Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άδ. Γεωργιάδης: Να είμαστε στο ΕΣΠΑ, η λιγότερο γραφειοκρατικά χώρα στην Ευρώπη

bizness.gr

Published

on

Άδωνις Γεωργιάδης, Μέγαρο Μουσικής

Στο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027, στο Μέγαρο Μουσικής, μίλησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Ο Υπουργός υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως το νέο ΕΣΠΑ είναι μία τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα και ότι πολλές από τις υποδομές που κάθε μέρα χρησιμοποιούμε δεν θα υπήρχαν, αν δεν η Ελλάδα δεν βρισκόταν στην Ευρώπη

Αναλυτικά όσα επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης:

«Εγκαινιάζουμε σήμερα έναν εθνικό διάλογο για τον οποίο πιστεύουμε ότι αν τον κάνουμε επιτέλους μία φορά σωστά σε αυτό το γύρισμα της δεκαετίας όπου πλέον ο ελληνικός λαός ονειρεύεται και του αξίζει μία καινούρια Ελλάδα, θα έχουμε να κάνουμε πράγματα που στο μέλλον θα τα βλέπουμε όλοι μας και θα είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι που συμμετείχαμε.

Θέλω να προσπαθήσω στην ομιλία μου σήμερα να ξεφύγω από πράγματα που μας στεναχωρούν και να αναφερθώ στο τι έχει συμβεί όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν έχει νόημα να μπούμε σε μία πολιτική αντιδικία τι έκανε η προηγούμενη Κυβέρνηση, τι κάνουμε εμείς. Τα μαθηματικά και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και από όποια πλευρά και να τα δει κανείς όλοι καταλαβαίνουμε ότι κάτι δεν πήγε καθόλου καλά στο προηγούμενο πρόγραμμα. Εδώ, όμως, είμαστε για να σχεδιάσουμε το νέο πρόγραμμα σε μία εποχή μετάβασης και της Ευρώπης και της Ελλάδος και του κόσμου.

Και θέλω να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία, κυρία Επίτροπε, για να διαφημίσουμε την Ευρώπη. Σε αυτές τις εποχές του ευρωσκεπτικισμού νομίζω έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να αναλογιστούμε όλοι γιατί έχουμε παύσει εμείς οι ίδιοι να διαφημίζουμε τα καλά της Ευρώπης.

Ξέρετε, στο ΕΣΠΑ θα ακούσετε και θα διαβάσετε σε δημοσιεύματα «εκεί δεν πήγαμε καλά», «εκεί μείναμε πίσω», «εκεί υπάρχει διαφθορά», «εκεί υπάρχει γραφειοκρατία». Όλα αυτά είναι πραγματικότητες και συμβαίνουν αλλά, ξέρετε, είναι ένα κλάσμα αυτών που συμβαίνουν, που παίρνουν όμως το σύνολο της δημοσιότητας.

Όλα τα θετικά που συμβαίνουν, ότι η Ευρώπη είναι εδώ και μας βοηθάει να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη, ότι ως μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως έχουμε προοπτική και μέλλον για τα παιδιά μας, ότι πολλές από τις υποδομές που κάθε μέρα χρησιμοποιούμε δεν θα υπήρχαν αν δεν ήμασταν στην Ευρώπη, όλα αυτά για κάποιο λόγο δεν τα προβάλουμε με την ίδια ένταση, δεν τα διαφημίζουμε με την ίδια ένταση και οι πολίτες δεν τα ακούν με την ίδια ένταση και στο τέλος μένει μόνο το αρνητικό.

Το νέο ΕΣΠΑ είναι μία τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα. Όπως ξέρετε, τα 2/3 σχεδόν αυτών των αρκετών δισεκατομμυρίων που ανέφερε ο κύριος Σχοινάς και εύχομαι πραγματικά να είναι έτσι, θα πάνε στην πράσινη ανάπτυξη, θα πάνε στην έξυπνη ανάπτυξη, στο green και στο smart.

