ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

4 στα 10 ξενοδοχεία στη Χαλκιδική δεν αναμένεται να ανοίξουν φέτος το καλοκαίρι

Published

on

«Εδώ και δύο μήνες έχουμε πει σαν Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων ότι βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο. Ο πόλεμος με τον νέο κορονοϊό είναι πραγματικός καθώς κάθε μέρα αλλάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και εξαιτίας αυτού υπάρχουν αστοχίες στη διαχείριση ζητημάτων που αφορούν στον τουρισμό», σημείωσε, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος.

Αναφερόμενος στη φόρμα εντοπισμού (Passengers Location Form), ο κ. Τάσιος είπε ότι βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση διότι επιχειρεί να προστατέψει με στοχευμένα δειγματοληπτικά τεστ όλη τη χώρα αλλά χρειάζεται άμεσα τεχνικές διορθώσεις. «Είναι σημαντικό επίσης να υπάρχει πιο άμεση και έγκαιρη ενημέρωση για το ποιοι και από πού μπορούν να έρχονται στη χώρα μας, κυρίως σε ό,τι αφορά τον οδικό τουρισμό», σημείωσε ο κ. Τάσιος.

Για τα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής είπε πως με τα τωρινά στοιχεία, οι πληρότητες Ιουλίου και Αυγούστου «αγγίζουν» μόλις το 25%. «Από τα 540 ξενοδοχεία έχουν λάβει βεβαίωση υγειονομικού πρωτοκόλλου τα 326, γεγονός που δείχνει ότι το 40% των ξενοδοχείων δεν θα ανοίξει στο νομό», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement

TRENDING