ΔΙΕΘΝΗ
Nέος πρόεδρος και CEO της MetLife o Michel Khalaf
Published
7 έτη agoon
By
NewsroomΜε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της MetLife, Inc. (NYSE: MET), ο Michel A. Khalaf, Πρόεδρος του τομέα US Business και ΕΜΕΑ, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της MetLife από την 1η Μαΐου 2019, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Ο κ. Khalaf θα καταλάβει, επίσης, θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, από την 1η Μαΐου. Ο μέχρι τώρα Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife, Steven A. Kandarian, ο οποίος συνταξιοδοτείται, θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του μέχρι και τις 30 Απριλίου 2019, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.
Ο Michel Khalaf ήταν πρόεδρος της MetLife ΕΜΕΑ από το 2011, ενώ από τον Ιούλιο του 2017 προστέθηκε στα καθήκοντά του και η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της εταιρίας στις ΗΠΑ. Μέσα από το διευρυμένο αυτό ρόλο, ήταν υπεύθυνος για τους κλάδους Ομαδικών, Συνταξιοδοτικών και Επενδυτικών Προγραμμάτων, Γενικών Ασφαλίσεων στις ΗΠΑ, καθώς και για το Global Employee Benefits (GEB), τη μοναδική οριζόντια δραστηριότητα της MetLife, στο πλαίσιο της οποίας παρέχει λύσεις για την ασφάλιση εργαζομένων σε τοπικούς και πολυεθνικούς εργοδότες, σε 39 χώρες. Ήταν επίσης υπεύθυνος για τις πωλήσεις ομαδικών και ατομικών συμβολαίων, μέσω πρακτόρων, μεσιτών, τραπεζών και απευθείας καναλιών σε περισσότερες από 25 χώρες στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική.
Σε δήλωσή του, ο κ. Khalaf ανέφερε μεταξύ άλλων: “Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα η εμπιστοσύνη του Διοικητικού Συμβουλίου και νοιώθω ευτυχής που αναλαμβάνω την ηγεσία ενός τόσο σπουδαίου οργανισμού. Η MetLife έχει τη μεγάλη ευκαιρία να δημιουργήσει ακόμη περισσότερη αξία για όλους όσους εμπλέκονται στη λειτουργία της. Επιταχύνοντας την αύξηση του κύκλου εργασιών μας, βελτιώνοντας περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό μας και διατηρώντας αυξημένη πειθαρχία στις δαπάνες μας, μπορούμε να γίνουμε μια ακόμη πιο επιτυχημένη οικονομικά εταιρία. Μια εταιρία που θα εκπληρώνει αποτελεσματικά τις υποχρεώσεις της προς τους πελάτες της, θα δημιουργεί ευκαιρίες για τους εργαζομένους της και θα εξασφαλίζει αυξημένες αποδόσεις στους μετόχους της”.
Πριν αναλάβει επικεφαλής EMEA, ο Michel Khalaf ήταν εκτελεστικός αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife για τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Νότιο Ασία.
Εντάχθηκε στο δυναμικό της MetLife το 2010, μετά την εξαγορά της American Life Insurance Company (Alico) από την AIG. Στη διάρκεια των 21 ετών που εργάστηκε στην Alico, ανέλαβε σειρά ηγετικών θέσεων σε διάφορες αγορές ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων η Καραϊβική, η Γαλλία και η Ιταλία. Το 1996 έγινε ο πρώτος γενικός διευθυντής της Alico στην Αίγυπτο. Το 2001 ανέλαβε τη θέση του regional senior vice president, με τομέα ευθύνης τις δραστηριότητες Ζωής, Σύνταξης και Αμοιβαίων Κεφαλαίων της Alico για την Πολωνία, τη Ρουμανία και τις χώρες της Βαλτικής. Την ίδια χρονιά, έγινε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amplico Life, θυγατρικής εταιρίας Ασφαλίσεων Ζωής της Alico στην Πολωνία. Λίγο αργότερα ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Philamlife, συνεργαζόμενης εταιρίας της AIG στις Φιλιππίνες.
Ο Michel Khalaf είναι απόφοιτος του Syracuse University με Bachelor of Science στη Μηχανολογία και MBA στα οικονομικά. Είναι μέλος του Life Management Institute.
