Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διευρύνονται από σήμερα και οι πτήσεις εσωτερικού

Newsroom

Published

on

Αυστηρά μέτρα προστασίας θα πρέπει να τηρούν οι εργαζόμενοι και οι επιβάτες στα αεροδρόμια της χώρας μας για την αποφυγή διασποράς του Covid 19 ενόψει και της διεύρυνσης των πτήσεων εσωτερικού από σήμερα.

Οι πτήσεις εσωτερικού έχουν αρχίσει να επανέρχονται σε κανονικούς ρυθμούς από τις 18 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία ήρθη ο περιορισμός μετακινήσεων προς την επαρχία και την Κρήτη και θα συνεχίσουν να αυξάνονται από σήμερα , οπότε θα αρθεί ο περιορισμός και προς τα υπόλοιπα νησιά. Ωστόσο αναμένεται περισσότερη αύξηση των πτήσεων από την 1η Ιουνίου οπότε θα ανοίξουν τα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία και από τις 15 Ιουνίου οπότε θα ανοίξουν και τα εποχικά ξενοδοχεία.

Υπενθυμίζεται, πως η AEGEAN στα δρομολόγια εσωτερικού, ήδη από τις 18 Μαΐου ενίσχυσε τα δρομολόγια προς Ηράκλειο, Χανιά, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και από αύριο 25 Μαΐου ενισχύει και τα δρομολόγια προς Ρόδο, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο και τους υπολοίπους προορισμούς του δικτύου εσωτερικού. Επίσης, σταδιακά μέχρι τα τέλη Μαΐου, θα προχωρήσει και στην επανέναρξη διασύνδεσης με μερικούς βασικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς, από την Αθήνα προς Μόναχο, Ζυρίχη, Φρανκφούρτη και Γενεύη, ενώ θα αυξήσει τις πτήσεις προς τις Βρυξέλλες, το μοναδικό προορισμό εξωτερικού που έως σήμερα δεν είχε ανασταλεί.

Στο πλαίσιο του σταδιακού ανοίγματος της τουριστικής περιόδου, από τις 15 Ιουνίου απελευθερώνονται οι απευθείας πτήσεις εξωτερικού μόνο προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και από 1η Ιουλίου προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Από την απελευθέρωση θα εξαιρεθούν χώρες με αρνητικά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα μέτρα του Αεροδρομίου της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βασίζονται στις οδηγίες των Eθνικών Yγειονομικών Αρχών, η σχολαστική τήρηση κανόνων υγιεινής των χεριών καθώς και αναπνευστικής υγιεινής, η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, ο προσεκτικός καθαρισμός και η απολύμανση επιφανειών και χώρων, ιδιαίτερα όπου υπάρχει «επαφή», αποτελούν τη βασική προϋπόθεση για την προστασία των επιβατών και των εργαζομένων. Μάλιστα σε ότι αφορά τη χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική – ήδη από την είσοδο του επιβάτη στο αεροδρόμιο – καθώς και η διατήρησή της κατά τη διάρκεια της παραμονής στους χώρους του αεροδρομίου. Υποχρεωτική είναι τόσο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιβίβασης όσο και κατά την πτήση.

Στοιχεία για πτήσεις από 25 Μαΐου έως 31 Μαΐου αεροδρόμιο Αθήνας

Τα διαθέσιμα στοιχεία μέχρι στιγμής για πτήσεις από αύριο 25 Μαΐου έως 31-5-2020 έχουν ως εξής:

Στις 25-05-2020 προγραμματισμένες 114 πτήσεις, 19 εξωτερικού και 95 εσωτερικού. Οι χώρες προέλευσης είναι: Ιταλία, Κατάρ, Βέλγιο, Κύπρος, Ρουμανία, Ουγγαρία, Αλβανία, Τουρκία, Γερμανία, Λίβανος.

Στις 26-05-2020 75 πτήσεις, 13 εξωτερικού και 62 εσωτερικού. Οι χώρες προέλευσης είναι: Βέλγιο, Γερμανία, Κύπρος, Αυστρία, Λίβανος.

Στις 27-05-2020 108 πτήσεις, 15 εξωτερικού και 93 εσωτερικού. Οι χώρες προέλευσης είναι: Κατάρ, Γερμανία, Αίγυπτος, Βέλγιο, Κύπρος, Βουλγαρία, Αλβανία.

Στις 28-05-2020 85 πτήσεις, 11 εξωτερικού και 74 εσωτερικού. Οι χώρες προέλευσης είναι: Κύπρος, Βέλγιο, Γερμανία, Βουλγαρία.

Στις 29-05-2020 108 πτήσεις, 16 εξωτερικού και 92 εσωτερικού. Οι χώρες προέλευσης είναι: Κατάρ, Ελβετία, Κύπρος, Βέλγιο, Γερμανία, Βουλγαρία.

