ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ
Μέσω Ταμείου Ανάκαμψης & Alpha Bank η μεγάλη επένδυση της Dimand στο Βοτανικό
Published
2 έτη agoon
By
Newsroom
Μέσω Ταμείου Ανάκαμψης και Alpha Bank θα γίνει χρηματοδότηση της μεγάλης επένδυσης 152 εκατ. ευρώ της Dimand στο Βοτανικό.
Συγκεκριμένα, στην υπογραφή δανειακής σύμβασης με την IQ ATHENS Μ.Α.Ε. («IQ ATHENS»), 100% θυγατρική του Ομίλου DIMAND, προχώρησε η Alpha Bank, με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).
Η χρηματοδότηση αφορά στο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας για την αγορά ακινήτου στον Ελαιώνα και την ανάπτυξη σύγχρονου συγκροτήματος γραφείων, το οποίο θα περιλαμβάνει κτήρια βελτιωμένης ενεργειακής συμπεριφοράς και χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
Η υπογραφείσα σύμβαση αποτελεί κινητήριο μοχλό ώστε να πραγματοποιηθεί ακόμα μία σημαντική επένδυση στην περιοχή του Ελαιώνα, που αλλάζει μορφή με την υλοποίηση του εμβληματικού έργου αστικής ανάπλασης, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Alpha Bank.
Το προφίλ της επένδυσης
Το έργο αφορά στην ανέγερση και ανακαίνιση συνολικά 10 κτηρίων, με σκοπό την εκμίσθωσή τους. Τα κτίρια θα έχουν κύρια χρήση γραφείων ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν και μικροί εμπορικοί χώροι (π.χ. εστιατόρια).
Η συνολική επιφάνειά τους πρόκειται να ανέλθει σε 79.202 τ.μ., εκ των οποίων τα 47.007 τ.μ. αφορούν ανωδομή και τα 32.195 τ.μ. αφορούν τα υπόγεια, σε οικόπεδο, συνολικής επιφανείας 49.125,42 τ.μ.
Η ανάπτυξη στοχεύει στην πιστοποίηση LEED στο υψηλό επίπεδο GOLD και φέρει προδιαγραφές ενεργειακής βαθμολογίας κατά ΚΕΝΑΚ Α+.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εγκατάσταση συστημάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης, σε υλικά χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος, στην αναβαθμισμένη ποιότητα εσωτερικού περιβάλλοντος και την υγεία και ευεξία των χρηστών.
Το εν λόγω οικόπεδο, το οποίο βρίσκεται επί των οδών Ιεράς Οδού, Χαρτεργατών και Αγίου Πολυκάρπου, στην περιοχή Ελαιώνας του Δ. Αθηναίων, ανήκε στην Αθηναϊκή Χαρτοποιία, περιλαμβάνοντας συγκρότημα βιομηχανικών κτηρίων, κτηρίων παραγωγής και αποθηκών.
Το επενδυτικό σχέδιο, συνολικού επιλέξιμου κόστους ύψους Ευρώ 152,22 εκατ., θα χρηματοδοτηθεί μέσω της έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου ύψους Ευρώ 106,44 εκατ., με τη συμμετοχή του ΤΑΑ στην επένδυση να ανέρχεται σε ποσοστό 40% και της Alpha Bank σε 30%, καλύπτοντας συνολικά το 70% του κόστους του επενδυτικού προγράμματος.
Τι λένε οι πρωταγωνιστές
Ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης κ. Ορέστης Καβαλάκης δήλωσε σχετικά:
«Η σημερινή δανειακή σύμβαση κινητοποιεί την υλοποίηση μιας σύγχρονης πράσινης επένδυσης στο κτιριακό απόθεμα του κέντρου της Αθήνας. Το δανειακό πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης υποστηρίζει σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις που συμβάλλουν στην πράσινη μετάβαση και στην ενεργειακή εξοικονόμηση και αναδεικνύεται σε πολύτιμο εργαλείο χρηματοδότησης για τις σύγχρονες ανάγκες και επιδιώξεις των επιχειρήσεων».
