Connect with us

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Coyote Logistics: Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν φορτωτές και μεταφορείς

Newsroom

Published

on

Καθώς ο υπερβολικός κατακερματισμός εξακολουθεί να επηρεάζει την ευρωπαϊκή αγορά οδικών εμπορευματικών μεταφορών – όπου το 50% των φορτωτών συνεργάζεται, κάθε φορά με περισσότερους από 30 μεταφορείς – οι επαγγελματίες στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας έρχονται αντιμέτωποι με τις ανάγκες μιας πολύπλοκης βιομηχανίας. Για να ανταποκριθούν σε αυτές, οι φορτωτές και οι μεταφορείς πρέπει να κατανοήσουν τη δυναμική της αγοράς, γι ‘αυτό και ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας (3PL) Coyote Logistics, δημοσιεύει αποκλειστική νέα έρευνα σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της εφοδιαστικής αλυσίδας στη σημερινή αγορά.

Με τίτλο «Tech + Humanity: Οικοδομώντας μια Αλυσίδα Εφοδιασμού για Μακροπρόθεσμη Επιτυχία», η μελέτη απαρτίζεται από αποτελέσματα και δεδομένα που προέκυψαν από δύο μοναδικές έρευνες σε φορτωτές και μεταφορείς, μαζί με μια έρευνα στους ίδιους τους πελάτες της Coyote Logistics.

Η έρευνα αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τις ερευνητικές εταιρείες MakerStreet (με έδρα το Άμστερνταμ) και Martec (περιφερειακό γραφείο, Φρανκφούρτη) και διερεύνησε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όσοι λαμβάνουν αποφάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, προκειμένου να κατανοήσει την ιδανική ισορροπία μεταξύ της τεχνολογίας και της ανθρώπινης εξειδίκευσης.

Ειδικότερα, οι μελέτες κατέδειξαν ότι, σε μεγάλο βαθμό, οι φορτωτές και οι μεταφορείς αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις. Το αυξανόμενο κόστος, η αυξανόμενη πολυπλοκότητα, η έλλειψη χωρητικότητας, η ανάγκη για ευελιξία, ταχύτητα και αυξημένη ορατότητα σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων προβλημάτων που προκύπτουν στις οδικές μεταφορές. Έδειξαν επίσης πως, φορτωτές και οι μεταφορείς, πιστεύουν ότι η ιδανική ισορροπία μεταξύ τεχνολογίας και ανθρώπου σε όλα τα μέρη της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι 60:40, γεγονός που επιβεβαιώνει τη μακρόχρονη θέση της Coyote Logistics, ότι οι δύο αυτοί παράγοντες πρέπει να συνεργαστούν για την επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων σε έναν εξελισσόμενο κόσμο.

«Στην Coyote Logistics γνωρίζουμε, μέσω της έρευνας που έχουμε διεξάγει αλλά και μέσω της εμπειρίας μας στην ευρωπαϊκή αγορά οδικών εμπορευματικών μεταφορών ότι η τεχνολογία και η ανθρώπινη τεχνογνωσία είναι απαραίτητα στοιχεία για την μακροπρόθεσμη επιτυχία της εφοδιαστικής αλυσίδας», δήλωσε ο Joel Gard, Head of Europe, Coyote Logistics.

«Από τα ευρήματα της μελέτης, μπορούμε να κατανοήσουμε βαθύτερα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φορτωτές και οι μεταφορείς σήμερα σε σχέση με τις εξελισσόμενες τεχνολογίες, γεγονός που μας επιτρέπει να υποστηρίξουμε καλύτερα και τα δύο μέρη με τις απαραίτητες γνώσεις και τους πόρους που χρειάζονται, προκειμένου να επιτύχουν και να υπερβούν τους επιχειρησιακούς τους στόχους».

Διασφαλίζοντας την ισορροπία

Για να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο φορτωτές και μεταφορείς μπορούν να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας, η μελέτη ανέλυσε ποιες 13 απαραίτητες λειτουργίες/ στοιχεία της είναι καλύτερα προσαρμοσμένα στην ανθρώπινη τεχνογνωσία, ποιες μπορούν να βελτιστοποιηθούν με την τεχνολογία και ποιες απαιτούν συνδυασμό των δυνατοτήτων ανθρώπου και τεχνολογίας. Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι η ανθρώπινη τεχνογνωσία είναι αναντικατάστατη σε καθήκοντα που σχετίζονται με τη δημιουργικότητα, τη λήψη αποφάσεων και την στρατηγική σκέψη, όπως η επικοινωνία με τους πελάτες και η επίλυση προβλημάτων αποστολής και παράδοσης.