Ξέρετε και τα δύο αυτά αποτελούν για τη χώρα μας τεράστιες ευκαιρίες. Ως προς το green η απόφαση του κυρίου Πρωθυπουργού να είναι η Ελλάδα επισπεύδουσα και πρωταγωνίστρια χώρα στον αγώνα για την κλιματική αλλαγή και για την αναδιαμόρφωση της οικονομίας μας φέρνει την Ελλάδα στην πρώτη ταχύτητα.

Και ξέρετε, κυρία Επίτροπε, το λέγαμε και εχθές το βράδυ. Η περίπτωση της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλοπόλεως φυσικά, αλλά θα αναφέρω ιδιαίτερα τη Δυτική Μακεδονία γιατί είναι μια ολόκληρη Περιφέρεια – μία μεγάλη περιφέρεια για την Ελλάδα, μια όχι πολύ μεγάλη περιφέρεια για την Ευρώπη-. αποτελεί ένα παράδειγμα που αν συνεργαζόμενοι φυσικά μαζί καταφέρουμε να το κάνουμε να πετύχει, μπορεί να αποτελέσει ένα καλό πανευρωπαϊκό παράδειγμα. Κάποτε θα μπορεί να το δείχνει η Ευρώπη ως μία από τις μεγάλες της επιτυχίες.

Πώς δηλαδή πήραμε μία περιφέρεια η οποία εξαρτάτο επί δεκαετίες σχεδόν αποκλειστικά από τον λιγνίτη και μεταστρέφουμε την οικονομία της δίνοντας στους πολίτες αυτής της περιοχής ένα πολύ καλύτερο μέλλον.

Θα χρειαστούμε φυσικά χρήματα. Καμία αντίρρηση. Προφανώς θα χρειαστούμε. «Δει δε χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν έστι γενέσθαι των δεόντων», είχε πει ο Δημοσθένης. «We need money to do the certain things. Without that we can do nothing».

Αλλά δεν φτάνουν τα χρήματα. Χρειαζόμαστε καλές ιδέες, χρειαζόμαστε συντονισμό, χρειαζόμαστε όραμα. Είναι εδώ ο Περιφερειάρχης της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα αξιοποιήσει το πέρασμα από τη λιγνιτική εποχή ως την ευκαιρία για να κάνει ένα βήμα μπρος και να γίνει πρότυπο περιφέρειας και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Και μπορούμε να το κάνουμε. Μπορούμε να μετατρέψουμε το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα με τη βοήθεια της Ευρώπης.

Είπε ο κύριος Φιλιππίδης προηγουμένως, ως δημοσιογράφος είναι πάντα πολύ επικριτικός στα ζητήματα της γραφειοκρατίας και χρέωσε στην Ευρώπη και τη γραφειοκρατία του ΕΣΠΑ. Θέλω να είμαι ειλικρινής, κύριε Φιλιππίδη, σε αυτό. Και εγώ μέχρι να γίνω Υπουργός Ανάπτυξης, χρέωνα στην Ευρώπη το μεγαλύτερο κομμάτι. Γρήγορα διαπίστωσα ότι και εκεί έχουμε βάλει και εμείς το δικό μας χέρι κατά το μαγικό τρόπο που καταφέρνουμε να πάρουμε όλες τις καλές ιδέες και να τις κάνουμε, δεν θα πω περισσότερα.

Πρέπει να σας πω ότι σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω δημόσια την ομάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που μας ελέγχει. Δεν είναι κακό πράγμα ο έλεγχος, καλό πράγμα είναι και μας βοηθάει για να μπορούμε να λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα που έχουμε στην απορρόφηση του τρέχοντος ΕΣΠΑ.