Ο Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking της Alpha Bank κ. Γιάννης Εμίρης τόνισε:
«Με ιδιαίτερη χαρά υποστηρίζουμε, σε συνεργασία με το ΤΑΑ, την IQ ATHENS στο επενδυτικό σχέδιό της για την αγορά ακινήτου στον Ελαιώνα και την ανάπτυξη συγκροτήματος κτηρίων γραφείων. Πρόκειται για μία επένδυση που συντελεί στην αναβάθμιση της περιοχής, ενώ παράλληλα ανταποκρίνεται στην αυξημένη ζήτηση για υψηλών προδιαγραφών χώρους επαγγελματικής στέγης στις κεντρικές συνοικίες της Αθήνας, οι οποίοι θα καλύπτουν τις ανάγκες των σύγχρονων επιχειρήσεων και ταυτοχρόνως τις επιταγές της εποχής μας για περισσότερα πράσινα κτήρια.
Στηρίζοντας το έργο αυτό, η Alpha Bank αποδεικνύει για άλλη μια φορά τον κομβικό της ρόλο ως Τράπεζα της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Επιπλέον, προσθέτει, μέσω της εκτεταμένης συνεργασίας της με την Dimand, ακόμα έναν ισχυρό κρίκο στην αλυσίδα της χρηματοδότησης πρωτοποριακών έργων αστικών αναπλάσεων, όπως ενδεικτικά, ο Πύργος του Πειραιά, το Moxy Ομόνοιας, το ΜΙΝΙΟΝ, ο Άγιος Διονύσιος Πειραιά, το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά κ.ά.».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος των DIMAND και IQ ATHENS κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος υπογράμμισε:
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης μεταξύ της IQ ATHENS, του ΤΑΑ και της Alpha Bank, για την αξιοποίηση των πρώην εγκαταστάσεων της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας. Η υπογραφή αυτής της σύμβασης επιβεβαιώνει τη διαχρονική υποστήριξη και εμπιστοσύνη της Alpha Bank στη φιλοσοφία του ομίλου DIMAND που επικεντρώνεται στις αστικές αναπλάσεις και την αξιοποίηση του υπάρχοντος κτηριακού αποθέματος, με σκοπό την ανάπτυξη σύγχρονων, βιοκλιματικών χώρων που αναγεννούν και αναμορφώνουν τις γειτονιές και τις πόλεις μας και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.
Το έχουμε πετύχει στον Πειραιά, με την ανάπλαση των πρώην εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος, την ανακατασκευή του Πύργου Πειραιά και το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά. Στην Αθήνα, με το Moxy Athens City και την ανακατασκευή του ΜΙΝΙΟΝ και στη Θεσσαλονίκη, με το πρώτο, μεγάλης κλίμακας, βιοκλιματικό επιχειρηματικό πάρκο της Β. Ελλάδος, το HUB26. Το ίδιο οραματιζόμαστε να κάνουμε και στην περιοχή του Ελαιώνα, με την ανάπτυξη ενός σύγχρονου πράσινου συγκροτήματος γραφείων που θα αποτελέσει καταλύτη στην ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής».
[VIDEO] Με 9 πιστοποιημένα κτίρια & φωτοβολταϊκά θα γίνει η μεγάλη επένδυση της Dimand στο Βοτανικό
You may like
-
Πώς θα αξιοποιήσει η Trastor τα “φρέσκα” κεφάλαια από τη νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου – Σε ποιούς 2 κλάδους θα συνεχίσει να επενδύει
-
Ολοκληρώθηκε η μεγάλη επένδυση “πράσινων” γραφείων της DKG Development στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης
-
Στα “σκαριά” τα δύο πρώτα Coco-mat Village από την Μπλε Κέδρος – Πώς αλλάζουν το επενδυτικό προφίλ της εταιρείας
-
Στροφή στις επενδύσεις σε εμπορικά ακίνητα για τον Όμιλο Φάις – Ποιές περιοχές έχει στο “ραντάρ” και ποιά έργα δρομολογεί
-
“Πρόσω ολοταχώς” για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της Anatolia Hospitality στο Σύνταγμα – Ποιό γνωστό κτίριο θα αξιοποιηθεί
-
Σε νέο κύκλο ξενοδοχειακών επενδύσεων εισέρχεται η Intracom – Ποιά είναι τα 3 έργα που δρομολογεί σε Αττική και Κυκλάδες
Πώς θα αξιοποιήσει η Trastor τα “φρέσκα” κεφάλαια από τη νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου – Σε ποιούς 2 κλάδους θα συνεχίσει να επενδύει
Ολοκληρώθηκε η μεγάλη επένδυση “πράσινων” γραφείων της DKG Development στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης
