Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άδ. Γεωργιάδης: Σε κάθε δημοσιονομικό χώρο που βρίσκουμε, θα πηγαίνουμε κατά βάση σε μειώσεις φόρων

Newsroom

Published

on

Στην εκδήλωση απονομής των Βραβείων Βιώσιμης, Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, μίλησε χθες στο Μέγαρο Μουσικής ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναλυτικά, ο Υπουργός είπε τα εξής:

«Κατ’ αρχάς να δώσω μερικές απαντήσεις σε αυτά που άκουσα.

Αγαπητή κυρία Γεννηματά, σας έχω συμπάθεια και εκτίμηση. Δεν υπάρχει επί των ημερών μας καμία ασυδοσία της αγοράς. Αντιθέτως, είμαι υπερήφανος να πω ότι έχουμε επιβάλει μέχρι στιγμής από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις τα μεγαλύτερα πρόστιμα σε πολύ μεγάλες εταιρίες.

Έχουμε επιβάλει το μεγαλύτερο πρόστιμο σε τράπεζα, το μεγαλύτερο πρόστιμο σε ασφαλιστική εταιρεία και μπορεί να ξαναβάλουμε αν χρειαστεί. Χθες μάλιστα εκδόθηκε η εγκύκλιος σε εφαρμογή νόμου του ’17 για τις ιδιωτικές κλινικές, που δεν είχε βγει εδώ και δύο χρόνια και αφορά την υποχρέωσή τους να αναρτούν τους τιμοκαταλόγους των υπηρεσιών τους.

Συνεπώς, άλλο πράγμα να πιστεύουμε στην ελεύθερη αγορά, στην οποία προσωπικά πιστεύω απολύτως και άλλο πράγμα να πιστεύουμε στην ασύδοτη αγορά.

Οι κανόνες της ελευθέρας αγοράς επιβάλουν οι κανόνες να τηρούνται και να τηρούνται από όλους και από τους μικρούς και από τους μεγάλους και να μην υπάρχει κάποια διάκριση.

Απάντηση δεύτερη στον αγαπητό μου Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, ο οποίος έχει κάνει και αυτός εξαιρετική δουλειά. Πρέπει να επιστρέψω τα καλά λόγια, επί της ουσίας όμως, γιατί τα έλεγα και όταν ήμουν στην αντιπολίτευση και με καλούσατε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο.

Άλλωστε εγώ ο ίδιος είμαι μικρομεσαίος. Τα πρώτα μου βιβλία τα πούλησα 15 ετών στην έκθεση βιβλίου της Κηφισιάς και μέχρι σήμερα δεν έχω σταματήσει ποτέ να εργάζομαι, μόνο τώρα που έγινα Υπουργός και απαγορεύεται να έχω παράλληλη επαγγελματική δραστηριότητα.

Και όταν δεν θα είμαι Υπουργός, πάλι θα έχω τη δουλειά μου σε μια μικρομεσαία ελληνική επιχείρηση. Όμως, εδώ θα πρέπει να μιλάμε όχι μόνο για τις εξαγγελίες, αλλά και για όσα ήδη γίνονται.

Προσέξτε. Στη Βουλή κατετέθη χθες το βράδυ ένα νομοσχέδιο. Αυτό το νομοσχέδιο που θα είναι νόμος του κράτους σε λίγες μέρες, έχει συγκεκριμένα μέτρα.

Μέτρα που προφανώς αφορούν κατά πάρα πολύ μεγάλο μέρος τη μικρομεσαία επιχείρηση. Έχει την πρώτη, έστω και μικρή, μείωση προκαταβολής φόρου, θέλαμε μεγαλύτερη.

Έχει μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις κατά 4% και έχουμε δρομολογήσει άλλο ένα 4% την επόμενη χρονιά. Έχει μείωση του φόρου στο μέρισμα των επιχειρήσεων. Όλα αυτά αφορούν και τους μικρομεσαίους.

