ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Πρώτο “πράσινο φως” για την 5άστερη τουριστική επένδυση Six Senses Megalonisos στους Πεταλιούς
Published
8 μήνες agoon
By
Newsroom
Πρώτο “πράσινο φως” δόθηκε για την 5άστερη τουριστική επένδυση Six Senses Megalonisos στους Πεταλιούς.
Συγκεκριμένα, το έργο έλαβε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τη θετική γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) που αφορά το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) του έργου.
Η επένδυση θα πραγματοποιηθεί σε περιοχή συνολικής έκτασης 561 στρ., στο νότιο τμήμα της Μεγαλονήσου, η οποία εντάσσεται στο νησιωτικό σύμπλεγμα Πεταλιών, του Δήμου Καρύστου, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.
Ο σχεδιασμός αφορά στην υλοποίηση στρατηγικής επένδυσης για την ανάπτυξη ενός οικολογικού τουριστικού προϊόντος που θα περιλαμβάνει ειδικές μορφές τουρισμού (ευεξία, γαστρονομία, πρωτογενή παραγωγή και επεξεργασία αγροτικών προϊόντων) και θα προσφέρει εξαιρετικά υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους επισκέπτες, θέτοντας μια νέα αναφορά στην κορυφαία φιλοξενία στη Μεσόγειο.
Σε αυτήν την κατεύθυνση, επιδιώκεται να αναπτυχθεί η τουριστική δραστηριότητα σε συνδυασμό με την ανάπτυξη ενός πρότυπου αγροκτήματος πολύ-λειτουργικού χαρακτήρα εντός της περιοχής επέμβασης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών μέσω μιας εμπειρίας βιωματικού χαρακτήρα.
Το προφίλ της επένδυσης
Η επένδυση της Grivalia Hospitality αφορά στη δημιουργία ενός πολυτελούς οικολογικού τουριστικού θέρετρου και στοχεύει στην παροχή ιδιαίτερων/μοναδικών υπηρεσιών προβλέποντας εξατομικευμένες εμπειρίες στους επισκέπτες και διασφαλίζοντας μια συνολική εμπειρία πολυτελούς διαμονής και φιλοξενίας στοχεύοντας στο τρίπτυχο: αναψυχή, ευεξία/ αναζωογόνηση και επανασύνδεση με τη φύση και το τοπικό περιβάλλον.
Επίσης, στοχεύει στην επιμήκυνση τουριστικής περιόδου με πρόβλεψη λειτουργίας της τουριστικής μονάδας 11 μήνες τον χρόνο.
Η μέγιστη θεωρητική δόμηση στο σύνολο των εκτάσεων προς ανάπτυξη της περιοχής επέμβασης ανέρχεται σε 23.901 m2, χώρος στον οποίο θα μπορούν να εξυπηρετούνται 558 άτομα (κάτοικοι, εποχικοί κάτοικοι, παραθεριστές και εργαζομένοι). Το μέγεθος αυτό επηρεάζεται σημαντικά από την εποχικότητα κατοίκησης, αφού αφορά κυρίως επισκέπτες και παραθεριστές.
Με βάση την προτεινόμενη χωρική ανάπτυξη η περιοχή επέμβασης οργανώνεται σε δύο κατηγορίες χώρων:
- Ζώνη Α η οποία ανέρχεται σε έκταση περίπου 520 στρ. με κύρια χρήση «Τουρισμού – Αναψυχής»
- Ζώνη Β (Β1- Β4), η οποία ανέρχεται σε περίπου 40 στρ. και αποτελεί Ζώνη Προστασίας Φυσικού Τοπίου και Περιβάλλοντος, περικλείοντας επί της ουσίας τις Δασικές Εκτάσεις εντός των οποίων δεν επιτρέπεται επιπλέον δόμηση.
Εντός της Ζώνης Α τουρισμού – αναψυχής, προβλέπεται να αναπτυχθούν πολυτελείς εγκαταστάσεις φιλοξενίας, ευεξίας και αναψυχής 5 αστέρων, υψηλών προδιαγραφών.
Οι εν λόγω εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν, ενδεικτικά εκτός από τους χώρους διημέρευσης και διανυκτέρευσης, χώρους αναψυχής και ευεξίας, χώρους εστίασης, χώρους άθλησης, χώρους λιανικής πώλησης προς εξυπηρέτηση των φιλοξενουμένων, χώρους διαμονής του προσωπικού, γραφεία διοίκησης, τουριστική λιμενική εγκατάσταση και λοιπές υποστηρικτικές υποδομές.
Επισημαίνεται ότι η πλειοψηφία των κτηριακών εγκαταστάσεων της τουριστικής μονάδας θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τα ενεργειακά πρότυπα για την εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής εξοικονόμησης ενέργειας και της αποδοτικότερης χρήσης των ενεργειακών πόρων.
