Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χ. Θεοχάρης: Να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε και τον τελευταίο τουρίστα

Newsroom

Published

on

“Όλη η Ελλάδα θα έχει την ίδια δυνατότητα διαχείρισης κρουσμάτων. Συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο Υγείας για την ενίσχυση όλων των δομών ώστε όλη η χώρα, από το μικρότερο νησί μέχρι την Αθήνα να είναι ικανή να υποδεχτεί τουρίστες και να διαχειριστεί οποιοδήποτε κρούσμα ή επικίνδυνη κατάσταση» υπογράμμισε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Αντ1 και τον Γ. Παπαδάκη.

Για τις χώρες από τις οποίες θα υποδεχθούμε επισκέπτες

«Συζητάμε συνεχώς με τους γιατρούς μέχρι να καταλήξουμε στις τελικές αποφάσεις. Οι ειδικοί έχουν τον τελευταίο λόγο οπότε οποιαδήποτε εκτίμηση είναι επισφαλής. Oι λίστες με τις χώρες που κυκλοφορούν απέχουν από την πραγματικότητα. Η λίστα που θα ανακοινώσουμε πριν το τέλος του μήνα, αφορά τις χώρες από όπου θα μπορεί να ταξιδέψει κάποιος χωρίς ιδιαίτερες διατυπώσεις. Θα ελέγχονται δειγματοληπτικά ώστε οι γιατροί να επιβλέπουν πως τα πράγματα εξελίσσονται ομαλά» επισήμανε ο υπουργός και συνέχισε λέγοντας: «Ανοίγουμε, αλλά παράλληλα παρακολουθούμε εντατικά την εξέλιξη της κατάστασης. Τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα θα προστατεύουν και το προσωπικό και τους τουρίστες»

Για τα υγειονομικά πρωτόκολλα

«Στα υγειονομικά πρωτόκολλα κάναμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Καθιερώσαμε τη συνεργασία κάθε μεγάλου καταλύματος από 50 κρεβάτια και πάνω με γιατρό. Αυτή θα είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του εθνικού μας συστήματος υγείας. Κάθε γιατρός θα μπορεί να καθησυχάσει τον κάθε έναν που έχει ανάγκη. Ο ξενοδόχος έχει συμβληθεί με κάποιο γιατρό. Μόλις παραπονεθεί ο πελάτης, ο ιατρός και μέσω τηλεϊατρικής επικοινωνεί με τον πελάτη και τον συμβουλεύει και αν κρίνει πως το κρούσμα είναι ύποπτο, κατόπιν συνεννόησης θα πραγματοποιηθεί ο έλεγχος του κρούσματος.

Ο έλεγχος θα γίνεται στα σημεία που έχουμε ορίσει επιχειρησιακά, π.χ. στην Πάρο που θα καλύπτει και την Αντίπαρο και μέσα σε ελάχιστες ώρες θα έχουμε τα αποτελέσματα. Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, θα απομονωθεί ο ασθενής αλλού, σε μέρος ξενοδοχείου καραντίνας και θα απολυμανθούν οι χώροι, ενώ θα παρακολουθείται ο γιατρός, ο οποίος αν κρίνει ότι χρειάζεται νοσηλεία, ο ασθενής θα διακομιστεί σε κάποιο νοσοκομείο. Δεν θα υπάρξει καμία επίπτωση στα ξενοδοχεία».

Για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων

«Η προσπάθειά μας στοχεύει στο να υπάρξει δουλειά για όλους. Για αυτό και η κυβέρνησή μας ανακοίνωσε ευελιξία στα ξενοδοχεία και στα εργασιακά και στο πρόγραμμα ενίσχυσης ώστε και οι εργαζόμενοι να στηριχθούν περισσότερο και οι επιχειρήσεις να προσλάβουν περισσότερο προσωπικό από όσο χρειάζονται».

Για τα προγράμματα εσωτερικού τουρισμού

«Ο στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι από την 1η Ιουλίου να ξεκινήσει το πρόγραμμα στήριξης για τον εσωτερικό τουρισμό. Εμείς στηρίζουμε τον εσωτερικό τουρισμό με 30 εκ. με το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» του υπουργείου Τουρισμού, με 30 εκ. με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ και 10-20 εκ. σε ένα πρόγραμμα εταιρικών «voucher» ώστε και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις να δώσουν «voucher» στους υπαλλήλους τους για διακοπές».

Για τις σχολικές εκδρομές

«Βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με τη «fedHATTA» για να βρεθούν λύσεις για τα ταξιδιωτικά γραφεία και τις ακυρώσεις στις σχολικές εκδρομές».

Και ο κ. Θεοχάρης κατέληξε λέγοντας «Στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε και τον τελευταίο τουρίστα που θα ξεπεράσει τους φόβους του και θα έχει την οικονομική δυνατότητα να επισκεφτεί τη χώρα μας. Κάθε 1% που θα κερδίζουμε φέτος, θα είναι επί 5 του χρόνου».

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ20 ώρες ago

Με 3 “ταχύτητες” τρέχει η αγορά γραφείων στην Αττική – Ποιά κτίρια έχουν μεγαλύτερη ζήτηση και γιατί

Κύθνος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ21 ώρες ago

“Στα σκαριά” επένδυση για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Κύθνο

The Noverian Elounda Retreat - Πηγή: CHC Group
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ22 ώρες ago

“Πράσινο φως” για τη νέα 5άστερη ξενοδοχειακή επένδυση The Noverian στην Ελούντα – Πότε θα ολοκληρωθεί

Το ακίνητο της οδού Κοραή που θα ανακαινίσει η Dimand για την Piraeus Bank - Πηγή: Dimand Real Estate
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ22 ώρες ago

Σε εξέλιξη τα έργα για το νέο κτίριο γραφείων της Πειραιώς στην Κοραή – Ποιός ο ρόλος της Dimand

Athens Riviera Falirikon - QG Investments / 314 Architecture Studio
RESIDENTIAL2 ημέρες ago

[VIDEO] Ξεκίνησαν τα έργα για τη νέα οικιστική επένδυση Athens Sansiveria στην Λεωφόρο Ποσειδώνος

Πάρος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI/PANORAMAPRESS/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Εγκρίθηκε έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου στην Πάρο

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva Pro
LOGISTICS2 ημέρες ago

“Πράσινο φως” για το νέο κέντρο logistics της ΜΑΚΙΟΣ στον Ασπρόπυργο

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων δρομολογείται στη Μεσσηνία – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Sunwing Makrigialos & Ocean Beach Club - Πηγή: Premia Properties
REAL ESTATE6 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέα mega αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 40 εκατ. ευρώ της Premia Properties – Σε ποιούς 5 τομείς θα επενδυθούν τα κεφάλαια

Rocca a Mare Heraklion - Πηγή: Accor
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ7 ημέρες ago

Ανοίγει το 2025 στην Κρήτη το πρώτο ξενοδοχείο Handwritten Collection της Accor στην Ελλάδα – Πού θα βρίσκεται

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).