Έρχομαι στις ασφαλιστικές εισφορές που είναι και το πολύ επιβαρυντικό κομμάτι, γιατί, αντικειμενικά, κέρδη μπορεί να μην έχουν πολλές επιχειρήσεις ή εν πάση περιπτώσει μεγάλα κέρδη που να τους αφορά ιδιαίτερα το 4% μείωσης του συντελεστή του φόρου, αλλά ασφαλιστικές εισφορές πληρώνουν όλες οι επιχειρήσεις που έχουν εργαζομένους

Έχουμε ήδη εξαγγείλει από το 2ο εξάμηνο του 2020 μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5% και υπενθυμίζω ότι και η προηγούμενη κυβέρνησή μας Σαμαρά – Βενιζέλου είχε προχωρήσει πάλι σε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Άλλο αν μετά, θα μικροπολιτικολογήσω, υπήρξε μία αντιστροφή αυτής της πορείας, αυξήθηκαν οι εισφορές και τώρα εμείς ξαναμπαίνουμε στη διαδρομή να τις μειώσουμε.

Άρα, τα βασικά που είπατε, μείωση φόρων και μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ήδη τα βάζουμε σε μία σειρά και ήδη τα ψηφίζουμε και μπορώ να δεχθώ την κριτική, ότι θα τα θέλαμε με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Όμως, οι δεσμεύσεις, αγαπητή Πρόεδρε του Κινήματος Αλλαγής, δεν είναι δεσμεύσεις Τσίπρα. Αν ήταν δεσμεύσεις Τσίπρα, δεν θα είχαμε καμία διάθεση να τις ακολουθήσουμε. Είναι δεσμεύσεις της χώρας.

Δεν πιστεύω τώρα σοβαρά να θέλει ένας στην Ελλάδα να μπούμε πάλι σε μία διαδικασία να τσακωνόμαστε με τους ξένους. Το τελευταίο που χρειάζεται η Ελλάδα, κυρίες και κύριοι, είναι αυτό. Το τελευταίο που χρειάζεται.

Να έχετε εμπιστοσύνη λοιπόν στον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Έχουν γνώση οι φύλακες. Η διαπραγμάτευση γίνεται όπως πρέπει να γίνει. Ένα – ένα τα περνάμε όλα.

Πέρασε στα ψιλά των μέσων μαζικής επικοινωνίας, ήμουν σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί στον ΣΚΑΪ, στην εκπομπή της κυρίας Αναστασοπούλου και του κυρίου Οικονόμου, που με ρωτάγανε συνέχεια για ένα διοικητή, λέει, που είναι 80 χρονών. Μάλιστα. Καλός ο Διοικητής. Συμπαθέστατος.

Αλλά για το ότι χθες ελήφθη απόφαση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο να μπει ξανά η Ελλάδα από 1/1/20 στη λίστα των χωρών διαπραγματεύσιμου ρίσκου, που είναι από τα πρώτα θέματα που μου θέσατε και εσείς όταν ήρθατε στο Υπουργείο για να μπορούν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις να ανταγωνίζονται επί ίσοις όροις τους ανταγωνιστές τους από τις άλλες χώρες, για αυτό δεν αφιέρωσε ούτε ένα δευτερόλεπτο, ούτε καμία εκπομπή, ούτε κανένα δελτίο ειδήσεων. Και όμως, για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να κάνουν εξαγωγές και να είναι επιτυχημένες, αυτό ήταν που χρειαζότανε. Και αυτό η κυβέρνησή μας το πέτυχε και ένα μπράβο δεν ακούσαμε.

Άρα, προτείνω να αφήσουμε για λίγο τη συνήθη νεοελληνική γκρίνια, που είναι μεν παραδοσιακή – κι εγώ παραδοσιακός τύπος είμαι – και να δούμε τα πράγματα από την ανάποδη τώρα σκοπιά. Κι η ανάποδη σκοπιά είναι ότι σήμερα η Ελλάδα στο διεθνές στερέωμα αποπνέει μία αισιοδοξία.

Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία Μυτιλιναίος, δεν το λέω για διαφήμιση της εταιρείας, θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες, όπως κι άλλες έχουν προηγηθεί.

Πήγε στο Λουξεμβούργο και εξέδωσε ευρωπαϊκό ομόλογο, όχι ελληνικό ομόλογο, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ. Της προσφέρθηκαν 2 δισεκατομμύρια, τέσσερις φορές υπερκάλυψη, με επιτόκιο 2,5%, όταν πέρσι δανειζόταν η ίδια η εταιρεία με 5,5% και 6%.

Αυτό τι σημαίνει; Ότι η διεθνής αγορά βλέπει την Ελλάδα ως μια χώρα που πράγματι ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο άλμα προς τα μπρος. Μην έρθουμε εμείς τώρα και αυτή την ωραία εικόνα που οι άλλοι βλέπουν σε εμάς να την αμαυρώνουμε και να την ακυρώνουμε.

Ναι, ήρθε η ώρα να πάμε μπροστά και να τα καταφέρουμε.

Άρα, η Κυβέρνησή μας νομοθέτησε αμέσως την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση της γραφειοκρατίας για να κάνει τη ζωή των επιχειρηματιών ευκολότερη, σε συνεργασία και μαζί σας συζητήσαμε και νομοθετήσαμε όλες τις αλλαγές στο ΓΕΜΗ για να γίνουν τα πράγματα ευκολότερα και γρηγορότερα, αρχίσαμε να μειώνουμε τους φόρους, ξεκινάμε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και κάναμε τις 120 δόσεις με το χαμηλότερο επιτόκιο και τις καλύτερες δόσεις όλων των εποχών. Και το λέω ως επιχειρηματίας, που έχω ενταχθεί σε όλες τις ρυθμίσεις δόσεων του παρελθόντος, ποτέ δεν υπήρχε τέτοια διαδικασία δόσεων.

Και ετοιμάζουμε το νέο ασφαλιστικό που ανακοίνωσε ήδη ο Γιάννης Βρούτσης από προχθές στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ πάλι. Το ξέρετε, κύριε Παππά, κουνάτε το κεφάλι σας. Ε, αφού κάνετε εμπάργκο, τι να μας κάνουν; Ελάτε εκεί να μας κάνετε παρέα, κάνατε την αρχή τώρα, το αποφασίσατε.

Άρα, επανέρχομαι, έχουμε ήδη κάνει για τέσσερις μήνες Κυβέρνηση – με υπερηφάνεια σας το λέω – πάρα πολλά.
Θα θέλαμε όλοι να κάνουμε περισσότερα;

Πρώτος εγώ σας λέω ότι θα θέλαμε να κάνουμε περισσότερα. Και σας το λέω και τώρα λοιπόν, μην έχετε καμία αμφιβολία και αυτή είναι μια διαφορά ιδεολογική με την προηγούμενη Κυβέρνηση, διότι πρέπει να έχουμε και ιδεολογικές διαφορές. Εντάξει, ψηφίσαμε όλοι μνημόνιο, μείναμε στο ευρώ, τα βρήκαμε στα μεγάλα, να κρατήσουμε, όμως, τις ιδεολογικές μας διαφορές.

Λοιπόν, εμείς κάθε δημοσιονομικό χώρο που θα βρίσκουμε, δηλαδή κάθε χαλάρωση που θα επιτυγχάνει ο Πρωθυπουργός στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, θα την πηγαίνουμε κατά το μεγαλύτερο μέρος σε μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Γιατί εμείς θέλουμε να δώσουμε χώρο στην ιδιωτική οικονομία να αναπνεύσει. Με βρίσκει σε αυτό εξαιρετικά σύμφωνο. Αυτό είναι το σχέδιό μας και αυτό θα κάνουμε.