Στις 30-05-2020 82 πτήσεις, 8 εξωτερικού και 74 εσωτερικού. Οι χώρες προέλευσης είναι: Γερμανία, Αυστρία, ΗΠΑ.

Στις 31-05-2020 86 πτήσεις, 4 εξωτερικού και 82 εσωτερικού. Οι χώρες προέλευσης είναι: Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία

Σημειώνεται πως τα παραπάνω στοιχεία μπορούν να μεταβληθούν ανά πάσα στιγμή, καθώς τα προγράμματα των εταιρειών δεν είναι σταθερά αυτή την περίοδο και επίσης εκτελούνται πολλές πτήσεις ιδιωτικές και εμπορευματικές, οι οποίες δεν απαιτούν προγραμματισμό πολλών ημερών. Επίσης, για τις χώρες που έχουν απαγορευτεί οι πτήσεις με βάση (ΝΟΤΑΜ) της ΥΠΑ, σημειώνεται πως πρόκειται για πτήσεις επαναπατρισμού, εμπορευματικές κλπ.

ΥΠΑ – ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Υπενθυμίζεται ότι με στόχο την προστασία επιβατών και πολιτών από την πανδημία COVID-19 η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) είχε ανακοινώσει αεροπορικές οδηγίες (NOTAMS) για επτά χώρες:

Επεκτείνεται μέχρι τις 31 Μαΐου 2020 και ώρα 23:59 η αναστολή όλων των πτήσεων μεταφοράς επιβατών από και προς την Ελλάδα με την Ιταλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία.

Παρατείνεται έως τις 14 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59 η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από και προς της Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία.

Η απαγόρευση όλων των πτήσεων προς την Ελληνική Επικράτεια όσον αφορά την Τουρκία επεκτείνεται έως τις 14 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59.

Επιτρέπονται έως την την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59, μόνο στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ), οι αφίξεις/αναχωρήσεις των διεθνών πτήσεων.

Παραμένει σε ισχύ, έως τις 31 Μαΐου 2020 και ώρα 23:59, η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών και το μέτρο της υποχρεωτικής προληπτικής καραντίνας 14 ημερών για επιβάτες (όλων των εθνικοτήτων) που φτάνουν στην χώρα μας από το σύνολο των διεθνών προορισμών έως την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 και ώρα 23:59.

Εξαιρέσεις πτήσεων

Από την προσωρινή αναστολή πτήσεων εξαιρούνται οι πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian), οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του (ferry flights), οι κρατικές πτήσεις (state), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency), οι στρατιωτικές πτήσεις (military, δεν ισχύουν οι πτήσεις αυτές για την Τουρκία), οι πτήσεις της Frontex, οι ανεφοδιασμού, οι πτήσεις υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας και οι πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών.

Επίσης για την προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών ισχύουν οι ακόλουθες εξαιρέσεις: Μέλη οικογενειών Ευρωπαίων πολιτών, πολίτες χωρών συνθήκης Σένγκεν, υγειονομικό προσωπικό, πολίτες τρίτων χωρών που έχουν μακράς διάρκειας άδεια visa σε Ευρωπαϊκή χώρα και χώρα Συνθήκης Σένγκεν, κυβερνητικό, διπλωματικό, στρατιωτικό, ανθρωπιστικό προσωπικό, πληρώματα αεροσκαφών και σε όσους μη Ευρωπαίους πολίτες έχουν εξασφαλίσει άδεια για το ταξίδι τους από Ελληνικό Προξενείο.

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Πάρος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI/PANORAMAPRESS/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο στην Πάρο – Σε ποιά περιοχή του νησιού θα γίνει

Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στην Πύλο

Το Ολυμπιακό Κέντρο Μαρκόπουλου - Πηγή: ΤΑΙΠΕΔ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Από Μάιο εξελίξεις για το μεγάλο διαγωνισμό αξιοποίησης του πρώην Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου στο Μαρκόπουλο

Το ακίνητο στην οδό Καποδιστρίου 3 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Νέα επένδυση για boutique ξενοδοχείο δρομολογείται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Ποιό κτίριο θα αξιοποιηθεί

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva Pro
RESIDENTIAL1 ημέρα ago

Προχωρά το Υπερταμείο την ωρίμανση 26 δημοσίων ακινήτων για την ανάπτυξη σύγχρονων οικιστικών projects

Το νέο κτίριο με serviced apartments στην οδό Αιτωλικού στον Πειραιά - Πηγή: MIBS Group
REAL ESTATE1 ημέρα ago

Ψήφος εμπιστοσύνης στην επέκταση της ΕΚΤΕΡ σε real estate και ξενοδοχεία – Ποιά μεγάλα έργα δρομολογεί

Εικόνα αρχείου - Design by Canva Pro
RESIDENTIAL1 ημέρα ago

Προς δημοπράτηση έως 20 έργα για προσιτή κατοικία σε ακίνητα του Δημοσίου το 2026

