ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Ανοίγουν το 2023 τα δύο νέα ξενοδοχεία της Brown στη Θεσσαλονίκη – Πώς θα ονομαστούν
Published
4 έτη agoon
By
Παύλος ΡίζοςΣε τροχιά υλοποίησης τα δύο νέα ξενοδοχεία της Brown στη Θεσσαλονίκη, τα οποία θα ονομαστούν με τα αντίστοιχα brands του ομίλου κάτω από τα οποία θα λειτουργήσουν.
Και οι δύο σημαντικές ξενοδοχειακές επενδύσεις της Brown στη Θεσσαλονίκη αφορούν τη δημιουργία νέων ξενοδοχείων σε υφιστάμενα ιστορικά κτίρια.
Το πρώτο αφορά το ιστορικό ξενοδοχείο “Βιέννη” στην Εγνατία και το έτερο αφορά δύο κτίρια στην περιοχή της Δωδεκανήσου, εκ των οποίων το ένα στέγαζε τις ιστορικές καπναποθήκες Μιχαηλίδη.
Και τα 2 νέα ξενοδοχεία θα ανοίξουν το 2023 κάτω από δύο διαφορετικά brands του ισραηλινού ομίλου, από τα οποία και θα πάρουν τα ονόματά τους (δείτε παρακάτω).
Η εταιρεία, όπως δήλωσε σε πρόσφατο συνέδριο της Θεσσαλονίκης, ο Leon Avigad, ιδρυτής της Brown Hotels, θα ανοίξει μέσα στο 2022 15 νέα ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα ενώ το 2023 θα είναι ακόμη πιο παραγωγικό με πάνω από 20 νέα ξενοδοχεία, εκ των οποίων τα 2 αφορούν τα νέα ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη.
Το νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων Brown Salonica
Το ξενοδοχείο στην οδό Εγνατία 2-4, από τη δυτική είσοδο της πόλης της Θεσσαλονίκης προς το κέντρο, αγοράσθηκε από την Brown Hotels την άνοιξη του 2020 έναντι ποσού 3,5 εκ. ευρώ.
Στο κτίριο, επιφάνειας 3.000 τ.μ., στεγάζονταν από το 2012 υπηρεσίες εκπαίδευσης από γνωστό κολλέγιο της Θεσσαλονίκης και η συμφωνία προέβλεπε τη λειτουργία τους εκεί έως και το τέλος της προηγούμενης εκπαιδευτικής περιόδου (του 2020), όπως και έγινε.
Πλέον, η Brown προχωρά στο σχεδιασμού του νέου ξενοδοχείου, τον οποίο έχει αναθέσει στη γνωστή τεχνική εταιρεία ΜΕΤΕ ΣΥΣΜ.
Το νέο ξενοδοχείο θα έχει δυναμικότητα 82 δωματίων ενώ θα διαθέτει επίσης εστιατόριο, καφέ, μπαρ, γυμναστήριο και κέντρο ευεξίας, κέντρο πολλαπλών χρήσεων, καθώς και roof garden με ανοικτό μπαρ.
Θα ενταχθεί στο brand Brown και θα ονομαστεί, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Leon Avigad, Brown Salonica.
Το σχεδιασμό έχει αναλάβει το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο Liakos Architects.
Μάλιστα, το επενδυτικό της σχέδιο εντάχθηκε πρόσφατα στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου από το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης). Το έργο αφορά τη δημιουργία νέου 4άστερου ξενοδοχείου στο κτίριο του “Ξενοδοχείου Βιέννη” με την επένδυση να αγγίζει τα 4,17 εκατ. ευρώ.
Από τον Αναπτυξιακό Νόμο, η επένδυση θα ενισχυθεί με το ποσό του 1,46 εκατ. ευρώ περίπου, με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΒΙΕΝΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.
Το ιστορικό ξενοδοχείο κτίσθηκε την περίοδο 1929-1931 στη θέση που υπήρχε η βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Κυριακής, η οποία όμως κάηκε ολοσχερώς στη μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης το 1917.
