Connect with us

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ξεκινά η υλοποίηση του δικτύου υδατοδρομίων του Νοτίου Αιγαίου

Newsroom

Published

on

Τη σύμβαση ανάδειξης αναδόχου για την αδειοδότηση 20 συνολικά υδατοδρομίων, σε 19 νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υπέγραψαν σήμερα Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος και οι εκπρόσωποι τριών εταιρειών που συνθέτουν το ανάδοχο σχήμα με την επωνυμία «Υδατοδρόμια Νοτίου Αιγαίου», το οποίο προέκυψε μετά από διεθνή διαγωνισμό.

Με αυτόν τον τρόπο, το πλέον φιλόδοξο εγχείρημα της Περιφερειακής Αρχής και προσωπικά του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, της δημιουργίας του μεγαλύτερου δικτύου υδατοδρομίων στη χώρα και διεθνώς, εισέρχεται στο στάδιο της υλοποίησης, μετά από πέντε χρόνια επίπονης και κοπιώδους προσπάθειας, λόγω του παρωχημένου θεσμικού πλαισίου και άλλων κωλυμάτων που τεχνηέντως δημιουργήθηκαν στην πορεία, όπως σημειώνει η Περιφέρεια σε σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι το σχήμα αποτελείται από τις εταιρείες Ελληνικά Υδατοδρόμια και εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο της, Τάσο Γκόβα, Hellenic Seaplanes, που εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, Νίκο Χαραλάμπους και τη εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων Optimum Value, που εκπροσωπείται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Θεοφάνη Καραγιάννη.

Αντικείμενο της σύμβασης ύψους €480.200,00, είναι η ανάδειξη αναδόχου για την Αδειοδότηση Υδατοδρομίων ΠΝΑΙ, ο οποίος αναλαμβάνει την διαδικασία του Τεχνικού Φακέλου που θα υποβληθεί αρμοδίως για την αδειοδότηση είκοσι συνολικά υδατοδρομίων, 11 στα Δωδεκάνησα και 9 στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στα εξής νησιά: Ρόδος (2 υδατοδρόμια), Χάλκη, Σύμη, Τήλος, Κάρπαθος, Καστελλόριζο, Αγαθονήσι, Νίσυρος, Αστυπάλαια, Κάσος, Μύκονος, Σαντορίνη, Κύθνος, Κέα, Άνδρος, Σίκινος, Σέριφος, Δονούσα και Ανάφη.

Το ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα που τίθεται για την ολοκλήρωση της υποδομής των 20 υδατοδρομίων, είναι 18 μήνες.

Σημειώνεται ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για 8 ακόμη υδατοδρόμια στα νησιά Κάλυμνο, Λέρο, Λειψούς, Σύρο, Πάρο, Νάξο, Μήλο και Αμοργό, των οποίων οι μελέτες είναι προχωρημένες και αναμένεται να υποβληθούν προς αδειοδότηση μέχρι το τέλος του έτους. Ακόμη 4 υδατοδρόμια έχουν προηγηθεί αυτοτελώς σε Ίο, Τήνο, Σίφνο και Πάτμο, ενώ στο δίκτυο θα προστεθεί προσεχώς και το υδατοδρόμιο της Κω, μετά από συνεννόηση του νέου Δημάρχου, Θεοδόση Νικηταρά με τον Περιφερειάρχη, δεδομένου ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή της Κω δεν εξεδήλωσε σχετικό ενδιαφέρον.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ενώπιον των οποίων υπεγράφη η σύμβαση, εξέφρασε την ικανοποίηση και την αισιοδοξία του για την εξέλιξη αυτή.

«Τότε, (το 2014) ήμουν μόνος μου. Δεν ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο το κλίμα το 2014. Στην πορεία, το κλίμα αντιστράφηκε τελείως και εκείνοι που με κατηγορούσαν ως αιθεροβάμονα, άρχισαν να ρωτούν γιατί τα υδατοδρόμια καθυστερούν. «Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι μια αισιόδοξη μέρα η σημερινή, πρωτίστως για μας τους νησιώτες, αλλά και για όλη τη χώρα. Μια μέρα που στέλνει το μήνυμα ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα εάν με καθαρό μυαλό, πίστη και επιμονή υπηρετήσεις όλους τους στόχους. 

