Connect with us

REAL ESTATE

Ανοίγει ο δρόμος για το μεγάλο τεχνολογικό πάρκο στη Θεσσαλονίκη

Newsroom

Published

on

Πάρης Κοκορότσικος, Πρόεδρος και CEO Euroconsultants- Πηγή:Prodexpo

Οι προοπτικές της ψηφιοποίησης στον χώρο του real estate, οι νέες εφαρμογές λογισμικών για τις επιχειρήσεις του κλάδου και η σημασία της ίδρυσης τεχνολογικών πάρκων απασχόλησαν το 24ο συνέδριο της Prodexpo, το οποίο πραγματοποιείται στις 25 και 26 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Όπως υπογράμμισε ο Πάρης Κοκορότσικος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroconsultants τα τεχνολογικά πάρκα και οι περιοχές καινοτομίας βρίσκονται πολύ πίσω στην Ελλάδα, όλο και περισσότεροι όμως αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τον θεσμό. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο δύο παλιά πάρκα και άλλα δύο σε μικρά κτίρια, που ουσιαστικά είναι θερμοκοιτίδες. Συνομιλώντας με τη Μαρία Αυτιά, Leading Partner της Real Estate Advisory – REA L.P., τόνισε ότι μεγάλη ώθηση θα δώσει το πρώτο τεχνολογικό πάρκο που γίνεται στην χώρα εδώ και πολλά χρόνια. Πρόκειται για το ThessINTEC, ένα πάρκο 4ης γενιάς, που θα δημιουργηθεί σε έκταση 760 στρεμμάτων δίπλα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον κ. Κοκορότσικο, αναμένεται να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες. Αναμένεται να μετακινηθούν ερευνητικά κέντρα από 70 εταιρίες, ενώ σημαντική επένδυση θα κάνουν Ισραηλινοί. Θα αποκτήσουν δικαιώματα επιφάνειας για 55 χρόνια, για το 25% της συνολικής έκτασης των 760 στρεμμάτων του Thess INTEC, στο οποίο και θα μπορούν να κατασκευάσουν κτίρια εμβαδού έως και 70.000 τ.μ. και θα εγκαταστήσουν εκεί δικούς τους πελάτες.

Την ίδια στιγμή, με χαμηλότερους ρυθμούς σε σχέση με άλλους τομείς της οικονομίας προχωρά η ψηφιοποίηση στον κλάδο του real estate, όπως είπε ο Δημήτρης Μελαχροινός, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Spitogatos Group. «Επενδύουμε στην τεχνολογία για να φέρουμε πιο κοντά προσφορά και ζήτηση. Όσο κι αν προχωρήσει η ψηφιοποίηση πάντως, ο μεσίτης θα παραμείνει στο κέντρο των διαδικασιών» υπογράμμισε ο κ. Μελαχροινός, εξηγώντας ότι ο επαγγελματίας είναι πολύ σημαντικός στην απόφαση αγοράς ή ενοικίασης ενός ακινήτου. Σημείωσε ότι ο κόσμος προτιμά την εξειδίκευση όταν κάνει τις αναζητήσεις του, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλά καινούργια μοντέλα στη λειτουργία γραφείων για αγορά κι ενοικίαση ακινήτων, με εξειδίκευση, ανάλογα με την περιοχή ή το είδος των ακινήτων. Προσέθεσε ότι πλέον υπάρχουν αρκετοί διαμεσολαβητές δανείων στην Ελλάδα, κάτι που θα βοηθήσει την αγορά ακινήτων να πάει μπροστά.

Από την πλευρά της η Λαμπρινή Ξαρχάκου, Επικεφαλής Εμπορικού του Spitogatos Group, επισήμανε ότι η δύναμη βρίσκεται στα χέρια εκείνου που έχει την προσφορά, που δίνει την αγγελία και την πληροφορία για ένα ακίνητο. Ανέφερε ότι η ψηφιοποίηση έχει γίνει ως έναν βαθμό κι υπάρχουν πολλά περιθώρια ακόμα, γενικά όμως είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθεί η προσωπική επαφή και η γνώση του μεσίτη, με το 75% – 80% της πρώτης επαφής για την αγορά ενός ακινήτου να γίνεται μέσω τηλεφώνου. Όσον αφορά στα market places, υπογράμμισε πως έχουν στόχο να εξυπηρετήσουν όλες τις πλευρές, προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσει τις ανάγκες του καθένα σχετικά με την ψηφιοποίηση.

