Connect with us

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Eλληνικά Πετρέλαια: Υψηλή κερδοφορία για το 2018 – Στα 296 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

Newsroom

Published

on

Υψηλή κερδοφορία λόγω ιστορικά υψηλού παραγωγής και εξαγωγών, παρά τα χαμηλότερα διεθνή περιθώρια διύλισης σε σχέση με πέρυσι.

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα Δ’ Τριμήνου, καθώς και τα ετήσια για το 2018. Tα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA του 2018 ανήλθαν στα €730 εκατ. (-12%), με τα Συγκρίσιμα Καθαρά Κέρδη στα €296 εκατ. (-20%). Τα ισχυρά αποτελέσματα του Ομίλου για το έτος οφείλονται κυρίως στην καλύτερη λειτουργία των διυλιστηρίων σε σχέση με το 2017, που αντιστάθμισαν μερικώς την αναμενόμενη πτώση στην κερδοφορία λόγω του δυσμενέστερου διεθνούς περιβάλλοντος διύλισης σε σχέση με πέρυσι, όπως καταγράφεται με την υποχώρηση των ενδεικτικών περιθωρίων Μεσογείου και την ισχυροποίηση του ευρώ. 

Συνολικά, σε μια από τις καλύτερες χρονιές ιστορικά από πλευράς επιδόσεων διυλιστηρίων, με υψηλή διαθεσιμότητα των μονάδων καθώς και αυξημένη υπερ-απόδοση, ο Όμιλος το 2018 κατέγραψε ιστορικά υψηλά σε παραγωγή με 15,5 εκατ. τόνους (+3%), καθώς και αυξημένες πωλήσεις με 16,5 εκατ. τόνους (+4%). Επιπλέον, οι εξαγωγές αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο στα επίπεδα ρεκόρ των 9,4 εκατ. τόνων, αναδεικνύοντας τη θέση του Ομίλου σαν έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά στα Δημοσιευμένα Αποτελέσματα, σύμφωνα με ΔΠΧΠ, τα Καθαρά Κέρδη ανήλθαν στα €215 εκατ. (-44%), καθώς έχουν επηρεαστεί αρνητικά, εκτός από την αποτίμηση των αποθεμάτων στο Δ’ Τρίμηνο, με σειρά από έκτακτες μη λειτουργικές προβλέψεις. Οι σημαντικότερες που επηρέασαν τα αποτελέσματα αφορούν τη λογιστική απομείωση της αξίας της ΔΕΣΦΑ, την πρόβλεψη για τις αυξημένες τιμές CO2, καθώς και άλλες προβλέψεις για μη λειτουργικά στοιχεία.

Η διατήρηση υψηλής κερδοφορίας, η βελτίωση του ισολογισμού και η μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων, οδήγησε το ΔΣ σε πρόταση διανομής το 2018  συνολικού μερίσματος 229,2 εκατ. € (€0,75/μετοχή)

Πέρα από την υψηλή κερδοφορία, το 2018 χαρακτηρίστηκε από την περαιτέρω βελτίωση του ισολογισμού του Ομίλου, με εξομάλυνση παλιών οφειλών προς προμηθευτές και σημαντική μείωση του κόστους χρηματοδότησης. Ουσιαστική συνεισφορά σε αυτό είχε η ολοκλήρωση της πώλησης του 66% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΣΦΑ από τους πωλητές ΤΑΙΠΕΔ (31%) και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (35%) στο κοινοπρακτικό σχήμα SENFLUGA, των Ευρωπαϊκών εταιρειών Snam S.p.A., Enagás Internacional S.L.U. και Fluxys S.A., καθώς και η είσπραξη του αναλογούντος τιμήματος των €284 εκατ. για την ΕΛΠΕ στο Δ’ τρίμηνο.