Χρειάστηκε να δουλέψουμε χρόνια, χρειάστηκε να ξεπεράσουμε απίθανα εμπόδια. Κάποια ήταν αναμενόμενα, κάποια ήταν εντελώς παράλογα. Δεν το βάλαμε κάτω ποτέ. Τα υδροπλάνα που πετούσαν κάποτε στα νησιά μας, τις δεκαετίες του 1920 και του 1930, ξένων αεροπορικών εταιρειών τότε, θα πετάξουν ξανά στο Νότιο Αιγαίο. Το δίκτυο των υδατοδρομίων που ονειρευτήκαμε θα υλοποιηθεί και μέσα σε αυτή τη θητεία θα μπορέσουμε και εμείς και οι νησιώτες και η χώρα ολόκληρη να απολαύσει μια νέα προοπτική, που για μας, στα μεγάλα νησιά, μπορεί να αποτελεί μια πρόσθετη δυνατότητα μετακίνησης, αλλά για ορισμένα νησιά είναι κάτι που θα ανατρέψει τα δεδομένα τους. Δεν θα επιτρέψω με τίποτα αυτή η ευκαιρία να χαθεί. Τα υδροπλάνα θα πετάξουν στα νησιά μας το συντομότερο δυνατόν. Εύχομαι όλοι να ζήσουν την ικανοποίηση αυτού που τήρησε την υπόσχεση του, αυτή που εγώ αισθάνομαι σήμερα».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης δήλωσε:

«Η σημερινή μέρα αποτελεί μια πολύ καλή εκκίνηση της αυτοδιοικητικής μου σταδιοδρομίας. Σας ευχαριστώ κ. Περιφερειάρχη γιατί προσφέρετε υπηρεσίες που αμβλύνουν τις επιπτώσεις της νησιωτικότητας και υπόσχονται ένα καλύτερο αύριο στον κάτοικο του Νοτίου Αιγαίου. Εύχομαι να μπορέσουμε να δούμε σύντομα πολλούς νησιώτες να χρησιμοποιούν τα υδροπλάνα. Θέλω επίσης να σας ευχαριστήσω γιατί μου επιφυλάξατε, στη δεύτερη μέρα της θητείας της δημοτικής αρχής, αυτά τα ευχάριστα νέα που αποδεικνύουν ότι με θυσίες, με επιμονή, με σοβαρότητα, με τους καλύτερους διεθνώς στο αντικείμενό τους και με την εγγύηση των πολύ σκληρών προδιαγραφών του ΤΑΙΠΕΔ, βρισκόμαστε στο τραπέζι αυτό η αφρόκρεμα των ανθρώπων που θα εγγυηθούν την επόμενη μέρα των υδροπλάνων στο Νότιο Αιγαίο, στην πιο όμορφη θάλασσα της γης».

Ο Πρόεδρος της «Ελληνικά Υδατοδρόμια», Τάσος Γκόβας, δήλωσε:

«Είμαστε ευτυχείς γιατί σήμερα είναι μια από τις πιο σημαντικές μέρες για το όλο εγχείρημα των υδροπλάνων στην Ελλάδα, καθώς στην καρδιά του Αιγαίου ξεκινάει η δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου υδατοδρομίων στη χώρα μας. 33 υδατοδρόμια στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, αριθμός που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του όλου εγχειρήματος.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη που πίστεψε από την αρχή αυτό το project και με μεγάλη επιμονή και μεθοδικότητα βοήθησε να παραμείνει ζωντανό το όνειρο, έκανε σημαντικές παρεμβάσεις στα αρμόδια υπουργεία ώστε να ξεπεραστούν εμπόδια και να φτάσουμε σήμερα στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε αυτή τη σύμβαση. Είναι μια εθνική προσπάθεια που ενωμένοι θα φέρουμε εις πέρας».