Η Κυβέρνηση τους τελευταίους 6 μήνες έκανε μεγάλη προσπάθεια για να ξεκολλήσουμε. Ξέρετε, ωραία είναι να λέμε ότι είμαστε πρωταθλητές και πάμε καλά αλλά στο τέλος υπάρχει ένα ταμείο το οποίο εάν δεν απορροφηθεί θα έχουμε όλοι μας αποτύχει. Και δεν έχουμε δικαίωμα να χάσουμε χρήματα.

Δεν μπορεί σε μία Ελλάδα που έχεις κόψει συντάξεις, που έχεις αφήσει ανθρώπους πίσω και που προσπαθείς να τους βοηθήσεις να φύγουν μπροστά, να χάνεις χρήματα. Είναι απαράδεκτο. Και δεν θα χάσουμε. Με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που είναι πραγματικοί άξιοι συνεργάτες και σε καθημερινή βάση στη διάθεσή μας οποτεδήποτε τους χρειαστήκαμε, για να συνεννοηθούμε σωστά πως μπορούμε να ανασχεδιάσουμε το τρέχον ΕΣΠΑ, αλλά και για να ξεκινήσουμε το διάλογο εδώ όλοι εμείς μαζί για το μεγάλο, για αυτό που έρχεται για το ’21 – ’27.

Και δεν είναι μόνο η πράσινη οικονομία στην οποία η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρωταγωνίστρια, ακριβώς λόγω της αποφάσεως του Πρωθυπουργού. Πολλοί μπορεί να νομίζουν ή μπορεί να νόμιζαν στην αρχή ότι αυτή η απόφαση ήταν μια βεβιασμένη απόφαση. Δεν ήταν καθόλου βεβιασμένη. Είναι ο τρόπος μας να ανοίξουμε για τη χώρα μας ένα λαμπρό μέλλον, αξιοποιώντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.

Είναι απαράδεκτο η Ελλάδα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να μην είναι πρωταγωνίστρια και στον άνεμο και στον ήλιο. Έχουμε τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε και αν το κράτος στρέψει την οικονομία προς αυτήν την κατεύθυνση, θα έχουμε για τις επόμενες δεκαετίες και τεχνολογία και εμπειρία να εξάγουμε και να κερδίζουμε πάρα πολλά χρήματα.

Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και θα το κάνουμε με τη βοήθεια της Ευρώπης, αλλά και στο κομμάτι της ψηφιακής τεχνολογίας, το smart κομμάτι. Ξέρετε, ήδη η Ελλάδα κάνει βήματα σε αυτό. Η απόφαση της Pfizer να επιλέξει τη Θεσσαλονίκη ως την Ευρωπαϊκή πόλη που θα φτιάξει το κέντρο για το IT Research Centre το οποίο ήθελε να φτιάξει στην Ευρώπη, είναι ένα καλό πρώτο δείγμα και μπράβο στον Περιφερειάρχη της Κεντρικής Μακεδονίας, που βοήθησε σε αυτό. Η απόφαση της SISCO να έρθει και να φτιάξει και αυτή μέσα στη Θεσσαλονίκη το αντίστοιχο κέντρο και μπράβο στο Δήμαρχο, αποτελεί επίσης ένα πολύ καλό δείγμα.

Η Ελλάδα έχει πολλούς νέους επιστήμονες, που είναι πολύ καλά καταρτισμένοι, που έχουν μεγάλες δεξιότητες. Αυτούς πρέπει να τους αξιοποιήσουμε. Μιλάμε για το brain drain και καλώς μιλάμε. Όμως, αν είσαι ένας νέος που έχει πραγματικές δεξιότητες και δεν βρίσκεις καλή δουλειά στην Ελλάδα, δεν θα φύγεις; Για αυτό δεν φτιάχνουμε την ενιαία αγορά άλλωστε; Για να μπορείς να φεύγεις από χώρα σε χώρα και να κυνηγάς το μέλλον σου εκεί που μπορεί να είναι λαμπρότερο;

