Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διευρύνονται από σήμερα και οι πτήσεις εσωτερικού

Newsroom

Published

on

Αυστηρά μέτρα προστασίας θα πρέπει να τηρούν οι εργαζόμενοι και οι επιβάτες στα αεροδρόμια της χώρας μας για την αποφυγή διασποράς του Covid 19 ενόψει και της διεύρυνσης των πτήσεων εσωτερικού από σήμερα.

Οι πτήσεις εσωτερικού έχουν αρχίσει να επανέρχονται σε κανονικούς ρυθμούς από τις 18 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία ήρθη ο περιορισμός μετακινήσεων προς την επαρχία και την Κρήτη και θα συνεχίσουν να αυξάνονται από σήμερα , οπότε θα αρθεί ο περιορισμός και προς τα υπόλοιπα νησιά. Ωστόσο αναμένεται περισσότερη αύξηση των πτήσεων από την 1η Ιουνίου οπότε θα ανοίξουν τα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία και από τις 15 Ιουνίου οπότε θα ανοίξουν και τα εποχικά ξενοδοχεία.

Υπενθυμίζεται, πως η AEGEAN στα δρομολόγια εσωτερικού, ήδη από τις 18 Μαΐου ενίσχυσε τα δρομολόγια προς Ηράκλειο, Χανιά, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και από αύριο 25 Μαΐου ενισχύει και τα δρομολόγια προς Ρόδο, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο και τους υπολοίπους προορισμούς του δικτύου εσωτερικού. Επίσης, σταδιακά μέχρι τα τέλη Μαΐου, θα προχωρήσει και στην επανέναρξη διασύνδεσης με μερικούς βασικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς, από την Αθήνα προς Μόναχο, Ζυρίχη, Φρανκφούρτη και Γενεύη, ενώ θα αυξήσει τις πτήσεις προς τις Βρυξέλλες, το μοναδικό προορισμό εξωτερικού που έως σήμερα δεν είχε ανασταλεί.

Στο πλαίσιο του σταδιακού ανοίγματος της τουριστικής περιόδου, από τις 15 Ιουνίου απελευθερώνονται οι απευθείας πτήσεις εξωτερικού μόνο προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και από 1η Ιουλίου προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Από την απελευθέρωση θα εξαιρεθούν χώρες με αρνητικά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα μέτρα του Αεροδρομίου της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βασίζονται στις οδηγίες των Eθνικών Yγειονομικών Αρχών, η σχολαστική τήρηση κανόνων υγιεινής των χεριών καθώς και αναπνευστικής υγιεινής, η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, ο προσεκτικός καθαρισμός και η απολύμανση επιφανειών και χώρων, ιδιαίτερα όπου υπάρχει «επαφή», αποτελούν τη βασική προϋπόθεση για την προστασία των επιβατών και των εργαζομένων. Μάλιστα σε ότι αφορά τη χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική – ήδη από την είσοδο του επιβάτη στο αεροδρόμιο – καθώς και η διατήρησή της κατά τη διάρκεια της παραμονής στους χώρους του αεροδρομίου. Υποχρεωτική είναι τόσο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιβίβασης όσο και κατά την πτήση.

Στοιχεία για πτήσεις από 25 Μαΐου έως 31 Μαΐου αεροδρόμιο Αθήνας

Τα διαθέσιμα στοιχεία μέχρι στιγμής για πτήσεις από αύριο 25 Μαΐου έως 31-5-2020 έχουν ως εξής:

Στις 25-05-2020 προγραμματισμένες 114 πτήσεις, 19 εξωτερικού και 95 εσωτερικού. Οι χώρες προέλευσης είναι: Ιταλία, Κατάρ, Βέλγιο, Κύπρος, Ρουμανία, Ουγγαρία, Αλβανία, Τουρκία, Γερμανία, Λίβανος.

Στις 26-05-2020 75 πτήσεις, 13 εξωτερικού και 62 εσωτερικού. Οι χώρες προέλευσης είναι: Βέλγιο, Γερμανία, Κύπρος, Αυστρία, Λίβανος.

Στις 27-05-2020 108 πτήσεις, 15 εξωτερικού και 93 εσωτερικού. Οι χώρες προέλευσης είναι: Κατάρ, Γερμανία, Αίγυπτος, Βέλγιο, Κύπρος, Βουλγαρία, Αλβανία.

Στις 28-05-2020 85 πτήσεις, 11 εξωτερικού και 74 εσωτερικού. Οι χώρες προέλευσης είναι: Κύπρος, Βέλγιο, Γερμανία, Βουλγαρία.