Οι κτηριακές εγκαταστάσεις που προγραμματίζεται να διαμορφωθούν στο πλαίσιο του παρόντος επενδυτικού σχεδίου βάσει και των επιμέρους περιοχών\χρήσεων γης που καθορίζονται, αφορούν στις παρακάτω περιοχές:
- Περιοχή κεντρικού κτηρίου και κοινόχρηστων χώρων
- Περιοχή δωματίων ξενοδοχείου
- Περιοχή τουριστικών κατοικιών
- Περιοχή κατοικιών προσωπικού
Κατά το επόμενο στάδιο της χωροθέτησης, θα αποτελέσουν διακριτές κτηριακές ενότητες με εξειδίκευση όσον αφορά στους όρους και περιορισμούς δόμησης της κάθε μίας ανάλογα και με τη λειτουργία.
Το υπό μελέτη τουριστικό θέρετρο θα περιλαμβάνει συνολικά 20 πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες, συνολικής δόμησης 7.375,20 m2. Οι κατοικίες θα είναι ανεξάρτητα ισόγεια και υπόσκαφα κτήρια, με στόχο την ενσωμάτωση και την εναρμόνισή τους με το φυσικό τοπίο, ενώ θα χωροθετηθούν στις περιοχές με τις πιο απότομες κλίσεις, ώστε να διασφαλίζεται η θέα προς την θάλασσα. Θα πλαισιώνονται από ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο και θα διαθέτουν ιδιωτική πισίνα.
Ακόμα, θα κατασκευαστεί μια πολυτελής ξενοδοχειακή εγκατάσταση των 7.629,87 m2, με 75 ισόγειες βίλες ξενοδοχείου. Θα τοποθετηθούν σε εδάφη με ηπιότερες κλίσεις από τις αντίστοιχες των κατοικιών.
Στην πίσω πλευρά της ανατολικής ενότητας θα τοποθετηθούν οι κατοικίες του προσωπικού (2.858,86 m2). Η συγκεκριμένη περιοχή χαρακτηρίζεται από έδαφος με ελαφριά κλίση, ώστε να εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη δυνατή ιδιωτικότητα στο χώρο, αποφεύγοντας την άμεση επαφή με τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις.
Συνοδές εγκαταστάσεις
- Θαλάσσια διασύνδεση
Μία τουριστική λιμενική εγκατάσταση μέσω της οποίας θα γίνεται η πρόσβαση στην εξεταζόμενη έκταση, τόσο κατά τη λειτουργία της αλλά και νωρίτερα, κατά την εκτέλεση των τεχνικών έργων.
- Εναέρια διασύνδεση
Για την εναέρια διασύνδεση της περιοχής επέμβασης θα κατασκευαστεί Πεδίο Προσγείωσης Ελικοπτέρων.
- Οδικό δίκτυο
Ως κύρια πρόσβαση στην περιοχή της επένδυσης αξιολογείται η θαλάσσια, μέσω της τουριστικής λιμενικής εγκατάστασης της επένδυσης, από όπου μέσω του εσωτερικού οδικού δικτύου θα είναι δυνατή η κίνηση εντός της επένδυσης.
Η τουριστική λιμενική εγκατάσταση θα συνδέεται, μέσω δρόμου που θα διέρχεται από την τουριστική ανάπτυξη, με τη βόρεια είσοδο της επένδυσης και το δημόσιο δίκτυο δρόμων της νήσου (δρόμοι της διανομής).
Επιπλέον προβλέπεται η κατασκευή Μονοπατιών, δηλαδή διαδρομών που εξυπηρετούν την πεζή μετακίνηση, εντός της περιοχής επέμβασης, εξασφαλίζοντας την πεζή πρόσβαση σε όλα τα σημεία της ανάπτυξης.
