Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Thessaloniki Helexpo Forum: Εξωστρέφεια και εξαγωγές στις νέες συνθήκες της πανδημίας

Newsroom

Published

on

Με προσαρμογή στις απαιτήσεις της νέας εποχής που δημιούργησε ο κορονοϊος, διατήρηση «ζεστής επαφής» με τους δυνητικούς επενδυτές και δημιουργία σειράς από πλατφόρμες ψηφιακού χαρακτήρα που επέτρεψε το επιχειρείν της Ελλάδας να συνεχίσει την ομαλή πορεία του, αντιμετώπισε η κυβέρνηση τις επιπτώσεις της Covid-19, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης.

Μιλώντας από το βήμα της Thessalonniki Helexpo Forum, στην ενότητα «εξωστρέφεια και εξαγωγές στις νέες συνθήκες», ο κ. Φραγκογιάννης υπογράμμισε ότι με τις βελτιωτικές κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό παραπέμπει πλέον σε έναν αξιόπιστο εταίρο για την έλευση ξένων επενδύσεων και επισήμανε ότι «η Ελλάδα πλέον αποτελεί για τους ξένους επενδυτές έναν ασφαλή προορισμό».

Ο επενδυτής για να ξεκινήσει τη δραστηριότητα του σε μια χώρα περιμένει, όπως είπε, πολιτική σταθερότητα, οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή «να νοιώθει ότι οι θεσμοί, όπως η δικαιοδύνη, δουλεύουν και να νοιώθει ότι η απέναντι πλευρά συνομιλίας του είναι αξιόπιστη».

Επενδύσεις ύψους 2 δις. ευρώ μέσω του Enterprise Greece

Σημείωσε ότι στο 11μηνο φέτος πέραν των εμβληματικών επενδύσεων που έχουν ακουστεί, όπως αυτό του Ελληνικού, μόνο μέσω του Enterprise Greece η Ελλάδα προσέλκυσε επένδυση ύψους 2 δισ. ευρώ που αφορά σε 3.500 νέες θέσεις εργασίας, ενώ υπό εξέταση βρίσκονται άλλες 12, ύψους 7 δισ. ευρώ και αφορούν σε 3.000 νέες θέσεις εργασίας.

«Είναι δεκάδες τα έργα εμβληματικού τύπου που έχει προσελκύσει η Ελλάδα σε τομείς όπως μεταξύ άλλων των Ανανενώσιμων Πηγών Ενέργειας και Ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, αλλά και αυτού στην Κρήτη που αφορά στην παραγωγή ενέργειας από το ορυκτό άλας».

Ανέφερε ότι τα εργαλεία της κυβέρνησης για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, ακόμη και σε θέματα γραφειοκρατικά, λέγοντας ότι «η επιστροφή ΦΠΑ στις επιχειρήσεις γίνεται σε διάστημα 60 ημερών κατά μέσο όρο, από ενάμιση χρόνο που απαιτούνταν παλαιότερα».

Χαρακτήρισε «παλιομοδότικο και λαϊκιστικό παραμύθι» ότι η ΝΔ στηρίζει τις μεγάλες επενδύσεις και ο Σύριζα τις μικρές και τόνισε: «δεν διακρίνουμε κανέναν επιχειρηματία και κανένα άτομο, αντιθέτως δουλεύουμε για το καλό του επιχειρείν συνολικά στην Ελλάδα».

Ο ίδιος αναφέρθηκε εκ νέου και στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπήρχε στέγη εξωστρέφειας στην Ελλάδα» και σημείωσε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πήρε τολμηρές αποφάσεις, όπως η απολιγνοτοποίηση.

Δεν θέλουμε να βλάψουμε τους γείτονές μας, αλλά προωθούμε τα συμφέροντά μας.

«Δεν επιθυμούμε να βλάψουμε τη Βόρεια Μακεδονία και τις επιχειρήσεις της, θέλουμε να προωθήσουμε τα συμφέροντα των δικών μας επιχειρήσεων», είπε ο κ. Φραγκογιάννης για το θέμα των μακεδονικών σημάτων.

Για το θέμα αυτό, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, αναφέρθηκε στις ενστάσεις και μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται για την προώθηση συλλογικά σήματος για τα ελληνικά προϊόντα με πρωτοβουλία του ΣΕΒΕ.