Σε “τροχιά” αδειοδοτικής ωρίμανσης νέα ξενοδοχειακή επένδυση 5 αστέρων στη Χερσόνησο – Σε ποιό σημείο θα γίνει
“Στα σκαριά” επένδυση για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στα Χανιά – Δείτε πού θα γίνει
Στα “σκαριά” τα δύο πρώτα Coco-mat Village από την Μπλε Κέδρος – Πώς αλλάζουν το επενδυτικό προφίλ της εταιρείας
Στροφή στις επενδύσεις σε εμπορικά ακίνητα για τον Όμιλο Φάις – Ποιές περιοχές έχει στο “ραντάρ” και ποιά έργα δρομολογεί
“Πρόσω ολοταχώς” για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της Anatolia Hospitality στο Σύνταγμα – Ποιό γνωστό κτίριο θα αξιοποιηθεί
Τα 4 μεγάλα “στοιχήματα” για το ελληνικό real estate – Προς τα που δείχνει για λύσεις η αγορά
Νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων δρομολογείται στη Μήλο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Νέο ξενοδοχείο δρομολογείται στη Σύρο – Σε ποιά περιοχή θα αναπτυχθεί
Εγκρίθηκε το νέο έργο ανακαίνισης γνωστού ξενοδοχείου στη Γλυφάδα
“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Συγγρού – Ποιό ακίνητο θα αξιοποιηθεί και ποιά εταιρεία επενδύει
Νέο “πράσινο φως” για κτιριακό έργο γραφείων στο Votanikos Business Park της Dimand
“Πρόσω ολοταχώς” για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της Anatolia Hospitality στο Σύνταγμα – Ποιό γνωστό κτίριο θα αξιοποιηθεί
“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στην Ερμού – Ποιό κτίριο θα αξιοποιηθεί
Στα “σκαριά” τα δύο πρώτα Coco-mat Village από την Μπλε Κέδρος – Πώς αλλάζουν το επενδυτικό προφίλ της εταιρείας
“Πράσινο φως” για το νέο ξενοδοχείο Bob W στη Σταδίου – Τι θα περιλαμβάνει και ποιά εταιρεία επενδύει
Νέα εποχή για το ιστορικό Hilton της Αθήνας – Ανοίγει στις 23 Απριλίου το νέο 5άστερο Conrad Athens The Ilisian
Επεκτείνεται στα ακίνητα και τα ξενοδοχεία η Intracom – Ποιά μεγάλα έργα real estate δρομολογεί εντός και εκτός Αττικής
“Μεγαλώνει” η mega τουριστική επένδυση Infinity Six Senses Porto Heli στην Αργολίδα
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής της Riviera Galleria στο Ελληνικό
[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο
[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή της οικιστικής επένδυσης Promenade Heights στο The Ellinikon
[VIDEO] Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2026 από την Dimand το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά
[VIDEO] Λίγο πριν την ολοκλήρωση το μεγάλο έργο γραφείων Syndesis Hub στο Ελληνικό
[VIDEO] Ανοίγει την 1η Μαρτίου το νέο The Fiction Athens στο Μαρούσι – Πώς μεταμορφώθηκε το γνωστό ξενοδοχείο Civitel
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής του εμπορικού κέντρου Riviera Galleria στο Ελληνικό
[VIDEO] Πώς προχωρούν τα έργα για το νέο data center στα Σπάτα
Προς αξιοποίηση το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου “Βέρμιον” στη Νάουσα – Τι αφορά ο διαγωνισμός παραχώρησης 48 εκατ. ευρώ
Δύο νέες οικιστικές επενδύσεις από την MIBS στον Πειραιά – Ποιό πρώην βιομηχανικό κτίριο με ιστορία θα μεταμορφωθεί σε κατοικίες
TRENDING
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες agoΕγκρίθηκε το νέο έργο ανακαίνισης γνωστού ξενοδοχείου στη Γλυφάδα
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Συγγρού – Ποιό ακίνητο θα αξιοποιηθεί και ποιά εταιρεία επενδύει
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες agoΝέο “πράσινο φως” για κτιριακό έργο γραφείων στο Votanikos Business Park της Dimand
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago“Πρόσω ολοταχώς” για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της Anatolia Hospitality στο Σύνταγμα – Ποιό γνωστό κτίριο θα αξιοποιηθεί
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στην Ερμού – Ποιό κτίριο θα αξιοποιηθεί







