ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αθήνα, ο δεύτερος κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός για το 2020!

Published

on

Περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι ψήφισαν τις καλύτερες πόλεις για να επισκεφθεί κανείς στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του ενδέκατου διαγωνισμού «European Best Destination 2020». Σ’ αυτή την ψηφοφορία, λοιπόν, η Αθήνα αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων, μένοντας πίσω μονάχα από την πόλη Κολμάρ της Βόρειας Γαλλίας.

Στην ιστοσελίδα europeanbestdestinations.com, υπάρχουν εγκωμιαστικά σχόλια για την ελληνική πρωτεύουσα. Μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι: «Η Αθήνα είναι μια πόλη σε συνεχή εξέλιξη, όπου η παράδοση συναντά τη νεωτερικότητα σε μουσεία, καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ. Μαζί με τη Ρώμη, η Αθήνα αποτελεί το λίκνο των πολιτισμών και μοιάζει σαν ένα απίστευτα δυναμικό, ζωντανό και υπαίθριο μουσείο. Στην Αθήνα συγχωνεύεται το παρελθόν με το παρόν, δημιουργώντας έτσι έναν προορισμό μεγάλων αντιθέσεων. Η πρωτεύουσας της Ελλάδας συνιστά έναν κοσμοπολίτικο κόμβο με νόστιμες γαστρονομικές απολαύσεις, ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή και μία ξεχωριστή καλλιτεχνική σκηνή».

Εκτός από την πόλη Κολμάρ της Γαλλίας και την Αθήνα, που φιγουράρουν στις 2 πρώτες θέσεις της κατάταξης του «European Best Destination 2020», την υπόλοιπη λίστα συμπληρώνουν κατά σειρά: Τυφλίδα (Γεωργία), Βιέννη (Αυστρία), Κασκαΐς (Πορτογαλία), Σιμπίου (Ρουμανία), Ναμούρ (Βέλγιο), Ριέκα (Κροατία), Παρίσι (Γαλλία), Μπιντκότζ (Πολωνία), Ρώμη (Ιταλία), Χέβιζ (Ουγγαρία), Κορκ (Ιρλανδία), Ροσφόρ (Γαλλία) και Μινόρκα (Ισπανία).

Advertisement

TRENDING