«Πιστεύω ότι θα πάμε καλά, θα αγκαλιαστεί από τις ελληνικές επιχειρήσεις το σήμα και θα προωθηθεί στο εξωτερικό σωστά. Εκτιμώ ότι θα είναι πολύ καλά τα αποτελέσματα μεσοπρόθεσμα», είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊου, ο κ. Κωνσταντόπουλος επισήμανε ότι σήμερα οι Έλληνες εξαγωγείς από «τη διαχείριση κρίσης, ζουν τη διαχείριση φόβου».

Διευκρίνισε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις έδωσαν εξετάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. “Παραδίδαμε στους χρόνους που μας ζητούσαν οι πελάτες και χωρίς να αυξήσουμε τις τιμές μας. Και αυτό χωρίς κατευθυντήριες γραμμές από τον ΕΟΔΥ και χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα», είπε.

Τα εργαλεία που ανέπτυξε ο ΣΥΡΙΖΑ και που εάν δεν “πάγωνε η ΝΔ θα αποδεικνύονταν εξαιρετικά χρήσιμα στην κορονοϊο εποχή αναφέρθηκε η βουλευτής, Αναπληρώτρια Τομεάρχης Απόδημου Ελληνισμού και Εξωτερικού Εμπορίου ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί με «όπλο» το καταρτισμένο δυναμικό της να δώσει έμφαση σε θέματα τεχνολογίας και IT και να πετύχει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας.

Την πεποίθησή του ότι με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και με εστίαση στις πράσινες επενδύσεις οι Έλληνες επιχειρηματίες θα μπορούν με μεγαλύτερη ταχύτητα και πιο αποτελεσματικά να αντιμετωπίζουν καταστάσεις σαν αυτές που δημιούργησε για το επιχειρείν ο Covid 19, εξέφρασε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Alumil, Γιώργος Μυλωνάς.

Επίσης, την ανάγκη να αποτελεί εθνική προσπάθεια η αύξηση των εξαγωγών, εξέφρασε ο πρόεδρος Delphi Economic Forum, Συμεών Τσομώκος, σημειώνοντας ότι απαιτείται η διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της Ελλάδας και συνεχής παρουσία στο εξωτερικό.

Ο επικεφαλής της Entranet, Ελευθέριος Παπαγεωργίου, μίλησε για την ανάγκη να στηριχτεί η νεανική επιχειρηματικότητα με κίνητρα και ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης, ώστε στις νέες συνθήκες οι νέοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα να μπορέσουν να «κάνουν πραγματικότητα τις καινοτόμες ιδέες τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement QS Plan
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Πάρος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI/PANORAMAPRESS/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ώρες ago

Νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων δρομολογείται στη Νάουσα της Πάρου

Κουφονήσια - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ώρες ago

“Στα σκαριά” νέα ξενοδοχειακή επένδυση στα Κουφονήσια – Πού θα γίνει

Άποψη της πλατείας Μητροπόλεως - Design by Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 ώρες ago

Νέα 5άστερη ξενοδοχειακή επένδυση στην Πλατεία Μητροπόλεως σχεδιάζει η MHV – Ποιό ακίνητο θα “μεταμορφωθεί”

Εικόνα αρχείου - Design by Canva Pro
RESIDENTIAL6 ώρες ago

Προχωρούν οι δύο οικιστικές επενδύσεις του Ομίλου Καστελόριζο σε Φιλοθέη και Αθηναϊκή Ριβιέρα

Η έκταση της ΕΚΤΕΡ στις Κολυμπήθρες Νάουσας Πάρου - Φωτό: ΣΜΠΕ / ΕΠΣ / ΥΠΕΝ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 ώρες ago

Σε νέα αδειοδοτική φάση η μεγάλη τουριστική επένδυση της ΕΚΤΕΡ στις Κολυμπήθρες της Πάρου – Οι όροι για την ανάπτυξη των 328 στρεμμάτων

Πηγή: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ/EUROKINISSI
REAL ESTATE7 ώρες ago

Που κινούνται οι τιμές πώλησης κατοικιών στο κέντρο της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης το 2026

