Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χρ. Θεοχάρης: Αναγκαία η υιοθέτηση κοινών πρωτοκόλλων για τον τουρισμό

bizness.gr

Published

on

Στιγμιότυπο από τη σύνοδο (Πηγή φωτογραφίας: Υπουργείο Τουρισμού).

Την ανάγκη υιοθέτησης κοινών πρωτοκόλλων -τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο- για την ασφαλή και ομαλή επανεκκίνηση του Τουρισμού το 2021 και τον ηγετικό ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού προς αυτή την κατεύθυνση ανέδειξε κατά την τοποθέτησή του στην 112η Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Οργανισμού, που πραγματοποιείται στην Τιφλίδα της Γεωργίας, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την Τετάρτη ο Έλληνας Υπουργός έκανε εκτενή μνεία στα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες που πρέπει να υλοποιηθούν, τόνισε ότι «η Ελλάδα θα στηρίξει την προσπάθεια δημιουργίας κοινών πρωτοκόλλων, συμμετέχοντας στην Επιτροπή για την ανάπτυξη Διεθνούς Κώδικα για την Προστασία των Τουριστών».

Τη συμβολή της χώρας μας επεσήμανε ο κ. Pololikashvili

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμβολή της χώρας μας στη διαχείριση της πανδημίας επισημάνθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του ΠΟΤ κ. Ζurab Pololikashvili, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επισήμανε τον καθοριστικό ρόλο της Ελληνικής προεδρίας στην Περιφερειακή Επιτροπή για την Ευρώπη κατά τη διάρκεια των εργασιών της «Task Force» για τη διαμόρφωση της λευκής Βίβλου για την Παροχή Συστάσεων ως προς την ανάκαμψη του τουρισμού.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Goldstein

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του κ. Adam Goldstein, Προέδρου της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), που αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στο συντονιστικό ρόλο που ανέλαβε η Ελλάδα για την επανέναρξη της κρουαζιέρας στην Ευρώπη.

Σημαντική επιτυχία για τη χώρα μας θεωρείται η απόφαση να είναι μέλος της Τεχνικής Επιτροπής για τη διαδικτυακή τουριστική εκπαίδευση ενώ στο πλαίσιο των καλών διμερών σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία, ο Έλληνας Υπουργός συμφώνησε στο άνοιγμα περιφερειακού Γραφείου του ΠΟΤ στη Σαουδική Αραβία.

Πρόθεση της Ελλάδας είναι να υποβάλει εκ νέου υποψηφιότητα για μια δεύτερη θητεία στο Εκτελεστικό Συμβούλιο και στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Θεοχάρης πραγματοποίησε σειρά επαφών με ομολόγους του και στελέχη του ΠΟΤ.

Η «Δήλωση της Τιφλίδας»

Οι εργασίες του Εκτελεστικού Συμβουλίου ολοκληρώνονται σήμερα, Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, με την υιοθέτηση της «Δήλωσης της Τιφλίδας» με δεσμεύσεις των χωρών-μελών για βιώσιμη επανάκαμψη του διεθνούς τουρισμού και αναλύονται σε τρεις άξονες: για τους πολίτες, για τον πλανήτη και για την ευημερία.

Στο κλείσιμο των εργασιών της πρώτης ημέρας, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε: «Είναι σημαντικό που διεθνείς Οργανισμοί, όπως ο ΠΟΤ αλλά και παράγοντες του τουρισμού, όπως η CLIA αναγνωρίζουν τη σημαντική συμβολή της χώρας μας στο άνοιγμα του Τουρισμού σε διεθνές επίπεδο».

«Εργαστήκαμε όλοι -πολιτεία, φορείς, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι- με υπευθυνότητα και με επαγγελματισμό και αυτό επιβραβεύεται από τα θετικά σχόλια που εισέπραξα εδώ, στην Τιφλίδα. Η Ελλάδα πρωταγωνιστούσε και θα πρωταγωνιστεί στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και για αυτό θα δουλέψουμε εντατικά και συστηματικά, με ορίζοντα το 2021 και με την ελπίδα ότι σύντομα θα έχουμε καλά νέα και από το χώρο της Ιατρικής», προσέθεσε ο υπουργός.

Στο πρόγραμμα του Υπουργού Τουρισμού περιλαμβάνονται και διμερείς επαφές με τους ομολόγους του Υπουργούς του Μαρόκου, της Σαουδικής Αραβίας και της Αιγύπτου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Κρ. Λαγκάρντ εκφράζει τη λύπη της για το ότι λίγες γυναίκες βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης

bizness.gr

Published

on

Κριστίν Λαγκάρντ
Φωτογραφία Αρχείου

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε σήμερα τη λύπη της, σε συνέντευξη της στο γαλλικό περιοδικό Challenges, για το γεγονός ότι λίγες γυναίκες βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, ακόμη και στους κόλπους του θεσμού του οποίου προΐσταται.

Υπερβολικά λίγες γυναίκες σε θέσεις ευθύνης

«Εξακολουθούν να υπάρχουν υπερβολικά λίγες γυναίκες σε θέσεις ευθύνης στον κόσμο, ιδιαίτερα στον οικονομικό και τον χρηματοπιστωτικό τομέα, περιλαμβανομένων των κεντρικών τραπεζών», δήλωσε η Λαγκάρντ, πρώτη γυναίκα επικεφαλής της ΕΚΤ, τα ηνία της οποίας ανέλαβε τον Νοέμβριο 2019.

«Από τα 25 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, η Ίζαμπελ Σνάμπελ και εγώ είμαστε οι δύο μοναδικές γυναίκες στην οικογενειακή φωτογραφία… Δεν είναι φυσιολογικό!», υπογράμμισε η γαλλίδα πρόεδρος του θεσμού.

