πότε θα επαναλειτουργήσει το εγκαταλελειμένο ξενοδοχείο στην Αγία Μαρίνα

Άποψη της Σαρωνίδας - Πηγή: Canva Pro
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

Προχωρά η mega τουριστική επένδυση με ξενοδοχεία, κατοικίες και γκολφ στη Σαρωνίδα – Τι περιλαμβάνει το Saronida Olympos Golf Project

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

“Πράσινο φως” για δύο νέα ξενοδοχεία πολυτελείας στην Ηγουμενίτσα – Ποιά εταιρεία επενδύει

Πηγή: DKG Development
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

Ολοκληρώνεται το 2025 η νέα επένδυση γραφείων σε πρώην εμπορικό κέντρο στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Πράσινο φως” για 5 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις 5 αστέρων – Σε ποιές περιοχές θα γίνουν

Ikos Kissamos - Πηγή: Sani / Ikos
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Στη ΜΕΤΚΑ το έργο κατασκευής του νέου πολυτελούς IKOS Kissamos στην Κρήτη

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Ολοκληρώνεται το 2026 η επένδυση για το πρώτο Ramada Residences της Wyndham στην Ελλάδα στη Χαλκιδική – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Νάξος - Design by Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

9 νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν

SEAFOS Luxury Resort & Spa Nafplio - Πηγή: Fattal / Leonardo Hotels
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Άνοιξε το νέο 5άστερο ξενοδoχείο της Fattal στο Ναύπλιο

The Syndesis Hub - Πηγή: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ξεκίνησαν τα έργα για το νέο κτίριο γραφείων The Syndesis Hub στο Ελληνικό

Στο εργοτάξιο του έργου για τα νέα "πράσινα" γραφεία του ΤΕΕ στο Μαρούσι - Πηγή: ΤΕΕ
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ4 ημέρες ago

Σε εξέλιξη τα έργα για το νέο project γραφείων του ΤΕΕ στο Μαρούσι – Ο ρόλος των Dimand & ΤΕΡΝΑ

The Syndesis Hub - Πηγή: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ξεκίνησαν τα έργα για το νέο κτίριο γραφείων The Syndesis Hub στο Ελληνικό

Το ιστορικό ακίνητο του ΦΙΞ στη Δυτική Θεσσαλονίκη - Φωτό: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
REAL ESTATE3 εβδομάδες ago

Με 4 μεγάλα real estate έργα η στρατηγική συνεργασία Dimand – Τράπεζας Πειραιώς – Ποιά ακίνητα θα αξιοποιηθούν και πώς

To ανάγλυφο σήμα του Μινιόν στην πρόσοψη του κτιρίου - Πηγή: bizness.gr
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

[ΦΩΤΟ] Ξαναπαίρνει σιγά σιγά “ζωή” το Μινιόν μετά από 26 χρόνια – Η ΔΕΗ, η Zara και ο κήπος με θέα την Ακρόπολη

The Ilisian - Πηγή: Ionian Hotel Enterprises
RESIDENTIAL4 εβδομάδες ago

[ΦΩΤΟ – VIDEO] Δείτε πώς θα γίνει το The Ilisian, η μεγάλη επένδυση στο πρώην Hilton της Αθήνας

Πηγή: Ten Brinke
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ1 μήνα ago

[VIDEO] Δείτε πώς προχωρά η εμπορική επένδυση της Ten Brinke στους Αγίους Αναργύρους

The Grid - Πηγή: ΤΕΡΝΑ
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 μήνα ago

[VIDEO] Στο νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων The Grid στο Μαρούσι θα μετακομίσει η EY το 2026

Πηγή: Piraeus Tower
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ1 μήνα ago

Piraeus Tower: μετά από 50 χρόνια αναμονής και 4 χρόνια έργων έγινε σύγχρονος και “πράσινος”

REAL ESTATE1 μήνα ago

Και επίσημα στο Χρηματιστήριο από σήμερα η Noval Property

Το σύγχρονο κτίριο γραφείων της Noval στο Χαλάνδρι - Πηγή: Noval Property
REAL ESTATE2 μήνες ago

Ξεκινά 29/5 η Δημόσια Εγγραφή για την εισαγωγή της Noval Property στο Χρηματιστήριο

Advertisement

TRENDING