“Σε όλους τους ρόλους που έχει αναλάβει στη διάρκεια της επιτυχημένης καριέρας του στον κλάδο των ασφαλίσεων ζωής, ο Michel Khalaf έχει επιδείξει βαθιά γνώση της αγοράς, οξύ επιχειρηματικό πνεύμα και ισχυρές ηγετικές ικανότητες. Το περιβάλλον των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών συνεχίζει να εξελίσσεται γρήγορα και ο Michel Khalaf είναι ο πλέον κατάλληλος για να ηγηθεί του μετασχηματισμού της MetLife σε μια εταιρία που διαρκώς καινοτομεί, προκειμένου να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πελατών της και να δημιουργήσει αξία για τους μετόχους της” δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MetLife, Steven Kandarian.
Ο κ. Glenn Hubbard, ο οποίος είναι σήμερα Independent Lead Director της MetLife, θα αναλάβει τη θέση του μη εκτελεστικού Προέδρου της εταιρίας, αμέσως μετά την αποχώρηση του κ. Kandarian. Ο κ. Hubbard εντάχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της MetLife το 2007 και έγινε Lead Director το 2017. Από το 2004 διατελεί Πρύτανης και Καθηγητής Οικονομίας και Οικονομικών στην έδρα Russell L. Carson του Columbia University Graduate School of Business, ενώ από το 2001 ως το 2003 ήταν επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Συμβούλων του Λευκού Οίκου.
Όπως τόνισε ο κ. Hubbard, “Στο πρόσωπο του Michel Khalaf, βλέπουμε έναν ηγέτη που έχει διακριθεί σε ένα ευρύ φάσμα αγορών, δραστηριοτήτων και πολιτισμών. Το όραμά του να αναδείξει την MetLife σε έναν από τους πιο δυναμικούς επιχειρηματικά και επιτυχημένους οικονομικά ασφαλιστικούς οργανισμούς στον κόσμο, θα λειτουργήσει προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών”.
Ο Steven Kandarian έγινε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MetLife την 1η Μαΐου 2011 και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου την 1η Ιανουαρίου 2012. Εντάχθηκε στη MetLife τον Απρίλιο του 2005, ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθυντής επενδύσεων (CIO). Από το 2007 ως το 2011, ηγήθηκε επίσης στη διαμόρφωση της επιχειρηματικής στρατηγικής της MetLife, μέσω της οποίας αναδείχθηκαν οι τομείς – κλειδί για την ανάπτυξη της εταιρίας στα επόμενα χρόνια. Ως διευθυντής επενδύσεων, ο Steven Kandarian είχε υπό την ευθύνη του το συνολικό χαρτοφυλάκιο της εταιρίας, το οποίο στις 31 Δεκεμβρίου 2010 υπερέβαινε σε αξία τα 450 δισ. δολάρια. Ήταν επίσης υπεύθυνος για την ενίσχυση της στρατηγικής εστίασης της εταιρίας στην αποτελεσματική διαχείριση κινδύνων, ενώ προώθησε τη διαφοροποίηση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της MetLife, με κινήσεις όπως η πώληση του Peter Cooper Village/Stuyvesant Town, αξίας 5,4 δισ. ευρώ, το 2006. Χάρη στην ηγεσία του, η MetLife κατάφερε να αντεπεξέλθει στη χρηματοοικονομική κρίση του 2008, αλλά και να βγει από αυτή έχοντας την οικονομική επιφάνεια για την εξαγορά της Alico, έναντι 16,4 δισ. δολαρίων το 2010.
“Ο Steven Kandarian υπήρξε ένας ισχυρός και αποτελεσματικός ηγέτης για την MetLife. Έλαβε τολμηρές αποφάσεις απέναντι στην αυξημένη εποπτεία και τις πρόσθετες κεφαλαιακές απαιτήσεις που ζητήθηκαν στη MetLife, στο πλαίσιο της κατάταξής της μεταξύ των σημαντικών για την ευστάθεια του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος οργανισμών (SIFI), αλλά και για την ανάπτυξη του τομέα των λιανικών πωλήσεων στην αγορά των ΗΠΑ. Το θάρρος, η αποφασιστικότητα και η στρατηγική του σκέψη, συνέβαλαν καθοριστικά στην κερδοφόρο ανάπτυξη του οργανισμού. Προσβλέπω με χαρά στη συνέχιση της συνεργασίας μας, κατά τη μεταβατική αυτή περίοδο” ανέφερε ο κ. Glenn Hubbard.