Στις 29-05-2020 108 πτήσεις, 16 εξωτερικού και 92 εσωτερικού. Οι χώρες προέλευσης είναι: Κατάρ, Ελβετία, Κύπρος, Βέλγιο, Γερμανία, Βουλγαρία.

Στις 30-05-2020 82 πτήσεις, 8 εξωτερικού και 74 εσωτερικού. Οι χώρες προέλευσης είναι: Γερμανία, Αυστρία, ΗΠΑ.

Στις 31-05-2020 86 πτήσεις, 4 εξωτερικού και 82 εσωτερικού. Οι χώρες προέλευσης είναι: Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία

Σημειώνεται πως τα παραπάνω στοιχεία μπορούν να μεταβληθούν ανά πάσα στιγμή, καθώς τα προγράμματα των εταιρειών δεν είναι σταθερά αυτή την περίοδο και επίσης εκτελούνται πολλές πτήσεις ιδιωτικές και εμπορευματικές, οι οποίες δεν απαιτούν προγραμματισμό πολλών ημερών. Επίσης, για τις χώρες που έχουν απαγορευτεί οι πτήσεις με βάση (ΝΟΤΑΜ) της ΥΠΑ, σημειώνεται πως πρόκειται για πτήσεις επαναπατρισμού, εμπορευματικές κλπ.

ΥΠΑ – ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Υπενθυμίζεται ότι με στόχο την προστασία επιβατών και πολιτών από την πανδημία COVID-19 η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) είχε ανακοινώσει αεροπορικές οδηγίες (NOTAMS) για επτά χώρες:

Επεκτείνεται μέχρι τις 31 Μαΐου 2020 και ώρα 23:59 η αναστολή όλων των πτήσεων μεταφοράς επιβατών από και προς την Ελλάδα με την Ιταλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία.

Παρατείνεται έως τις 14 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59 η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από και προς της Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία.

Η απαγόρευση όλων των πτήσεων προς την Ελληνική Επικράτεια όσον αφορά την Τουρκία επεκτείνεται έως τις 14 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59.

Επιτρέπονται έως την την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59, μόνο στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ), οι αφίξεις/αναχωρήσεις των διεθνών πτήσεων.

Παραμένει σε ισχύ, έως τις 31 Μαΐου 2020 και ώρα 23:59, η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών και το μέτρο της υποχρεωτικής προληπτικής καραντίνας 14 ημερών για επιβάτες (όλων των εθνικοτήτων) που φτάνουν στην χώρα μας από το σύνολο των διεθνών προορισμών έως την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 και ώρα 23:59.

Εξαιρέσεις πτήσεων

Από την προσωρινή αναστολή πτήσεων εξαιρούνται οι πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian), οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του (ferry flights), οι κρατικές πτήσεις (state), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency), οι στρατιωτικές πτήσεις (military, δεν ισχύουν οι πτήσεις αυτές για την Τουρκία), οι πτήσεις της Frontex, οι ανεφοδιασμού, οι πτήσεις υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας και οι πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών.

Επίσης για την προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών ισχύουν οι ακόλουθες εξαιρέσεις: Μέλη οικογενειών Ευρωπαίων πολιτών, πολίτες χωρών συνθήκης Σένγκεν, υγειονομικό προσωπικό, πολίτες τρίτων χωρών που έχουν μακράς διάρκειας άδεια visa σε Ευρωπαϊκή χώρα και χώρα Συνθήκης Σένγκεν, κυβερνητικό, διπλωματικό, στρατιωτικό, ανθρωπιστικό προσωπικό, πληρώματα αεροσκαφών και σε όσους μη Ευρωπαίους πολίτες έχουν εξασφαλίσει άδεια για το ταξίδι τους από Ελληνικό Προξενείο.

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement QS Plan
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Design by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ19 ώρες ago

“Στα σκαριά” νέο έργο αναβάθμισης μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στα Χανιά – Στις 444 κλίνες το 5άστερο resort στον Σταυρό

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ20 ώρες ago

Νέα ξενοδοχειακή επένδυση στα “σκαριά” στο Ρέθυμνο

Το Sani Resort στη Χαλκιδική - Πηγή: Sani / Ikos Group
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ21 ώρες ago

Σε φάση επέκτασης το Sani Resort στη Χαλκιδική – Τι αφορά το σχέδιο των 250 νέων κλινών

Πηγή: Prodea
LOGISTICS21 ώρες ago

“Στα σκαριά” το μεγάλο logistics center της PRODEA στον Ασπρόπυργο – Σε περιβαλλοντική αδειοδότηση το έργο των 100.000 τ.μ.