Όσον αφορά στην αυτοματοποίηση, οι φορτωτές και οι μεταφορείς ανέφεραν ότι η τεχνολογία μπορεί να εξυπηρετήσει αποτελεσματικότερα διαχειριστικές λειτουργίες, όπως για παράδειγμα η διαχείριση των αποθεμάτων και οι κρατήσεις αποστολών.

Ωστόσο, ενώ η μελέτη αναδεικνύει πολλές ευκαιρίες ενσωμάτωσης της τεχνολογίας στην εφοδιαστική αλυσίδα, οι ερωτηθέντες δεν εντόπισαν λειτουργίες που εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο αποκλειστικά από την τεχνολογία. Αντ’ αυτού, φορτωτές και μεταφορείς συνηγόρησαν υπέρ μιας ισορροπίας 60:40 μεταξύ τεχνολογίας και ανθρώπινης τεχνογνωσίας στις εργασίες της εφοδιαστικής αλυσίδας.

«Τα καλύτερα αποτελέσματα προκύπτουν όταν η τεχνολογία και οι ανθρώπινες δυνατότητες συνδυάζονται, σε μια προσπάθεια να προσαρμοστούμε στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς και των καταναλωτών. Κανείς από τους δύο αυτούς παράγοντες δεν μπορεί να σταθεί μόνος», δήλωσε η Christina Bottis, Chief Marketing Officer της Coyote Logistics.

«Η τεχνολογία παρέχει πληροφορίες που είναι κρίσιμες για την οικοδόμηση μιας στρατηγικής για την εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ η ανθρώπινη τεχνογνωσία αποτελεί κλειδί για την απελευθέρωση της πραγματικής αξίας των εργαλείων, τη μετατροπή των δεδομένων σε πράξεις για τη βελτίωση της εφοδιαστικής αλυσίδας και τη λήψη των βέλτιστων στρατηγικών αποφάσεων για μια επιχείρηση».

Τι σημαίνει αυτό για τους Φορτωτές και τους Μεταφορείς:

Προκειμένου να επιτευχθεί ο ιδανικός συνδυασμός τεχνολογίας και ανθρώπου, οι φορτωτές και οι μεταφορείς θα πρέπει να ξεκινήσουν αξιολογώντας τις υπάρχουσες εφοδιαστικές αλυσίδες, προκειμένου να προσδιορίσουν τις εργασίες στις οποίες μπορεί να βοηθήσει η τεχνολογία και εκείνες στις οποίες μπορεί να συνεισφέρει η ανθρώπινη τεχνογνωσία. Από εκεί και πέρα, οι επαγγελματίες της εφοδιαστικής αλυσίδας θα πρέπει να διερευνήσουν τις ευκαιρίες για αύξηση της αποδοτικότητας και να εντοπίσουν τα κενά στην επιχείρηση που μπορούν να καλυφθούν από την τεχνολογία ή τις ανθρώπινες δεξιότητες.

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement QS Plan
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Το νέο "πράσινο" συγκρότημα γραφείων NEXIS στο πρώην ΕΚΕΠ στη Μεταμόρφωση - Πηγή: Hill International
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 ώρες ago

Ολοκληρώθηκε το NEXIS στη Μεταμόρφωση – Πώς το πρώην ΕΚΕΠ έγινε “πράσινο” συγκρότημα γραφείων 21.000 τ.μ.

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ώρες ago

Σε νέο στάδιο αδειοδοτικής ωρίμανσης περνά η στρατηγική τουριστική επένδυση PHĀEA στη Νότια Κρήτη

Μύκονος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: Χρήστος Μπόνης / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ώρες ago

Θεσμοθετήθηκε το νέο Χωροταξικό για τον Τουρισμό – Τι αλλάζει για τις ξενοδοχειακές επενδύσεις και ποιές οι 5 κατηγορίες τουριστικής ανάπτυξης

Ο οικιστικός πύργος Marina Tower στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL3 ώρες ago

[VIDEO] Δείτε πώς παρουσιάζει η Bouygues τον πύργο κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