Το κτίριο είχε 55 δωμάτια σε 3 ορόφους ενώ υπήρχε και η πρόβλεψη για 4ο όροφο, ο οποίος όμως έγινε πολύ αργότερα, κατά την τελευταία περίοδο ανακαίνισής του.
Λειτούργησε ως ξενοδοχείο έως το 1965 και την επόμενη δεκαετία σφραγίστηκαν οριστικά οι όροφοί του, ενώ στο ισόγειο λειτουργούσαν έκτοτε καταστήματα.
Το 1994 ανακαινίσθηκε πλήρως στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 1997 και στέγασε Ευρωπαϊκή υπηρεσία έως το 2012 οπότε και ξεκίνησε να λειτουργεί ως κολλέγιο.
Η νέα μικτή επένδυση για ξενοδοχείο και κατοικίες στη Δωδεκανήσου
Η δεύτερη επένδυση της Βrown Hotels στη Θεσσαλονίκη αφορά δύο ιστορικά κτίρια καπναποθηκών στην περιοχή της Δωδεκανήσου.
Το πρότζεκτ αφορά την ενοποίηση δύο ακινήτων, του “Πυθαγόρας” επί της Ναυμαχίας Λήμνου, και της “Καπναποθήκης Μιχαηλίδη” επί της Δωδεκανήσου και Ναυμαχίας Λήμνου.
Τα δύο κτίρια θα ενωθούν λειτουργικά για να δημιουργήσουν ένα μεγάλο κατάλυμα.
Όπως είχε επισημάνει σε συνέδριο της Θεσσαλονίκης ο Leon Avigad, δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί το τελικό μίγμα χρήσεων. Είτε θα δημιουργηθεί ένα ξενοδοχείο 240 δωματίων, είτε θα γίνει ξενοδοχείο 140 περίπου δωματίων και 50 ακόμη micro appartments.
Πάντως, η WH Europe, που βρίσκεται πίσω από τη Brown Hotels, αναφέρει στην περιγραφή του πρότζεκτ τη μικτή λύση κλασικού ξενοδοχείου 138 δωματίων και condo hotel 51 διαμερισμάτων.
Το νέο κατάλυμα θα λειτουργήσει υπό το brand Lighthouse (όπως αντίστοιχα χρησιμοποιήθηκε στο νέο ξενοδοχείο Lighthouse Athens στην Ομόνοια), από το οποίο και θα πάρει το όνομά του.
Άνοιξε νέο 5άστερο ξενοδοχείο σε ιστορικό κτίριο της Θεσσαλονίκης στη Δωδεκανήσου
You may like
-
“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο
-
Ολοκληρώνεται η επένδυση γραφείων της BriQ στη Λεωφόρο Ποσειδώνος – Ποιά άλλα έργα real estate δρομολογεί
-
Conrad Athens The Ilisian: πώς το ιστορικό Hilton επανατοποθετήθηκε στην αγορά της Αθήνας με φιλοξενία, branded residences και λέσχες
-
“Στα σκαριά” 9 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν
-
Πώς επηρέασαν τα ξενοδοχεία και εμπορικά ακίνητα τα μεγέθη του Ομίλου Centric το 2025
-
Συμφωνία για ενσωμάτωση της Hotel Insider με την IDeaS – Ποιά τα οφέλη για τους ξενοδόχους
Στην πώληση κτιρίου γραφείων στο Μαρούσι προχώρησε η Trastor
Prodea Investments: Πώς εξελίσσεται η απόσχιση του κλάδου logistics
“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο
Ολοκληρώνεται η επένδυση γραφείων της BriQ στη Λεωφόρο Ποσειδώνος – Ποιά άλλα έργα real estate δρομολογεί
Conrad Athens The Ilisian: πώς το ιστορικό Hilton επανατοποθετήθηκε στην αγορά της Αθήνας με φιλοξενία, branded residences και λέσχες
“Στα σκαριά” 9 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν
Πώς επηρέασαν τα ξενοδοχεία και εμπορικά ακίνητα τα μεγέθη του Ομίλου Centric το 2025
Συμφωνία για ενσωμάτωση της Hotel Insider με την IDeaS – Ποιά τα οφέλη για τους ξενοδόχους
Χαρτοφυλάκιο 39 ακινήτων 49 εκατ. ευρώ από την Πειραιώς θα αποκτήσει η Premia Properties
