Connect with us

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ξεκινάει η μεγάλη τουριστική επένδυση στο Costa Ofrynio με άρωμα… Μεγάλου Αλεξάνδρου

Newsroom

Published

on

Η νέα τουριστική επένδυση Alexandrou Chora Project στο Costa Ofrynio - Φωτό: Kourtidis Group
Η νέα τουριστική επένδυση Alexandrou Chora Project στο Costa Ofrynio - Φωτό: Kourtidis Group

Σε μια έκταση 175 στρεμμάτων, δίπλα στην παραλία Οφρυνίου Καβάλας, γνωστή και ως «Τούζλα», η πανδημία δεν έχει σταματήσει τη …μεταμόρφωση.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω lockdown, που αρχικά προκάλεσαν σημαντικές καθυστερήσεις και αλλαγές, το «νερό» μπήκε ξανά στο αυλάκι και συνεχίζονται οι πρώτες εργασίες για την υλοποίηση μιας τουριστικής επένδυσης προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί ώς το 2026-2028.

Στόχος της; Να επανατοποθετήσει την περιοχή στην παγκόσμια αγορά τουρισμού ως «Costa Ofrynio», μέσω της δημιουργίας του τουριστικού συγκροτήματος «Alexandrou Chora Project» από τον επιχειρηματικό όμιλο Kourtidis Group.

Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει δύο ξενοδοχεία, συνολικής δυναμικότητας 300 κλινών, ένα τουριστικό χωριό σε έκταση 85 στρεμμάτων και ένα μεγάλο ιστορικό πάρκο με θέμα τον Μέγα Αλέξανδρο. Οι νέες τουριστικές υποδομές, σε συνδυασμό με την εκστρατεία τουριστικής προβολής της περιοχής, που από 1ης Φεβρουαρίου ο όμιλος πραγματοποιεί στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, εκτιμάται ότι θα προσελκύσουν στο Οφρύνιο πολλές χιλιάδες τουρίστες.

Μάλιστα, το θεματικό πάρκο για τον Μέγα Αλέξανδρο, που θα δημιουργηθεί εντός του συγκροτήματος κι εκτιμάται ότι θα προσελκύει 100.000 επισκέπτες ετησίως (μαθητές, οικογένειες και τουρίστες), στόχος είναι να συνδέεται απόλυτα με τον κοντινό αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης κι ήδη ετοιμάζονται σχετικές προτάσεις προς τα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού.

Πάνω από 2000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή

Η επένδυση εκτιμάται ότι θα «ανοίξει» 400 θέσεις εργασίας, όταν το συγκρότημα αρχίσει να λειτουργεί. Παράλληλα, πάνω από 2000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι θα εργαστούν στην κατασκευαστική φάση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δημιουργηθεί αντικείμενο για δεκάδες επιχειρήσεις.

Πέρα από το αμιγώς επιχειρηματικό κομμάτι, το όραμα του προέδρου του Kourtidis Group, επιχειρηματία Νίκου Κουρτίδη είναι ο τόπος του, «η αγαπημένη Τούζλα» κι η ευρύτερη περιοχή με τα «κρυμμένα απίστευτα και ξεχωριστά μυστικά» όπως την περιγράφει, να γνωρίσει -χάρη και στην «Alexandrou Chora»- εντυπωσιακή ανάπτυξη, «με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και τη φυσιογνωμία της περιοχής».

«Επενδύουμε σε αυτόν τον τόπο όχι γιατί έτυχε, ούτε γιατί ήταν η μόνη επιλογή που είχαμε. Επενδύουμε γιατί τον αγαπάμε, τον πιστεύουμε και τον πονάμε. Λατρεύουμε τη φύση της περιοχής και πιστεύουμε ότι είναι μοναδική. Αυτά τα “πιστεύω” μας θα αποτυπωθούν και στην επένδυση», λέει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και προσθέτει ότι καμία παρέμβαση, από την αρχιτεκτονική και το ύψος των κτισμάτων μέχρι το τελευταίο φυτό, δεν θα είναι τυχαία.

Ο κ. Κουρτίδης εκφράζει τη βεβαιότητα ότι, χάρη στο πρότζεκτ, η ανάπτυξη της περιοχής συνολικά θα είναι εντυπωσιακή και θα γίνεται αισθητή με τη σταδιακή εξέλιξη των φάσεων του συνολικού έργου. «Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στην Ελλάδα που αντίστοιχα ή ανάλογα έργα ουσιαστικά μεταμόρφωσαν τις περιοχές όπου υλοποιήθηκαν», επισημαίνει.

Γνωστοποιεί ότι ήδη άρχισε «τεράστια τουριστική καμπάνια για την περιοχή, που σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί εξολοκλήρου από τον όμιλο». Ήδη από τον Ιανουάριο η καμπάνια «τρέχει» στα Βαλκάνια, ενώ από 1ης Φεβρουαρίου βρίσκεται σε εξέλιξη και στις βασικές αγορές- στόχους της Ευρώπης.

