Connect with us

SPECIAL EDITIONS

Αξέχαστη εμπειρία στο νέο Isla Brown Corinthia με τη βοήθεια των DBD Athens και Υδάτωρ

bizness.gr

Published

on

Isla Brown Corinthia - Πηγή φωτό: DBD Athens Construction
Isla Brown Corinthia - Πηγή φωτό: DBD Athens Construction

Ο γνωστός ξενοδοχειακός όμιλος Brown πλέον προσφέρει άλλη μία επιλογή πολυτελούς διαμονής. Αυτή τη φορά κοντά στην Αθήνα.

Το 5-άστερο “Isla Brown Corinthia”στους Αγίους Θεοδώρους άνοιξε επίσημα τις πύλες του στους επισκέπτες τον Ιούνιο του 2022 και φιλοδοξεί να αποτελέσει ιδανικό προορισμό γι’ αυτούς που θέλουν να συνδυάσουν την ηρεμία και την άνεση, με τις πολλαπλές δραστηριότητες.

Με 166 δωμάτια και σουίτες, διαθέσιμα σε λιγότερο από μία ώρα οδήγηση από το κέντρο της Αθήνας ή το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», είναι πειρασμός για αυτούς που θέλουν να ζήσουν αξέχαστες στιγμές διακοπών, χωρίς να απομακρυνθούν από την πρωτεύουσα.

Η πρωτοποριακή αρχιτεκτονική του, εμπνευσμένη από τα χρώματα και την ιστορία της περιοχής, είναι συνυφασμένη με το υγρό στοιχείο. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, έχει φαντασμαγορικές πισίνες τόσο στο επίπεδο της θάλασσας, όσο και στην ταράτσα και state-of-the-art σύστηματα κλιματισμού και ανακυκλοφορίας ζεστού νερού. Όπου όμως υπάρχει τρεχούμενο νερό, υπάρχει και άντληση.

Και η υπεύθυνη για τη ριζική ανακαίνιση, εξειδικευμένη εταιρία DBD Athens, με την υποστήριξη της Υδάτωρ (επίσημου αντιπροσώπου του ομίλου Xylem στην Ελλάδα), φρόντισε για την επιλογή των κατάλληλων συστημάτων σε κάθε εφαρμογή.

«Την ποιότητα των αντλιών της Xylem Lowara τη γνωρίζω εδώ και δεκαετίες, από τις πρώτες μου εμπειρίες ως μηχανικός σε ιδιαίτερα απαιτητικές εφαρμογές στη Μέση Ανατολή» αναφέρει ο κ. Ευστάθιος Πλατανιάς, MEP Project Manager της τεχνικής εταιρίας DBD Athens. «Οπότε δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη όσον αφορά στις αντλίες που θα χρησιμοποιούσαμε για έν τέτοιο ξενοδοχείο».

Isla Brown Corinthia - Πηγή φωτό: DBD Athens Construction

Isla Brown Corinthia – Πηγή φωτό: DBD Athens Construction

Αυτόνομη και ασφαλής διανομή νερού

Η κάλυψη των πολυσχιδών αναγκών του ξενοδοχειακού συγκροτήματος βασίζεται στο να υπάρχει αξιόπιστη παροχή και διανομή νερού. Την απαιτούμενη αυτονομία εγγυάται μία κεντρική δεξαμενή μέσω ενός τετράδυμου πιεστικού συγκροτήματος με αντλίες ισχύος 4kW, οι οποίες αναλαμβάνουν την προώθηση του νερού οπουδήποτε αυτό χρειάζεται.

Οι κινητήρες των αντλιών είναι ενεργειακής κλάσης ΙE3 και, καθώς οδηγούνται από inverter τύπου Hydrovar, εγγυώνται συνολική απόδοση επιπέδου IES2, την υψηλότερη στη σχετική κατηγορία.

Επιπλέον, για την άρδευση των κήπων και λοιπών πράσινων περιβάλλοντων χώρων του ξενοδοχείου χρησιμοποιείται ένα δίδυμο πιεστικό συγκρότημα, με αντλίες στα 1,5kW και inverter τύπου Smart της Xylem Lowara, με κινητήρες ακόμα υψηλότερης ενεργειακής κλάσης ΙΕ5 και συνολική απόδοσης επίσης κατηγορίας IES2.

Όσον αφορά στην πυροπροστασία, επιλέχθηκαν πάλι δύο αντλίες της Xylem Lowara των 30kW για το ηλεκτροκίνητο τμήμα (αποδίδοντας 60 m3/hr στα 8,5 bar), 41kW για το εφεδρικό diesel τμήμα και μία αντλία “jockey” ισχύος 1,5kW (2 m3/hr στα 9,5 bar).