Νέος διαγωνισμός από το Υπερταμείο για την αξιοποίηση του πρώην Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρο στο Μαρκόπουλο – Πώς θα αξιοποιηθεί
Στη SWOT η διαχείριση του 5άστερου Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά
Ποιές 3 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις δρομολογούνται στα Δωδεκάνησα – Σε ποιά νησιά θα γίνουν
Ντεμπούτο για τα LXR Hotels & Resorts στην Ελλάδα – Ανοίγει το 2026 το νέο 5άστερο Sandblu Santorini
Πώς ο Όμιλος AKTOR θα αξιοποιήσει μέρος του mega ομολογιακού δανείου 140 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη έργων real estate
Affordable living: πώς το “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” μετατρέπει τα κλειστά ακίνητα σε επενδυτικό κεφάλαιο
[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα μεγάλη οικιστική επένδυση Green Haven στα Μελίσσια
“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Χερσόνησο
Σε διαβούλευση η νέα 5άστερη τουριστική επένδυση Hydra Rock στην Ερμιονίδα – Τι θα περιλαμβάνει το έργο
Στα “σκαριά” 4 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στο Ιόνιο – Σε ποια νησιά θα γίνουν
Ξεκίνησε η νέα μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια – Πού κατασκευάζεται και τι περιλαμβάνει
Ντεμπούτο στην Ελλάδα για το ξενοδοχειακό brand Destination by Hyatt – Σε ποιό νησί θα ανοίξει το πρώτο το 2026
Προς ολοκλήρωση η μεγάλη εμπορική επένδυση στη Στοά Αρσακείου – Ποιοί χώροι έχουν ήδη ξεκινήσει να λειτουργούν
Στα “σκαριά” 4 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στο Ιόνιο – Σε ποια νησιά θα γίνουν
Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από 3 ξενοδοχειακές αλυσίδες – κολοσσούς – Πού και πότε θα ανοίξουν 34 νέα ξενοδοχεία από Hilton, Wyndham και Fattal
Με 18 νέα ξενοδοχεία επεκτείνεται στην Ελλάδα η Hilton – Τα νέα openings και η “επιστροφή” του brand Hilton
Από το Μαρούσι έως την Πειραιώς: πότε ολοκληρώνονται 3 μεγάλα έργα της Noval Property
Στα “σκαριά” και το δεύτερο κτίριο “πράσινων” γραφείων MOB2 της Hellenic Properties στο Μαρούσι – Προχωρά και το MOB1
Ανοίγει νέα ξενοδοχεία σε Αττική και Μύκονο η Best Western – Στόχος ο διπλασιασμός των ξενοδοχείων της στην Ελλάδα έως το 2030
“Πράσινο φως” για το έργο για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Αιτωλοακαρνανία – Με ποιές αλλαγές προχωρά η επένδυση
[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα μεγάλη οικιστική επένδυση Green Haven στα Μελίσσια
[VIDEO] Παρουσιάστηκε το masterplan για τη μεγάλη επένδυση της Dimand στο ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη – Τι θα περιλαμβάνει
Τους πρώτους μήνες του 2026 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο 5άστερο Conrad Athens The Ilisian
[VIDEO] Δείτε πώς θα γίνουν τα νέα “πράσινα” κτίρια κατοικιών και γραφείων στο Piraeus Gate Project
[VIDEO] Προχωρούν από την Dimand τα έργα κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά
[VIDEO] Το όραμα της Dimand για τις πόλεις του σήμερα και του αύριο μέσα από 20 εμβληματικά έργα
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα κτιριακά έργα για τις μεγάλες οικιστικές, εμπορικές και τουριστικές επενδύσεις στο Ελληνικό
[VIDEO] Προχωρά η mega επένδυση logistics της ΙΚΕΑ στον Ασπρόπυργο
[VIDEO] Δείτε πώς μεταμορφώθηκε παλιό κτίριο γραφείων στην Πλατεία Μαβίλη
[VIDEO] Πώς θα γίνει το νέο έργο logistics Eleusis Project στον Ασπρόπυργο – Ποιά εταιρεία επενδύει
TRENDING
-
RESIDENTIAL2 εβδομάδες agoΞεκίνησε η νέα μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια – Πού κατασκευάζεται και τι περιλαμβάνει
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες agoΝτεμπούτο στην Ελλάδα για το ξενοδοχειακό brand Destination by Hyatt – Σε ποιό νησί θα ανοίξει το πρώτο το 2026
-
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ1 εβδομάδα agoΠρος ολοκλήρωση η μεγάλη εμπορική επένδυση στη Στοά Αρσακείου – Ποιοί χώροι έχουν ήδη ξεκινήσει να λειτουργούν
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες agoΣτα “σκαριά” 4 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στο Ιόνιο – Σε ποια νησιά θα γίνουν
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες agoΨήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από 3 ξενοδοχειακές αλυσίδες – κολοσσούς – Πού και πότε θα ανοίξουν 34 νέα ξενοδοχεία από Hilton, Wyndham και Fattal