Οι επτά πρώτες αγορές- «στόχοι»

Η κεντρική και βόρεια Ευρώπη είναι, κατά τον κ. Κουρτίδη, η βασική αγορά του νέου μεγάλου project. «Οι χώρες Βέλγιο, Ελβετία, Ολλανδία, Γερμανία, Σουηδία, Νορβηγία και Δανία είναι οι επτά πρώτες στις οποίες θα επικεντρωθούμε επικοινωνιακά», εξηγεί.

Ωστόσο, εξίσου δελεαστική εκτιμάται πως είναι η περιοχή για τον εσωτερικό τουρισμό. «Απέχουμε μόνο 47 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη και μάλιστα αυτός είναι ένας χρόνος που -λόγω Εγνατίας Οδού- δεν επηρεάζεται με καθυστερήσεις από την κίνηση του καλοκαιριού. Σε συνδυασμό με τις τουριστικές υποδομές της επένδυσης, θα δημιουργηθεί ένας νέος σπουδαίος προορισμός και για τον εσωτερικό τουρισμό», εκτιμά.

Το χρονοδιάγραμμα του έργου

Την ώρα της συζήτησης με τον κ. Κουρτίδη, στο ηλιόλουστο εν μέσω Φεβρουαρίου Οφρύνιο, οι εργασίες για τη δημιουργία του συγκροτήματος -χωματουργικές και έργων υποδομής- βρίσκονται σε εξέλιξη. Παράλληλα, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες των οδικών κόμβων, «τρέχουν» και ολοκληρώνονται όλες οι διαδικασίες των σχετικών αδειοδοτήσεων κι έχουν μπει στην τελική φάση όλα τα τεχνικά/ αρχιτεκτονικά σχέδια.

Εντός του 2021 αναμένεται να αρχίσει η πρώτη φάση υλοποίησης του έργου, με το πρώτο ξενοδοχείο, το Alexandrou Chora Resort. Κατά τον κ. Κουρτίδη, αν η σχετική άδεια εκδοθεί -όπως αναμένεται- έως τον Μάιο, το πρώτο ξενοδοχείο θα λειτουργεί το 2022.

Οι εργασίες για το δεύτερο ξενοδοχείο Alexandrou Spa Hotel, το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες ευεξίας και spa, αλλά και για το τουριστικό χωριό Alexandrou Chora Village, αναμένεται να εκκινήσουν το 2022. «Για το σύνολο της επένδυσης βέβαια υπολογίζουμε ότι θα χρειαστούν πέντε με επτά χρόνια», διευκρινίζει.

Παράλληλα, η περιβαλλοντική μελέτη έχει κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες και αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα η έγκριση της πρώτης φάσης, ενώ σύντομα ο όμιλος θα ανακοινώσει δυο σημαντικές δράσεις σχετικές με το περιβάλλον για την άνοιξη.

Ανοιχτοί σε επενδυτικές συνεργασίες

Η επενδυτική πρόταση για τη δημιουργία του συγκροτήματος θα υλοποιηθεί με ίδια κεφάλαια, επιχορήγηση στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016 και δανεισμό από την Τράπεζα Πειραιώς. «Παράλληλα, το project έχει ήδη προσελκύσει κρούσεις από επενδυτές σημαντικών ή μικρότερων budget από Ελλάδα και Κύπρο και είμαστε ανοιχτοί για να πληροφορήσουμε όποιον ενδιαφέρεται», διευκρινίζει ο κ. Κουρτίδης.

Τρισδιάστατα και κινούμενα εκθέματα στο θεματικό πάρκο

Περισσότερους από 100.000 επισκέπτες ετησίως εκτιμάται ότι θα προσελκύει το θεματικό πάρκο για τον Μέγα Αλέξανδρο. Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γρηγόρης Αβανίδης, εκ μέρους της ομάδας των Dream Workers, που το σχεδιάζει, το πάρκο θα αναπτυχθεί σε έκταση 40 στρεμμάτων, ενώ ο στεγασμένος χώρος του θα είναι συνολικά 1.800 τετραγωνικά, χωρισμένος σε τρία αυτόνομα κτήρια.

Σημαντικό τμήμα της διαδρομής των επισκεπτών θα αναπτυχθεί στον εξωτερικό χώρο, όπου θα κυριαρχούν τρισδιάστατα και κινούμενα εκθέματα. Γενικά το πάρκο θα περιλαμβάνει πρωτότυπες ιδέες βασισμένες κυρίως στην τεχνολογία.