Ο κ. Γκόβας τόνισε επίσης ότι στο δίκτυο των 33 υδατοδρομίων θα δημιουργηθεί ένας μεγάλος αριθμός νέων θέσεων εργασίας που θα καλυφθούν αποκλειστικά από μονίμους κατοίκους των νησιών, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν καταλλήλως.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, Νίκος Χαραλάμπους δήλωσε:

«Με την υπογραφή της σύμβασης η δημιουργία των υδατοδρομίων περνά στο στάδιο της υλοποίησης. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ γιατί η επιμονή του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, έφερε τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνουν οι Μαλδίβες της Ευρώπης. Κατάφερε να ξεκινήσει η υλοποίηση ενός οράματος το οποίο πιστεύουμε πως αν δεν υπήρχαν άνθρωποι όπως ο κ. Χατζημάρκος, δεν θα μπορούσε ποτέ να υλοποιηθεί. Η Ελλάδα έχει ένα περιβάλλον το οποίο μπορεί να αναπτύξει το μεγαλύτερο δίκτυο υδροπλάνων στον κόσμο, όχι μόνο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων αλλά και για τη δημιουργία ενός καινούργιου τουριστικού προϊόντος».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Optimum Value, Θεοφάνης Καραγιάννης, δήλωσε:

«Είναι τιμή μας που συμμετέχουμε στην υλοποίηση αυτού του οράματος. Θα εργαστούμε με γνώμονα την ποιότητα, ούτως ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τα έσοδα που θα προκύψουν και οι δυνατότητες ανάπτυξης για το Νότιο Αιγαίο, θα είναι παρά πολύ σημαντικά».

Ο Δρ Άγγελος Βλάχος μέλος του ΤΑΙΠΕΔ και Συντονιστής αδειοδότησης και ανάπτυξης του Δικτύου Υδατοδρομίων, δήλωσε:

«Σήμερα δρομολογήθηκε η διαδικασία για την αδειοδότηση του μεγαλύτερου αποθέματος από τα σχεδιαζόμενα υδατοδρόμια της χώρας. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και προσωπικά ο κ. Χατζημάρκος, εδώ και χρόνια πρωτοστάτησε σε αυτό και θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια. Το ΤΑΙΠΕΔ στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια αυτή που έχει απολύτως εθνικό χαρακτήρα και από την πλευρά μας υπογραμμίζουμε το αναπτυξιακό ρόλο που θέλουμε να παίξουμε και το κοινωνικό μέρισμα που φιλοδοξούμε να δώσουμε, δίπλα στους βασικούς σκοπούς μας».

 

Πηγή: ypodomes.com

Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Ηράκλειο Κρήτης - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ / EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 λεπτά ago

Νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων δρομολογείται στο Ηράκλειο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

The Grid - Πηγή: ΤΕΡΝΑ
REAL ESTATE50 λεπτά ago

Προτεραιότητα της Noval για το 2026 το The Grid στο Μαρούσι και η ωρίμανση του mega project ανάπλασης στην Πειραιώς

Εικόνα αρχείου - Design by Canva Pro
RESIDENTIAL53 λεπτά ago

“Στα σκαριά” 3 οικιστικά έργα από τη νεοσύστατη Taurus Development – Γιατί στοχεύει σε μικρά διαμερίσματα και σε ποιές περιοχές θα επενδύσει

Πηγή: Elatos Resort & Health Spa
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ώρα ago

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης προχωρά η μεγάλη επένδυση χειμερινού τουρισμού της Λάμψα στον Παρνασσό

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ώρα ago

Προς αδειοδότηση το νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου – Τι θα περιλαμβάνει

Aθηναϊκή Ριβιέρα - Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
RESIDENTIAL21 ώρες ago

Πρωταγωνίστρια στο luxury real estate της Μεσογείου η Αττική – Ποιά είναι τα 4 στρατηγικά πλεονεκτήματα της Αθήνας

Μεσσηνία - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

“Πράσινο φως” σε έργο για νέο ξενοδοχείο στη Μεσσηνία – Πού θα γίνει

Το Μέγαρο ΤΑΝΠΥ στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά - Πηγή: Google Maps
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 ημέρα ago

Σε διαγωνισμό από τον EΦΚΑ ακίνητο – φιλέτο στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά – Ποιό γνωστό κτίριο αφορά

Το ακίνητο στη συμβολή των οδών Σακελλαρίου και Τεώ - Πηγή: Europe Holdings
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 ημέρα ago

Ποιές είναι οι 2 επενδύσεις σε κτίρια γραφείων που υλοποιεί η Intracom στον Ταύρο – Πότε ολοκληρώνονται

Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Ανοίγει το 2026 το νέο luxury resort της Accor στην Πάτμο – Σε ποιά περιοχή θα βρίσκεται

To κτίριο στη Λεωφόρο Συγγρού 6 στο Σύνταγμα που θα μετατραπεί στο 5άστερο ξενοδοχείο Onoma Hotel Athens - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 ημέρες ago

