ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ανοίγει το 2022 το δεύτερο 5άστερο ξενοδοχείο MGallery στην Ελλάδα – Σε ποιά περιοχή θα ανοίξει

Published

on

Το νέο 5άστερο Niko Seaside Resort Crete των Hines και Accor στην Κρήτη - Πηγή: Accor Hotels

Λίγες ημέρες μετά τα επίσημα εγκαίνια του πολυτελούς πρώτου ξενοδοχείου MGallery της Accor στην Ελλάδα, ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της έτερης μεγάλης τουριστικής επένδυσης εκ Γαλλίας, με το δεύτερο 5άστερο της εταιρείας να ανοίγει την επόμενη σεζόν στην Κρήτη.

Η επένδυση υλοποιείται από την αμερικανική Hines, η οποία το 2019 σε μία κίνηση ματ είχε αγοράσει 5 ξενοδοχεία στην Κρήτη. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και το ξενοδοχείο Coral, δυναμικότητας 170 δωματίων, του ομίλου Μαμιδάκη, στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Σκοπός της επένδυσης ήταν η πλήρης ανακαίνισή του και μετατροπή του σε ξενοδοχείο 5 αστέρων.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία στο παραλιακό μέτωπο του Αγίου Νικολάου και η εταιρεία έχει ήδη συμβάλει και στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της πόλης, κοντά στο ξενοδοχείο, στο πλαίσιο μιας συνολικής παρέμβασης για την αναβάθμιση της περιοχής.

Το νέο 5άστερο ξενοδοχείο είναι πλέον επιβεβαιωμένο ότι θα αναλάβει η Accor, εντάσσοντάς το στο πολυτελές brand MGallery, το πρώτο ξενοδοχείο του οποίου στην Ελλάδα υπήρξε το Athens Capital Hotel, στο Σύνταγμα, που εγκαινιάστηκε επίσημα πρόσφατα.

Το όνομα του ξενοδοχείου από Coral θα αλλάξει και θα μετονομαστεί σε Niko Seaside Resort Crete.

Η νέα του δυναμικότητα θα είναι 141 δωμάτια, εκ των οποίων 110 deluxe / superior δωμάτια και 31 σουίτες.

Τα περισσότερα δωμάτια θα έχουν τη δική τους βεράντα και μικρή πισίνα ενώ οι σουίτες θα έχουν δική τους ξεχωριστή πισίνα πολυτελείας, σε συνδυασμό με τις δύο infinity πισίνες στον 4ο όροφο και την ταράτσα.

Επιπλέον, στο ξενοδοχείο θα λειτουργούν 2 εστιατόρια και 2 μπαρ.

Το νέο 5άστερο Niko Seaside Resort Crete των Hines και Accor στην Κρήτη - Πηγή: Accor Hotels

Επόμενο στη σειρά το Ερμής

Εκτός από το Coral, η Hines είχε αγοράσει το 2019 ένα ακόμη ξενοδοχείου του ομίλου Μαμιδάκη, στον Άγιο Νικόλαο, το Avra Collection Hermes Hotel, δυναμικότητας 218 δωματίων, επίσης στο παραλιακό μέτωπο του Αγίου Νικολάου, δίπλα από το Coral.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, και αυτό το ξενοδοχείο θα μετατραπεί από την εταιρεία σε πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων.

Ακόμη δεν έχει αποφασισθεί σε ποιά εταιρεία θα δοθεί η διαχείρισή του ούτε σε ποιό brand ξενοδοχείων θα ενταχθεί.

Πάντως, με την ολοκλήρωση σιγά σιγά της ανακαίνισης στο Coral, παίρνει τη σκυτάλη και το Ερμής, οι εργασίες στο οποίο αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα (εντός του 2021).

Advertisement

TRENDING