Γιατί παραμένει αναξιοποίητο το 32% των ακινήτων στην Ελλάδα – Μόλις 1 στα 10 κλειστά ακίνητα άμεσα αξιοποιήσιμο
“Στα σκαριά” νέα επένδυση γραφείων της Hellenic Properties στον Ταύρο – Ποιό γνωστό ακίνητο θα αξιοποιηθεί
Εγκρίθηκε το νέο έργο ανακαίνισης γνωστού ξενοδοχείου στη Γλυφάδα
“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Συγγρού – Ποιό ακίνητο θα αξιοποιηθεί και ποιά εταιρεία επενδύει
Νέο “πράσινο φως” για κτιριακό έργο γραφείων στο Votanikos Business Park της Dimand
“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στην Ερμού – Ποιό κτίριο θα αξιοποιηθεί
Προχωρά η επένδυση της Hellenic Properties στο κτίριο γραφείων LK119 – Πού βρίσκεται και ποιός είναι ο μισθωτής
Πώς προχωρά η επέκταση της ΙΚΕΑ στην Ελλάδα – Σε ποιού είδους εμπορικά ακίνητα θα επενδύσει και σε τι στάδιο βρίσκεται το project στο The Ellinikon
Ξανά “στα σκαριά” η mega τουριστική επένδυση στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας – Τι θα περιλαμβάνει και ποιοί επενδύουν
Νέα εποχή για το ιστορικό Hilton της Αθήνας – Ανοίγει στις 23 Απριλίου το νέο 5άστερο Conrad Athens The Ilisian
“Πράσινο φως” για το νέο ξενοδοχείο Bob W στη Σταδίου – Τι θα περιλαμβάνει και ποιά εταιρεία επενδύει
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής της Riviera Galleria στο Ελληνικό
[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο
[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή της οικιστικής επένδυσης Promenade Heights στο The Ellinikon
[VIDEO] Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2026 από την Dimand το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά
[VIDEO] Λίγο πριν την ολοκλήρωση το μεγάλο έργο γραφείων Syndesis Hub στο Ελληνικό
[VIDEO] Ανοίγει την 1η Μαρτίου το νέο The Fiction Athens στο Μαρούσι – Πώς μεταμορφώθηκε το γνωστό ξενοδοχείο Civitel
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής του εμπορικού κέντρου Riviera Galleria στο Ελληνικό
[VIDEO] Πώς προχωρούν τα έργα για το νέο data center στα Σπάτα
Προς αξιοποίηση το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου “Βέρμιον” στη Νάουσα – Τι αφορά ο διαγωνισμός παραχώρησης 48 εκατ. ευρώ
Δύο νέες οικιστικές επενδύσεις από την MIBS στον Πειραιά – Ποιό πρώην βιομηχανικό κτίριο με ιστορία θα μεταμορφωθεί σε κατοικίες
TRENDING
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago“Στα σκαριά” νέα επένδυση γραφείων της Hellenic Properties στον Ταύρο – Ποιό γνωστό ακίνητο θα αξιοποιηθεί
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες agoΕγκρίθηκε το νέο έργο ανακαίνισης γνωστού ξενοδοχείου στη Γλυφάδα
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Συγγρού – Ποιό ακίνητο θα αξιοποιηθεί και ποιά εταιρεία επενδύει
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 εβδομάδα agoΝέο “πράσινο φως” για κτιριακό έργο γραφείων στο Votanikos Business Park της Dimand
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στην Ερμού – Ποιό κτίριο θα αξιοποιηθεί