Εκτός από τα θετικά αποτελέσματα, το 2018 αποτέλεσε χρονιά κατά την οποία ο Όμιλος εστίασε σε θέματα ανταγωνιστικότητας, θέτοντας τις βάσεις για ένα πρόγραμμα ενίσχυσής της. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησαν πρωτοβουλίες που θα αποτελέσουν μέρος της στρατηγικής του Ομίλου τα επόμενα χρόνια, όπως ψηφιακός μετασχηματισμός, βελτίωση ενεργειακής απόδοσης και μείωση των εκπομπών ρύπων, πρόγραμμα προμηθειών (BEST) και ανάπτυξη σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τα ανωτέρω αποτελέσματα, την ισχυροποίηση του ισολογισμού, αλλά και τις θετικές προοπτικές του 2019, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση προς τη Γενική Συνέλευση για τη διανομή το 2018 συνολικού μερίσματος €229,2 εκατ., ήτοι €0,75 ανά μετοχή. Σημειώνεται ότι, από το τελικό μέρισμα ύψους 0,5 ανά μετοχή, ποσό €0,25 ανά μετοχή αφορά έκτακτη διανομή από τα έσοδα της πώλησης ΔΕΣΦΑ. Το υπόλοιπο του τιμήματος της πώλησης θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή δανείων και την περαιτέρω μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους.

Σημαντική μείωση διεθνών τιμών αργού στο Δ’ Τρίμηνο

Οι διεθνείς τιμές αργού κατέγραψαν σημαντική πτώση στο Δ’ Τρίμηνο, στα επίπεδα των $68/bbl για το Brent, με αυξημένη μεταβλητότητα, καθώς οι τιμές κυμάνθηκαν μεταξύ $50-86/bbl, λόγω αύξησης παραγωγής κυρίως στις ΗΠΑ, αλλά και επιβράδυνσης του ρυθμού αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης. Σε ό,τι αφορά συνολικά το έτος, η τιμή Brent ενισχύθηκε σημαντικά σε σχέση με πέρυσι στα $72/bbl κατά μέσο όρο. 

Η σημαντική μείωση περιθωρίων βενζίνης επηρέασε αρνητικά τα διεθνή περιθώρια τύπου FCC στη Μεσόγειο, που κατέγραψαν πτώση 13% και διαμορφώθηκαν στα $4,0/bbl, ενώ η ενίσχυση των περιθωρίων ντίζελ οδήγησε τα αντίστοιχα περιθώρια Hydrocracking στα $5,3/bbl, αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι. Ανάλογη ήταν η εικόνα για το μέσο όρο του 2018, με τα διεθνή περιθώρια τύπου FCC να κυμαίνονται κατά στα $5,0/bbl (-16%), και τα περιθώρια Hydrocracking στα $5,5/bbl (+5%).

Το δολάριο ενισχύθηκε περαιτέρω, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,14 δολάρια ανά ευρώ κατά μέσο όρο στο Δ’ Τρίμηνο, ενώ για το σύνολο του έτους το ευρώ ήταν ισχυρότερο σε σχέση με το 2017, στα 1,18 κατά μέσο όρο.

Μικρή αύξηση ζήτησης καυσίμων κίνησης. Διατήρηση θετικής πορείας στην αγορά αεροπορικών και ναυτιλιακών καυσίμων

Η ζήτηση στην εσωτερική αγορά καυσίμων το 2018 ανήλθε στα 6,7 εκατ. τόνους, σημειώνοντας μικρή μείωση κατά 3% σε σχέση με το 2017, λόγω υποχώρησης στην κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης. Αντίθετα, η ζήτηση για καύσιμα κίνησης κατέγραψε μικρή αύξηση. Η κατανάλωση αεροπορικών καυσίμων ανήλθε στους 1,3 εκατ. τόνους (+11%), σημειώνοντας αύξηση για 6η συνεχή χρονιά, με τα ναυτιλιακά καύσιμα να κινούνται επίσης ανοδικά, κατά 4%, στους 2,9 εκατ. τόνους. 

Επίτευξη στόχων χρηματοοικονομικής στρατηγικής, ισχυροποίηση ισολογισμού

Τα χρηματοοικονομικά έξοδα το 2018 ανήλθαν στα €146 εκατ., καταγράφοντας πτώση 32% τα τελευταία 4 χρόνια, σαν αποτέλεσμα της επιτυχούς υλοποίησης του χρηματοοικονομικού σχεδιασμού του Ομίλου, με αναχρηματοδοτήσεις τραπεζικών δανείων και ομολόγων για βελτίωση όρων και μείωση κόστους. Εντός του 2018 ολοκληρώθηκε η αναχρηματοδότηση τραπεζικών δανειακών υποχρεώσεων ύψους €900 εκατ., με σημαντικά οφέλη στο κόστος, τη διάρκεια και την ευελιξία χρηματοδότησης. 