The Ilisian - Πηγή: Ionian Hotel Enterprises
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Άνοιξε σήμερα το εμβληματικό Conrad Athens The Ilisian στο ιστορικό κτίριο του πρώην Hilton της Αθήνας

Χίος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Εγκρίθηκε νέο ξενοδοχείο στην πόλη της Χίου

Νάξος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο στη Νάξο

Φωτορεαλιστική απεικόνιση του νέου έργου γραφείων της Hellenic Properties στον Ταύρο - Πηγή: Hellenic Properties
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 εβδομάδα ago

“Στα σκαριά” νέα επένδυση γραφείων της Hellenic Properties στον Ταύρο – Ποιό γνωστό ακίνητο θα αξιοποιηθεί

Ξενοδοχείο Sandblu Santorini - Πηγή: LXR Hotels & Resorts
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Άνοιξε στη Σαντορίνη το πρώτο ξενοδοχείο της LXR Hotels & Resorts στην Ελλάδα

Το ακίνητο στη συμβολή της Λεωφόρου Συγγρού με την οδό Πετμεζά - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Συγγρού – Ποιό ακίνητο θα αξιοποιηθεί και ποιά εταιρεία επενδύει

ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

[ΦΩΤΟ] Προχωρά η επένδυση για το νέο κτίριο “πράσινων” γραφείων MOB2 στο Μαρούσι – Ποιά εταιρεία επενδύει

Η επένδυση της Dimand στο Βοτανικό - Πηγή: Dimand
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 ημέρες ago

Νέο “πράσινο φως” για κτιριακό έργο γραφείων στο Votanikos Business Park της Dimand

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 εβδομάδα ago

Προχωρά η επένδυση της Hellenic Properties στο κτίριο γραφείων LK119 – Πού βρίσκεται και ποιός είναι ο μισθωτής

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ1 εβδομάδα ago

Πώς προχωρά η επέκταση της ΙΚΕΑ στην Ελλάδα – Σε ποιού είδους εμπορικά ακίνητα θα επενδύσει και σε τι στάδιο βρίσκεται το project στο The Ellinikon

Nautilus Project - Πηγή: ΣΜΠΕ/ΕΣΧΑΣΕ/Υπουργείο Ανάπτυξης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Ξανά “στα σκαριά” η mega τουριστική επένδυση στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας – Τι θα περιλαμβάνει και ποιοί επενδύουν

Το κτίριο στην οδό Ερμού 61 - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στην οδό Ερμού – Σε ποιό σημείο θα γίνει το νέο κατάλυμα

Conrad Athens The Ilisian - Πηγή: Hilton
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

Νέα εποχή για το ιστορικό Hilton της Αθήνας – Ανοίγει στις 23 Απριλίου το νέο 5άστερο Conrad Athens The Ilisian

Η Riviera Galleria στο The Ellinikon - Πηγή: Lamda Development
Χωρίς κατηγορία4 ημέρες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής της Riviera Galleria στο Ελληνικό

To logistics hub της INTERIKEA στον Ασπρόπυργο - Πηγή: Ten Brinke
LOGISTICS1 μήνα ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο

Promenade Heights - Πηγή: 314 Architecture Studio / Lamda Development
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή της οικιστικής επένδυσης Promenade Heights στο The Ellinikon

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά όταν ολοκληρωθεί - Πηγή: Dimand Real Estate
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2026 από την Dimand το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά

The Syndesis Hub - Πηγή: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 μήνες ago

[VIDEO] Λίγο πριν την ολοκλήρωση το μεγάλο έργο γραφείων Syndesis Hub στο Ελληνικό

To πρώην ξενοδοχείο Civitel Olympic στο Μαρούσι - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 μήνες ago

[VIDEO] Ανοίγει την 1η Μαρτίου το νέο The Fiction Athens στο Μαρούσι – Πώς μεταμορφώθηκε το γνωστό ξενοδοχείο Civitel

Η Riviera Galleria στο The Ellinikon - Πηγή: Lamda Development
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ2 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής του εμπορικού κέντρου Riviera Galleria στο Ελληνικό

To νέο data center στα Σπάτα - Πηγή: Ten Brinke
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ2 μήνες ago

[VIDEO] Πώς προχωρούν τα έργα για το νέο data center στα Σπάτα

To πρώην ξενοδοχείο Βέρμιον στη Νάουσα - Πηγή: Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 μήνες ago

Προς αξιοποίηση το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου “Βέρμιον” στη Νάουσα – Τι αφορά ο διαγωνισμός παραχώρησης 48 εκατ. ευρώ

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL3 μήνες ago

Δύο νέες οικιστικές επενδύσεις από την MIBS στον Πειραιά – Ποιό πρώην βιομηχανικό κτίριο με ιστορία θα μεταμορφωθεί σε κατοικίες

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890