LOGISTICS

Εγκαινιάστηκε το νέο logistics hub της ACS στο Αιγάλεω – Στα σκαριά νέες επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ

Published

on

Το νέο κέντρο διαλογής δεμάτων (logistics hub) της ACS στην Π. Ράλλη - Πηγή: ACS

Επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία έχει στα πλάνα της η ACS, θυγατρική του Ομίλου Quest, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση στο πλαίσιο εγκαινίων του νέου υπερσύγχρονου κέντρου διαλογής στο Αιγάλεω, παρουσία των υπουργών Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Κυρανάκη.

Το νέο κέντρο διαλογής έχει παραγωγική δυνατότητα αποστολής 50 χιλιάδων δεμάτων την ώρα δηλαδή τετραπλασιάζει τη δυνατότητα διαλογής δεμάτων της ACS.

Επίσης για την εξοικονόμηση ενέργειας του κτιρίου έχει τοποθετηθεί στην οροφή του φωτοβολταϊκή εγκατάσταση ισχύος 1 MW που αναμένεται να παράγει τις ενεργειακές ανάγκες του κέντρου σε διψήφιο ποσοστό ενώ τα μηχανήματα είναι τελευταίας τεχνολογίας.

Νέες επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με την διοίκηση, οι επενδύσεις logistics θα συνεχιστούν την επόμενη πενταετία, ξεπερνώντας και αυτές το ύψος των 50 εκατ. ευρώ, με επίκεντρο τον τομέα του last mile και τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό των υποδομών της εταιρείας .

Ειδικότερα, οι νέες επενδύσεις θα αφορούν στο δίκτυο των smart lockers, στον εκσυγχρονισμό των καταστημάτων και στη δημιουργία ηλεκτρικού στόλου -από αυτοκίνητα και μηχανάκια- για τη διανομή.

Σε ό,τι αφορά τις έξυπνες θυρίδες ο κος Απ. Γεωργαντζής ανέφερε ότι η ACS διαθέτει σήμερα 250, ενώ σύντομα θα προστεθούν 200 ακόμη, με στόχο στην επόμενη 5ετία ο αριθμός αυτό να ξεπεράσει τα 1.000.

Επίσης στα πλάνα της εταιρείας για τα επόμενα πέντε χρόνια είναι η αύξηση του στόλου με ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και μηχανές κατά 200 και ενίσχυση του «last mile».

Οι εν λόγω επενδύσεις έρχονται να προστεθούν στα 50 εκατ. ευρώ που απαιτήθηκαν για το νέο κέντρο διαλογής 36.000 τετραγωνικών μέτρων στην Πέτρου Ραλλη, το οποίο αναμένεται να βελτιστοποιήσει τις παραδόσεις και να αυξήσει το capacity της εταιρείας.

Η εταιρία ταχυμεταφορών έχει ήδη μερίδιο 35% στην εγχώρια αγορά ταχυμεταφορών (25% στις διεθνείς μεταφορές), εκτιμώντας ότι συνολικά η αγορά φτάνει σήμερα τα 500 εκατ.ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, στόχος είναι η αύξηση του ποσοστού αυτού μέσα από νέες επενδύσεις, αλλά και αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες, που δίνει το νέο κέντρο διαλογής, το οποίο είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και δίνει τη δυνατότητα κάλυψης των αναγκών της εταιρείας για τα επόμενα 10-15 χρόνια.

Advertisement

TRENDING