You may like
-
Νέα τουριστική επένδυση 5 αστέρων δρομολογείται στη Χαλκιδική – Ποιό ξενοδοχείο αναβαθμίζεται σε 5άστερο
-
“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Κολωνάκι – Ποιό κτίριο θα αξιοποιηθεί
-
Ντεμπούτο στην Κρήτη από το 2026 για το νέο 5άστερο lifestyle resort INNSiDE – Πού θα ανοίξει το νέο ξενοδοχείo των ZEUS Hotels και Meliá
-
“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Αρκαδία – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
-
“Πράσινο φως” για τη νέα 5άστερη ξενοδοχειακή επένδυση στα Ιωάννινα – Ποιός μεγάλος όμιλος επενδύει
-
Ανοίγει το καλοκαίρι το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της Four Seasons στη Μύκονο
Άγγιξε τα 700 εκατ. ευρώ η αξία των επενδύσεων της Premia Properties το 2025 – Ποιά ακίνητα απέκτησε
Νέα τουριστική επένδυση 5 αστέρων δρομολογείται στη Χαλκιδική – Ποιό ξενοδοχείο αναβαθμίζεται σε 5άστερο
“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Κολωνάκι – Ποιό κτίριο θα αξιοποιηθεί
Ολοκληρώνεται η νέα οικιστική επένδυση F7 της Greca Developments στον Πειραιά – Γιατί επενδύει στην περιοχή και ποιές άλλες περιοχές στοχεύει
[ΦΩΤΟ] Ξεκίνησε η κατασκευή της νέας επένδυσης κατοικιών και γραφείων Skyway στον Πειραιά – Πώς εντάσσεται στο mega project PIRAEUS GATE
Ντεμπούτο στην Κρήτη από το 2026 για το νέο 5άστερο lifestyle resort INNSiDE – Πού θα ανοίξει το νέο ξενοδοχείo των ZEUS Hotels και Meliá
Φοιτητική κατοικία: τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι για την εύρεση στέγης – Ενοίκια και διαθεσιμότητα τα μεγαλύτερα προβλήματα
“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Αρκαδία – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
“Πράσινο φως” για τη νέα 5άστερη ξενοδοχειακή επένδυση στα Ιωάννινα – Ποιός μεγάλος όμιλος επενδύει
Ανοίγει το καλοκαίρι το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της Four Seasons στη Μύκονο
[ΦΩΤΟ] Ξεκίνησε η κατασκευή της νέας επένδυσης κατοικιών και γραφείων Skyway στον Πειραιά – Πώς εντάσσεται στο mega project PIRAEUS GATE
“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Κολωνάκι – Ποιό κτίριο θα αξιοποιηθεί
Παραδίδεται από το Μάρτιο το νέο σύγχρονο κτίριο γραφείων Syndesis Hub στο Ελληνικό
“Στα σκαριά” το νέο ξενοδοχείο THE MODERNIST στον Πειραιά – Πώς προχωρά η νέα ξενοδοχειακή επένδυση
[ΦΩΤΟ] Ανοίγει τον Απρίλιο το νέο IKOS Kissamos – Τι περιλαμβάνει το mega ξενοδοχειακό project
Προς ολοκλήρωση η μεγάλη επένδυση της ZEUS στον Πειραιά – Ποιό εμβληματικό κτίριο κοντά στο λιμάνι “μεταμορφώνεται”
[ΦΩΤΟ] Ολοκληρώνονται τον Απρίλιο τα έργα ανανέωσης του ξενοδοχείου President στη Λεωφόρο Κηφισίας
Ολοκληρώνεται η επένδυση για το νέο boutique ξενοδοχείο σε ιστορικό ακίνητο κοντά στην Παλιά Βουλή – Ποιά εταιρεία επενδύει
Δύο νέα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας σχεδιάζει η Fattal – Σε ποιό γνωστό δρόμο θα γίνουν
“Πρόσω ολοταχώς” για το νέο Data Center Olive στα Σπάτα – Ποιά εταιρεία επενδύει και πώς προχωρά το έργο
[VIDEO] Ανοίγει την 1η Μαρτίου το νέο The Fiction Athens στο Μαρούσι – Πώς μεταμορφώθηκε το γνωστό ξενοδοχείο Civitel
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής του εμπορικού κέντρου Riviera Galleria στο Ελληνικό
[VIDEO] Πώς προχωρούν τα έργα για το νέο data center στα Σπάτα
Προς αξιοποίηση το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου “Βέρμιον” στη Νάουσα – Τι αφορά ο διαγωνισμός παραχώρησης 48 εκατ. ευρώ
Δύο νέες οικιστικές επενδύσεις από την MIBS στον Πειραιά – Ποιό πρώην βιομηχανικό κτίριο με ιστορία θα μεταμορφωθεί σε κατοικίες
[VIDEO] Ξεκίνησε η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα
[VIDEO] Δείτε πώς προχωρούν τα έργα για το Project VORIA στο Μαρούσι
[VIDEO] Προχωρά το mega project 30 εκατ. ευρώ με κατοικίες και εμπορικό κατάστημα της Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες – Πότε θα ολοκληρωθεί
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα μεγάλα κτιριακά έργα – “Ψήλωσαν” και άλλο Riviera Tower, IRC και τα κτίρια κατοικιών
[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα μεγάλη οικιστική επένδυση Green Haven στα Μελίσσια
TRENDING
-
RESIDENTIAL10 ώρες ago[ΦΩΤΟ] Ξεκίνησε η κατασκευή της νέας επένδυσης κατοικιών και γραφείων Skyway στον Πειραιά – Πώς εντάσσεται στο mega project PIRAEUS GATE
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ9 ώρες ago“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Κολωνάκι – Ποιό κτίριο θα αξιοποιηθεί
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες agoΠαραδίδεται από το Μάρτιο το νέο σύγχρονο κτίριο γραφείων Syndesis Hub στο Ελληνικό
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago“Στα σκαριά” το νέο ξενοδοχείο THE MODERNIST στον Πειραιά – Πώς προχωρά η νέα ξενοδοχειακή επένδυση
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago[ΦΩΤΟ] Ανοίγει τον Απρίλιο το νέο IKOS Kissamos – Τι περιλαμβάνει το mega ξενοδοχειακό project






