RESIDENTIAL

Ανοίγει ο δρόμος για τη νέα επένδυση κατοικιών & γραφείων της Noval Property στο Μετς

Published

on

Το ακίνητο της Noval Property στο Μετς - Πηγή φωτό: Noval Property

“Πράσινο φως” δόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού για τη νέα επένδυση της Noval Property στο Μετς.

Συγκεκριμένα, ενεκρίθη από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού η μελέτη για την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας του 1979 για το κτίριο που βρίσκεται στην οδό Αρδηττού 40-42 στην περιοχή του Μετς.

Η νέα επένδυση της Noval Property αφορά την ανακατασκευή του κτιρίου, συνολικής επιφάνειας περίπου 3.480 τ.μ., σε κτίριο διαμερισμάτων και γραφείων αναμενόμενης διεθνούς πιστοποίησης κατά LEED ή BREEAM, έργο για το οποίο αναμένονται κεφαλαιουχικές δαπάνες ύψους περίπου €8 εκατ. την περίοδο 2022-2024.

Σημειώνεται ότι το κτίριο, αποτελούµενο από δύο υπόγεια, ισόγειο, ηµιώροφο, τρεις ορόφους και δώµα, είχε προγραμματιστεί να εισφερθεί από το Κοινωφελές Ίδρυµα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ) και τη ΜΕΠΑΛ ΑΕ. που ανήκε στη Noval Property μέσω της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 21,4 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2022.

Η εύλογη αξία του ακινήτου υπολογιζόταν σε 6.436.030,77 ευρώ.

To νέο κτίριο διαμερισμάτων και γραφείων της Noval Property στο Μετς – Φωτό: greenArch

Το προφίλ της επένδυσης

Η νέα επένδυση αφορά το κτίριο που βρίσκεται σε οικόπεδο 873 τ.μ., στην οδό Αρδηττού, έναν από τους σημαντικότερους δρόμους που ουσιαστικά συνδέουν τα νότια προάστια με το κέντρο, παρακάμπτοντας το Σύνταγμα, αλλά και πολύ κοντά σε τουριστικά αξιοθέατα, όπως το Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Η NOVAL σχεδιάζει να το μετατρέψει σε κτίριο ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και γραφείων, στα πρότυπα του άλλου αντίστοιχου project της στο Μεταξουργείο, το Κ29.

Το νέο κτίριο θα έχει κατοικίες στους 3 ορόφους (από τον 1ο έως τον 3ο όροφο) ενώ στο δώμα προβλέπεται να δημιουργηθεί πισίνα και πέργκολα, για χρήση από τους ενοίκους του.

Στο ισόγειο και το πατάρι προβλέπεται χρήση γραφείων ενώ στο υπόγειο θα υπάρχουν και θέσεις στάθμευσης.

Την αρχιτεκτονική μελέτη και την επίβλεψη του έργου έχει αναλάβει το γνωστό γραφείο greenARCH.

To νέο κτίριο διαμερισμάτων και γραφείων της Noval Property στο Μετς – Φωτό: greenArch

Τί είναι το Κ29

Το Κ29 βρίσκεται στην Αγίου Κωνσταντίνου, στην πλατεία Καραϊσκάκη. Το ακίνητο εκείνο ανήκει επίσης στον όμιλο VIOHALCO και την επένδυση που ολοκληρώθηκε το 2017 διαχειρίζεται η γνωστή εταιρεία Zeus International.

Το συγκρότημα 30 διαμερισμάτων έχει όλες τις παροχές ενός σύγχρονου smart διαμερίσματος, διαθέτει γυμναστήριο, χώρο πολλαπλών δραστηριοτήτων, business center, αλλά και καφέ- εστιατόριο.

Το Κ29 προσφέρεται για διαμονή μικρότερης ή μεγαλύτερης διάρκειας και απευθύνεται σε νεανικό κοινό, σε στελέχη αλλά και οικογένειες, και βρίσκεται πολύ κοντά στο 5άστερο Wyndham Grand Athens (που επίσης ανήκει στη VIOHALCO και διαχειρίζεται η Zeus International).

Advertisement

TRENDING