Τώρα, όσον αφορά το αίτημα που ετέθη από τον κύριο Πρόεδρο, την οικονομική μας ενίσχυση στα προγράμματα που ετοιμάζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και το θέμα των εφαρμογών της ηλεκτρονικής εποχής το οποίο προηγουμένως είπατε.

Προφανώς θα είμαστε παρόντες και ήμασταν μέχρι τώρα αλλά θα είμαστε και στο μέλλον. Και σας το λέω και από αυτό το βήμα και το ξέρετε ότι το λέω και το εννοώ, δεν το λέω για να το πω, ότι εφόσον έρθει ολοκληρωμένη μελέτη από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο τέτοια που θα πιάσουν τα λεφτά τόπο και θα βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να περάσουν στην ψηφιακή εποχή, δεν θα βρείτε Υπουργό μεγαλύτερο σύμμαχο σε αυτό από εμένα. Διότι είναι τελείως βέβαιο ότι η μικρομεσαία επιχείρηση χρειάζεται αυτή τη βοήθεια για να επιταχύνουμε την προσπάθεια μας ώστε να περάσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ψηφιακή εποχή.

Και να το πω και εδώ για να είμαστε όλοι συνεννοημένοι, ωραία τα μεγάλα έργα, εγώ αγωνίζομαι πολύ γι’ αυτά όπως και για τις μεγάλες επενδύσεις καθώς οι μεγάλες επενδύσεις είναι απαραίτητες διότι αποτελούν ορόσημο, είναι εμβληματικές, στέλνουν ένα σήμα στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα αλλάζει. Όλα αυτά χρειάζονται.

Αλλά μην νομίζετε ότι έχω την αυταπάτη ότι οι μεγάλες επενδύσεις θα γυρίσουν την ελληνική οικονομία. Η ελληνική οικονομία θα γυρίσει μόνο όταν η μικρομεσαία επιχείρηση θα προσλάβει έστω άλλο έναν υπάλληλο. Τότε θα χαίρεται ο φίλος μου ο Γιάννης Βρούτσης και θα λέει η ΕΡΓΑΝΗ πηγαίνει καλά.

Οφείλω να πω εδώ όμως – και θα τα πούμε εδώ για να είμαστε όλοι συνεννοημένοι – ότι εμείς να μειώσουμε και τους φόρους, να μειώσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές, να μειώσουμε τη γραφειοκρατία, να δώσουμε και το ερέθισμα στα επιμελητήρια για να γίνει η ψηφιακή μετάβαση, να κάνουμε και τα open mall για τους δήμους, να κάνουμε όλα αυτά που είναι φιλοεπενδυτικά.

Πρέπει και εσείς να κάνετε το κοινωνικό σας χρέος. Να πληρώνετε τους φόρους σας, να προσλάβετε υπαλλήλους. Δεν μειώνουμε τις ασφαλιστικές εισφορές μόνο και μόνο για να μένουν στην τσέπη. Τις μειώνουμε για να πάρετε κανένα υπάλληλο να μειωθεί η ανεργία, να βρει ο κόσμος δουλειά. Έτσι δουλεύει η ελεύθερη οικονομία στην οποία όλοι πιστεύουμε. Όπως λέει μια αγγλική παροιμία: it takes two to tango.

Άρα, λοιπόν, περιμένουμε σε όλα αυτά που κάνουμε και εσείς να αντιδράσετε όπως πρέπει. Γιατί, αν δεν αντιδράσετε όπως πρέπει και η κοινωνία διαπιστώνει ότι ενώ μειώνουμε τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές, η ζωή των περισσοτέρων ανθρώπων δεν γίνεται καλύτερη, τότε θα έρθουν ξανά οι άλλοι και θα κλαίτε με μαύρο δάκρυ για τους φόρους και τις εισφορές που θα τις ανεβάζουνε.

Άρα, εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας, εσείς θα κάνετε το δικό σας και όλοι μαζί, αγαπημένοι, θα πορευόμαστε, κυρία Πρόεδρε, στους χώρους της ελευθέρας και όχι ασύδοτης αγοράς μακριά από τους κομμουνιστάς. Και θα ζήσουμε καλά, εμείς καλά και αυτοί καλύτερα.