Τόσο ο σχεδιασμός, όσο και η κατασκευή του συστήματος πυρόσβεσης ακολουθούν αυστηρά το ευρωπαϊκό πρότυπο EN 12845, ώστε οι επισκέπτες του “Isla Brown Corinthia” να μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, όσο απολαμβάνουν τις διακοπές τους.

Εξοικονόμηση ενέργειας σε ψύξη, θέρμανση και κλιματισμό

Όσον αφορά στις ανάγκες ψύξης, θέρμανσης και κλιματισμού, έχει δοθεί έμφαση στον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας. Το πρωτεύον σύστημα που εξυπηρετούν 4 αντλίες Xylem Lowara σταθερών στροφών (2 για το κύκλωμα ζεστού νερού και 2 για το κύκλωμα του κρύου), συμπληρώνει ένα δευτερεύον σύστημα με 5 αντλίες, ίδιου τύπου, των 7,5kW (2 για τα θερμά και 3 για τα ψυχρά νερά), οι οποίες οδηγούνται από ρυθμιστές στροφών τύπου Hydrovar (inverter).

Οι ηλεκτρονικές αυτές συσκευές (Hydrovar) ενσωματώνονται στο πίσω μέρος των αντλιών, πάνω στα καπάκια των φτερωτών των κινητήρων, και ρυθμίζουν αυτόματα την παροχή κάθε αντλίας, ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες για ψύξη ή θέρμανση.

Έτσι, και οι επισκέπτες έχουν τις ανέσεις για τις οποίες έχουν πληρώσει, αλλά δε σπαταλάται και ηλεκτρική ενέργεια, μειώνοντας ταυτόχρονα τα κόστη λειτουργίας του “Isla Brown Corinthia” και το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

Επιπρόσθετα, για την ανακυκλοφορία του ζεστού νερού έχουν επιλεχθεί οι κυκλοφορητές Lowara Ecocirc XL με τον καλύτερο βαθμό απόδοσης της αγοράς (ενεργειακός δείκτης ΕΕΙ: 0,16), συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο στην «πράσινη» λειτουργία του ξενοδοχείου.

«Είμαστε τυχεροί που αντιπροσωπεύουμε τον όμιλο της Xylem, με μεγάλη ποικιλία σε πρωτοποριακές λύσεις για τις εφαρμογές νερού. Έτσι, έχουμε τη δυνατότητα επιλογής αντλητικών συστημάτων που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των πελατών μας, σε επίπεδο παροχής, χώρου εγκατάστασης, ειδικών υλικών κατασκευής και κατανάλωσης ενέργειας», τονίζει ο κ. Γιώργος Κοζής, υπεύθυνος μηχανικός του τμήματος Κτιριακών Εφαρμογών της ΥΔΑΤΩΡ.

Αξιόπιστη διαχείριση λυμάτων και ομβρίων

Όπως είναι λογικό, η διαχείριση των λυμάτων και των ομβρίων υδάτων σε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων είναι ευαίσθητο θέμα. Οποιαδήποτε δυσοσμία ή υπερχείλιση θα μπορούσε να δράσει αρνητικά για τη φήμη του ξενοδοχείου.

Για την εξασφάλιση της αξιόπιστης λειτουργίας του συστήματος περισυλλογής και απομάκρυνσης λοιπόν, επιλέχθηκαν κλειστά συστήματα της Xylem Lowara, όπου όλα τα λειτουργικά τμήματα και οι συνδέσεις περιλαμβάνονται σε compact, αυτόματους σταθμούς ανύψωσης λυμάτων.

Οι σταθμοί ανύψωσης που βρίσκονται στην είσοδο παραλαβής τροφίμων, στο κεντρικό αντλιοστάσιο και κάτω από το διάδρομο της κουζίνας είναι προκατασκευασμένοι από PE, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά standards EN12050-1&2.

Κάθε ένας από αυτούς τους σταθμούς τύπου Doublebox Plus περιλαμβάνει ένα ζευγάρι αντλιών ισχύος 0,75-1,5kW, με πέλματα επικάθησης και οδηγούς για εύκολη εξαγωγή των αντλιών, καθώς και σετ φλοτεροδιακοπτών λυμάτων. Η λειτουργία τους ελέγχεται από κατάλληλους ηλεκτρικούς πίνακες.

Στη συνέχεια, τα λύματα συγκεντρώνονται σε 3 μεγάλα προκατασκευασμένα αντλιοστάσια τύπου TOP του οίκου Xylem Flygt, όπου κάθε ένα περιλαμβάνει δίδυμο αντλιών σειράς MP, ισχύος 7,4kW έκαστη, και μέσω αυτών προωθούνται στο κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης. Με την επιλογή αυτών των λύσεων λοιπόν, υπάρχει τόσο εξοικονόμηση χώρου, όσο και ασφαλής απομάκρυνση των ανεπιθύμητων ρευστών.

