ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του ακινήτου της Χαλυβουργικής στην Πειραιώς

Published

on

Το ακίνητο της Χαλυβουργικής στην οδό Πειραιώς 197 - Πηγή: Google

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του ακινήτου της Χαλυβουργικής στην Πειραιώς.

Με πρόσφατη απόφασή του, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νικόλαος Ταγαράς, ενέκρινε τους συμπληρωματικούς ειδικούς όρους και περιορισμούς δόμησης και την αλλαγή χρήσης του ακινήτου.

Το ακίνητο αποτελείται από συγκρότημα διατηρητέων κτιρίων (που στέγαζαν τα γραφεία της Χαλυβουργικής) στην οδό Πειραιώς 197, απέναντι από το Praktiker.

Με την απόφαση, ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη του κτιρίου και τη δημιουργία συγκροτήματος σύγχρονων γραφείων, με την ανέγερση επιπλέον 5 ορόφων με χρήσεις γραφείων, εκθεσιακών χώρων και χώρων συνάθροισης κοινού.

Συγκεκριμένα, οι νέοι όροι και περιορισμοί για το ακίνητο επιτρέπουν τα εξής:

1. Η αποκατάσταση μονώροφου συγκροτήματος διατηρητέων κτιρίων με καθαιρέσεις μεταγενέστερων κτισμάτων και τμήματος της περίφραξης επί της οδού Πειραιώς, καθώς και η αλλαγή χρήσης σε γραφεία, εκθεσιακούς χώρους και χώρους συνάθροισης κοινού (αίθουσες πολλαπλών χρήσεων).

2. Η τμηματική επέκταση του υπογείου στο περίγραμμα του ισογείου (Ν1), επί του οποίου γίνεται η προσθήκη καθ’ ύψος, με βοηθητική χρήση (αποθήκες, χώροι ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων).

3. Η προσθήκη καθ’ ύψος πέντε (5) ορόφων γραφείων στο περίγραμμα του ισογείου (Ν1) γραφείων.

4. Η ενίσχυση και συμπλήρωση του στατικού φορέα με νέο φέροντα οργανισμό.

Advertisement

TRENDING