Εμείς έχουμε την ευθύνη να φτιάξουμε το κατάλληλο περιβάλλον στη χώρα μας για να βρίσκουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι δουλειά εδώ και όχι μόνο αυτοί που είναι εδώ. Για να αρχίσουν να γυρνάνε και αυτοί που φύγανε και μάλιστα αυτοί μπορεί να αποτελέσουν και ένα επιπλέον μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα, γιατί όλα αυτά τα χρόνια που έφυγαν έχουν αποκτήσει επιπλέον δεξιότητες τις οποίες αν τους φτιάξουμε το κατάλληλο περιβάλλον για να γυρίσουν θα τις μεταφέρουν στην Ελλάδα και θα γίνει το brain drain από ζημία πολύ μεγάλο κέρδος ως brain gain.

Εκεί, Υπουργέ της Εργασίας, έχετε να παίξετε ρόλο να ξέρετε, γιατί χωρίς εσάς δεν μπορεί να γίνει αυτή η άσκηση, δεν θα φτάσει η Ευρώπη, εκεί θα χρειαστεί και ο Βρούτσης. Για φανταστείτε σε λίγα χρόνια, με τη βοήθεια της Ευρώπης πάντα, να έχουμε πετύχει να δώσουμε στην οικονομία μας σε αυτό τον τομέα μία πολύ μεγάλη ώθηση.

Έχουμε ήδη, με τον Υφυπουργό τον κύριο Δήμα προχωρήσει σε σημαντικά βήματα και θα αναφέρω μερικά για να τα ξέρει και η Ευρώπη και η Επίτροπος για να μην νομίζουν ότι χάνουμε το χρόνο μας.

Πρώτα από όλα, χθες, στο Μέγαρο Μαξίμου, ευχαριστήσαμε το Ίδρυμα Ωνάση για μία καταπληκτική δωρεά που κάνει προς το ελληνικό κράτος και φτιάχνουμε το νέο κτίριο της ΓΓΕΤ, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Ξέρετε, μιλάμε για την τεχνολογία και το πόσο μας ενδιαφέρει στην Ελλάδα και αν πήγαινε κάποιος στα γραφεία της ΓΓΕΤ δεν θέλω να περιγράψω καθόλου το πώς είναι, γιατί είναι και αρκετοί από το εξωτερικό εδώ και δεν θέλω να παρουσιάσω την εικόνα της Ελλάδος στα χειρότερά της. Πώς μπορείς να πείσεις τις startup εταιρείες και τους ξένους που έρχονται και τους επενδυτές ότι πραγματικά σε ενδιαφέρει η τεχνολογία αν έχεις ένα κτίριο το οποίο είναι τρισάθλιο;

Η πρωτοβουλία του κυρίου Δήμα και η προσφορά του Ιδρύματος Ωνάση καθιστά απολύτως βέβαιο ότι σε λίγους μήνες, μέσα στο 2021, θα έχουμε ένα καινούριο υπερσύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο στο οποίο θα μπορούν οι εργαζόμενοι της ΓΓΕΤ και όσοι πηγαίνουν να συναντηθούν μαζί τους να βλέπουν τη νέα Ελλάδα.

Η μεταφορά της ΧΡΩΠΕΙ στο Υπουργείο Ανάπτυξης και της ΓΓΕΤ στο κτίριο, μάλλον στη συστάδα κτιρίων στην Πειραιώς και τα κίνητρα που θεσμοθετούμε για τις startup επιχειρήσεις εκεί θα δημιουργήσουν πολύ γρήγορα ένα μεγάλο κύτταρο τεχνολογίας στην Αθήνα.

Και εκεί, κυρία Επίτροπε, πολλοί από τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ θα κατευθυνθούν για να ανθίσουν και να φτιάξουμε πράγματα που θα αφήσουν ένα αποτύπωμα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για την Ευρώπη, γιατί η τεχνολογία αφορά όλη την Ευρώπη, δεν μένει κλεισμένη στη ΧΡΩΠΕΙ ή στο κέντρο της Αθήνας, ταξιδεύει σε όλο τον πλανήτη.