Οι λειτουργικές ταμειακές ροές (Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA – επενδυτικές δαπάνες) διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα το 2018 και ανήλθαν στα €572 εκατ. και σε συνδυασμό με τα έσοδα από την πώληση της ΔΕΣΦΑ, οδήγησαν τον Καθαρό Δανεισμό στα €1,5 δισ. και το Συντελεστή Μόχλευσης στο 38%, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 9 ετών, επιτυγχάνοντας τους στόχους του στρατηγικού σχεδιασμού του Ομίλου.

Σημαντικές εξελίξεις

Στον κλάδο Έρευνας και Παραγωγής υδρογονανθράκων, συνεχίζονται οι προγραμματισμένες περιβαλλοντικές μελέτες και ερευνητικές εργασίες στην παραχώρηση του Πατραϊκού κόλπου, ενώ έχουν ξεκινήσει αντίστοιχες εργασίες τόσο στο Block 2, όσο και στις χερσαίες περιοχές Άρτας – Πρέβεζας και ΒΔ Πελοποννήσου.  

Στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων του Ομίλου ΔΕΠΑ, ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 49% των ΕΠΑ και ΕΔΑ Αττικής από την Attiki Gas (θυγατρική της Shell Gas BV), μετά τις σχετικές ρυθμιστικές εγκρίσεις. Σε συνδυασμό με την αποχώρηση από την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και την πώληση της ΔΕΣΦΑ, αποσαφηνίζεται και αναδεικνύεται η θέση του Ομίλου ΔΕΠΑ στους τομείς εμπορίας και διανομής φυσικού αερίου. 

Κύρια σημεία των αποτελεσμάτων Δ’ Τριμ. / Έτους 2018 για τις επιμέρους επιχειρηματικές δραστηριότητες αναφέρονται πιο κάτω:

ΔΙΥΛΙΣΗ, ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ & ΠΩΛΗΣΕΙΣ

­ Το Δ’ Τρίμηνο 2018, τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA του κλάδου Διύλισης, Εφοδιασμού και Πωλήσεων ανήλθαν στα €125 εκατ. (-4%), ενώ για το σύνολο του έτους 2018, τα αντίστοιχα κέρδη ανήλθαν στα €548 εκατ. (-14%).

­ Οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση στο Δ’ Τρίμηνο 2018 στα 4,1 εκατ. ΜΤ (+6%), παρά τη μικρή υποχώρηση της παραγωγής. 

­ Ο Όμιλος συνεχίζει την προετοιμασία του εν όψει των αλλαγών στις προδιαγραφές των ναυτιλιακών καυσίμων το 2020, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αγοράς. Σε αυτό το πλαίσιο, δοκιμάστηκαν με επιτυχία στο διυλιστήριο Ασπροπύργου νέοι τύποι αργού πετρελαίου από τις ΗΠΑ, διαφοροποιώντας περαιτέρω το μίγμα τροφοδοσίας των διυλιστηρίων.

ΠΕΤΡΟΧΗΜΙΚΑ

­ Η αυξημένη καθετοποίηση μεταξύ της μονάδας προπυλενίου του διυλιστηρίου Ασπροπύργου και του εργοστασίου χημικών της Θεσσαλονίκης, καθώς και η αύξηση των πωλήσεων, βελτίωσαν τη λειτουργική κερδοφορία των Πετροχημικών, με τα Συγκρίσιμα EBITDA του Δ’ Τριμήνου να διαμορφώνονται στα €22 εκατ. (+9%). 

ΕΜΠΟΡΙΑ

­ Τα Συγκρίσιμα EBITDA της Εμπορίας για το 2018 ανήλθαν σε €93 εκατ. (-13%). 

­ Στην Εγχώρια Εμπορία, η πτώση της ζήτησης για πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς και η σημαντική υποχώρηση των διεθνών τιμών που επηρέασαν την αποτίμηση αποθεμάτων, επηρέασαν αρνητικά τη συνεισφορά στα αποτελέσματα του Ομίλου, με τα Συγκρίσιμα EBITDA Δ’ τριμήνου να διαμορφώνονται στα €2 εκατ. (-79%).