Σε μήνυμά της στο Twitter, η Ίζαμπελ Σνάμπελ αντέδρασε σήμερα υπογραμμίζοντας πως «είναι δύσκολο να υπερτιμήσει κανείς τη σημασία ηγετών όπως η Κριστίν Λαγκάρντ, οι οποίοι εκφράζονται ανοικτά για τα θέματα αυτά, παρ’ όλα τα φρικτά μισογυνικά σχόλια που σίγουρα θα ακολουθήσουν».

Σύμφωνα με την Λαγκάρντ, «υπάρχει κάποια συνειδητοποίηση», όμως δεν πρόκειται παρά για «την αρχή της διαδικασίας».

Η ίδια εκτιμά πως η κρίση του κορονοϊού «κατέστησε πιο δύσκολη τη θέση των γυναικών».

«Οι γυναίκες αποτελούν σχεδόν το 70% των επαγγελμάτων υγείας· κινδυνεύουν περισσότερο σε υγειονομικό επίπεδο. Με τον εγκλεισμό, βρίσκονται σε όλα τα μέτωπα, υποχρεωμένες να εργάζονται φυλώντας παράλληλα τα παιδιά, για να μην μιλήσουμε για την ενδοοικογενειακή βία», υπογράμμισε εκτιμώντας πως, «όπως σε όλες τις οικονομικές κρίσεις, είναι περισσότερο εκτεθειμένες στον κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους ή να δουν τον μισθό τους να μειώνεται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ συνεχίζει και τον χειμώνα τα απευθείας δρομολόγια από/προς Χανιά

bizness.gr

Published

on

Cruise Ferry ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ της Minoan Lines

Οι Μινωικές Γραμμές ενημερώνουν το επιβατικό κοινό και τους συνεργάτες τους, ότι το H/S/F ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ συνεχίζει με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ δρομολόγια από/προς Χανιά και Πειραιά και το χειμώνα, με βραδινή αναχώρηση στις 21:30 από το λιμάνι της Σούδας και του Πειραιά.

Συγκεκριμένα το ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ δρομολόγιο από/προς Χανιά και Πειραιά με το ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ είναι το ακόλουθο:

Επίσης, το H/S/F ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ εκτελεί εναλλάξ με το H/S/F ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ καθημερινά δρομολόγια στη γραμμή των Χανίων, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να απευθύνονται στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στα Κεντρικά Πρακτορεία των Μινωικών Γραμμών, μέσω του Πανελλαδικού Αριθμού Κρατήσεων 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο), στα κεντρικά πρακτορεία ή στα λιμενικά γραφεία της εταιρείας (Πειραιάς: 210-4145744, 210-4080028, Αθήνα: 210 3376910, Σούδα: 6972-552661, 28210-81276, Χανιά: 28210-45911-12). Κρατήσεις On-Line στο www.minoan.gr και χρησιμοποιήστε τη νέα Υπηρεσία E-Ticket (https://www.minoan.gr/eticket ) εκτυπώνοντας το εισιτήριό σας για τις γραμμές εσωτερικού ή κατεβάζοντάς το στην οθόνη του κινητού σας.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι, πριν από το ταξίδι, σύμφωνα με τις οδηγίες των Ελληνικών Αρχών για τον περιορισμό εξάπλωσης του Covid-19, είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση της έντυπης δήλωσης (https://bit.ly/3kfWqiT ) και η παράδοσή της κατά την επιβίβαση στον υπεύθυνο Οικονομικό Αξιωματικό του πλοίου καθώς και η χρήση μάσκας σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του πλοίου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ικανοποίηση των Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας για τις εξαγγελίες του ΥΠΕΝ Κ. Χατζηδάκη

bizness.gr

Published

on

Κωστής Χατζηδάκης
Φωτογραφία Αρχείου

Χαιρετίζει η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ) τη δέσμευση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, για την άμεση εφαρμογή του Target Model στη νέα δομή της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

«Η δέσμευση αυτή αποτελεί αδιαμφισβήτητα, τη βάση για την ανάπτυξη ενός σταθερού και προβλέψιμου μοντέλου αγοράς και στην πράξη σημαίνει άμεση υλοποίηση μέτρων για την ανάπτυξη συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά και τον εξορθολογισμό του υψηλού κόστους ενέργειας που επιβαρύνει την ελληνική βιομηχανία», τονίζει η ΕΒΙΚΕΝ και προσθέτει:

«Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου για την πλήρη εναρμόνιση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο στον τομέα της ενέργειας θα πρέπει εντέλει να αποτελέσει εθνικό στόχο άμεσης προτεραιότητας διότι επηρεάζει καθοριστικά την υλοποίηση των παραγωγικών επενδύσεων καθώς και την πορεία των εξαγωγών και της βιομηχανικής παραγωγής της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, χαιρετίζουμε τις δηλώσεις του κ. Χατζηδάκη και τη δέσμευσή του σε μέτρα μείωσης του κόστους στη βιομηχανία. Παραμένουμε στη διάθεση της Πολιτείας για την ανάπτυξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου, που θα συμβάλλει ενεργά στην υλοποίηση του στόχου της μετάβασης σε μία πλήρως απελευθερωμένη και ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας».

Η ΕΒΙΚΕΝ ζητά εξάλλου τη σύσταση ομάδας εργασίας στο υπουργείο για τη διαμόρφωση προτάσεων «για την άρση των στρεβλώσεων που κατακλύζουν την υφιστάμενη δομή της αγοράς και τη μείωση του ενεργειακού κόστους το οποίο αποκλίνει σημαντικά σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading
Advertisement

Trending