ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ανοίγει το Μάρτιο το νέο ξενοδοχείο Moxy Athens City στην Ομόνοια

Published

on

Το νέο ξενοδοχείο Moxy Athens City στην Ομόνοια - Πηγή: Marriott

Ανοίγει το Μάρτιο το πολυαναμενόμενο ξενοδοχείο Moxy Athens City στην Ομόνοια, καθώς οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται το opening σε λίγες εβδομάδες.

Οι πληροφορίες θέλουν το νέο ξενοδοχείο να ανοίγει τις πύλες του στις 28 Μαρτίου 2022 καθώς οι εργασίες βρίσκονται σε στάδιο ολοκλήρωσης.

Η μεγάλη τουριστική επένδυση των Prodea Investments, Dimand Real Estate και EBRD στο ιστορικό Σαρόγλειο Μέγαρο στη Σταδίου αναμένεται να δώσει νέα πνοή στην περιοχή γύρω από την Ομόνοια, η οποία μεταλλάσσεται σε περιοχή με ξενοδοχειακή πυκνότητα, αλλάζοντας το χαρακτήρα της έως πρότινος υποβαθμισμένης περιοχής.

διαχείριση του νέου ξενοδοχείου έχει αναλάβει η γνωστή SWOT Hospitality, η οποία διαχειρίζεται μεταξύ άλλων και το αντίστοιχο ξενοδοχείο Moxy Patra Marina στην Πάτρα.

Το νέο ξενοδοχείο Moxy στο Σαρόγλειο Μέγαρο στην Ομόνοια

Το προφίλ του νέου Moxy Athens City

Το ιστορικό Σαρόγλειο Μέγαρο, ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή της Ομόνοιας, στέγαζε παλιότερα το Ειρηνοδικείο της Αθήνας.

To 8ώροφο κτίριο επί της Σταδίου 65 στην Ομόνοια, επιφάνειας 11.300 τ.μ., περιήλθε στα χέρια των DimandProdea με την μακροχρόνια μίσθωσή του από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού και τη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, που κατέχουν αντίστοιχα το 62% και 38% του κτιρίου. Η περίοδος μίσθωσης είναι 25 χρόνια με δικαίωμα παράτασης για ακόμη 25 χρόνια.

Η εταιρεία που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου, δηλαδή το joint venture των Dimand – Prodea, είναι η Rinascita A.E. (από την ιταλική λέξη που σημαίνει αναγέννηση), στην οποία η  Prodea συμμετέχει με ποσοστό 35%.

Το νέο Moxy θα είναι δυναμικότητας 200 δωματίων και θα έχει έντονο “πράσινο” προφίλ με την δημιουργία φυτεμένου δώματος, μεταξύ άλλων.

Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε περίπου 20 εκ. ευρώ.

Advertisement

TRENDING