Συμπεράσματα από τη συνεργασία

Το αποτέλεσμα της ριζική ανακαίνισης του “Isla Brown Corinthia” έχει ήδη λάβει εξαιρετικές κριτικές από τους επισκέπτες, ενώ αντίστοιχες είναι και οι εντυπώσεις από τη συνεργασία των δύο εταιριών.

«Πέρα από την ποιότητα των προϊόντων, αυτό που μέτρησε ακόμα περισσότερο στην εξαιρετική συνεργασία μας με την Υδάτωρ, είναι η βαθιά τεχνογνωσία των μηχανικών της που μας βοήθησε να επιλέξουμε τις πλέον λειτουργικές λύσεις.

Επίσης, υποδειγματική ήταν και η εξυπηρέτηση κατά την προμήθεια, την εγκατάσταση και τη θέση σε λειτουργία των αντλητικών συγκροτημάτων» καταλήγει ο κ. Ευστάθιος Πλατανιάς.

Η πρόσφατη ανακαίνιση του πολυτελούς ξενοδοχείου, είναι μία μόνο από τις επιτυχείς συνεργασίες των τελευταίων ετών, μεταξύ των Brown –DBD Athens – Υδάτωρ. Και δεδομένων των αποτελεσμάτων, προμηνύονται και άλλες για το μέλλον.

Αν σχεδιάζετε κάποια επένδυση στο χώρο των ξενοδοχείων ή στην ανάπλαση εξωτερικών χώρων, η εμπειρία της εξειδικευμένης εταιρίας DBD Athens (www.dbd.gr) θα μπορούσε να σας φανεί χρήσιμη.

Και για οποιαδήποτε ανάγκη σχετικά με τη βέλτιση διαχείριση εφαρμογών νερού, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα έμπειρα στελέχη της εταιρίας ΥΔΑΤΩΡ ΑΕ (www.idator.gr).

Advertisement

The Green Office

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement The Green Office
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Αργολική Ριβιέρα - Πηγή: Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ11 ώρες ago

Προχωρά η διαδικασία για τη μεγάλη τουριστική επένδυση Infinity στην Αργολίδα

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ12 ώρες ago

Εγκρίθηκε νέο επενδυτικό σχέδιο για ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μεσσηνία

Το ιστορικό κτίριο του Μινιόν φωταγωγημένο για τις γιορτές - Φωτό: Nikos Daniilidis, Elias Joidos
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ1 ημέρα ago

Προχωρά η διαδικασία για τη μεγάλη επένδυση real estate στο ΜΙΝΙΟΝ – Εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη

Piraeus Retail Park - Φωτό: Trade Estates
VIDEOS1 ημέρα ago

[VIDEO] Δείτε πώς έγινε το νέο εμπορικό πάρκο Piraeus Retail Park στην Πειραιώς

Το Piraeus Tower στο λιμάνι του Πειραιά όταν ολοκληρωθεί - Φωτό: ΤΕΡΝΑ / PILA Studio
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 ημέρες ago

[VIDEO] Αλλάζει σταδιακά όψη ο “κοιμώμενος γίγαντας” του Πειραιά & μεταμορφώνεται σε Piraeus Tower

Σαντορίνη - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Unsplash
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Σαντορίνη – Εγκρίθηκε το επενδυτικό σχέδιο

Η έκταση της πρώην Αμερικανικής Βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου - Φωτό: ΤΑΙΠΕΔ
REAL ESTATE3 ημέρες ago

Η επόμενη ημέρα της REDS – Ποιές μεγάλες επενδύσεις real estate προχωρά

Το νέο ξενοδοχείο NYX Athens by Leonardo, στο πρώην Esperia στη Σταδίου - Πηγή: Tsolakis Architects
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Πρόσω ολοταχώς για το νέο ξενοδοχείο στο πρώην Esperia στη Σταδίου – Βρέθηκε λύση για το όνομα

Syggrou Office Complex Φωτό: Dimand Real Estate
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ4 ημέρες ago

Syggrou Office Complex: oλοκληρώθηκε το πρώτο κτίριο γραφείων – Ποιά εταιρεία στεγάζεται πλέον εκεί

Το νέο Cambas Park στην Παλλήνη - Φωτό: REDS
REAL ESTATE4 ημέρες ago

Περνά και επίσημα κάτω από την ομπρέλα της Reggeborgh η REDS

REAL ESTATE1 έτος ago

Τα πάνω – κάτω στην αγορά ακινήτων φέρνει η νέα γραμμή 4 του Μετρό – Δείτε χάρτη με τους σταθμούς