“Πρόσω ολοταχώς” για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της Anatolia Hospitality στο Σύνταγμα – Ποιό γνωστό κτίριο θα αξιοποιηθεί

Design by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Εγκρίθηκε το νέο έργο ανακαίνισης γνωστού ξενοδοχείου στη Γλυφάδα

Η νέα 5άστερη τουριστική επένδυση της Μπλε Κέδρος στη Μονεμβασιά - Πηγή: Μπλε Κέδρος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 ημέρες ago

Στα “σκαριά” τα δύο πρώτα Coco-mat Village από την Μπλε Κέδρος – Πώς αλλάζουν το επενδυτικό προφίλ της εταιρείας

Η επένδυση της Dimand στο Βοτανικό - Πηγή: Dimand
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

Νέο “πράσινο φως” για κτιριακό έργο γραφείων στο Votanikos Business Park της Dimand

Το κτίριο στην οδό Ερμού 61 - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στην Ερμού – Ποιό κτίριο θα αξιοποιηθεί

To νέο Bob W Stadiou 54 - Πηγή: BLEND Development
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

“Πράσινο φως” για το νέο ξενοδοχείο Bob W στη Σταδίου – Τι θα περιλαμβάνει και ποιά εταιρεία επενδύει

Project VORIA - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Επεκτείνεται στα ακίνητα και τα ξενοδοχεία η Intracom – Ποιά μεγάλα έργα real estate δρομολογεί εντός και εκτός Αττικής

Το νέο 5αστέρων Infinity Porto Heli στο Πόρτο Χέλι - Πηγή: Mold Architects
Χωρίς κατηγορία2 εβδομάδες ago

“Μεγαλώνει” η mega τουριστική επένδυση Infinity Six Senses Porto Heli στην Αργολίδα

Ikos Kissamos - Πηγή: SANI / IKOS Resorts
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Ολοκληρώνεται η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή επένδυση που έχει γίνει ποτέ στην Κρήτη – Πότε ανοίγει το νέο Ikos Kissamos

Το Ολυμπιακό Κέντρο Μαρκόπουλου - Πηγή: ΤΑΙΠΕΔ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Από Μάιο εξελίξεις για το μεγάλο διαγωνισμό αξιοποίησης του πρώην Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου στο Μαρκόπουλο

Η Riviera Galleria στο The Ellinikon - Πηγή: Lamda Development
Χωρίς κατηγορία3 εβδομάδες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής της Riviera Galleria στο Ελληνικό

To logistics hub της INTERIKEA στον Ασπρόπυργο - Πηγή: Ten Brinke
LOGISTICS2 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο

Promenade Heights - Πηγή: 314 Architecture Studio / Lamda Development
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή της οικιστικής επένδυσης Promenade Heights στο The Ellinikon

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά όταν ολοκληρωθεί - Πηγή: Dimand Real Estate
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2026 από την Dimand το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά

The Syndesis Hub - Πηγή: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 μήνες ago

[VIDEO] Λίγο πριν την ολοκλήρωση το μεγάλο έργο γραφείων Syndesis Hub στο Ελληνικό

To πρώην ξενοδοχείο Civitel Olympic στο Μαρούσι - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 μήνες ago

[VIDEO] Ανοίγει την 1η Μαρτίου το νέο The Fiction Athens στο Μαρούσι – Πώς μεταμορφώθηκε το γνωστό ξενοδοχείο Civitel

Η Riviera Galleria στο The Ellinikon - Πηγή: Lamda Development
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ3 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής του εμπορικού κέντρου Riviera Galleria στο Ελληνικό

To νέο data center στα Σπάτα - Πηγή: Ten Brinke
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ3 μήνες ago

[VIDEO] Πώς προχωρούν τα έργα για το νέο data center στα Σπάτα

To πρώην ξενοδοχείο Βέρμιον στη Νάουσα - Πηγή: Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 μήνες ago

Προς αξιοποίηση το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου “Βέρμιον” στη Νάουσα – Τι αφορά ο διαγωνισμός παραχώρησης 48 εκατ. ευρώ

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL3 μήνες ago

Δύο νέες οικιστικές επενδύσεις από την MIBS στον Πειραιά – Ποιό πρώην βιομηχανικό κτίριο με ιστορία θα μεταμορφωθεί σε κατοικίες

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890