­ Στη Διεθνή Εμπορία σημειώθηκε αύξηση όγκων πωλήσεων κατά 4%, που αντιστάθμισε εν μέρει τα αδύναμα περιθώρια στις αγορές των Βαλκανίων, που οδήγησαν τα Συγκρίσιμα EBITDA Δ’ Τριμήνου στα €10 εκατ. (-19%).

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

­ Η συμμετοχή της ΔΕΠΑ και των θυγατρικών της εταιρειών στα ενοποιημένα Καθαρά Κέρδη του Ομίλου, εξαιρουμένης της επίπτωσης της συναλλαγής ΔΕΣΦΑ, ανήλθε στα €7 εκατ. στο Δ’ τρίμηνο.

­ Η επαναφορά του μηχανισμού αποζημίωσης ευελιξίας για τις μονάδες φυσικού αερίου είχε θετική επίπτωση, με το EBITDA Δ’ Τριμήνου της Elpedison να ανέρχεται στα €15 εκατ. (+11%), παρά το αυξημένο κόστος Φ.Α. και δικαιωμάτων CO2. 

 

Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Sitia Bay Resort - Πηγή: ΙΚΤΙΝΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ11 ώρες ago

Υπεγράφη η συμφωνία ΙΚΤΙΝΟΣ – CBE CAPITAL για την αξιοποίηση του ακινήτου στη Σητεία

Άποψη της Αράχωβας - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: Eurokinissi
REAL ESTATE15 ώρες ago

Ποιά κατηγορία ακινήτων στην Ελλάδα παραμένει “ευκαιρία” με 50% χαμηλότερες τιμές από τα επίπεδα ρεκόρ του 2008

ΜΙΝΙΟΝ - Πηγή: DIMAND
REAL ESTATE16 ώρες ago

Έτος δημιουργίας νέας αξίας το 2026 για τη Dimand – Από ποιά μεγάλα έργα real estate θα κάνει exit φέτος και το 2026

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ16 ώρες ago

Νέο ξενοδοχείο “στα σκαριά” στο κέντρο του Πειραιά – Ποιά εταιρεία επενδύει

Πηγή: Canva
LOGISTICS16 ώρες ago

Ολοκληρώνεται το 2027 η νέα μεγάλη επένδυση logistics της Diakinissis στη Δυτική Αττική – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

City Hotel Thessaloniki - Πηγή: TOR Hotel Group
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ16 ώρες ago

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη επένδυση ανακαίνισης του City Hotel στη Θεσσαλονίκη

Τα κεντρικά γραφεία της Prodea Investments - Πηγή: Prodea Investments
REAL ESTATE3 ημέρες ago

Στο 1,9 δισ. ευρώ η αξία των υπό διαχείριση assets της PRODEA – Τι διευκρινίζει για τις πρόσφατες πωλήσεις ακινήτων και συμμετοχών

Ο CEO της Trade Estates, Δημήτρης Παπούλης - Πηγή: Trade Estates
REAL ESTATE3 ημέρες ago

Εγκρίθηκε η απορρόφηση 3 θυγατρικών από την Trade Estates – Ποιές εταιρείες συγχωνεύονται

PLAY Theatrou - Πηγή: Israel Canada Hotels
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο Isla Brown στην Αθήνα – Πώς επεκτείνεται η Israel Canada στην Ελλάδα μέσω των Brown Hotels

Agora Modiano - Φωτό: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ4 ημέρες ago

Αλλαγή “σελίδας” για την ιστορική Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη – Πώς θα ανοίξει εκ νέου το 2026 ανανεωμένη

Κεφαλονιά - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Στα “σκαριά” 4 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στο Ιόνιο – Σε ποια νησιά θα γίνουν

Η ανανεωμένη Στοά Αρσακείου - Πηγή: Legendary Food
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ3 εβδομάδες ago

Προς ολοκλήρωση η μεγάλη εμπορική επένδυση στη Στοά Αρσακείου – Ποιοί χώροι έχουν ήδη ξεκινήσει να λειτουργούν

Little Athens Project, Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
REAL ESTATE1 εβδομάδα ago