Στη δική της τοποθέτηση η Ιωάννα Τσιλιμπουνίδου, Επικεφαλής Μάρκετινγκ του Spitogatos Group, είπε πως το 97% των πολιτών κάνουν τις αναζητήσεις τους online, κυρίως από το κινητό. Χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη διαχείριση των δεδομένων για να βοηθήσουν κάποιον να πάρει μια απόφαση γύρω από ένα ακίνητο.

Στη συνέχεια, ο Πέτρος Δαλιάνης, Sales & Marketing Director της CGSoft, παρουσίασε τις λύσεις που προσφέρει η εταιρεία στις επιχειρήσεις. Όπως είπε, η νέα έκδοση του thesis property αποτελεί ένα καινοτόμο και ισχυρό εργαλείο για τις επιχειρήσεις, με καινοτόμες desktop και web εφαρμογές λογισμικού, οι οποίες εντάσσονται και συμπληρώνουν την σουίτα Thesis Property, αλλά και συνεργασίες της CGSoft, που έρχονται για να καλύψουν με το βέλτιστο τρόπο, τις σύγχρονες, διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς ακινήτων. Μεταξύ άλλων υπάρχει άμεση πρόσβαση στο σύνολο της πληροφορίας, αναλυτική παρακολούθηση κάθε είδους αδειοδοτήσεων, δυνατότητα καταγραφής συγκριτικών στοιχείων, αποδοχής και αξιολόγησης προσφορών κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της επόμενης συζήτησης, που συντόνισε ο Στέλιος Μπούρας, δημοσιογράφος του BusinessDaily.gr, ο Mete Varas, ιδρυτής της ME Proptech Initiative, UAE, ανέλυσε τον όρο του proptech, λέγοντας ότι αναφέρεται σε οποιοδήποτε επιχειρησιακό μοντέλο που μετατρέπει όλη την αλυσίδα του real estate σε πιο πράσινη. Υποστήριξε ότι χρειάζονται αλλαγές ζωτικής σημασίας, καθώς υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα άνθρακα κι αν δεν το λύσουμε, δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε κάποιους στόχους, που έχουμε θέσει. Προσέθεσε ότι τα κτίρια θα παράξουν σημαντικό όγκο δεδομένων, εκτιμώντας πως στο μέλλον το 30% των εσόδων στο real estate θα προέλθει από τη ρευστοποίηση των δεδομένων.

Από την πλευρά του ο Daniel Pölt, Investment Manager του Realyze Ventures χαρακτήρισε κι αυτός τις εκπομπές άνθρακα ως εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσουμε, λέγοντας ότι η βιομηχανία πρέπει να ψηφιοποιηθεί περισσότερο. Σημείωσε πως είναι πολύ σημαντική η διαφάνεια στα δεδομένα, θα πρέπει όμως να τα πάρεις για να προβλέψεις τις επόμενες κινήσεις σου, όπως τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν σ’ ένα κτίριο.

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Sunwing Makrigialos & Ocean Beach Club - Πηγή: Premia Properties
REAL ESTATE20 ώρες ago

“Στα σκαριά” νέα mega αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 40 εκατ. ευρώ της Premia Properties – Σε ποιούς 5 τομείς θα επενδυθούν τα κεφάλαια

Rocca a Mare Heraklion - Πηγή: Accor
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Ανοίγει το 2025 στην Κρήτη το πρώτο ξενοδοχείο Handwritten Collection της Accor στην Ελλάδα – Πού θα βρίσκεται

Premia Properties
REAL ESTATE2 ημέρες ago

Σε μικρή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών προχώρησε η PREMIA Properties

Ρόδος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

“Πράσινο φως” για έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου στη Ρόδο

Νάξος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Piraeus Retail Park - Φωτό: Trade Estates
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ3 ημέρες ago

Ανοίγει το νέο εμπορικό πάρκο της Trade Estates στο Ηράκλειο – Και δεύτερο retail park “στα σκαριά” στην πόλη

Golden Milos Beach House by Domotel - Πηγή: Domotel
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Ξεκινά το Μάιο το νέο ξενοδοχείο Golden Milos Beach House από την Domotel – Πού βρίσκεται

REAL ESTATE4 ημέρες ago

To 25% της Prosperty απέκτησε η Eurobank – Πώς θα προωθήσει άμεσα μέσω της πλατφόρμας 800 ακίνητα στην αγορά

Τα κεντρικά γραφεία της Prodea Investments - Πηγή: Prodea Investments
REAL ESTATE4 ημέρες ago