Η προσπάθεια του Πρωθυπουργού και η απόφασή του να στηρίξει το Thess INTEC στη Θεσσαλονίκη, το οποίο ήδη ξεκινάει και υλοποιείται. Είμαστε εδώ για να δώσουμε και τις επιπλέον νομοθετικές πρωτοβουλίες για να πάρει μπρος. Η Αλεξάνδρεια Ζώνη είναι καινοτομία στη Θεσσαλονίκη που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει.Η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στο πανεπιστήμιο της Κρήτης με το εκεί ινστιτούτο. Τα Γιάννενα, πρωταγωνιστούν στη νέα τεχνολογία. Η Πάτρα κάνει καταπληκτικά πράγματα. Εχθές άκουγα την Πρέβεζα που μπαίνει στο παιχνίδι της smart city, της smart τεχνολογίας και της smart economy.

Άρα, έρχεται η κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το νέο ΕΣΠΑ και κουμπώνει ακριβώς σε αυτά που θέλουμε να κάνουμε για την Ελλάδα. Δεν θα βρούμε ευνοϊκότερη συγκυρία από αυτήν αρκεί να δουλέψουμε οργανωμένα, σοβαρά και με σύστημα να παρουσιάσουμε χρονοδιάγραμμα, στόχους, σχέδιο.

Δεν χρειάζονται εδώ τσακωμοί και κομματικοί ανταγωνισμοί. Δεν είναι εδώ το πεδίο για τις πολιτικές μας διαφορές. Σε αυτούς τους στόχους αποκλείεται να μην συμφωνεί το 95% του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Άλλωστε ό,τι γίνει δεν θα γίνει για την παρούσα Κυβέρνηση, θα γίνει για τις επόμενες δεκαετίες. Φυσικά πολλές άλλες κυβερνήσεις θα αλλάξουν γιατί έτσι είναι η δημοκρατία για αυτό και μας αρέσει, αλλά αυτά που θα κάνουμε θα μείνουν για να τα έχουν τα παιδιά μας και να τα νέμονται και τα εγγόνια μας και εμείς να κοιτάμε πίσω και να αισθανόμαστε μια υπερηφάνεια.

Όπως η Επίτροπος αισθάνεται υπερηφάνεια για την περιοχή της Πορτογαλίας που σε προηγούμενή της θητεία κατάφερε να τη βοηθήσει να αναγεννηθεί, από το ρόλο που είχε στα εσωτερικά πράγματα της Πορτογαλίας τότε. Πάντα για εμάς τους πολιτικούς όταν γυρνάμε πίσω και βλέπουμε τι κάναμε, ασχέτως αν οι άλλοι ξέρουν ότι το κάναμε εμείς ή όχι, συμβάλλαμε εμείς ή όχι, μας δίνει μια υπερηφάνεια. Αυτό θα κάνουμε και στην Ελλάδα.

Και σας διαβεβαιώ κυρία Επίτροπε, θα σας κάνει υπερήφανη η Ελλάδα. Θα αισθανθείτε μεγάλη υπερηφάνεια στο διάστημα της θητείας σας όταν θα δείτε με πόση πίστη, με πόση αφοσίωση θα κάνουμε αυτά που πρέπει για να γίνει η Ελλάδα μια σπουδαία χώρα αντάξια της εμπιστοσύνης της Ευρώπης.

Ο Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εσταίν είχε πει μια συγκλονιστική φράση. Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα θα ήταν σαν ένα μωρό χωρίς πιστοποιητικό γέννησης. Θα συμπλήρωνα εγώ και η Ελλάδα χωρίς την Ευρώπη θα ήταν σαν μια μάνα χωρίς το παιδί της.