«Η “εμπειρία της επίσκεψης” είναι η φράση κλειδί, που περικλείει ολόκληρη την ουσία του σχεδιασμού για το πάρκο», σημειώνει και προσθέτει ότι για τη δημιουργία του πάρκου εργάζεται επιστημονική ομάδα, «που απαρτίζεται ίσως από τους πιο σπουδαίους Έλληνες καθηγητές και ιστορικούς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement QS Plan
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ24 ώρες ago

Νέο ξενοδοχειακό κατάλυμα “στα σκαριά” στο Κολυμβάρι Χανίων – Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια

To ακίνητο της Ιονίου Σχολής στη Φιλοθέη - Πηγή: Google Maps
RESIDENTIAL1 ημέρα ago

Νέα οικιστική επένδυση στο πρώην ακίνητο της Ιονίου Σχολής στη Φιλοθέη δρομολογεί η AVAX Development

Πηγή: DNA Hospitality
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Σε δημόσια διαβούλευση το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της DNA Hospitality στη Σέριφο – Τι περιλαμβάνει η επένδυση

Ίος - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

“Πράσινο φως” για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο στην Ίο – Πώς προχωρά η τουριστική επένδυση της Stamania Enterprises

Πηγή: Prodea
REAL ESTATE2 ημέρες ago

Σε μεταβατική περίοδο η PRODEA – Τι σημαίνει η αναμόρφωση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της και ποιά έργα προχωρά

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Νέα τουριστική επένδυση στην Καλλιθέα – Τι αφορά το νέο ξενοδοχειακό έργο στα Νότια Προάστια της Αθήνας

Σύβοτα - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στα Σύβοτα

IKOS Kissamos - Πηγή: SANI/IKOS
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Συνεχίζει τις επενδύσεις στη Χαλκιδική ο όμιλος SANI/IKOS – Τα νέα έργα επέκτασης και ανακαίνισης σε Porto Sani και Sani Beach και το νέο IKOS Kassandra των 400 εκατ. ευρώ

Πηγή: North Star Entertainment / ΜΠΕ / ASPA KST
REAL ESTATE2 ημέρες ago

Επεκτείνεται στο real estate η Intracom – Το mega έργο στο Ελληνικό και οι τουριστικές επενδύσεις σε Μαρούσι, Βούλα και Κυκλάδες

The Syndesis Hub - Πηγή: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 ημέρες ago

[VIDEO] The Syndesis Hub: ολοκληρώθηκε η μεγάλη επένδυση “πράσινων” γραφείων της Ten Brinke στο Ελληνικό

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Τέσσερις ξενοδοχειακές επενδύσεις προχωρούν στην Πελοπόννησο – Που θα γίνουν και ποιές εταιρείες επενδύουν

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Νέα τουριστική επένδυση στην Καλλιθέα – Τι αφορά το νέο ξενοδοχειακό έργο στα Νότια Προάστια της Αθήνας

Piraeus Gate - Πηγή: DKG Development
RESIDENTIAL3 ημέρες ago

Πώς θα μεταμορφωθεί το πρώην βιομηχανικό ακίνητο της ΑΖΕΛ στον Πειραιά σε Urban Oasis Piraeus με 387 κατοικίες – Ποιά εταιρεία επενδύει

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Με νέο σχεδιασμό προχωρά το Project VORIA στο Μαρούσι – Τι αλλάζει στο ξενοδοχειακό κομμάτι

Σύβοτα - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στα Σύβοτα

Design by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Νέο έργο επέκτασης γνωστού ξενοδοχείου στη Ζάκυνθο “στα σκαριά”

Το νέο IKEA στο εμπορικό πάρκο Top Parks Ηρακλείου - Πηγή: Όμιλος Φουρλή
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ2 εβδομάδες ago

Από το 2027 ο επόμενος κύκλος ανάπτυξης νέων IKEA στην Ελλάδα – Σε ποιές περιοχές εστιάζει ο Όμιλος Φουρλή

Η οικιστική επένδυση της Zafido στην οδό Αναξαγόρα στον Ταύρο - Πηγή: Zafido
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

“Στα σκαριά” νέα οικιστικά projects από τη Zafido σε Πειραιά και Ταύρο – Ποιά έργα παραδίδονται έως το 2028

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Νέα άδεια για ξενοδοχειακό συγκρότημα διαμονής προσωπικού στα Κύθηρα

Design by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Σε τροχιά επέκτασης και εκσυγχρονισμού ξενοδοχειακή μονάδα στη Φωκίδα

The Syndesis Hub - Πηγή: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 ημέρες ago

[VIDEO] The Syndesis Hub: ολοκληρώθηκε η μεγάλη επένδυση “πράσινων” γραφείων της Ten Brinke στο Ελληνικό

Ο οικιστικός πύργος Marina Tower στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε πώς παρουσιάζει η Bouygues τον πύργο κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα οικιστική επένδυση Almyra Complex στις Σέρρες – Ποιός γνωστός όμιλος επενδύει

To νέο "πράσινο" κτίριο γραφείων της BriQ Properties στη Λ. Ποσειδώνος - Πηγή: mtarchitects
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων AENORA στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Pinēa Living II - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο

Ilissos Suites - Pafilia / block722
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η οικιστική επένδυση Ilissos Suites στο Μοσχάτο – Ποιά εταιρεία επένδυσε στο έργο

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι

Πηγή: Canva
LOGISTICS4 μήνες ago

[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL5 μήνες ago

[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL5 μήνες ago

20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890