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ4 έτη ago

Επενδύσεις 1,1 δισ. ευρώ ετοιμάζει η EBRD στα Βαλκάνια

To Grand Hyatt Athens στη Συγγρού - Πηγή: Grand Hyatt Athens
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 έτος ago

To 2022 θα ανοίξει το 2o μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας στη Λ. Συγγρού

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ1 έτος ago

Τα 7 εμπορικά κέντρα που αλλάζουν την εικόνα της Αθήνας – Ποιά νέα θα γίνουν και ποιά αλλάζουν

REAL ESTATE8 μήνες ago

Οι 2 εμβληματικές επενδύσεις real estate που μεταμορφώνουν την Πατησίων

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ4 έτη ago

Διεθνή διαγωνισμό προκηρύσσει το ΥΠΕΝ για την κατεδάφιση αυθαιρέτων στην Αττική

Το νέο ξενοδοχείο NYX Athens, στο πρώην Esperia στη Σταδίου - Πηγή: Tsolakis Architects
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 έτη ago

Τα 9 νέα ξενοδοχεία που ετοιμάζονται στην Αθήνα το 2021

Το νέο 5άστερο ξενοδοχείο Brown Beach Corinthia στους Αγίους Θεοδώρους - Πηγή: Brown Hotels
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ8 μήνες ago

[ΦΩΤΟ] 3 τουριστικές επενδύσεις που μεταμορφώνουν την Κορινθία – Πού και πότε ανοίγουν τα νέα ξενοδοχεία

Τα Μεσόγεια από ψηλά - Design by Canva Pro
REAL ESTATE1 έτος ago

Σε ποιά περιοχή “κλείδωσε” η μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα – Άνοδος στο τοπικό real estate

Μύκονος - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
REAL ESTATE1 έτος ago

Οι 5 hot περιοχές της Ελλάδας με τη μεγαλύτερη ζήτηση για ακίνητα από το εξωτερικό

Piraeus Retail Park - Φωτό: Trade Estates
VIDEOS1 ημέρα ago

[VIDEO] Δείτε πώς έγινε το νέο εμπορικό πάρκο Piraeus Retail Park στην Πειραιώς

Το Piraeus Tower στο λιμάνι του Πειραιά όταν ολοκληρωθεί - Φωτό: ΤΕΡΝΑ / PILA Studio
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 ημέρες ago

[VIDEO] Αλλάζει σταδιακά όψη ο “κοιμώμενος γίγαντας” του Πειραιά & μεταμορφώνεται σε Piraeus Tower

H νέα εμπορική επένδυση της Ten Brinke στην Ιερά Οδό στο Βοτανικό - Πηγή: Ten Brinke
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ1 εβδομάδα ago

[VIDEO] Νέα μεγάλη εμπορική επένδυση της Ten Brinke στον Κηφισό

Η οικιστική επένδυση της Ten Brinke στην οδό Καραμανλή στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke Hellas
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

[VIDEO – ΦΩΤΟ] Προχωρά μεγάλη οικιστική επένδυση στη Γλυφάδα – Ποιά γνωστή εταιρεία επενδύει

Η οικιστική επένδυση της Ten Brinke στο Χαλάνδρι - Πηγή: Ten Brinke Hellas
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Προχωρά η μεικτή επένδυση σε ακίνητο – φιλέτο στο Χαλάνδρι – Τι θα περιλαμβάνει

To διατηρητέο της Ερμού που θα αξιοποιηθεί από την Ten Brinke
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ3 εβδομάδες ago

Ξεκίνησε η νέα επένδυση της Ten Brinke στην Ερμού – Ποιό γνωστό ακίνητο θα αξιοποιηθεί

H εμπορική επένδυση της Ten Brinke στο Αγρίνιο - Πηγή: Ten Brinke
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ1 μήνα ago

[VIDEO] Προχωρά η εμπορική επένδυση της Ten Brinke στο Αγρίνιο

Το Piraeus Tower στο λιμάνι του Πειραιά όταν ολοκληρωθεί - Φωτό: ΤΕΡΝΑ / PILA Studio
VIDEOS1 μήνα ago

[VIDEO] Piraeus Tower: προχωρούν οι προεργασίες για τη νέα όψη στον Πύργο του Πειραιά

W Costa Navarino - Πηγή: ΤΕΜΕΣ
VIDEOS2 μήνες ago

[VIDEO] Άνοιξε το 1ο ξενοδοχείο της W Hotels στην Ελλάδα – Δείτε που

Piraeus Retail Park - Φωτό: Ten Brinke
VIDEOS2 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε το νέο retail park στην Πειραιώς

Trending