The Ellinikon: πώς προχωρούν όλα τα μεγάλα κτιριακά έργα – Πότε ολοκληρώνονται τα κτίρια κατοικιών, τα ξενοδοχεία και τα malls

ViOS Autograph Psychiko - - Πηγή: ViOS
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ5 ημέρες ago

Σε εξέλιξη έργο για νέο κτίριο σύγχρονων γραφείων στο Ψυχικό – Ποιό γνωστό κτίριο στη Λεωφόρο Κηφισίας μεταμορφώνεται

Φωτορεαλιστική απεικόνιση του νέου έργου γραφείων της Hellenic Properties στον Ταύρο - Πηγή: Hellenic Properties
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ5 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέα επένδυση γραφείων της Hellenic Properties στον Ταύρο – Ποιό γνωστό ακίνητο θα αξιοποιηθεί

ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

Στα “σκαριά” και το δεύτερο κτίριο “πράσινων” γραφείων MOB2 της Hellenic Properties στο Μαρούσι – Προχωρά και το MOB1

Agora Modiano - Φωτό: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ4 ημέρες ago

Αλλαγή “σελίδας” για την ιστορική Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη – Πώς θα ανοίξει εκ νέου το 2026 ανανεωμένη

Sokio Piraeus, BW Premier Collection - Πηγή: Sokio Hotels
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Ανοίγει νέα ξενοδοχεία σε Αττική και Μύκονο η Best Western – Στόχος ο διπλασιασμός των ξενοδοχείων της στην Ελλάδα έως το 2030

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

“Πράσινο φως” για το έργο για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Αιτωλοακαρνανία – Με ποιές αλλαγές προχωρά η επένδυση

Το ιστορικό βιομηχανικό ακίνητο Τεγόπουλου στη Νέα Φιλαδέλφεια που θα αξιοποιηθεί - Πηγή: The Prosperity Group
RESIDENTIAL7 ημέρες ago

Αλλάζει “χέρια” το ιστορικό βιομηχανικό ακίνητο Τεγόπουλου στη Νέα Φιλαδέλφεια – Ποιά εταιρεία από την Κύπρο θα υλοποιήσει την μεγάλη επένδυση με κατοικίες και μουσείο

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα μεγάλη οικιστική επένδυση Green Haven στα Μελίσσια

Πηγή: Dimand Real Estate
REAL ESTATE2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Παρουσιάστηκε το masterplan για τη μεγάλη επένδυση της Dimand στο ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη – Τι θα περιλαμβάνει

Conrad Athens The Ilisian - Πηγή: Hilton
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Τους πρώτους μήνες του 2026 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο 5άστερο Conrad Athens The Ilisian

Piraeús Gate - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Δείτε πώς θα γίνουν τα νέα “πράσινα” κτίρια κατοικιών και γραφείων στο Piraeus Gate Project

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά όταν ολοκληρωθεί - Πηγή: Dimand Real Estate
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 μήνα ago

[VIDEO] Προχωρούν από την Dimand τα έργα κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά

Το νέο Μινιόν, φωταγωγημένο - Πηγή: DIMAND - Φωτογραφίες: ΝΙΚΟΣ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ
VIDEOS2 μήνες ago

[VIDEO] Το όραμα της Dimand για τις πόλεις του σήμερα και του αύριο μέσα από 20 εμβληματικά έργα

Τα έργα σε εξέλιξη στον νέο Riviera Tower στο The Ellinikon - Πηγή: Bizness.gr
VIDEOS2 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα κτιριακά έργα για τις μεγάλες οικιστικές, εμπορικές και τουριστικές επενδύσεις στο Ελληνικό

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
LOGISTICS2 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρά η mega επένδυση logistics της ΙΚΕΑ στον Ασπρόπυργο

Το νέο κτίριο γραφείων στην Πλατεία Μαβίλη - Πηγή: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε πώς μεταμορφώθηκε παλιό κτίριο γραφείων στην Πλατεία Μαβίλη

Eleusis Project - Πηγή: Karpathios Development
LOGISTICS3 μήνες ago

[VIDEO] Πώς θα γίνει το νέο έργο logistics Eleusis Project στον Ασπρόπυργο – Ποιά εταιρεία επενδύει

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).