Λοιπόν, για να σοβαρέψω τώρα και αυτό είναι και γεγονός, η Κυβέρνηση πράγματι εργάζεται πολύ για τη μικρομεσαία επιχείρηση. Εκλεγήκαμε για να βοηθήσουμε τη μεσαία τάξη, αυτή κατά βάση θέλουμε να εκπροσωπήσουμε και αυτήν κατά βάση θέλουμε να υποστηρίξουμε μετά από 5 πολύ δύσκολα χρόνια που πέρασε και άλλα 4 προηγουμένως δύσκολα επίσης, για να το κάνω 9, τα πρώτα από την κρίση τα δεύτερα από τον Τσίπρα.
Λοιπόν, να είστε όλοι καλά.

Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση».

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Λήμνος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: Βασίλης Πρωτόπαπας / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ11 ώρες ago

Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Λήμνο

Ζάκυνθος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Διονύσης Παπαντώνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ12 ώρες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Ζάκυνθο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ13 ώρες ago

“Πράσινο φως” για τη νέα 5άστερη ξενοδοχειακή επένδυση του Ομίλου Μήτση στα Ιωάννινα

Το ξενοδοχείο President στη Λεωφόρο Κηφισίας - Πηγή: President Hotel Athens
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ13 ώρες ago

[ΦΩΤΟ] Ολοκληρώνονται τον Απρίλιο τα έργα ανανέωσης του ξενοδοχείου President στη Λεωφόρο Κηφισίας

NEXIS Metamorphosis - Πηγή: A&M Architects
RESIDENTIAL13 ώρες ago

Ολοκληρώνονται εντός του 2026 τέσσερα νέα οικιστικά και έργα γραφείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Φωτό: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi
REAL ESTATE1 ημέρα ago

Οι 2 περιοχές – έκπληξη που αλλάζουν τα δεδομένα στο real estate για κατοικία στην Αττική

Πηγή: Υπερταμείο
REAL ESTATE1 ημέρα ago

Προχωρά η αξιοποίηση ακινήτων του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά

Design by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Νέο έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου 5 αστέρων δρομολογείται στο Ηράκλειο

Ζάκυνθος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Διονύσης Παπαντώνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Στα “ύψη” η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια και οι νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις

To νέο data center στα Σπάτα - Πηγή: Ten Brinke
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ2 ημέρες ago

Με “φουλ μηχανές” για νέες επενδύσεις σε data centers η Ten Brinke – “Στα σκαριά” 4 νέα έργα

Το ακίνητο στην οδό Γρ. Λαμπράκη 136 στον Πειραιά - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Νέο ξενοδοχείο δρομολογείται στο κέντρο του Πειραιά – Σε ποιόν κεντρικό δρόμο θα γίνει

Το νέο κτίριο με seviced apartments στην οδό Πειραιώς και Γερανίου - Πηγή: Blend Development
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Ολοκληρώθηκε το νέο κτίριο serviced apartments της Blend Development στην Ομόνοια – Ποιό γνωστό κτίριο μεταμορφώθηκε σε κατοικίες

Φωτορεαλιστική απεικόνιση του νέου έργου γραφείων της Hellenic Properties στον Ταύρο - Πηγή: Hellenic Properties
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

“Στα σκαριά” νέα επένδυση γραφείων της Hellenic Properties στον Ταύρο – Ποιό γνωστό ακίνητο θα αξιοποιηθεί

Το οικιστικό έργο Aura Residential στο The Ellinikon - Πηγή: Aura Residential
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

Σε αδειοδοτική διαδικασία η μεγάλη οικιστική επένδυση Aura Residential στο The Ellinikon – Τι θα περιλαμβάνει και ποιές εταιρείες επενδύουν