Σκιάθος - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Νέο ξενοδοχείο “στα σκαριά” στη Σκιάθο – Σε ποιά περιοχή του νησιού θα γίνει

Hilton Chania Old Town Resort & Spa - Πηγή: Hilton / Όμιλος Τσιλεδάκη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Ο νέος χάρτης των διεθνών ξενοδοχειακών brands στην Ελλάδα – Τα openings και τα projects της επόμενης περιόδου

The Grid - Πηγή: ΤΕΡΝΑ
REAL ESTATE3 ημέρες ago

Τα έργα που θα κρίνουν την ανάπτυξη των εταιρειών real estate στην Ελλάδα έως το 2030

Ξενία Ουρανούπολης - Πηγή: ΕΤΑΔ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Πώς αποκτούν “νέα ζωή” τα Ξενία και τα ιστορικά ακίνητα – Τέσσερις διαφορετικές διαδρομές αξιοποίησης από την Αθήνα μέχρι Κομοτηνή

Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέο έργο αναβάθμισης ξενοδοχείου σε 5 αστέρων στη Λέσβο

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/STR
REAL ESTATE3 ημέρες ago

“Υψηλές πτήσεις” για το real estate στον Πειραιά και το 2026 – Γιατί αυξάνονται οι τιμές πώλησης ακινήτων κατοικίας

Εικόνα αρχείου - Design by Canva Pro
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

Ποιά 3 ανενεργά στρατόπεδα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα θα αξιοποιηθούν για νέες κατοικίες

Πηγή: Elxis – At Home in Greece
REAL ESTATE4 ημέρες ago

“Άλμα” 50% στην ζήτηση ακινήτων για εξοχική κατοικία στην Ελλάδα από ΗΠΑ και Καναδά το 2026

To masterplan της ανάπλασης στο Βοτανικό - Πηγή: Δήμος Αθηναίων
REAL ESTATE5 ημέρες ago

Νέο masterplan για 5.000 στρέμματα στον Ελαιώνα “στα σκαριά” – Τι θα αλλάξει γύρω από τον Βοτανικό και τι προβλέπεται για οικιστικές αναπτύξεις

Το νέο 5αστέρων Infinity Porto Heli στο Πόρτο Χέλι - Πηγή: Mold Architects
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Στην ΕΚΤΕΡ το mega έργο 101 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του 5άστερου Infinity Six Senses Porto Heli

Πάρος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI/PANORAMAPRESS/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Ποιες είναι οι 11 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν

Sartimare Resort - Πηγή: Happy Holidays
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 ημέρες ago

Σε στάδιο ωρίμανσης 4 από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται αυτή την περίοδο σε όλη την Ελλάδα

Electra Palace Rhodes - Πηγή: Electra Hotels & Resorts
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Νέος κύκλος ξενοδοχειακών deals και αναβαθμίσεων στη Ρόδο – Ποιοι όμιλοι επενδύουν στο νησί

Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 ημέρες ago

11 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις 5 αστέρων σε νησιά αλλά και ηπειρωτική Ελλάδα

Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέο έργο αναβάθμισης ξενοδοχείου σε 5 αστέρων στη Λέσβο

Ξενία Ουρανούπολης - Πηγή: ΕΤΑΔ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Πώς αποκτούν “νέα ζωή” τα Ξενία και τα ιστορικά ακίνητα – Τέσσερις διαφορετικές διαδρομές αξιοποίησης από την Αθήνα μέχρι Κομοτηνή

Ο οικιστικός πύργος Marina Tower στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL3 ώρες ago

[VIDEO] Δείτε πώς παρουσιάζει η Bouygues τον πύργο κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

RESIDENTIAL5 ημέρες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα οικιστική επένδυση Almyra Complex στις Σέρρες – Ποιός γνωστός όμιλος επενδύει

To νέο "πράσινο" κτίριο γραφείων της BriQ Properties στη Λ. Ποσειδώνος - Πηγή: mtarchitects
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Δείτε το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων AENORA στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Pinēa Living II - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο

Ilissos Suites - Pafilia / block722
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η οικιστική επένδυση Ilissos Suites στο Μοσχάτο – Ποιά εταιρεία επένδυσε στο έργο

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι

Πηγή: Canva
LOGISTICS3 μήνες ago

[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL3 μήνες ago

20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει

Το οικισιτκό έργο της στην οδό Καραμανλή 5 στην Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890