Η Ελλάδα και η Ευρώπη πάνε μαζί δεν μπορούν να ξεχωρίσουν. Και τώρα έχει έρθει η ώρα να γίνει η Ελλάδα αυτό που πραγματικά είναι. Και θα γίνει, θα είναι αυτή η δεκαετία που θα γίνει και ένα από τα εργαλεία, δεν λέω το μοναδικό, θα είναι το νέο ΕΣΠΑ ’21-’27.

Όπως καταλαβαίνετε, κυρίες και κύριοι, και δεν μιλάω μόνο για τον εαυτό μου, μιλάω για το σύνολο της κυβερνήσεως, ακούσατε πριν την εμπνευσμένη ομιλία του κυρίου Πρωθυπουργού. Να ξέρετε αν δεν είχε να αντιμετωπίσει επείγοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που όλοι τα γνωρίζουμε, θα έμενε σε όλο το συνέδριο. Ο κύριος Μητσοτάκης είναι μανιακός με αυτό το θέμα παίρνει κάθε μέρα τηλέφωνο, θέλει να μάθει πως πηγαίνουμε, είναι από πάνω ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με το προσωπικό του ενδιαφέρον και αυτό είναι καλό πράγμα, γιατί έτσι θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί.

Θέλω να καλέσω ιδιαίτερα τους περιφερειάρχες να συμμετάσχουν σε αυτό το διάλογο. Δεν θα μπορέσουμε να έχουμε επιτυχία χωρίς την ενεργό ανάμειξη των περιφερειών. Θα βοηθήσουμε και ήδη υπάρχει ομάδα εργασίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης για να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες όσο γίνεται.

Δεν θέλουμε να είμαστε στο ΕΣΠΑ η περισσότερο γραφειοκρατικά χώρα στην Ευρώπη. Θέλουμε να είμαστε η λιγότερο γραφειοκρατικά χώρα στην Ευρώπη. Και αυτό φυσικά κάποιους θα ξεβολέψει, θα δημιουργήσει και λίγες στεναχώριες γιατί όλοι στην Ελλάδα θέλουν να έχουν αρμοδιότητα και σφραγίδα.

Όμως στο τέλος πρέπει να γίνει η δουλειά. Και η δουλειά είναι τα χρήματα να πιάσουν τόπο, να μην τα σκορπίσουμε όπως πολλές φορές τα είχαμε σκορπίσει στο παρελθόν, αλλά να τα χρησιμοποιήσουμε για κάτι που θα μείνει και θα παράγει πλούτο για τους Έλληνες και αφού τελειώσει το νέο ΕΣΠΑ.

Αυτός είναι ο στόχος. Είναι ένα εθνικός στόχος, θα τον κάνουμε όλοι μαζί και τον ξεκινάμε σήμερα εδώ από το Μέγαρο Μουσικής».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κάλεσμα της ΕΕΤΤ σε παρόχους ταχυδρομικών υπηρεσιών και καταναλωτές

bizness.gr

Published

on

ΕΕΤΤ logo

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, μετά από συγκέντρωση στοιχείων της ταχυδρομικής αγοράς, διαπιστώνει ότι τα έκτακτα μέτρα που έχουν επιβληθεί στη χώρα για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορονοϊού έχουν προκαλέσει προβλήματα στις επιχειρήσεις που παρέχουν ταχυδρομικές υπηρεσίες.

Τα προβλήματα αυτά εστιάζονται ιδιαίτερα στους χρόνους επίδοσης και στην εξυπηρέτηση των χρηστών. Ειδικότερα, οι ταχυδρομικές επιχειρήσεις έχουν κληθεί να προσαρμοστούν άμεσα στις μεγάλες και αναπάντεχες αλλαγές στη ροή των αποστολών και στην αυξητική κίνηση των καταστημάτων, στη μείωση προσωπικού λόγω ειδικών αδειών και στην αναδρομολόγηση αποστολών λόγω διακοπής πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού, κ.ά.