Εκτινάχθηκαν ο κύκλος εργασιών και τα κέρδη της Prodea το 2024 – Σε ποιά στρατηγική κίνηση οφείλονται

Ζάκυνθος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Διονύσης Παπαντώνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

“Στα σκαριά” 4 νέα έργα για ξενοδοχεία στην Ζάκυνθο

Τα έργα στο Μινιόν - Φωτό: POOL / ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ / EUROKINISSI
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

Σε φάση ολοκλήρωσης το νέο Μινιόν – Ποιοί είναι οι ένοικοι των γραφείων και καταστημάτων

Το ακίνητο της οδού Κοραή που θα ανακαινίσει η Dimand για την Piraeus Bank - Πηγή: Dimand Real Estate
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

Ξεκίνησαν τα έργα για το νέο κτίριο της Πειραιώς στην Κοραή – Ποιά εταιρεία ανέλαβε το έργο της Dimand

Νάξος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

“Στα σκαριά” 5 νέα ξενοδοχεία στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν

Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Μέσω Αναπτυξιακού προχωρά η νέα ξενοδοχειακή επένδυση στο κέντρο του Πειραιά – Ποιά εταιρεία επενδύει

Λήμνος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: Βασίλης Πρωτόπαπας / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Νέα μεγάλη τουριστική επένδυση “στα σκαριά” στη Λήμνο – Τι περιλαμβάνει το Master Plan του Limnos Resort

The Ilisian - Πηγή: Ionian Hotel Enterprises
RESIDENTIAL5 ημέρες ago

[VIDEO] The Ilisian: πώς προχωρά το μεγάλο έργο μεταμόρφωσης του πρώην Hilton της Αθήνας

Πηγή: Blend Development
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Λεωφόρο Συγγρού – Ποιά άλλα έργα υλοποιεί στην Αθήνα η Blend Development

Η νέα 5άστερη ξενοδοχειακή μονάδα στην Κύμη Ευβοίας - Πηγή: ΥΠΕΝ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Πράσινο φως” για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στην Εύβοια – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

The Syndesis Hub - Πηγή: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα για το νέο κτίριο γραφείων The Syndesis Hub στο Ελληνικό – Ποιός όμιλος επενδύει στο ακίνητο

Athens Riviera Falirikon - QG Investments / 314 Architecture Studio
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ξεκίνησαν τα έργα για τη νέα οικιστική επένδυση Athens Sansiveria στο Παλαιό Φάληρο – Πώς θα γίνει και ποιά εταιρεία επενδύει

The Ilisian - Πηγή: Ionian Hotel Enterprises
RESIDENTIAL5 ημέρες ago

[VIDEO] The Ilisian: πώς προχωρά το μεγάλο έργο μεταμόρφωσης του πρώην Hilton της Αθήνας

Ο οικιστικός πύργος Marina Tower στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL1 εβδομάδα ago

[VIDEO] The Ellinikon: “ψηλώνει” και άλλο ο “πράσινος” ουρανοξύστης κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

Athens Riviera Falirikon - QG Investments / 314 Architecture Studio
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ξεκίνησαν τα έργα για τη νέα οικιστική επένδυση Athens Sansiveria στο Παλαιό Φάληρο – Πώς θα γίνει και ποιά εταιρεία επενδύει

The Grid - Πηγή: ΤΕΡΝΑ
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ποιά είναι τα 4 μεγάλα έργα για νέα “πράσινα” κτίρια γραφείων στο Μαρούσι που έχει αναλάβει η ΤΕΡΝΑ

Το νέο οικιστικό έργο στην οδό Λόντου 42, στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL4 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε νέα οικιστική επένδυση στη Γλυφάδα η Ten Brinke

Piraeus Gate - Πηγή: DKG Development
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Piraeus Gate: πώς θα μεταμορφωθεί μια ολόκληρη περιοχή στο κέντρο του Πειραιά – Ποιά κτίρια θα αξιοποιηθούν

Πηγή: LAMDA Development
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] The Ellinikon: πώς προχωρούν τα μεγάλα έργα real estate στο Ελληνικό – “Σηκώθηκε” και άλλο ο Riviera Tower

To οικιστικό έργο της Ten Brinke στην οδό Γορτυνίας 7 στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη τα έργα για μια ακόμη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Πηγή: LAMDA Development
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα μεγάλα έργα στο Ελληνικό

To οικιστικό έργο της Ten Brinke στην οδό Άρτης 13 στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρά η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).