Εικόνα αρχείου - Design by Canva Pro
REAL ESTATE21 ώρες ago

Τα οικιστικά έργα της νέας Εθνικής Στρατηγικής Στέγασης – 2.350 σπίτια σε στρατόπεδα και τα πρώτα ακίνητα για κοινωνική αντιπαροχή

Ρόδος - Φωτό: ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI
REAL ESTATE22 ώρες ago

Ανεβαίνουν οι “μετοχές” των Δωδεκανήσων στο real estate – Πόσο πωλούνται τα ακίνητα κατοικίας στα νησιά το 2026

Six Senses Porto Heli - Πηγή: Six Senses
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Από τα δημόσια έργα στα luxury resorts – Πώς AKTOR και ΕΚΤΕΡ ενισχύουν την παρουσία τους στο ξενοδοχειακό real estate

Ρόδος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέο 5άστερο ξενοδοχείο στην Ιξιά της Ρόδου – Τι θα περιλαμβάνει το έργο

Η οικιστική επένδυση της Zafido στην οδό Αναξαγόρα στον Ταύρο - Πηγή: Zafido
RESIDENTIAL2 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέα οικιστικά projects από τη Zafido σε Πειραιά και Ταύρο – Ποιά έργα παραδίδονται έως το 2028

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
REAL ESTATE2 ημέρες ago

Χαρτογραφούνται 4.000 ακίνητα του Υπουργείου Υγείας – Το σχέδιο για αποτίμηση και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας του

Πηγή: Elxis – At Home in Greece
REAL ESTATE2 εβδομάδες ago

“Άλμα” 50% στην ζήτηση ακινήτων για εξοχική κατοικία στην Ελλάδα από ΗΠΑ και Καναδά το 2026

To masterplan της ανάπλασης στο Βοτανικό - Πηγή: Δήμος Αθηναίων
REAL ESTATE2 εβδομάδες ago

Νέο masterplan για 5.000 στρέμματα στον Ελαιώνα “στα σκαριά” – Τι θα αλλάξει γύρω από τον Βοτανικό και τι προβλέπεται για οικιστικές αναπτύξεις

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Προχωρά έργο μετατροπής κτιρίου σε ξενοδοχείο στην Καλαμάτα

Πάρος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI/PANORAMAPRESS/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Ποιες είναι οι 11 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν

Sartimare Resort - Πηγή: Happy Holidays
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Σε στάδιο ωρίμανσης 4 από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται αυτή την περίοδο σε όλη την Ελλάδα

Φωτό: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Νέο 6ώροφο ξενοδοχείο δρομολογείται στο Κουκάκι – Πού θα γίνει και ποια εταιρεία επενδύει

Το νέο "πράσινο" συγκρότημα γραφείων NEXIS στο πρώην ΕΚΕΠ στη Μεταμόρφωση - Πηγή: Hill International
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

Ολοκληρώθηκε το NEXIS στη Μεταμόρφωση – Πώς το πρώην ΕΚΕΠ έγινε “πράσινο” συγκρότημα γραφείων 21.000 τ.μ.

Εικόνα αρχείου - Design by Canva Pro
RESIDENTIAL5 ημέρες ago

Πέρα από την κλασική πολυκατοικία: 4 νέα οικιστικά μοντέλα που αναπτύσσονται στην Ελλάδα

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Με νέο σχεδιασμό προχωρά το Project VORIA στο Μαρούσι – Τι αλλάζει στο ξενοδοχειακό κομμάτι

Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

“Στα σκαριά” νέο έργο αναβάθμισης ξενοδοχείου σε 5 αστέρων στη Λέσβο

Ο οικιστικός πύργος Marina Tower στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Δείτε πώς παρουσιάζει η Bouygues τον πύργο κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα οικιστική επένδυση Almyra Complex στις Σέρρες – Ποιός γνωστός όμιλος επενδύει

To νέο "πράσινο" κτίριο γραφείων της BriQ Properties στη Λ. Ποσειδώνος - Πηγή: mtarchitects
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ4 εβδομάδες ago

[VIDEO] Δείτε το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων AENORA στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Pinēa Living II - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο

Ilissos Suites - Pafilia / block722
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η οικιστική επένδυση Ilissos Suites στο Μοσχάτο – Ποιά εταιρεία επένδυσε στο έργο

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι

Πηγή: Canva
LOGISTICS3 μήνες ago

[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL3 μήνες ago

20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει

Το οικισιτκό έργο της στην οδό Καραμανλή 5 στην Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890