FIX Thessaloniki - Πηγή: Dimand Real Estate Foster + Partners
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Ποιά νέα ξενοδοχεία σχεδιάζονται στη Θεσσαλονίκη – Οι 4 ξενοδοχειακές αφίξεις στην πόλη τα επόμενα χρόνια

Ιωάννινα - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Στα “σκαριά” νέο ξενοδοχείο στα Ιωάννινα – Πού θα γίνει η νέα τουριστική επένδυση

Κτίριο Παπακώστα, Πειραιάς - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Ανοίγει ο “δρόμος” για την αξιοποίηση του ιστορικού κτιρίου Παπακώστα στον Πειραιά – Τα σχέδια για ξενοδοχείο και η επανακατασκευή του σινεμά Χάι Λάιφ

Πηγή: Sani Resort
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Προχωρά η μεγάλη επένδυση στο Sani Resort – Ποιά έργα πήραν το “πράσινο φως” για τα ξενοδοχεία Porto Sani και Sani Beach

Σύβοτα - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στα Σύβοτα

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Νέα τουριστική επένδυση στην Καλλιθέα – Τι αφορά το νέο ξενοδοχειακό έργο στα Νότια Προάστια της Αθήνας

Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

H νέα “εποχή” του Titania στην Πανεπιστημίου και το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της H Hotels Collection στη Ρόδο

Piraeus Gate - Πηγή: DKG Development
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

Πώς θα μεταμορφωθεί το πρώην βιομηχανικό ακίνητο της ΑΖΕΛ στον Πειραιά σε Urban Oasis Piraeus με 387 κατοικίες – Ποιά εταιρεία επενδύει

Εικόνα αρχείου - Design by Canva Pro
RESIDENTIAL1 εβδομάδα ago

Πέρα από την κλασική πολυκατοικία: 4 νέα οικιστικά μοντέλα που αναπτύσσονται στην Ελλάδα

Πήλιο - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ/ EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στο Νότιο Πήλιο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Ξενία Βυτίνας - Πηγή: ΕΤΑΔ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Νέα εποχή για το Ξενία Βυτίνας – “Πράσινο φως” για τη μετατροπή του σε 5άστερο ξενοδοχείο

Fairmont Chania Resort - Πηγή: Accor
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 ημέρες ago

Ανοίγει το 2029 το νέο 5άστερο Fairmont Chania Resort – Πώς προχωρά η αδειοδοτική διαδικασία της επένδυσης

Design by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Σε τροχιά επέκτασης και εκσυγχρονισμού ξενοδοχειακή μονάδα στη Φωκίδα

Άνδρος - Φωτογραφία αρχείου - EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Πράσινο φως” για επέκταση ξενοδοχείου στην Άνδρο

The Ellinikon Mall - Πηγή: Lamda Development
VIDEOS1 ημέρα ago

[VIDEO] The Ellinikon: πως προχωρά η κατασκευή των μεγάλων κτιριακών έργων στο Ελληνικό

Green Hill Residences (Riviera Hills) - Πηγή: Τεχνική Ολυμπιακή
RESIDENTIAL2 ημέρες ago

[VIDEO] Green Hills Residences: προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη οικιστική επένδυση στη Βούλα

The Syndesis Hub - Πηγή: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 εβδομάδα ago

[VIDEO] The Syndesis Hub: ολοκληρώθηκε η μεγάλη επένδυση “πράσινων” γραφείων της Ten Brinke στο Ελληνικό

Ο οικιστικός πύργος Marina Tower στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε πώς παρουσιάζει η Bouygues τον πύργο κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα οικιστική επένδυση Almyra Complex στις Σέρρες – Ποιός γνωστός όμιλος επενδύει

To νέο "πράσινο" κτίριο γραφείων της BriQ Properties στη Λ. Ποσειδώνος - Πηγή: mtarchitects
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων AENORA στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Pinēa Living II - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο

Ilissos Suites - Pafilia / block722
RESIDENTIAL4 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η οικιστική επένδυση Ilissos Suites στο Μοσχάτο – Ποιά εταιρεία επένδυσε στο έργο

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι

Πηγή: Canva
LOGISTICS5 μήνες ago

[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890