Η ΕΕΤΤ

καλεί τους παρόχους ταχυδρομικών υπηρεσιών
  • Να ενημερώσουν τους πολίτες για τους όρους παροχής των υπηρεσιών τους, όπως ισχύουν λόγω εκτάκτων συνθηκών κατά την τρέχουσα περίοδο, με κάθε πρόσφορο μέσο (π.χ. ιστοσελίδα, ανακοινώσεις σε καταστήματα, www.pricescope.gr) και να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της κανονικότητας.
  • Να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες συνθήκες λειτουργίας, κατά τον καταλληλότερο τρόπο, τηρώντας όλες τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ για την προστασία του προσωπικού και των καταναλωτών, χωρίς να μετακυλίσουν στους τελευταίους την τυχόν αύξηση του λειτουργικού τους κόστους, επιδεικνύοντας κοινωνική αλληλεγγύη και συμβάλλοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο στην κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας.
συστήνει στους καταναλωτές
  • για την αποστολή ταχυδρομικών αντικειμένων

    Να επικοινωνήσουν με τον πάροχο της επιλογής τους προκειμένου να ενημερωθούν για τον αναμενόμενο χρόνο παράδοσης καθώς και για τυχόν αναστολή παραδόσεων σε συγκεκριμένο προορισμό.

    Τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των παρόχων διατίθενται στο www.eett.gr στην ενότητα Ταχυδρομικές Υπηρεσίες / Αδειοδότηση – Μητρώο Ταχυδρομικών Επιχειρήσεων.

  • για την παραλαβή ταχυδρομικών αντικειμένων

    Εφόσον κρίνουν ότι, για λόγους ασφαλείας, δεν θέλουν να υπογράψουν για την παραλαβή ταχυδρομικού αντικειμένου, ο διανομέας οφείλει να βεβαιώσει ο ίδιος την παράδοση και να καταγράψει τα στοιχεία τους. Η βεβαίωση παράδοσης μπορεί να σταλεί ηλεκτρονικά στον αποστολέα, ενώ τα στοιχεία παράδοσης τηρούνται ηλεκτρονικά στο σύστημα παρακολούθησης και εντοπισμού της εταιρείας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Δωρεά του ΟΛΘ Α.Ε. στο Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ»

bizness.gr

Published

on

Ιατρικός εξοπλισμός

Η ΟΛΘ Α.Ε. αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην παρούσα δύσκολη συγκυρία, προχώρησε στην κάλυψη αναγκών σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αξίας 300.000€, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», νοσοκομείου αναφοράς για τον κορονοϊό COVID-19.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δωρεά και της ΒΙΟΧΑΛΚΟ για το σύστημα υγείας – 650 χιλ. ευρώ σε εξοπλισμό

bizness.gr

Published

on

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

Με σκοπό τη συμβολή στην αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας από την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛ Ν. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΒΙΟΧΑΛΚΟ αποφάσισε, να προχωρήσει, σε πρώτη φάση, σε δωρεά ύψους 650.000 ευρώ σε νοσοκομειακό εξοπλισμό και αναλώσιμα – για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας ,- καλύπτοντας συγκεκριμένες ανάγκες, κατόπιν συνεννόησης με τους αρμόδιους φορείς.

Εκφράζει έτσι, την επιθυμία του να σταθεί στο πλευρό των δοκιμαζομένων (ανθρώπων), ασθενών, ιατρών, νοσηλευτών και του εν γένει προσωπικού των νοσοκομείων της πατρίδας μας, στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Το ποσό της δωρεάς συγκεντρώθηκε από τη συνδρομή των θυγατρικών εταιριών της VIOHALCO και συγκεκριμένα από τις εταιρίες ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. με το ποσό των 400.000 ευρώ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε. με το ποσό των 160.000 ευρώ και ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. με το ποσό των 90.000 ευρώ.

Continue Reading
Advertisement

Trending