Το Κτήμα Τατοΐου από ψηλά - Φωτό: Λ. Μάλαμας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Παράταση για το μεγάλο διαγωνισμό για το πρώην βασιλικό κτήμα στο Τατόι – Ποιά γνωστή εταιρεία real estate θα δηλώσει “παρών”

Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου στο Καρπενήσι - Φωτό: Χρήστος Μπόνης / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Σε τροχιά αναβάθμισης το Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου στην Ευρυτανία με τη δημιουργία ξενοδοχείου

Το ακίνητο της Hellenic Properties στη Λεωφόρο Συγγρού - Πηγή: Hellenic Properties
REAL ESTATE3 εβδομάδες ago

Σε εξέλιξη το mega οικιστικό έργο της Hellenic Properties στη Συγγρού – Ποιά άλλα έργα για κτίρια γραφείων και ξενοδοχεία σχεδιάζει

Το νέο κτίριο γραφείων MOB1 της Hellenic Properties στο Μαρούσι - Πηγή: Hellenic Properties
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 ημέρες ago

Ολοκληρώνεται το έργο γραφείων της Hellenic Properties στη Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι – Ποιές ακόμη επενδύσεις σε γραφεία υλοποιεί

Hilton Garden Inn Athens Syggrou Avenue - Πηγή: Hilton
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Νέο “κύμα” ξενοδοχειακών συναλλαγών στην Ελλάδα – Οι 6 σημαντικότερες αγοραπωλησίες ξενοδοχείων το τελευταίο 3μηνο

Το οικιστικό έργο της Μπλε Κέδρος στην οδό Μαυρομματαίων 17 στο Πεδίον του Άρεως - Πηγή: Google Maps
RESIDENTIAL1 εβδομάδα ago

Στα “σκαριά” νέο οικιστικό έργο της Μπλε Κέδρος στο Πεδίον του Άρεως – Ποιό κτίριο θα αξιοποιηθεί

To πρώην ξενοδοχείο Civitel Olympic στο Μαρούσι - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 ημέρες ago

[VIDEO] Ανοίγει την 1η Μαρτίου το νέο The Fiction Athens στο Μαρούσι – Πώς μεταμορφώθηκε το γνωστό ξενοδοχείο Civitel

To πρώην ξενοδοχείο Βέρμιον στη Νάουσα - Πηγή: Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ7 ημέρες ago

Προς αξιοποίηση το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου “Βέρμιον” στη Νάουσα – Τι αφορά ο διαγωνισμός παραχώρησης 48 εκατ. ευρώ

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL1 εβδομάδα ago

Δύο νέες οικιστικές επενδύσεις από την MIBS στον Πειραιά – Ποιό πρώην βιομηχανικό κτίριο με ιστορία θα μεταμορφωθεί σε κατοικίες

Το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στην οδό Λαζαράκη στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Η νέα επένδυση Voria στο Μαρούσι - Όμιλος Regency
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Δείτε πώς προχωρούν τα έργα για το Project VORIA στο Μαρούσι

Το νέο συγκρότημα κατοικιών και supermarket της Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες - Πηγή: Google Maps
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Προχωρά το mega project 30 εκατ. ευρώ με κατοικίες και εμπορικό κατάστημα της Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες – Πότε θα ολοκληρωθεί

Τα έργα σε εξέλιξη στον νέο Riviera Tower στο The Ellinikon - Πηγή: Bizness.gr
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα μεγάλα κτιριακά έργα – “Ψήλωσαν” και άλλο Riviera Tower, IRC και τα κτίρια κατοικιών

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα μεγάλη οικιστική επένδυση Green Haven στα Μελίσσια

Πηγή: Dimand Real Estate
REAL ESTATE2 μήνες ago

[VIDEO] Παρουσιάστηκε το masterplan για τη μεγάλη επένδυση της Dimand στο ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη – Τι θα περιλαμβάνει

Conrad Athens The Ilisian - Πηγή: Hilton
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 μήνες ago

Τους πρώτους μήνες του 2026 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο 5άστερο Conrad Athens The Ilisian

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).